icon

Čo znamená užívať si materskú?

7. mar 2025

Casto padaju otazky ,,Uzivas si matersku?,, Ako sa da na to odpovedat a aku odpoved pytajuci vlastne caka?

Strana
z2
lenkakravcova
7. mar 2025

@oceanahory
Nie je dieťa ako dieťa. 😃
Naše prvé dosť plakalo, ani ja som netušila čo chce.. no bol to boj niekedy. Prvý rok bol strašný. Ďalšie deti boli ale iné. Tretie dieťa som nakrmila, spalo, a takto dokola celé dni do roka. Nepotrebovala som pri ňom ani nosič, b postieľke v izbe pekne buvalo 😆 dúfam že ďalšie bude rovnaké.

0silvia0
7. mar 2025

autorka, pokojne odpovedz, že ti to už lezie na nervy a v práci ti bolo lepšie. Nemusíš odpovedať to, čo chce druhá strana možno počuť.

galganka
7. mar 2025

@oceanahory my sme netušili, do čoho sme išli. Žiadne predstavy. Prišli sme z pôrodnice, položili vajíčko na posteľ a obaja pozerali, že čo teraz. To fakt nám ju dali domov? Len tak? Žiadne testy nič? 😂 A nejako nám to celkom vyšlo, už a ňou aj s prostredným puberta začína plieskať. 😂

oceanahory
7. mar 2025

@lenkakravcova No ja to ani skusat nejdem! 😅🥴 Sice u mna zohrava velku rolu aj to, ze dalsi porod mi neodporucil ani lekar, vzhladom na vysokorizikove tehotenstvo (ktore som si v nemocnici "uzila" este viacej, ako samotne babatkovske obdobie 😮‍💨), ale myslim, ze by som do toho znova nesla, ani ak by nebol tento problem. U mna nejako vobec nefunguje spomienkovy optimizmus a prvy rok s dietatom vidim iba zahmlene...urevane, vystresovane a zrutene 🫤. Chvalabohu, ze to aj manzel vidi uplne rovnako 🫣.

lenkakravcova
7. mar 2025

@oceanahory ten prvý rok u prvého dieťaťa vidím takto aj ja 😃 tiež tam spomienkový optimizmus nezabral. Preto aj dúfam, že ďalšie dieťa bude už len lepšie (ako boli tie ďalšie dva v poradí). Nevyspatie a neustály nočný plač pri prvom už zažiť nechcem 😅

zuzanockamt
7. mar 2025

@oceanahory Ja som na druhé nabrala odvahu až takmer po 10 rokoch, aj to som nebola úplne presvedčená. Pre mňa nielen prvý rok, ale oveľa dlhšie. Ja som sa do života vrátila, keď mali deti cca 4 roky.

oceanahory
7. mar 2025

@galganka Tak my sme prisli domov zniceni a vycerpani uz na zaciatku, takze urcite vela spravilo aj toto...ze som 5 mesiacov v nemocnici pocas covidu stresovala, ci vobec donosim a potom po porode, kedy si ho konecne mozeme zobrat domov. Takze stresy sme si tak nejako vygenerovali uz aj sami urcite...ale s menej temperamentnym dietatom by to bolo asi "krajsie" 😅. I ked naposledy, co som sa stazovala gynekologovi, tak mi vravel, ze to asi prave preto, ze je to "taky zivel" ho vobec zazrakom mame 😉.

oceanahory
7. mar 2025

@lenkakravcova Tak teda drzim palce! 🤞
@zuzanockamt Dole klobuk, mna by uz asi nikto nepresvedcil 🫣😁.

galganka
7. mar 2025

@oceanahory ja som bola zničená do pôrodu. 🤮 som rak 25-krát denne a to som ešte zaokrúhlila nadol. Pri druhom som sa už naučila prevesiť cez kočík a ako-tak to prečkať...alebo som možno len stratila ostych a bolo mi jedno, že sedím v Tescu na zemi. 😂 Keď tak teraz rozmýšľam, ja som si v pôrodnici brutálne oddýchla. A ten tretí raz, však to už bol hotový wellnes 😂

silvike
7. mar 2025

"No, ako kedy, niekedy uzivam a niekedy uz hladam robotu"

luccija
7. mar 2025

@zuzanockamt ty si išla relatívne skoro do práce, tak samozrejme, že to je zahul a nie je až tak čas si to vychutnať.

zuzanockamt
7. mar 2025

@luccija Pre mňa bola práca vyslobodením a doteraz je. Záhul to bol dovtedy, kým som bola doma.

oceanahory
7. mar 2025

@galganka Ohh akoze dole klobuk...ja na toto zjavne nie som stavana, mat 3 deti a uvazovat na dalsom je pre mna nepredstavitelne 🤯😁. Tak ale teda drzim palce, ak by ste teda isli do toho dalsieho, tak hlavne vela zdravicka a uzi si to znova naplno 😉🤞!

petamich
7. mar 2025

Ano Zuzka uzivam 🙂 toto by som odpovedala (nech je pravda akakolvek)

galganka
7. mar 2025

@oceanahory ďakujem, ale myslím, že trikrát a dosť čo sa mojich sekcií týka. Asi mi stačilo, ak chcem držať pokope. 🫣

rfrd12
8. mar 2025

Pre mna boli materske najlrajsie obdobie zivota, robili sme co sme chceli, kedy sme chceli, mohli sme vsetko a nemuseli nic. Krasne casy, takto si predstavujem uzivanie.

7lenka11
10. mar 2025

@galganka aj ja tak chodím s oboma dcérami (rozdiel 16m). Na krúžky dokonca chodíme uplne mimo okres. Ráno som zbalila dvojkočík, staršia isla na tanečnú, mladšia sa tým pádom zúčastnila tiež na hodine 😂, potom sme pokračovali na detskom ihrisku, mladšia spala, potom pol hodinová cesta domov. A strávili sme takmer 4 hodiny mimo domu a poobede mi obe deti odvalilo naraz v posteli. Ja stále hovorím, že aj s dvoma maličkými deťmi sa všetko dá, len treba chcieť 🙂🙂

7lenka11
10. mar 2025

Úprimne? Pre mňa materská katastrofa. Pri oboch dcérach. Ja som neznášala novorodenecke obdobie. Ako mi baby rastú, je to už super. Deti som si začala užívať až po tom nešťastnom prvom roku, keď vkuse len plakali, kričali, riešili sme bruško, koliky, refluxy, tabuľky s priberaním, psychomotoricky vývoj, zuby, spánkové regresie… Kebyže môžem, materskú preskočím. Ale od roka sú deti super. Chodia, hrajú sa, džavocu, väčšina babatkovskych problémov je hodených za hlavu.. 🙃

minenkaa
10. mar 2025

Teda ja neviem ja niesom nejaka sladka dusa Ale ja som si materku Fakt uzila,teda cely cas s decken asi do dvanastich rokov,my sme sa neskutocne zabavali,stale len vylety,ucili sme sa navzajom,stale sme spievali a smiali sa

Strana
z2