Dieťa v 17. rokoch
Ahojte porodila som v 17tich momentálne mám 21 ľudia sa namna stále pozerajú divne že tak mladá a ma decko ak niekam ide už radšej ani nehovorím že mám dieťa a to len kvôli tým predsudkom je to normálne ?
Ale ja pritom žijem s manželom aj dcérkou usporiadaný život.
@anonymanonym uplne trefne vystihnute
Su to len predsudky a povznes sa nad to.
@elmivelmi neda mi nereagovat.je zvlastne,ako ludia podla svojho usudku hodnotia,alebo riesia niekoho neznameho.
Ja nechcem nic nikomu vycitat,len tak na zamyslenie.mozno ty to vidis tak,ze ked ma zena o 20 r.starsieho,treba ju lutovat...
Mna toto normalne pobavilo.ak mozem a chce sa ti,precitaj do konca...
Vydala som sa v 18-tke za chalana o 4 r.starsieho.fesak,idealne sme vypadali.po svadbe sa z neho vyklul cisty debil,keby som nezazila-neverim.
Po case som sa vydala za muza o 20 r.starsieho,s ktorym som uz viac cca 20 rokov a zodpovedne mozem prehlasit,ze v zivote sa mi nic lepsie nestalo ako rozhodnutie s tymto muzom byť...milujem ho aj ked je v podstate uz "stary". Je to len telesna schranka,no stale jecto ten isty chlap,ktoreho som si zamilovala a som velmi s nim stastna.
Takze ja len tolko a v podstate aj na autorku tymto chcem apelovat,ked tebe vyhovuje mat dieta v 17-tich,je to cisto iba vasa vec.kazdeho je do toho velke gulove.ked mne vyhovuje moj muz,ktory je pre niekoho ineho hruuuza,je to moja vec..kazdy sme iny,jedinecny,kazdemu vyhovuje nieco ine.
@chillibubble je to individuálne, niekto už v 40 berie lieky na tlak, iný len vtedy začne ozaj žiť. Ako som písala, je viac prostriedkov, viac si vážiš život a vyberáš si, ako ho a s kým ho stráviš. Povedz mi, prečo sedieť na riti pri rodičoch???
Ex nás opustil, keď som mala 37, a po dlhšom otrasení sa prišla najskvelejšia etapa. Ozaj, skoro ako puberťáci, ale takí rozumnejší ...
Teraz mám 47 a prekrásne zdravé 4-mesačné dieťatko. Najstaršia čoskoro končí VŠ. Fyzicky to je takisto super, nikdy som nebola lenivý unavený domased bez šťavy.
Takže ozaj je to o individuálnom nastavení.
Ja mam 35 a minule si odomna pytala predavacka v lidli obciansky 😂😂😂 som na nu zaganila a sama ostala zaskocena nevedela sa z toho vymotat 😁
Zalezi, ako tu info podavas. Hanblivo, ticho, nenapadne? "Lebo ved, co ludi do toho, a predsa len v 17tich.."
Ak sa vyjadris pysne, stastne, prihodis vtipnu poznamku a usmev... Nikto si do sebaistej zeny nedovoli nieze zaparat, ale ani krivo kuknut 😊
To iste plati aj pre maminy s +4 detmi... Ak skryva brucho do porodu aby zas neriesila tupe otazky, o to protivnejsie si ludia dovolia reagovat.
Tiež by som to neriešila. Každý nech si myslí co chce. Názor môžu mať 😃.. Ja mam 36 rokov a tri deti. Podľa kamošky vyzerám na 18 😂.. Dlho budem mladá 🙈😆
Aj aj som mala skoro malu. Myslím že to nieje o veku ale o tom ako to máš v hlave vysporiadané ci sa o to bábo vieš postarať a dat mu všetko čo treba. Tiež počúvam ze som si zničila život a ze aká mladá a ma dieťa a také blbosti ale vôbec neľutujem ze som mala a mam malú tak skoro voebc mi nechýba chodiť po diskotékach alebo podobne (nikdy som ani na žiadnej nebola nai ma to nelaka) proste ja som ako keby preskočila to obdobie ze diskotéky a také blbosti co robia mladý a hneď som sa stala proste ženou ako aj napríklad 30rocne co majú bábo. Myslím že to je dobře že sme ich mali tak skoro dokým mame energiu 🙂
Neber to v zlom ale mohla si to čakať. Ja som mala syna v 24r ale vyzerala som na 17r vtedy to si mala vidieť tie pohľady cudzích a dokonca si mysleli niektorí že to je môj brat. Teraz mam 2 deti 35r a tiež málokto verí že mam takmer 11rocneho syna ale ako hovorím ja, budem mlado vyzerať aj ked syn bude mať dvadsať 🙂
Kašli na cudzích nech sa každý stará o seba su ženy čo maju dieťa v 45r a na tie tiež pozerajú že taká "stará" a má dieťa. Ľuďom nevyhovies vždy sa nájdu blbci
Ahoj, ja som mala 21 ked som porodila, ano vyzerala som na 15-16 a aj ja som mala tento isty picit ako ty.
Teraz mam 36, syn 15 a este to stale trva. Syn je uz vyssi ako ja, vyzera starsie, cudzi ludia si myslia, ze je to moj frajer 😄. Pri mojej vyska 163cm a 58kg, on 178cm a 78kg.
Neviem niekedy, co je dobre, ze si myslia, ze som mladsia alebo si myslia, ze som zacinala priskoro.
Skolu si dokonci v mladom veku uz budes mat velke deti a mozes sa sustredit na budovanie karieri.
Inac, preto je dobre podla mna mat v mladom veku dieta, lebo mas nanho vela energie-viac ako starsi rodicia+este si nezabudla ake je to mat detske problemy a vies lepsie pochopit svoje dieta.
Plus ked bude v puberte budes ho viac chapat, a budes mat aj viac trpezlivosti riesit svoje dieta.
Ja by som i tom vôbec nehovorila... Nikoho nič do toho kedy si mala dieťa a prečo. Je to tvoja osobná vec. Pri najbližšej otázke reaguj protiotazkou "A prečo?" Alebo na rovinu povedz, že sa o tom nechceš baviť, že to tvoja súkromná vec🙂👌
Dnes sú dostupné rôzne druhy antikoncepcie, preto ženy odkladajú materstvo na neskôr. Chcú byť finančne zabezpečené predtým, možno dlho hľadajú správneho partnera, chcú mať urobené školy, cestovať do zahraničia... Je iná doba. Ale keď ste vy šťastní, tak na ničom inom nezáleží.
Boooze teraz si hovorim mat dieta v 17 uz teraz je pomaly plnolete a ja by som mala svaty pokoj :D
A ludia a ich predsudky..zameraj sa na tych co ich nemaju, ostatnych kadil pes...akoze milujem, ako sa vsetky starsie rocniky tvaria, ze oni nesexovali ked boli v puberte..nase babkya a dedkovia boli ovela vacsi "vymyselnici" ako my :D
@miadi to musí byť teda extra pekný pitbul 😁
Mal som spolužiačku, veľmi peknú ktorá mala prvé dieťa v 17 tich - samozrejme neplánovane. S jedným fešákom s ktorým sa neskôr rozviedla. Ale má krásne dve dcéry - boli aj Miss Slovensko a jedného syna. A ma dobrého muža, veľkú rodinu a myslím že aj finančne sú na to dobre. V čase keď sa to stane to môže človek brat ako tragédiu, mal iné plány. Ty síce to tak nevnímáš čo je super ale väčšina áno a viem to pochopiť. Ale z dlhodobej perspektívy, ktorú ty vtedy nevidíš sa nič zlé nestalo len život šiel trosku iným smerom. Ak to aj mamka aj ocko príjímu - to dieťatko spolu s tou novou cestou, tak si vedia urobiť krásny život a užiť vnúčatá ešte v mladom veku.
Kasli na ludi. Teraz ohovoria a za hodinu nebudu vedet, ze existujes. Ukaz im, ze to tak chces a si spokojna..
Ked som pred 2r zistila, ze syn ma autizmus.. psychologicka mi vravela, ze su maminy co sedia doma, lebo sa hambia pred ludmi za svoje deti. Kaslat na ludi! Moje dieta je pre mna dokonale.
Aj ty kasli na nich a uzivaj si tu energiu co mas vdaka mlademu veku. Ved je to super, mozes a vladzes vela veci co ja uz nie. Ja ked ponahanam oboch po ihrisku, pridem s denneho vyletu atd, tak som fakt velmi unavena.. brala by som aspon vek pod 30tku.
Nečítala som všetky komentáre, ale ak by som v minulosti mala mať v 17. dieťa, tak by som si prišla ešte ako decko a rovnako ak by moje deti mali mať tak skoro, tak by mi asi blikala ,,kontrolka''. Ale pravdupovediac ani neviem prečo. Bála by som sa , že nedoštudujú a nenaplnia svoj potenciál. Ale ty ho napĺňaš aj popri materskej aj s usporiadaným rodinným životom, klobúk dolu. Ja som v tvojom veku (a ešte dlho potom) bola nedozrelá na rolu matky, ale keď sa na situáciu pozerám s odstupom času, tak mi to naopak príde úplne v poriadku a v súlade s prírodou. Kedysi rodili aj mladšie. To nám spoločnosť podsúva svoje pravidlá, aké máme a nemáme byť, ale tak či tak nie je nikdy dobre. Ak sa nevydáš hneď po výške a do roka neporodíš (to ešte nemáš ani nárok na materskú), tak si kariéristka. Ak rodíš neskoršie, tak si stará, ak skorej, tak príliš mladá.... Ja som rodila v 30 a moja mam v 21 a vidím výhody v skoršom pôrode. Jednak je telo viacej prispôsobené na plodenie detí a pôrod, rýchlejšie sa regeneruje, máš viacej energie na prebdené noci a behanie za deťmi, deti si ešte stihnú užiť aj starých, prípadne prastarých rodičov, keď sa staráš o deti, nemusíš sa pravdepodobne súčasne starať aj o rodičov. A uvidíš ešte na rodičovských združeniach ako Ti budú mamičky závidieť 😉. Každý žije svoj život a ty ten svoj žiješ tak, ako sa Tebe páči. Na ostatných kašli.
Mala som 29 a v stánku odo mňa pýtala občiansky, že nemám 18😁
@miadi ked ma niekto mlady dieta, hovori sa ze si znicil zivot, v drvivej vacsine pripadov to je pravda, nakolko partneri su nezreli, casto muz zenu necha s dietatom samu, alebo je z neho take velke decko. Samozrejme cest vynimkam, autorka si nasla skveleho muza, takze ona zniceny zivot nema, ale statisticky tieto mladucke pary to daleko nedotiahnu spolu, preto vacsinou maju ten "zniceny" zivot
Ja som tiež porodila malú v 17tich a tak isto mam teraz 21 .. a už aj ďalšiu dcéru.. a nikdy som neriešila čo si ostatný myslia milujem ich aj môjho muža a to stači.. vôbec ta nemusí zaujímať kto si čo myslí.. ja som na svoje deti hrdá a som rada že mi prišli do života
Na mňa krivo pozerajú, a to som rodila v 21 a 23. Najlepšia kamoška dokonca v 19. A keď niekam ideme, 3 detská (5,3,1), tak všetci myslia, že aké pekné, že berieme súrodencov na výlet 💁♀️. Keď zistia že sú naše, tak tiež všelijako zazeraju, ale neriešim. V 30tke budú už v podstate samostatné a my budeme mať "kľud". Veď život sa dieťaťom nekončí 👌 a v 40tke môžeme kľudne dostať druhú pubertu s našimi pubertakmi 😅
Ja som mala dcérku v 23 no vyzerala som tak na 17.. otázka či bola plánovaná už má naozaj hnevala.. zábavné boli ale tie pohľady vonku, na ihrisku a podobne keď ma dcéra oslovila mama 😀 teraz mám už o 14 rokov viac a už sa také nestáva..
@katulienkax ale ona to zvladla nema zniceny zivot tak naco jej to hovoria ? Uplne od veci.
@sense mohla som o všetko rozhodnúť sama lebo som bola vydatá a dobre vieš že ak sa vydáš neplnoleta nadobúda predčastnu dospelosť čiže sa na teba hľadí ako na dospelú čiže máš plnú spôsobilosť na právne úkony
Ako si sa vydávala? Boli tam nejaké problémy s tým? Ako to celé bolo?
@2006_1211 potrebuješ súhlas súdu a musíš mat dôvod na manželstvo ale taký dôvod ktorý ja často uznaný je večšinou tehotenstvo.Mne to sudkyňa hneď uznala.
Ale aj na to manželstvo si potrebovala súhlas niekoho. Nemohla si ist len tak na úrad a podpísať papier ze si chcieť vzat Janka Hraska lebo ho miluješ.

Asi to záleží od človeka, možno si zrelšia ako väčšina v tvojom veku a si spokojná. Ja som dieťa takého dieťaťa, a nebolo to jednoduché, mama na to jednoznačne ešte zrelá nebola.