icon

Je neskoro mať druhé dieťa v 40tke?

lenjaja84
11. máj 2022

Je neskoro mat druhe dieta v 40tke?

kakawah
13. máj 2022

Druhé som rodila v 43r. Úplne prirodzene, ale po vyvolavacke. Keď mas fakt dobrý zdravotný stav, tak kludne.

matkahelka
13. máj 2022

@sasa1983 ale prestan prehanat. ako som pisala, niektore zeny, aj tu na koni, su v 30-ke hotove z prvaka. zavisi to od cloveka. nie vsetky zeny v 50 su unavene zo zivota a cakaju na dochodok. moja 13 dcera ma spoluziacky, kde matky maju 30-33 rokov a vecne su uhundrane, ake su unavene, ako nic nestihaju. su zanedbane, tlste, lebo pri 13 roc.dietati je mega tazke starat sa o seba. a rovnako ma spoluziacky, kt.matky su 50 plus a su to krasne, upravene, fit zeny, co este aj v 10cm opatkoch dokazu utekat. tie 50 rocne preskocia tie o generaciu mladsie vo vsetkom. a z toho si este aj triedna na rodickach robi prdel.

sasa1983
13. máj 2022

@janickacrazy tak fyzicky to náročnejšie bude. Neviem ako chceš poraziť starnutie zrovna Ty

lejluska
13. máj 2022

Je to na každom, tiež poznám ženy, ktoré takto rodili a všetko v pohode 🙂 Ja osobne by som už do toho nešla, pre mňa je to neskoro 🙂 ale to je iba môj názor....😉
Tebe držím palce nech sa Ti to vyplní ako si praješ 🙂❤️

cobhan
13. máj 2022

Veľa záleží aj od tvojho muža, nakoľko je ochotný pomáhať, lebo po 40 už tej energie na rozdávanie tiež moc nie je

rakahaka
13. máj 2022

Ja ako dieta 40tnicky by som to iste ako mama asi uz neurobila.
V mojej puberte sa mama chystala uz pomaly do dochodku. Generacny rodiel bol obrovsky…

mimi16
13. máj 2022

@lenjaja84 ja som mala minulý rok v júni 40 a naša tretia láska prišla na svet v decembri. Dovolím si tvrdiť že teraz stíham viac pri troch deťoch a rodinnom dome ako pred trinástimi rokmi keď som ako prvorodička bola zo všetkého na nervy. Aj toto tretie tehotenstvo bolo pre mňa najpohodovejšie a najviac som si ho užila.

janickacrazy
13. máj 2022

@sasa1983 nemyslím si, že za puberťákom je nutné behať ako za 2-rocnym dieťaťom, takže neviem, či fyzická kondícia je nejak extra nevyhnutná k výchove dieťaťa. Mám kamarátku na vozíku a má 2 deti, z toho jedno v puberte. Keď to ona zvládne, tak aj ja.

lennytka84
13. máj 2022

Nikdy nie je NESKORO.. Ak sa na to cítiš tak do toho . Takúto otázku si musíš položiť sama sebe buď chces/ nechceš.. zvládneš/ nezvladnes 😉 nič medzí tým.
Ja mám 16r ,6r a 2,5mesacnu buďem mať 38r a poviem ti ,že tehotenstvo úplne bezproblémové 😉a lepšie ako pri prvom.

sasa1983
13. máj 2022

@lennytka84 takže si otehotnela ako 36-37r..to je do 40 este dosť ďaleko

mahuliena_biela
13. máj 2022

@lenjaja84 ja som mala v 40-ke prvé 🙂

dolem
13. máj 2022

Je to neskoro nech si hovorí kto chce čo chce

kassandra25
13. máj 2022

@lenjaja84 urcite nie. Lepsie ako 45 alebo este viac.

pelian
13. máj 2022

Nie, preco by malo. Ak sa na to cítite, tak proste smelo do toho

bororka
13. máj 2022

Ja mám 1.v 36.
Veľa zvažujem 2. Hlavne z jeho zdravotného hľadiska. Predsa len moje vajcia majú svoj vek a čo to za sebou 😃
Ale tehotenstvo bolo super, okrem opuchov mi nič nebolo.
Plány "slobodnej" budúcnosti mám až okolo 55, tak dovtedy bude mať puberu, či po puberte. Či budem za babku na rodičovskom a pod. veci a názory ja neriešim. Kto chce, si na teba bude ukazovať prstom za čokoľvek.
Moju babku rodila prababka ako 44r.
Rob to ako to cítiš a prajem ti aby si bola na konci spokojná ♥️🍀

ivankalaco
13. máj 2022

@matkahelka sama by som to lepšie nenapísala😍

zuzanockamt
13. máj 2022

Mňa vie pobaviť, keď sa tu vyjadrujú ženy, ktoré si to vôbec nevyskúšali 🤔🤭

sella38
13. máj 2022

@zuzanockamt Mna zase bavi to, ze sa pyta cudzich zien, ci je pre nu neskoro mat dieta v 40tke.

Pre jednu ano, pre inu nie. To, ze to niekto nezazil prave preto, ze uz dieta v 40tke nechce este neznamena,ze to nemoze vyslovit.
Niekomu nerobi problem chodit na rodicovske stvrtakovi na ZS v 50tke, niekto ma v 50tke uz uplne ine plany ako skolu v prirode...je to normalne a prirodzene, kazda sme ina, ziadna spravodlivejsia a lepsia len preto, ze zvlada s lahkostou dojca v 40tke.

zuzanockamt
13. máj 2022

@sella38 Áno, môže si povedať svoj názor, ale keď niekto je bez síl v 40-ke a nič nezvláda a cíti sa starý, tak to neznamená, že to má tak každý. Úplná pohodička je to zvládať 😊

sella38
13. máj 2022

@zuzanockamt ale to tu tvrdi mozno jedna, dve. A to,ze nechcem dojca v styridsiatke neznamena,ze sa citim stara 😀 len uz mam ine predstavy o zivote v tomto veku.

mija_ja
13. máj 2022

@matkahelka A zaleži aj od konkretneho dietaťa, každé je inak náročné.

yanni
13. máj 2022

@sasa1983 Ja mam 44 a mam doma okrem ineha 6 rocnu druhacku a trojrocnu skolkarku. A kde je problem?

zuzanockamt
13. máj 2022

@sella38 áno, poznám také, na prvý pohľad aktívne - akože iné predstavy o živote 🤭 a duchom starenka.

sella38
13. máj 2022

@zuzanockamt prepac, ale neda sa v tomto s tebou normalne bavit. Pekny den.

sasa1983
13. máj 2022

@yanni neviem. Možno nikde . Každý vidí situáciu inak.

zuzanockamt
13. máj 2022

@sella38 Nedá, keďže to nemáš zažité.

zuzanockamt
13. máj 2022

@zuzana212722 možno u teba v 40-ke hormóny nepracujú ako majú...je plno žien, ktoré v tomto veku o prechode ani nechyrujú...ja som napr. pred 40-kou otehotnela rýchlejšie ako pred 30-kou a stále všetko funguje ako hodinky

katkaseiner
13. máj 2022

Myslim ze v tejto dobe to uz ani nie je rarita... ja som isla ako prvorodicka v 31 - to uz na mna pozerali ze aka stara :D druhy bol v 34. Este sme s muzom zvazovali ci dalsie, ale uz mam za chvilu 41 a som po 2 cisarskych - a popravde ja uz viac deti ani nechcem... nie je dobra doba byt na jednom prijme a pri 3 detoch sa vracat po polroku do roboty tiez nie...

adara777
13. máj 2022

Po prvé ako sa ty cítiš a po druhé čím skôr do toho 😁. Biologické hodiny už bijú. My sa snažíme už 4 roky, od mojich 39 a už to nejde ako pri prvom, na prvý šup ☹️.

slavomira236
13. máj 2022

@lenjaja84 ja prvé v 21 druhé 35 a tretie 39..teraz má mala 5 a nikto mu babka ešte nepovedal skôr neveria že mám už dospelý dceru