Plánovanie tehotenstva po 40tke

29. aug 2023

Ahojte, pisem anonymne, pretoze nechcem, aby niekto vedel, ze nad niecim takym uvazujem. Mam 42 rokov, jedno dieta (3 roky), ale chcela by som este jedno. Len neviem, ci uz nie je neskoro. Bohuzial skor to neslo, neskoro som nasla toho praveho. Fyzicku kondiciu mame obaja, sme sportovci. Su tu aj zeny, co sa snazia / snazili po 40tke? Nejake pozitivne pribehy na povzbudenie?

janettdamian
29. aug 2023

Z okolia čo viem, v 42r. prvé dieťa porodila, dnes dieťa má 16r. všetko zatiaľ zvládli. Druhá pani neplánované tehu, no dobre po 40+ mala. Deti už mala dospelé, aj to posledné je dnes už tiež dospelák, takže zvládli tak isto. Osobne by som však do toho nešla.

mon29
29. aug 2023

Každý sme iný.. Dnes to není nič zvláštne.. Je to len vaše rozhodnutie.. Ale ja by som do toho nešla.. Tvoja menopauza+malé dieťa, puberta a mama na sklonku 60ky..

deti95060810
29. aug 2023

autorka držím ti palce...poponáhľaj sa, lebo za chvíľu môžeš byť v prechode...
inak za mňa tiež nie.

pribinak
29. aug 2023

Ja som sa narodila mojej mamine ktorá bola staršia ako si ty
Ale to bolo ešte v 80tych rokoch a bola som ako maly mimozemstan. Mame nakukali do kočíka či nie som náhodou zelena s tykadlami a 2 pármi očami a 3 rukami

Mame tvrdí že vďaka mne nemala čas zostarnúť lebo sim bola za 10 chalanov
Som rada že Moja mama má brala ako dar od Boha a neriešila sprostosti ako štuzkova a spol

erikavesela
29. aug 2023

Ja som porodila ako 42 rocna a nevidim problem rodit aj neskor...ale poponahlaj sa.. drzim palce

janickacrazy
29. aug 2023

Úplne v pohode, keď sa nato cítiš. Moja kamarátka rodila prvé v 41 a druhé v 46 a všetko zvládla. Nikdy som ju nevidela stastnejsiu a spokojnejšiu. Držím palce.

syla88
29. aug 2023

Dnes to nie je nič nezvyčajné už, no za mňa nie. Ale kvôli tomu prvému dieťaťu, čo už máte, určite áno.. Aby na svete neostalo samé ako prst. Ono málokto si dnes uvedomuje, že keď tie deti pôjdu na vysokú školu, tak platiť im ju z dôchodku bude hodne náročné. A potom, keď ju nejako vystuduje, nebude môcť pomýšľať na svoj život ani poriadne, založenie rodiny, lebo bude musieť opatrovať a dochovať svojich už starých rodičov. Alebo sa stane to, že ten tridsiatnik bude mať svoju rodinu, malé deti a do toho bude opatrovať tých rodičov (lebo nikto dnes nevie ako skončí - alzheimer, demencia, onkologické ochorenia a milión iných civilizačných ochorení)....moji rodičia boli tridsiatnici keď ma mali, v tom čase to nebolo časté a dnes by som si veru veľmi moc priala, aby aspoň o desať rokov boli mladší....

autor
29. aug 2023

@pribinak pobavila si ma :D tak hadam uz doba trosku pokrocila - hoci obcas to tak nevyzera, ludia stale budu mat nejake predsudky 🙂

joesvk
29. aug 2023

Vek 39 je v pohode a 42 už nie?Je to skoro to isté,takže tiež radím poponáhľať sa. Kebyže si mala prvé dieťa 10 ročné, tak by to bolo iné. Uz by to bol veľký rozdiel. Takto bude s tým súrodencom parťák a keď si zvládla tehotenstvo pred 3 rokmi,zvládneš aj teraz.

zorkahorka
29. aug 2023

Ja som rodila druhe v 40-tke, kamoska v 41. Smelo do toho, ak po nom tuzis!

andreatytler
29. aug 2023

Jasne.
Ja som podobne ako ty nenasla toho praveho a potom to dlho neslo, tak som rodila ako 46 rocna. Tehotenstvo aj porod v pohode. Uz davnejsie citim ze telo nezvlada tolko ako v 20tke ale to dieta to nevnima. Nemusis s nim 2 hodiny hrat futbal, staci aj 15 minut a potom si kopat do lopty. Proste vsetko sa da prisposobit kondicii. To ze budem stara na jeho stuzkovu vobec neriesim. Snazim sa o seba starat aby som tu bola aspon do jeho 30tky a vidiet ho ako si zalozi rodinu.
Na druhe sa uz necitime.

yanni
29. aug 2023

Mam 45 a najmladsia ma 4 roky. Nevidim ziadny problem.

autor
29. aug 2023

@joesvk len sa obavam toho, ci uz po styridsiatke nemoze zacat menopauza, plus ratam, ze by to nevyslo hned a roky pribudaju. Preto ma zaujima aj to, ze zeny co sa snazia vo vyssom veku potrebuju aj nejaku lekarsku pomoc vo forme nejakej terapie alebo neviem ako to nazvat

autor
29. aug 2023

@andreatytler super 🙂 a teda ak sa mozem opytat, co ste podnikli preto, aby sa zadarilo? Brala si nejake doplnky alebo liecbu na podporu plodnosti?

peter0123
29. aug 2023

V dnešnej dobe to nie je nič nezvyčajné. Máme v rodine vekový rozdiel medzi súrodencami 22aj 24 rokov.
Najlepšia kamarátka po nevydarenom manželstve a vážnych zdravotných problémoch tiež dlho hľadala toho pravého. Prvé mala v 42druhé v 44 zvláda všetko, ľudia čo mu nepoznajú by nepovedali aký má vek ani diagnózy čím všetkým prešla.
Veľmi šťastia v snažení

joesvk
29. aug 2023

Kým máš menštruáciu,tak asi aj ovuláciu.A ak vieš, kedy je ovulácia, môžte skúšať.
Netráp sa zbytočne, nechaj tomu voľný priebeh. Keď to má vyjsť, tak to vyjde.

tatianamaria
29. aug 2023

Určite áno. Moje dve svagrine mali deti v 43 a sú šťastné, že sa tak rozhodli. Jedna malá prvé a druhá siedme. Mám veľa kamosiek čo majú deti po 40. Jedna dokonca v 48. Ani jedna to neľutuje.

nenne27
29. aug 2023

Moja sestra mala dieta v 42.jej dcerka ma teraz 18.sestra 60.sestra pracuje, je fit a vyzera o 10rokov mladsie.

luccija
29. aug 2023

Polovica mojich kamarátok rodila po 40 tke jedna čerstvých 44 r všetky prirodzene, deti zdravé, oni vládzu🙂
Odsleduj si ovuláciu, lekár Ti môže spraviť horm.profil, aby si vedela ako si na tom AMH...muž spermiogram
Ak chcete zvýšiť šance tak IUI hlavne nečakaj

marianarem
29. aug 2023

@pribinak Presne ja absolutne nechapem ten argument so stuzkovou. Preco by na stuzkovej nemohol byt aj 60tnik alebo hoci aj 70tnik? Vsak ludia v tomto veku su bezne na hocijakych oslavach, na svadbach, co je divne akurat na stuzkovej?

pribinak
29. aug 2023

@marianarem môj ocino bol ba mojej stužkovej už dôchodca, ale stále pracoval
Je to fešák, udržiavaný pán, kľudne by si mu povedala že má o 10 rokov menej ako má

Za to oteckovia niektorých mojich spoluziacik teda vyzerali pod obraz Bozi. Prepiti prechlastani vraskavi sedivi smrdeli lacnou kolínskou a cigaretami ale hlavná vec že mali pomaly o 20 rokov menej ako môj oco

marianarem
29. aug 2023

Ja som rodila v 41, otehotnela som prirodzene po asi pol roku, ale teda nemozem povedat, ze snazenia. Proste sme isli dalej svojim tempom, len bez ochrany. Myslim, ze na tento vek je to taka uplne v pohode doba. Nic specialne na podporu otehotnenia som nerobila. Na izbe v porodnici som mala spolubyvajucu 43 rocnu. Ta rodila uz druhe a uplne neplanovane. Bola to sestra na onkologii, takze si myslela, ze to bude nejaky nador 🙂
Podla mna sa to da normalne zvladnut. Chybajucu silu z mladosti kompenzuje vacsi vnutorny klud nadobudnuty zivotnymi skusenostami. Ja som vobec neuvazovala o tom, ci je to ok vek na dieta, moj otec sa narodil, ked mali jeho rodicia 40 a 47 a super chlap z neho vyrastol. Ja som si kladla jedine otazku, ci ma moje dieta sancu prezit na svete hodnotny zivot a usudila som, ze ano. Nemyslim tym lahky zivot bez problemov, ale hodnotny a naplneny. Proste nan sancu ma, nie je o com.

andreatytler
29. aug 2023

Vsetko mozne aj nemozne sme skusali. Iba nakoniec IVF s darcovskymi embryami zabralo.
Ak sa vam podarilo prirodzene pred tromi rokmi, je sanca ze sa to podari aj teraz.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
29. aug 2023

Mám kamošku, čo má jedno dieťa dospelé a po dlhých rokoch samoty si našla nového chlapa. Ako 46 ročná má s ním druhé dieťa, pokiaľ viem, tak všetko v poriadku, žiadne problémy nemala.

nika11103
29. aug 2023

@syla88 tak nepôjdu na vysokú školu paneurópsku Alebo súkromnú inú … ja týmto výrokom nerozumiem , treba platiť vysokú školu . Ja som na vysokej v živote nič neplatila okrem jednej jedinej učebnice nemčiny v druhom ročníku Bc . A keď už , taký vysokoškolák isto pôjde na brigádu . Ja som makala celu strednú celu vysokú školu a ešte ja pomáhala rodičom , ne to že oni by ma museli živiť preboha … takze pre mna argument treba im platiť vysokú školu neni argument . A tuto autorka píše že je športovkyňa , tak keď bude mat 60 no a čo možno bude vyzerať mladšie od mladších od nej o 20 r 🤗

kathak
29. aug 2023

Mám celá kamarátok čo rodili po 40 ), tak smelo do toho.držím palce

haanovajana
29. aug 2023

Keď sa cítiš na to,tak smelo do toho.

domka222
30. aug 2023

Napríklad mne ešte chýba do 40,ale už by som nechcela byť tehotná, mať malinké dieťa,vstávať a piplať to. Ale ak sa na to cítiš a vieš si to predstaviť, tak smelo do toho

kuki13
30. aug 2023

Ja som rodila ako 41.5 rocna prve (jedine) dieta. Otehotnela som na prvy pokus, plodne dni a ziadny problem. Maly ma 5 a je to radost. Smelo do toho.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre