icon

Ľutovali ste, že máte viac detí?

15. máj 2024

Ahojte, nechcem aby to vyznelo blbo, je mi jasne, že každá mama to svoje lubi nadovšetko len by má zaujímalo, či ste niekedy oľutovali, že máte viac deti, že ste napríklad neostali pri jednom? Chcela by som druhé bábätko, len sa bojím, ako to budem zvladat (klasicka rodina kde muž je od rana do večera v práci a babky daleko)… Dosť má v rodine odhovaraju, že jedno stačí :/

Strana
z2
anna_anicka83
16. máj 2024

Ja som si po prvom tiež dala viac času (6 rokov) kým som išla do druhého. Ale vedela som, že chcem dve a keď som sa cítila pripravená, tak sme išli na to. No a nečakane máme aj tretie a ja stále rozmýšľam, čo som pri tom prvom riešila, keďže môžem zhodnotiť, že bolo vlastne najpohodovejšie zo všetkých😀S 3 to dávam lepšie ako s jedným.

alenka0
20. máj 2024

Ja mám síce pri mojich problémy s tlakom, ale keď umriem, tak šťastná, že som ich mala...

autor
20. máj 2024

@thirstymonk ďakujem pekne.. 🙂 Zatiaľ mám to prvé malé, 1,5 roka, tak ešte neprišli myšlienky na to, že aké bolo super byt slobodná ale isto asi raz prídu 😀😀

autor
20. máj 2024

@viera77 veď to je samozrejme, nám sa ani o to jedno nejako nestaraju.. ako úprimne poviem, že by sa mi to niekedy hodilo, najmä ak potrebujem len take rýchle veci, niečo na úrade a pod a všade so sebou malú ťahať… a tak budem ťahať dve 😀 opatrovateľka u nás moc nehrozí, žijeme na dedine kde niet ničoho 😀

autor
20. máj 2024

@mikadooo 😀😀😀😀😀

autor
20. máj 2024

@mircalla to je veľmi pekne ❤️

autor
20. máj 2024

@barbora0308 keď už mám vyšší vek, 37 rokov, tak zase dlho otáľať nemôžem.. 😀 a zase ak už by mali byt 2 tak asi lepšie, že vekovo pri sebe nech majú podobne zaujmy… len tiež niekedy je to na hlavu, všetko sama, od rana do večera sama, stále z autá, do autá, naťahovať sa s malou a keď si priratam ďalšie tak mám kúsok z logistiky strach 🙈

autor
20. máj 2024

@beky223 a aký máš rozdiel medzi deťmi?

autor
20. máj 2024

@anjelicek26 ja sa nepytam, ale keď niekedy padne reč, že veď pri druhom budeme vedieť tak hneď všetci či chcem druhé a na čo atd atd… :/

autor
20. máj 2024

@syslik81 toho sa tiež trochu bojím.. ja som jedináčik ale my sme rástli inak.. von, pred bytovkou bolo deti kopa a boli sme od malých až po pubertiakom.. sused má učil na korčuliach, druhý byciklovat, deti bolo neúrekom a dnes nájsť pár kamosov na pravidelnejšie návštevy je zázrak 🤷🏽‍♀️

autor
20. máj 2024

@salamistka mám už 37 rokov takze nejako extra čakať sa mi nedá :/ a muž? teraz raz tak, raz tak.. keď sa s malou šali, tak chce druhe, keď ju má deň na starosti tak druhé nechce 😀 a hlavne mám pocit, že chce vyhovieť v tomto mne takze nejako sa od neho odraziť neviem 🤷🏽‍♀️

autor
20. máj 2024

@klotildabazarik tak samozrejme že je cítiť, že v rodine je len jeden príjem ale určite by sme ešte druhé zvladli. Kopu veci mám v šedej farbe (kociar, fusak, atd atd) takze by vedeli poslúžiť 🙂

autor
20. máj 2024

@saxana000 super 🙂 to znie tak idylicky 🙂

autor
20. máj 2024

@pieksamaki fuuuuu, tak to verím! držím prsty nech to ide ako po masle a nevymýšľajú moc 😀

autor
20. máj 2024

@zyzyka a zvládla si tehotenstvo pri 2 ročnej v pohode?

autor
20. máj 2024

@vilma7 teraz má mala 20 mesiacov… premýšľala som, že teraz by to mohlo byt aj ideálne, od februára by mohol muž na materskú, takze ak by sa druhé podarilo, tie prvé kritické mesiace by som nebola sama a potom by mala nastúpila do škôlky…

heeedka
20. máj 2024

@nevenka Ja mám tiež 4 s podobnými rozostupmi. Tiež si niekedy povzdychnem a tiež som z BB 🙂

beky223
21. máj 2024

Necelý rok a trištvrte... A je to u mňa spojené s kopou výčitiek, že sa nedokážem poriadne venovať ani jednému... Lebo síce láska sa násobí, ale môj čas, pozornosť a trpezlivosť nie 🥴

tilly
21. máj 2024

Ja ľutujem, že som nemala tri. Mám dve deti a je to pre mňa s odstupom času málo. Mohli sme mať kľudne tri, ale spamätali sme sa neskoro, už sme starí.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
maggie86
24. máj 2024

@viera77 ale o deti sa MA starat cela rodina. Tak to byvalo kedysi, je to prirodzene a normalne, lebo na jedneho cloveka je to privela. Nerozumiem dnesnemu nastaveniu, ze deti su tvoje a staraj sa. A co ked napr skonci v nemocnici na rizikovom lezat niekolko mesiacov? Kto sa postara o druhe? Alebo po porode? Mat pomoc s detmi je umna jeden zo zakladych prepokladov, na to aby som si spravila dalsie, normalny clovek potrebuje aj oddych a cas pre seba.

dankagirl
24. máj 2024

Ja tiež nebanujem a to mám 4deti posledné má 1 rok a ja 43 rokov.
A nie som 100% zdravá .
A stíham ešte školu
Na všetko sme boli a sme z manželom sami ,ale o to viac si to užívame

alexis617
24. máj 2024

Neľutujem mám 24,14,11,6 a všetko chlapci vieš s jedným riešim VŠ a s ostatnými 8makom,6takom zš a mám aj škôlkara tak sa nenudím a 2 práce k tomu

viera77
24. máj 2024

@maggie86 O deti sa majú starať ich rodičia, ktorí sa ich rozhodli mať. Nikto iný už nie je povinný, dokonca ani starí rodičia - je to ich len dobrá vôľa pomáhať, ale určite nie povinnosť. A tu sa nebavíme o tom, kto sa postará o deti v prípade nemocnice, operácie, pôrodu a pod. A normálny človek si určite nevyrába deti len na základe toho, či mu ich bude "obskakovať" ďalších xy ľudí, lebo je to ich vraj povinnosť...aby mohla mama oddychovať a relaxovať. Každá nevynútená pomoc s vlastnými deťmi a vlastnou domácnosťou od iných ľudí je samozrejme len výhoda.

Strana
z2