Ľutujete rozhodnutie mať alebo nemať deti?
Ženy, ktoré ste nechceli mať dieťa a máte deti, ľutujete to? Myslím ak ste boli viac pracovne založené napríklad a necítili ste to v živote tak, že by ste po dieťati túžili.... Alebo ľutujete vekom, že ste sa rozhodli nemať dieťa?
Je mi luto ze mat nemozem z dovodu ze by som da o ne nedokazala postarat.
Nechcela som mám, zmenilo to život úplne ale k lepšiemu. Neľutujem.
Deti som nechcela,neviem či za mňa hovorila mladosť alebo nevybúrená hlava. Ale detičky mám a milujem život s nimi,tešim sa na každý jeden deň s nimi🩵❤️moj život má vďaka nim zmysel..
nechcela som, mam a je to narocne ale najkrajsie co sa mi mohlo stat
Pridávam sa do klubu 😁. Tiež som dlho deti nechcela, s mojim mužom prišla aj túžba po dieťati. Máme syna a je to tá najlepšie vec na svete 🥰. Neľutujem ani náhodou. Teraz keď už viem aké je to mať dieťa, ľutovala by som, keby sme ho nemali.
Nejako mi netikali biologické hodiny, dieťa mám, dýchala by som zaň ... no keby mám možnosť ešte raz sa rozhodnúť, zostanem slobodná, bezdetná.
Nechcela som žiadne deti, ale po dohode s manželom som porodila dcéru, vychovala som ju, je už dospelá, samostatná a ja si žijem život, aký som chcela 🙂
Relativne dlho som deti nechcela, potom sme sa s manzelom rozhodli mat presne jedno, mame 🙂 nebudem klamat, ze nie su chvile, dni, kedy si poviem, ze by som chcela cely vikend nevyliezt z postele a pozerat Netflix 😂 v ziadnom pripade ale nelutujeme, ze sme dieta mali, podla mna s nim je to inak krasne, inak narocne, inak na palicu, inak uzasne asi tak.
asi zalezi v akom si veku a aku situaciu riesis...ked si zvedava na pribehy inych, pracovne som sa vysantila 10rokov a stacilo mi...bolo to tak nacasovane, ze som presne bola vo veku, kedy je dieta uz aj dobre mat, aby neboli problemy...mohla som tym padom z prace na cas odist, oddychnut si, vymenit svety a samozrejme sa po rodicaku vratit, ale uz s tym, ze priorita je dieta
Nijak som nebola posadnutá, že chcem, išli sme do toho racionálne. Neľutujem, a neľutujem, že som do toho išla aj druhýkrát. Prácu mám rada, mala som ju rada aj predtým, ale deti su našim najlepším "projektom". Az prednedávnom som si tak skutočne uvedomila, že mať ich je to najzmysluplnejsie v mojom živote.
Nemozem mat deti, ale nelutujem to. Keby silou mocou chcem je kopa v domovoch a ktore zivoria. Mame sa s muzom navzajom a to nam staci. Mam aspom 2 super synovcov a tesim sa z nich ❤️.
Dieta je pre vela ludi taky "Zolik" ked uprimne nedokazes dat svojmu zivotu inak zmysel . Je to taka vyhovorka na vsetko - preco chodim do mizernej roboty - lebo dieta, preco ostavam v mizernom manzelstve- lebo dieta. A takychto zivotov je velmi vela a ludia su nestastny aj ked si to neuvedomuju. Plus mat dieta je tiez velakrat system ako sa sam pred sebou zbavit zodpovednosti za svoju neschopnost a nevyuzity potencial (Ak robis zle zivotne rozhodnutia - financne karierne, osobne a vlastne na vsetko co iny maju a ty nemas si dokazes vo vlastnej hlave odpovedat ze aspon mas decko a tym padom ma tvoj zivot zmysel).
Ak ma tvoj zivot zmysel a vies ho naplnit aj inak tak si uplne v pohode aj bez rozmnozovania.
Nechcem, nemám, neľutujem 🙂
nechcelela som, nakoniec mam (rodila som v 41). Som šťastná a spokojna ale cítim ze môj život by bol naplnený aj bez dieťaťa ze to až taký vplyv u mňa nezohrava.
nechcela som a mam tri deti...ci lutujem...tazko povedat, su to skvele deti i ked najmladsi skusa moju trpezlivost a dakedy ma dohana k sialenstvu (dve starsie deti mam bezproblemove, najmladsi je "furt daco") ale nemenila by som. Moja sestra naproti tomu chcela velku rodinu a ma psa a macku 🙂
@petamich Petka, ja len na povzbudenie - vydrz este cca 10rokov a budes znova odychovat pri Netflixe😍
Ked som spoznala mojho muza tak som vedela, ze s nim deti chcem ☺️ Mame dve a tretie na ceste. A som velmi rada, ze ich mame 🥰
Ja som deti chcela a aj mam dve, chvilu sme rozmyslali na tretim, ale len chvilu a len rozmyslali. Jedine co by som zmenila je vacsi vekovy rozdiel medzi nimi. Mam 2roky rozdiel a zaciatky boli brutalne tazke, padala som na hubu kazdy den, aj tie choroby potom atd. Jasne ze sa to potom vratilo, ze sa super zahrali spolu, aj aktivity ako rodina sa dali robit vsetci spolu, ale tie tazke zaciatky mi to z pamate nevymaze.
Ja som vždy chcela. Niekedy keď som len tak niekde išla som si predstavovala že idem aj s kočíkom. Bolo mi jedno či budem mať chlapca alebo dievča. Ja som proste chcela dieťa. Ale keď som sa dozvedela že to bude dievča, tak som po ceste domov od gynekológa od šťastia plakala. Mám len jedno dieťa, milujem ju, nedokážem si predstaviť život bez nej, to by som radšej ani nežila.
Možno zato to tak cítim lebo viem že to není samozrejmosť. Chcem dieťa, tak ho mám....Moje tehotenstvo bolo rizikové, a ďalšie deti už mať nemôžem. Zato ju asi vnímam ako môj splnený sen. Niekedy sa na ňu pozriem a poviem si, že ako je možné že je moja ♥️
Proste som typ človeka čo sa v materstve našiel. Ale nedusím ju svojou láskou. Užívam si čas keď je naozaj moja, a viem že príde deň, keď už bude chcieť byť len svoja, žiť svoj život podľa seba ktovie kde
@martinmmartin tak pre mňa je to opačne. Pre mňa sú deti dôvod, prečo sa snažím, prečo kupujeme investičné nehnuteľnosti, prečo podnikám, prečo sa snažím stále uvažovať, ako zarobiť viac peňazí, zvyšovať si kvalifikáciu, atď atď. Keby som deti nemala, asi by som robila dakde za pásom a bývala na ubytovni, alebo ako najmladšia ostala pri rodičoch a doopatrovávala ich. Nejakú snahu a makanie na sebe by som mala u zadku, načo. A po smrti by som peniaze ak by mi dáke ostali, lebo by som nezarábala veľa, dala na psie útulky. Takto cítim, že silniem, rastiem a bohatnem a je mi tak oveľa lepšie, aj keď začiatky boli mega ťažké.
Nepoznám nikoho kto by ľutoval že má deti. Neviem si to predstaviť. To akože sa zadívaš na svoje dieťa a povieš si ,, nemalo si radšej žiť.?" Neverím, že také niečo existuje. Ja deti mám a ľutujem, že som ich nemala viac.
Nemám, nikdy som nechcela mať deti, nechcem mať, milujem môj bezdetný život…
Ľutujem, že som ich nemala skôr ale vtedy by som to nedala a v budúcnosti budem ľutovať, že som ich nemala viac aj keď teraz by som to nedala😂
Dlho som zvazovala, ale chceli sme, mame, nelutujeme 😀
V 19 -tich som nečakane otehotnela..všetci ma posielali na potrat. Ja sama som si dieťa nevedela predstaviť.. Dieťa som si nakoniec nechala..keď sa spätne pozerám.. najlepšie rozhodnutie môjho života..Dcéra má 22 rokov..okrem toho mám ďalšie dve menšie deti..Nikdy som neoľutovala mať deti
Nelutujem a nikdy nebudem aj ked som povodne ziadne mat nechcela.
@martinmmartin toto je odpoved chlapa (povedala by som ze i zatrpknuteho, ohrdnuteho s nejakym vnutornym problemom) ale zena to citi uplne inac...myslim/teda citim to a viem ze moja sestra nie je stastna...ma karieru, ma byt/chatu, moze si robit prakticky co len chce ale nema zmysel zivota, niekoho v kom vidi seba, lasku, bytie....resp. ma mamon a "predvadzanie stastia".
Ja som v minulosti uvazovala o bezdetnom zivote ale potom takom, co ma zmysel - dobrocinnost, vzdelavanie, odovzdavanie niecoho. Nie zivot do roboty a z roboty, v piatky/soboty podniky - party, sex a drogy. Ono sa to da robit len do urciteho veku a potom zistis ze si sam. Ze nemas preco zit a zacnes si tlct hlavu ze si mal zvolit to tebou oznacne "rozmozovanie".
Nemám a neľutujem

nechcela som, mám a neľutujem…