icon

Mám dve malé deti, pracujem a som unavená

12. feb 2022

Ahojte pracujuce mamicky. Mam 2 male deti a pracujem na 75% uvazok a som odpalena. Doslova vysata z energie. Je vikend a ja nic nevladzem. Bezny den u mna je, rano o 7 vstavame, ranajky, obliekacka, 1 dieta do jednej skolky, druhe do druhej skolky. 8.10 otvaram pocitac, 11.40- 12.20 sport- zabehat/ bicykel- mam kancelarsku pracu. 14.30 koncim, smer skolka, vyzdvihnut deti, smer ihrisko, detsky kutik, cokolvek kde sa deti vyblaznia a ja najem. 17.00 prichod domov, deti prebera tata do 20.00. Ja riesim domacnost, upratovanie, osprchujem sa, trochu poodychujem. Trosku pokreslim s detmi, so starsim priklady, dat oprat, susicka. Vecer na uspavanie sa striedame, deti do 15min mrtve, o 10 chodim spat a som brutal vycerpana

laila22
12. feb 2022

Zo železa nebudeš ako ,,motorová myš,, ale budeš sa cítiť nomarmalne a budeš mať chuť na pracovné činnosti v domácnosti do ktorých si sa nevedela dokopat, lebo si už nevládala. Budeš sa cítiť normálne, ale nebudeš vyšťavená..

h2
12. feb 2022

@janinah Ďakujem Ti veľmi pekne, pozrela som si nejaké info o tej melase a idem to hneď objednať.

anavianavi
12. feb 2022

zelezo sa da doplnit aj infuziou. mna tiez zapeka zo vsetkeho ostatneho.

lasoli
12. feb 2022

Narosan,''mne ho brali moje predcasnw nrodenw baby,ko mali pekny z neho,nezaoeka aj chuti

lasoli
12. feb 2022

@zuzanockamt to 3:30vstavas?

autor
12. feb 2022

@hederamonstera otecko nakupuje, 2krat do tyzdna aj zavezie, od 5 je s nimi vzdy, s tym, ze ja som len doplnok, mozem ist kam chcem, ale ja nemam energiu. Cez vikend chodi so synom na sport, vlastne vikendy su cele jeho. Myslim, ze sa venuje az az. Ja cez svoju anemiu spim velmi vela ked mozem. Vcera som uz o 7 vecer spala a rano som vstala o 6. Teraz berie deti na bicykel. On je fakt s nimi aktivne.

autor
12. feb 2022

@laila22 pekne si to napisala, ja to robim vsetko uplne vystavena.

zuzanockamt
12. feb 2022

@lasoli áno, medzi 3:30-4:00. Dieťa zvyčajne medzi 4:30-5:00.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
12. feb 2022

@evamarek77 dlhodobe, myslim len ze sa to ppctom deti zhorsuje.

janinah
12. feb 2022

@zuzanockamt nasilu😉

@laila22 google😉

a ešte pridať potraviny,o ktorých ani netušíte,že obsahujú železo,nie je to len špenát,ale napr. aj kvalitná horká čokoláda či tofu

autor
12. feb 2022

@lasoli jasne ze porevu, aj obliekat sa nechcu

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
12. feb 2022

@janinah musím veru niečo začať, lebo po pôrode boli zlé hodnoty, teraz idem na preventívku po covide, tak som zvedavá aj mám obavu

autor
12. feb 2022

@evamarek77 aj ja som myslela, ale urcite nie. Je to fakt odjakziva, spava, unavena, vzdy nizke zelezo, nizky cholesterol. Cez tehotenstva som to poctivo uzivala kvoli babu, ale to zapekanie bolo hrozne

h2
12. feb 2022

@zuzanockamt Prečo vstávaš o 3:30, keď z domu idete o 6:00? Veď 3:30 je ešte hlboká noc. Či vtedy sa zobudíš a už sa Ti nedá spať?

zefyra
12. feb 2022

Nemala si kliešťa, nemôžeš mať boreliozu?

marcellka32
12. feb 2022

Ja myslím, že máš normálny režim, tiež som mala malé deti a bola s nimi denne do 19 sama, ty už od 17 môžeš oddychovať, nenahanaj sa za poriadkom denne,ja som mala rozpis, každý deň práčka+varenie, ďalší deň podlahy+poriadok, toto som striedala ...nezehlim a varila som na 2 dni

alana1
12. feb 2022

skor si myslim, ze si vyhoreta z toho stereotypu...stale to iste kazdy den, ci mas nejake ozivenie, zmenu?

zuzanockamt
12. feb 2022

@h2 Mne stačí málo spánku a hlavne môjmu dieťaťu tiež. Začína sa okolo 3-tej budiť, mrnčí, mlieko a pod. Okolo 4:30-5:00 vstane. Ja chystám 2xraňajky, desiatu, seba, mladšie dieťa a pod

mimi3008
12. feb 2022

Globifer nezapeka, akurat sa plati nejak 19€

janka_266
12. feb 2022

Maloodber som mala aj ja cez tehotenstvo, domov som prišla ako biela stena, nevládala som ani vstať, moja doktorka, že mi nemôže predpísať ďalšie železo, lebo jej neprišla ešte prepúšťacie správa…..od pediatricky som odchádzala s “predpisom” na železo z finclubu, odvtedy je to oooovela lepšie.

travelllerka
12. feb 2022

Z toho režimu dňa je to asi na Teba vela. Teda na mňa by bolo. Ja by som nebola schopná aj športovať, aj pracovať, potom ešte do dakych herniciek chodiť. Proste po škôlke škole rovno domov, urobiť voľnejší režim. Ja by som aj ten šport zredukovala.

sapetka
12. feb 2022

Preco nenechas deti dlhsie v skolke a ty si hodinku dve oddychni?

aurora33
12. feb 2022

Ja len k tomu že kebyže moje deti zaspia do 15 minút tak si nalejem šampanské :D u nás je to uspavanie podstatne horšie. A čo sa týka tej únavy, mne pomáha joga. Cvičím každý večer aspoň 30minut.

luccija
12. feb 2022

@h2 akú si mala hodnotu nevieš?

h2
12. feb 2022

@luccija Tak to už si fakt nepamätám, sorry. ☹️

punka24
Autor odpoveď zmazal
siska53
12. feb 2022

Ved.to mas uplne super! Ja som robila aj robim 8 hodin, deti mi nikto nepreberal a cas na konicky minimalny, oddych az vecer, decka nase neskoro zaspavaju..aj ako skolkari, najskor okolo 21..takze.. mas asi daco s niecim inym..ako pisu- stitna zlaza .zelezo..a pod.si daj vysetrit.

Mat to tak ako ty, mam plno energie este aj teraz..

autor
12. feb 2022

@sapetka lebo su male len raz. Uz to ze pracujem si vycitam, ale dostala som homeoffice na skrateny za super peniaze