Manžel nechce druhé dieťa preto, lebo syn by sa musel deliť o izbu
Je normálne ak manžel nechce druhé dieťa kvoli tomu,že nechce aby syn sa musel deliť o izbu? Vraj aby synovi dieťa nenarusilo sukromie.Bývanie v 3izbovom byte.Mala vaša polovička rovnaký dôvod?
My sme vyrástli v 3i byte traja súrodenci. Vždy sa to nejak dalo, veľa času sme trávili v skole, na krúžkoch, u starkej alebo len tak vonku. Teraz to trochu komplikuje korona...ale my sme skutočne chodili domov len prespavat. V 18tke na intrak a bolo...Už máme všetci svoje rodiny a sme úplne v pohode.
Ako dôvod je to dosť slabý. Snažila by som sa ísť zit do väčšieho. Na druhej strane, spoločná izba zo súrodencom je peklo. A to neprehanam. Ja som mala izbu s dvomi sestrami a bolo to zle. Žiadne súkromie, absolútne žiadne. Stále sme sa hádali. Jednej vadilo to, druhej ono. Istý čas som spávala v obývačke, ale to bolo tiež celé o ničom. Teraz máme s mužom veľky 4 izbový 176m2 dom, mám aj vlastnú miestnosť kde mám kútik na čítanie. Máme len jedno dieťa a miesta toľko že ho ani nevieme využiť. Ale keby mám malý byt a dve deti tak radšej by som spravila spálňu z obývačky ako spoločnú izbu deťom.
Otázku deti ste neriešili, keď ste spolu chodili?
No my máme 4 izbak a jedno dieťa a veru ďalšie nebude, nie len z priestorových dôvodov, ale aj preto, že dieťa neuveritelne veľa stojí. Zdrojov, peňazí, námahy, času... A nie sme až tak rodičovské typy. Máme čo robiť s jedným. Ale keby sme aj boli rodičovské typy a chceli druhé, tak by sme museli ísť do väčšieho bytu. Deti potrebujú svoje súkromie, aj manžel žil v trojizbaku so sestrou a rodičmi. Nemali obývačku, návštevy k nim nechodili, iba ak do kuchyne, max 2 ľudia. Takže mali spálňu a dve detské. My máme 4 izbak, ale obaja HO, s manželom máme spoločnú pracovnu, lebo sme radi spolu+ detská+ spálňa + obývačka, ktorá je u nás potrebná, pretože naša kuchyňa je 1.8x2,1m a je tam iba linka, nič iné. V obývačke máme jedálenský stôl a gauč a nič viac. Tu ti píšu ženy, čo boli deťmi pred 30 a viac rokmi. Ale ja ako dieťa som chodila do školy, na krúžky von, domov som prišla o 18tej, spravila úlohy, najedla sa a išla spať. Deti v roku 2021 a určite to tak bude pokračovať aj ďalej, lebo čas ide iba dopredu, nikdy nie dozadu majú škôlku online . Školu online, krúžky online. Celé dni sú iba doma, lebo nikam ich nepustia. Možno na ihrisko sa vybehať. Do detskej izby pre školáka potrebuješ veľký projektový stôl (nie stôl na jeden zošit, aký som mala ja, aj to mi tá strana na ktorej som nepísala visela dolu), potrebuje tam mať celé PC príslušenstvo alebo ak nie stolový PC, tak aspoň laptop, ideálne 2 obrazovky, aby mohol robiť projekty bez preklikávania sa, byť na hodine a zároveň písať poznámky či písomku... Pre mňa ako človeka pracujúceho z HO sú 2 veľké monitory (minimálne 27") must have a deti, ktoré sa učia online, pre ne je to rovnaká nutnosť, aby sa nesliepnili, nenicili si oči cumenim do malého notebooku či dokonca tabletu. A to fakt neviem, kde sa akože do klasickej panelákovej detskej izby 3x2,5 chcú napchať 2 postele, 2 skrine, 2 veľké pracovné miesta s projektovými stolmi a ešte aj nejaké miesto na hranie napríklad
Moja švagriná sa tiež tak rozhodla. Bývajú v byte, a druhé dieťa nechcela z dôvodu, že aby dcéra mohla mať svoju izbu. Ešteže keby majú druhú dcéru tak by to nejako dala, ale keby syna tak by nemohli bývať spolu v izbe. Tak radšej ostali pri jednom dieťati.
Baby dnesna doba je divná ☹️ Odpovede typu mame 4 izbove mega domy ale je to pre 3 malo mi uplne zmrazuju mozog 🤯😂 Sme strasne konzumna spolocnost a prepistani,rozmaznani ludia 😅
Súhlasím, každé dieťa by malo mat vlastnú izbu, súkromie a pokoj
@luci310 Tento rok sa odhaduje ze bude prvykrat negativny prirastok. Vo vyspelych statoch je dlhodoby problem s natalitou a statnutim obyvatelstva, az take kriticke to nebude. Kazdopadne ja som sa nemala v plane rozpisovat ani ti predkladat plan a moje navrhy k prirastkom obyvatelstva. Nepochopila si poriadne ani moj prvy prispevok ale to je v poriadku. Ja absolutne respektuje volbu kazdeho cloveka ohladne poctu deti to je predsa kazdeho osobna vec. Prekvapuju ma niektore dovody a komentare akym smerom premyslaju ludia to je cele. Pekny den
Myslím že vôbec nejde o izbu. Ide o to, že muž druhé dieťa nechce. Je to podľa mňa ok, má to proste tak, len by som na tvojom mieste hodila reč s ním, nech to pomenuje tak, ako to je a nech nevymýšľa nejake "zastupne" dovody. Nie je na tom nič zlé, ak to muž tak necíti, ako ty. A aj za tym nechcenim môže byť xy dôvodov, tak by bolo fajn ich vedieť. Mozno o pár rokov to bude inak, aj o tom sa treba porozprávať.
Ja som zaskocena reakciami. Velmi cudnu dobu zijeme...my sme boli 3 surodenci v jednej izbe a nevadilo nam to, prave naopak, ked som mala asi 15, prestahovali sme sa do vacsieho a kazdy mal svoju vlastnu izbu, no ale aj tak cez den sme vsetci traja boli aj tak stale nahrnuti v jednej😃, akurat kazdy siel spat do svojej.
Naozaj dnesni ludia su rozmaznani, rozpistani, sebecki.
@amelia89 Hongkong, Singapur a Tokio neporovnávaj so Slovenskom, hlavne je to tak rozdielna kultúra že až. Pozri si koľko je v Japonsku samovražd, asi tam až taký šťastni všetci nebudú.
@stanulienkat e? Neporovnavam,davam priklad. Nehovorim ze to je idealny stav,praveze to povazujem za nestastne ze tak ludia ziju tak ma prosim ta nepoučuj ked si to nepochopila.
@nwnw no, ved môže aj žena ist najprv zamakať a potom chcieť druhé dieťa, či? Ja nechápem, že iba muž, žena sa rozhodne mat kopec deti, byt doma XY rokov a chlap nech mala a co keď on nechce? Musí? Ahaaa. Zaujímavý pohľad. Ja v tom vidím dosť logicky dôvod, keď sa finančne a možno aj inak necíti na druhé, tak asi vie prečo. Mam známu, má dve deti, slušne zarábajú obaja rodičia, má trochu problémy so staršou, chcela ju dat na súkromnú základnú školu, ale ze to je už cez, platiť dve a nemôže jedno dat na súkromnú a druhe nie... Proste možno chce dopriať jednému dieťaťu viac.
@lilope matematiku neoklames, seba mozno ano, ale fyziku neoklames. Ak su bezne panelakove izbycky o rozlohe 12m2, tak jedno dieta ma k dispozicii 12m2, ak tam das dve,tak maju v priemere po 6m2, alebo sa mylim? A ak 2 su ok, su OK aj tri, logicky, nie? Lebo ved, politicka korektnost a tak tam mozu byt aj 3, no ale ak sa vojdu 3, tak 4 uz nie? Samozrejme ze ano, kto ma to pravo povedat, ze nie ?
Pisem FAKTY a SKUTOCNOST, nauc sa s tym zit.
@kayyaa ak by si si so súrodencami nerozumela, tak by si to chápala. Nie vždy je ten surodenecky vztah ružový a dovodv je milión. A poznám dosť ľudí, co si vzťahy pokazili v detstve aj koli takej "hovadine", ako spoločná izba. Ale v tomto prípade podľa mna nejde o izbu,ale o to, že muž proste druhé dieťa nechce.
@amelia89 Bola si niekedy v Emiratoch? To na margo porovnania s HK a rodinou v 30m2 byte.. To, ze sa najdu sialenci, ktori zaplatia nehorazne prachy za nehorazny byt este neznamena, ze to ma byt nova NORMA! Alebo sa mylim?
Ak uz sa bavime o realitach, vies nieco o realitnej bubline v Cine? Porozpravam Ti o tom v kratkosti. Priemerny plat tisicka, priemerna splatka hypoteky tri tisicky. Takto ziju Cinania vo velkomestach. Cena bytu za m2 cca 5 az 8 tisic. ZIME TAK AJ MY! No nie ?! Toto v mediach a TV spravach nepovedia, vsak ze? 😉
@weggie nie, investovať napriklad🤣🤣👍👍, nekupuj sa byty len kvôli počtu a tak. Noo... My sme traja v trojizbovom, veľkom. A keď sa bude dat s radosťou pôjdem do väčšieho, inak každý sme iný, jeden preferuje súkromie, druhý nie, jeden ma rad podkrovie, druhý nie, jeden ma rad veľké priestory, druhý malé. Mne vadí aj vlastný muž v spálni, zatiaľ toleruje dieťa a psa, chlap a mačka sú v obývačke a detská je iba na hranie. A napriek tomu by som chcela väčšie priestory, ale to som ja
Tak toto je rozmyslanie pubertalneho decka nie rodica.A potom ze z mnohych deti dnes vyrastaju rozmaznani mali spratkovia...
@maciatkolulu neviem cim to veru je, nova doba? ale naozaj je na zamyslenie ak spia v 1 izbe traja, my tak teraz spime, ale to je tak - ak anhodou postel vrzga, zobudia sa traja, ak jeden ide na wc, zobudia sa traja, atd atd.. da sa tak zit? no da. ale da sa zit aj pod mostom.. da sa zit aj v krabici.. preco profi kuchar ma vacsiu kuchynu ako priemerny byt..
---
Tu zienky kricia, ze ved zili v jednej izbe tri.. OK, ale zabudaju spomenut, ze na dedine mali pozemky 3x vacsie, ako dnes su vobec k dispozicii..
@elementissa dobry postreh, s tym pracovnym stolom a mam taku otazku na telo - nemas nemate pocit, ze cim je doba vyspelejsia, tym je paradoxne suzujucejsia? Cim je viac pomocnikoch (technika, roboty), tym je menej casu?

@weggie bože tvoje komentáre sú hlúpučké a od veci. Splietať tu dve deti v detskej izbe, čo je úplne bežné s 10 japoncami v 1 miestnosti 🤦 keď nemáš čo rozumné uviesť, radšej mlč. Len sa tým zhadzuješ.