icon

Matka na materskej spí do 10:00

3. mar 2023

Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?

Strana
zdenka11081983
3. mar 2023

A to sa pyta otecko? Ci daaka naj kamoska? 🙂 Je to uplne normálne. Nezavid.

luciamikul
3. mar 2023

zvykne... je to dieťa... aj ja by som tak spávala keby som mohla.... 😁

andrea_82
3. mar 2023

nikto nemá patent na to, čo je normálne. Predpokladám, že sú zase potom večer dlhšie hore. Ak to vyhovuje im a ich rodine, tak prečo nie.

hruska91
3. mar 2023

Nech si robia čo chcú 🤷🏻‍♀️

tinkavvv
3. mar 2023

Aj ja by som so rada pospala...

rude_baby
3. mar 2023

Do septembra času dosť, nezávid jej. Robila by som to isté 😁

melanta
3. mar 2023

Ak som nebola v práci, spala som tak dlho, ako spala dcéra. Prečo nie? Niektorí majú tak prázdny život, že aj bradavicu na nohe budú iným závidieť.

jana005
3. mar 2023

Ja som tiež tak spávala s malým, pokiaľ sa dalo.
Čo ťa do toho? Kto si, že ťa to tak trápi?

miskaska
3. mar 2023

Áno, je to normálne.

danulicek
3. mar 2023

co by som dala za to, keby moje dzeci spali do desiatej, ked som bola s nimi doma :D :D a ano, je to normalne, ze to ma nastavene, ako chce. ked pride skolkarsky rezim, neostane nic ine, len sa prisposobit.

galganka
3. mar 2023

Je. Bodka. Aj my tak spávame. 😝

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
3. mar 2023

Som babka malého a nepríde mi normálne priam až tyranie tak malého dietata keď chodí spat o 23:00 v noci

masinka
3. mar 2023

Tiez sme mali taky rezim ked som bola na materskej. Manzel robil dvanastky, tahal do siedmej, domov prichadzal okolo osmej - pol deviatej. Deti su teraz uz v puberte, su zdrave, krasne a mudre , takze evidentne ziadnu ujmu neutrpeli.

zdenka11081983
3. mar 2023

Okrem toho, ze si babka si aj svokra vsak?

viky_21
3. mar 2023

Stastna zena 🙏 moje dieta vstava o 6 🙈 ale asi by som zacala trochu upravovat ten rezim kvoli skolke. Vsak do 23 ani ja nevydrzim hore 😅

verra66
3. mar 2023

😀 a dieta pozna hodinky ze vie, ze uz je jedenast v noci a nie devat? chudacik, tyrany... az sa to slovo zle pise, ked clovek vie ake nepravosti sa detom na svete deju ☹

laurar1
3. mar 2023

Ja som malu od mala davala spat tak, aby nevstavala pred deviatou, kedze pre mna by to bolo utrpenie. Teraz chodi do skolky, vtedy vstavame medzi 7 a 7.30 a cez vikend spime aj do desiatej.
Aj ked si babka maleho, nie je tvoja starost, kedy s nim ide jeho mama spat. A nevidim ziadne tyranie na tom, kedy chodia spat. Aky je rozdiel medzi tym, ci spi od 20.00 do 7.00 alebo od 23.00 do 10.00? Pre mna a aj moje dieta by bolo tyranie vstavat o siestej rano.

ivangeline
3. mar 2023

Ja som "stara skola",vychovana babkou a za mna to zdrave nie je ale mnoho zien neriesi nejaky rezim a uz toboz nie skolku... (V dnesnej dobe na HO,ci praca s volnou prac. dobou,domskolactvo...)Ja rada organizujem a planujem a mame pevny rezim. Do 7 sme hore. Do 21 spime. :D A mame skolkarsky rezim odkedy spi dieta len raz.. a mne to vyhovuje,nasla som si v tom svoje okna. 🙂 A deti vedia,co pride a ako bude a v ramci tych okien sa rozhoduheme spolu,co budeme robit cez den...(Max 3 moznosti. xD)

galganka
3. mar 2023

Milá babka, daj spankovému režimu, či nerežimu vnúčaťa a jeho maminy pokoj. Rozmaznávaj, vykrmuj, jaš, stráž, ľúb..., ale nenasieraj. Svoje deti si už vychovala.

janinah
3. mar 2023

Tiež som babka..
.môj vnuk 1.5 r chodí spať po 22 a neriešim...a to ho pri obednom spánku budia..
Jeho mama mi robila to isté...nechaj ich žiť.

tanyan
3. mar 2023

To nie je týranie, to je posunutý režim rešpektujúci osobnosť matky (predpokladám). Od jedenástej do desiatej majú dostatočný spánok - aj matka aj dieťa.
Tiež som skôr večerný typ, takže príliš skoré vstávanie by mi pokazilo celý deň.

slavomira236
3. mar 2023

Jej ako zavidim moje deti bolo vzdy hore kazdy den 5:30-6;00 nikdy v zivote dlhsie nespali sest rocna teraz maximalne 6:30 a 9rocny 7:00 su hore aj cez vikendy

diewcatqoo
3. mar 2023

Skus nahlasit taketo tyranie na socialke 🙂

evuska135
3. mar 2023

Vam to nepride normalne, mne ano ja som ziadnemu rezimu neucila, tyzden pred skolkou sme zacali vstavat o 8mej nie o 9tej a nic sa mu nestalo. Ved aj my matky si musime pospat, ja som rada ked maly neni v skolke a spim s detmi do 9 tej je ro skvely pocit

katkine_terapie
3. mar 2023

Mila babka, nie nie je to tyranie, kedze dieta potom spi do 10-10.30 h., tak spi jedenast hodin. Co je normalny pocet hodin spanku. Navyse, ked prejde na skolkarsky rezim, neverim, ze vydrzi chodit spavat o 23.00 a vstavat o npr. 6.00h., ked jeho potreba spanku je 11 hodin. Do tyzdna zalomi dieta max do 21.00h. Btw je to vase vnuca, nie dieta, tak zi a nechaj zit.

kristinuhro
3. mar 2023

Tak a je to jasné 😂😂😂 presne ma napadlo že ty budeš jej svokra 😂. Nemaj strach, rozumiem že chceš dieťaťu dobre, ale týmto správaním spôsobíš iba to, že sa doma budú hádať a nakoniec (ak má tvoj syn rozum) obmedzia s tebou kontakt. Ona je matka a tvoj syn je otec dieťaťa. Ak niesú asociáli, duševne zaostalí alebo niečo podobné tak sa určite zvládnu o dieťa postarať. ❤️

zuzanockamt
3. mar 2023

Autorka
Niet nad dobré vzťahy s nevestou, však? 🤔 🤭 Ešteže moja mama a ani svokra sa nikdy do ničoho nestarali.

cervenaruza123
3. mar 2023

Tak ked im to zatial vyhovuje... Moja dcerka ale napriklad tiez vyspavala vzdy dlho a zaspavala neskoro. Skusali sme jej to kadejak poposuvat, nedalo sa. Az teraz konecne je to trochu lepsie. Deti si niekedy vedia skokovo zvyknut a naopak, ked ich clovek nuti, ked nema, tak niekedy to len skomplikuje situaciu (napriklad u nas to tak bolo, ze ked sme nutili dcerku spavat inak, tak nakoniec zaspavala v noci este neskor a vstala tiez este neskor). A aj dieta niekedy skor pochopi, ked nieco musi ako ked sa rezim posunie len tak.

akvi
3. mar 2023

Nie je dôležité kedy idú spať a kedy vstávajú, pokiaľ dieťa odspi toľko hodín, koľko by malo, to isté mama, ak spí 8-9 hodín, je to ok. Prečítaj si knihu Prečo spíme. A hneď ti bude jasné mnoho vecí, ktoré sú akože "nenormálne". Pochopíš, že je úplne ok, ak má niekto ten spánkový rytmus posunutý. Väčšinou práve "nočné sovy" trpia celý život aj fyzicky, nakoľko spoločnosť je nastavená na ranné fungovanie a jednak trpia aj psychicky, pretože takí ľudia ako ty ich označujú za nenormalnych.

Strana