icon

Muž chce štvrté dieťa. Viacdetné rodiny ako to zvládate?

19. júl 2022

Ahojte . Mám dve deti s exmanželom . Sú to už pomerne velkaci syn bude mať 10 rokov a dcéra ma 8 rokov a teraz mám s partnerom bábätko takmer 10mesacne. Muza mám skvelého . Staršie Deti ho volajú ocko a majú ho veľmi radi a on ma rad ich . Proste žijeme ako kompletná rodina kde nie ke cítiť že prvé dve deti nie sú jeho . Ale môj chlap chce veľkú rodinu on pochádza zo 4 deti aj jeho rodičia atd . No s on chce ešte ďalšie dieťa ale teraz . Ja mám po 30tke on je odomna mladší o pár rokov ale vekový rozdiel medzi nami nie je badateľný . Ja mám prvé deti s malým vekovým rozdielom len 17 mesiacov ale bola som na ne prakticky sama . Teraz mám veľkú oporu v mužovi lebo mi pomáha naozaj vo všetkom . V domácnosti aj s deťmi . On uprace, navarí , operie, vonku porobi všetko , sadi aj s deťmi pomáha . Aj k malému nemá v noci problém vstať . No ja sa bojím pristáť na ďalšie dieťa či to už na nás nebude veľa . Nemáme sa zle , aj na výlety chodíme . Ja stíham aj pracovať pri rodičovskej keď on je s malým .
Dokonca vďaka nemu nie sú staršie deti závislé na mobile či tabletoch , ktoré dostali od vlastného otca. Rozbili ich a zakázali sme ďalšie kúpiť . Odvykačka trvala niekoľko mesiacov kým prestali vystrájať . Žijeme na dedine takže možnosti zbaviť sa je veľa . Chodíme bicyklovať , na turisktiku , na prechádzky , na ihriska proste venujeme sa všetkým deťom fakt najviac ako sa len da . Ale bojím sa či už pri ďalšom toho budeme toľko stíhať . To budeme potrebovať väčšie auto , viac pozornosti a čo ak malý bude žiarliť ? Veľkí nezistila tešia sa zo súrodenca. Aj oni s ním pomáhajú . Ako chápem, že v dnešnej dobe je nadštandard mať aj dve deti nie to ešte tri alebo 4. Ale my sme veľmi akčný a asi by sme sa s menším počtom nudili. A financie nie sú problém . Nie sme bohatí ale deti majú vždy všetko , ba aj viac ako potrebujú . No čo by ste mi na to povedali ? Áno rozprávali sme sa o tom s partnerom a zhodli sme sa že keď posledné dieťa tak opäť s malým vekovým rozdielom nech ma aj maličký parťáka ako sú starší no stále mám v sebe pochybnosti .

autor
19. júl 2022

@marsmykkok čítaj poriadne, deti si ich rozbili sami …. No áno je princ si predstáv nemusíš závidieť . Poznám jeho chyby nie je dokonalý ale sú to chyby s ktorými sa da žiť nemusím ho hneď kopať do zadku . Čítam komentáre aké ste ženy útočne áno chcela som vedieť názor a tiež som písala že nechcem ďalšie dieťa už pred styrydsistkou alebo po … ja dieťa aj chcem sj nie s chcela som názory Žien ktoré majú 3 a viac deti no dakuemcza každý názor či už hanlivý alebo urážlivý a som hrdá na to že v dnešnej dobe moje deti nie sú zavysle na tabletke mobile alebo počítači . A mimochodom pokiaľ treba do školy mame aj počítač aj mobily aj tlačiareň . Nie sme neandertálci len nechcem mať doma tučných gamblerov ako ich bio otec

autor
19. júl 2022

@kitycat on berie aj moje staršie deti ako svoje . Nerobí rozdiely . Pre neho sme už veľká rodina len by chcel styry Deti

euka210
19. júl 2022

Je super, ze on chce a aj ako pomaha a stara sa...klobuk dole. Moj nazor...ked Ty sa na to fyzicky a psychicky citis, tak preco dalsie nie. A ano, tak 2-3r rozdiel, aby sa mohli hrat a neboli ako jedinacikovia. My mame 3ch po 2 rokoch, narocne to bolo ked boli mali, ale spolu sa hraju (alebo biju 🤣).

eeffka
20. júl 2022

Utiahnes to sama so 4 detmi? Ak ano, takk ok, ak nie tak po 1.rozvode uz ani nahodou

eeffka
20. júl 2022

Este doplnim nemam 4 deti len 2 ale kamoska ma 4, nuz... jedna ustvana zena. Tak ale kazdy ako sam chce.

lusika33
20. júl 2022

Máme štyri deti a čakáme piate toto posledné neplánovane ale nikdy by som sa svojho dieťatka nevzdala.... Čo sa týka rozdielu mať tri deti alebo štyri žiaden rozdiel v tom nevidím iba to auto.... A áno zvládam to aj sama lebo aj keď mi občas manžel alebo rodičia pomôžu som väčšinou na nich sama lebo áno zďaleka manžel nepomáha ako tvoj priateľ ak v ňom vidíš dokonalého otca trom deťom bude aj štvrtému určite.... Tým by s sa netrápia určite treba poriešiť auto a po svadbe by som kľudne na bábätko pristála skôr nie ale to už máte za pár.... Je to krásne mať viac detí aj to akú zodpovednosť to pomáha budovať v starších súrodencov naši sa tak veľmi vždy tešia z nového bábätka a aj keď o tomto ešte nevedia vždy najstarší povie ešte by sme mohli mať sestričku tak dúfam že v tomto bábätku sa naplní aj táto jeho túžba držím prsty nech je váš život krásny a žiadne katastrofálne scenáre ako sa tu spomínajú ☺️

cecilia29
20. júl 2022

Myslim že nič vám nebráni mať 4 deti. To auto väčšie by bolo pre vás s 3 tak či tak pohodlnejšie. Pre to najmenšie by ste mali parťáka 🙂 mne to inak chýbalo trošku. Bola som piata po 10 rokoch a takou mojou túžbou bol rovnako malý súrodenec 🙂 na tvojim mieste samozrejme počkám do svadby

vecicky1805
20. júl 2022

Vieš čo keďže sa to pýtaš tak asi váhaš, myslím, že najlepšie by asi bolo nechať tomu trochu času a uvidíš ako sa to vyvinie. Keď chceš napíš mi pokecáme, ono záleží od viacerých okolností a teda hlavne od Teba ale podľa info čo ai dala tu, by som v Tvojom prípade asi do toho išla pretože z tvojich riadkov vyznieva že by si aj do toho išla ale máš strach aké to bude a či Vás to nebude moc “brzdiť” ale mala si malý vekový rozdiel medzi deťmi čiže asi vieš keď ich chceš znova po sebe rýchlo že z časového hľadiska moc nestratíš..a to ostatné..no asi by som si spísala pre a proti a nechala tomu voľný priebeh až by som si nebola celkom istá..

derdia
20. júl 2022

Ak ti pomaha s tymi, ktore mas, je ti partner na 100 percent, vsetka starostlivost je na 50 %rozlozena od narodenia.... Tak by som do toho sla. Ak nie. Tak nesla.

magimary
20. júl 2022

S takou podporou a pomocou, akú od neho máš, sa -podľa mňa- nemusíš obávať, že by ste to spolu nezvládli. Ja byť na Tvojom mieste, tak idem do toho a neváham. Ešte stále máš ideálny vek, tak na čo čakať? Možno tak do tej svadby, kde si vzájomne dáte živý darček pod srdce...
Mám 5+detí a všetko sa dá krásne zvládnuť...
Niekedy mám pocit, že najnáročnejšie to bolo s tým prvým...
Samozrejme, rozhodnutie je na vás, ja len píšem vzhľadom k okolnostiam, ktoré si opisala, že sa to s nimi dá krásne zvládnuť.

basska_b
20. júl 2022

Ja by som to toho sla, kedze decka starsie uz maju 10 a 8... moje maju 4.5, 2.5 a tretie na ceste a stvrte takto za sebou by bol zahul...

Inak, na realne skusenosti si kukni skupinu Mnohodetne rodinky... my tu len spekulujeme, oni to realne ziju.
https://www.modrykonik.sk/group/1959/

marusik25
Autor odpoveď zmazal
katuskamala1
20. júl 2022

Do tak skvelej milujucej rodinky si to stvrte babo priam pýta! ❤️
I starší ti i s dalsim pomozu, a to mladsie bude mat partaka. A ak nemate problem s financiami (co zial u nas dalo stopku tretiemu) tak vam silno drzim palce, aby sa podarilo a aby ste bolo vzdy zdravi a šťastní 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
miky132
20. júl 2022

Ja mám štyri deti a rozdiel medzi tretím a štvrtým necítim....ak máš dobrého partnera chuť byť tu pre to malé a mať ho rada a vieš mu zabezpečiť život tak prečo nie....tu na mk sa ale dozvies že si unavená ústvana a lenivá ak máš viac ako dve deti ....

mircalla
20. júl 2022

Prepac, ale mas skutocne katastrofalny pravopis. To len na okraj. Vzdy mi to kole oci, nemozem si pomoct. Evidentne neplanujes karieru ani pracovat, si zena v domacnosti, pokial ti pomaha a dalsie dieta chce a ty to zvladas a chces, preco nie.

alaska28
20. júl 2022

Ja by som pockala aspon, kym to 10m bude mat obdobie vzdoru.. lebo s tvojimi to asi nezazil, male babatka su zlate.. ale nezazil si kolko starosti a vydavkov je so starsim dietatom.. nech vie do coho ide.. a mladsi chlapi mozu chytit 2 pubertu a zostanes na to sama.. pockala by som kym starsie deti uz budu ako tak samostatne kebyze pride nejaka kriza, alebo tragedia.. lebo starat sa a zivit 4 male deti sa dnes da dost tazko.. ja som mala tiez rodinne zalozeneho chlapa.. narodil sa syn, autista a vsetko slo do sraciek a sme rozvedeni.. priatela co mam deti nema a ani nikdy nechcel prave kvoli dnesnej dobe .. zivotne prostredie atd..

sim_sa_la_bim
20. júl 2022

Ahoj, ja mam deti 3 a na stvrte by ma dobrovolne nik nenahovoril (aj to 3.bolo neplanovane) ale sme stastni, ze sme napokon 5. Velka rodina je krasna, no je to aj velmi narocny záväzok. Moj muž nie je zdaleka tak činný v domacnosti ako tvoj a to zohrava u nás veľkú rolu, preco by som uz dalsie dieta nechcela. Ak ty máš v nom taku oporu ako pises, tak mas vyhraté a prajem ti, aby vam to vydrzalo. Musíte si ale uvedomit, ze 4 deti maju naroky na priestor, neviem kolko detskych izieb mate v dome a cim su deti starsie tym naroky stupaju. A co das jednemu, musis aj dalsim. Moje deti maju 16, 14 a 10. To, ze tvoje deti sa obidu bez mobilu je super, ale starsie deti sa bez mobilu neobidu, kazde ho bude chcieť, deti na strednej aj pocitac, tablet (dcera chodi na dizajn, takze je to pre nu do skoly nevyhnutnost), ma 16, takze sa chce pekne a modne obliekat, medzitym kino, kaviarnicka s kamoskami, budes platit kruzky, sportove sustredenia, turnaje v zahranici (syn hraje napr. futbal, vsetko hradi rodic...), skoly v prirode, nehovoriac kolko stoji dovolenka pre 5-6... Je toho proste hodne. Niekedy si myslím, ze keby sme boli bez deti, tak sa topime v peniazoch 😂

eeffka
20. júl 2022

@sim_sa_la_bim pekne si to zhrnula, 5 deti do 8r je financne nic, na 2.stupni to zacne. Stacila len korona. My mame elektroniky pre 6deti, boli spoluziaci co si zdielali PC so surodencom... ono nie je vsetko len o tom ako sa mame radi. Detto dovolenka pre 4, 2500letecky je standard. Pre 6? 6ka minimalne, ok nemusi sa nikam chodit, nuz pre mna je to norma ist k moru, o lyzovani ani nehovorim co to stoji. A to hovorim o beznom rekreacnom 4x za sezonu. Moze to byt prizemne, ale na velku rodinu treba vela vala penazi aj priestoru ak nemas zit ako sardinka a z lasky sa clovek nenaje.

makodob
20. júl 2022

Ahoj, my máme s manželom 4 detičky. Statšie 8 a 6 a teraz mladšie 2,5 a 9m. Starší dvaja sú parťáci a mladší začínajú byť 😊❤️Deti sú veľký dar od Boha. Máme to podobne ako vy, mne manžel veľmi pomáha, ono sa to pri toľkých deťoch už ani inak nedá 🙂 Nie je to ľahké, lebo menšie deti sú náročnejšie na starostlivosť, ale uteká to rýchlo. U nás je vždy veselo, hlučno, všade hračky a akcia 😁 Ale svoj život by som nikdy nemenila, milujem svoju rodinu, svojho manžela a aj všetky naše detičky. Deťom netreba milión vecí, ale milujúcich a starostlivých rodičov. Dnes je divná doba, kedy ženy už veľmi nechcú viac detí. A možno by aj chceli, ale nemajú čas ich mať. Tak ak túžite po ďalšom dieťatku, tak isto neváhajte, každé dieťa je jedinečné a mnohému nás všetkých naučia. Mňa a mojho manžela deti veľmi zmenili a som Bohu za to vďačná, že sa mi otvorili oči a zistila som, čo je v živote naozaj doležité ❤️

mircalla
20. júl 2022

@eeffka
@sim_sa_la_bim Suhlas. Tiez by som sa pozrela aj na financnu stranku, nielen na to, ci mi manzel pomaha. Ide este horsia doba ako bola doteraz. Plyn, inflacia, dalsia vlna covidu, neistota.....Ktokolvek moze prist o pracu, takze je to aj otazka financnej rezervy. A presne, cim su deti starsie, tym to je financne narocnejsie. Deti maju potrebu sebarealizacie, takze aj kruzky a aktivity nieco stoje, samozrejme vylety ci dovolenky. Dcera ma tri kruzky, syn 2. Uz ich nebavi chodit len do lesa ci bicyklovat. Treba mysliet aj na vzdelanie. PS: Neviem si predstavit, ako deti autorky fungovali pocas online vyucka bez elektroniky, ale ok

margaretka25
20. júl 2022

Ak tvoj budúci manžel túži po veľkej rodine, ty tiež, tak to vôbec nerieš tu na MK. Deti sú dar a veľké požehnanie. Veľké rodiny sú krásne a tie vzťahy medzi deťmi tiež, keď ichk tomu budete viesť. My máme 3 detičky a to mám 32 rokov. A možno do budúcna ešte...sama pochádzam z veľkej rodiny, bolo nás 5 detí a vždy s úsmevom spomínam na detstvo, ako nám bolo dobre, boli sme partia. A teraz tiež, mám sa vždy o koho oprieť. A deti s malým vekovým rozdielom sú paráda 🙂 medzi staršími máme 15 mesiacov. Túto na MK ta väčšina žien nepochopí..však aj tie predošlé komentáre 🤦🤦🤦 držím palce 🙏

mircalla
20. júl 2022

@margaretka25 Nie vsetky velke rodiny su krasne. Zase nepausalizujme. Su rodiny, kde rodicia nemaju na deti ani cas, ani financie, ani zaujem. Ale ak autorka ma zazemie, pomoc, pekny vztah a obaja to chcu, plus maju financnu rezervu, niet co riesit

margaretka25
20. júl 2022

@mircalla toto ale nie je autorkin prípad

mircalla
20. júl 2022

@margaretka25 Ale ja netvrdim, ze je. Len pisem, ze zdaleka nie je pravda, ze velke rodiny su krasne. Ako ktore.

mironka
20. júl 2022

@nevenka ja mam taktiez 9 a 7 rocne deti,potom 4 rocnu a takmer 2 rocneho.

alzbetapipi
20. júl 2022

ja mam tak, 8 roc dvojicky s exmanzelom a so sucasnym 2 deti s rozdielom 15 mes...obcas zahul co ti poviem, ale inak sa to vsetko da 🙂 ja som vdacna..ked je to narocnejsie, tak predycham a poviem si, ze hlavne, aby boli zdravi... a tiez sme nechceli cakat, jednak kvoli veku a tiez nech sa tiw materske prekryju 🙂

danculka25
20. júl 2022

Pridaj sa so skupiny Mnohodetne rodinky,tam su super zienky,ktore poradia,povzbudia a vela dalsieho❤️
Co sa mna tyka,ja som mala posledne dieta ako 31 rocna a uz sa mi to zdalo vela,aj zotavovanie trvalo dlhsie.Ale to som ja,zeny bezne aj v 40 rokoch maju deti,kto sa ako citi.
S odstupom casu mi je luto,ze najmladsie dieta nema partaka,starsie deti som mala ovela skor a tato vyrasta ako jedinacik,co je pre nu dost minus.
Drzim palec a zelam spravne rozhodnutie🍀

marsmykkok
20. júl 2022

Autorka a prečo si s tým tučným gemblerom mala 2 deti? Zjavne si niečo prehliadla alebo sa zmenil a to sa môže stať aj teraz. Ale maj ružové okuliare, potom ak to nevyjde píš Rozborilovi alebo na ludialudom. Ja ti ale neprispejem, takým ženám čo zabudli rozum a správajú sa nezodpovedne nepomáham. Ste ešte vo fáze zamilovanosti, vtedy je krásne všetko, ale príde rutina a bežný život a keby máš rozum počkáš ako sa vyvinie vzťah a nehrnies sa do ďalších záväzkov tak bezhlavo.

dooomca
20. júl 2022

Tam kde sa najedla 3 deti, štvrté už je nič, to nie je veľký rozdiel😁. Ja mám svoje vlastné dve deti a partner tiež dve deti. Vek detí je 8,8,6 a 3 a je to super. Vychádzajú medzi sebou parádne a mne sa páči, keď je viacej deti pohromade, mne by nevadilo ani piate🤣. Ale keď si predstavím, že zase rodiť, vstávať a to isté dookola začať od mala, tak už nie😁. Ale od tých 5 rokoch je to fajn🤣🤣