Najprv svadba, potom dieťa. Alebo presne naopak?
Ahojte mamičky, zaujíma ma váš názor na tému Najprv svadba, potom dieťa alebo naopak. V pôrodnici som bola pomaly jediná mamička prvorodička, čo mala priezvisko rovnaké ako moje dieťa. V podstate existujú štyri typy žien prvorodičiek:
1. Najprv si naplánovali svadbu a potom dieťa, až po svadbe sa začali snažiť o bábätko
2. Podarilo sa im otehotnieť a povedali si, že svadbu odložia, aby sa nevydávali tehotné a svadbu si užili, ako sa patrí
3. Otehotneli a preto ešte pred pôrodom narýchlo organizovali svadbu
4. Svadbu neriešia, nie je pre nich nejaká super dôležitá, ale deti spolu chcú mať a je im to prednejšie ako dať peniaze za svadbu.
Potom je ešte piata skupina, že krátko pred svadbou začali už pracovať na bábätku a vydávali sa v druhom, treťom mesiaci, ale tie padnú do 1. skupiny, keďže svadba už bola plánovaná ako prvá.
Zaujímajú ma všetky názory, zo všetkých skupín, že prečo ste sa tak rozhodli a ktorá zo 4 skupín prevláda v tejto dobe.
Za seba poviem, že sme sa najprv vzali (skupina 1), lebo som nechcela, aby všetci hovorili, že sme sa brali len preto, lebo som otehotnela, ale že sa berieme preto, lebo to my dvaja tak chceme a cítime. Samozrejme som si chcela svadbu užiť bez bruška resp. bez starosti o naše malé dieťatko.
Ale každý má na to svoj pohľad a určite ste si mnohé užili alebo užijete svadbu so svojimi detičkami.
Teším sa na diskusiu 🙂
@mircalla Podľa mňa po tých diskusných témach, typu: Som tehotná? Miluje ma? Moje dieťa kaká bobky, čo robiť? Čo mám robiť, keď mám atopický ekzém? (Asi choď ku doktorke, kurník), tak toto je konečne NORMÁLNA téma o živote nás žien, o našich názoroch. 99 % žien tu nie sme doktorky, no 99 % tém tu je práve o chorobách či zdravotných problémoch.
No,neviem,kam sa mam zaradit,svatbu sme planovali,nejako nam vzdy do toho nieco vliezlo,tak nakoniec som sa vydavala az v osmom mesiaci😁takze asi k tretej skupine?ci k prvej?neviem,ale citila som sa aj v porodnici trosku zvlastne,kedze nas tam vela takych nebolo.osobne si myslim,ze sobas nie je "len papier",pre mna to bolo velmi dolezite
My sme spolu najprv žili, od roku 2008. Svadbu sme nejak neplánovali. V roku 2013 som zostala tehotná a nechcela som sa vydávať s bruškom, pritom sme práve dokončovali prestavbu domu, takže na to nebol čas a hlavne financie. Chceli sme väčšiu svadbu a ja hlavne bez bruška, aby som si to užila. Mám pár kamarátok, ktoré sa vydávali s bruškom a poväčšinou skončili tak, že prevracali svadbu na wcku...tak sme sa dohodli, že sa vezmeme až porodím, schudnem a krpec ponesie prstienky k oltáru. Tak aj bolo, vzali sme sa v roku 2016, krpec mal tri roky, ja som schudla, svadbu si užila so všetkým čo k tomu patrí a krpec niesol prstienky 😍 takže neviem ku ktorej skupine, ja som spokojná tak ako to je.
@basska_b Mne sa zase nepáči názor "urobili sme to tak, aby ľudia nehovorili...." Mne je jedno čo ľudia hovoria. Vždy urobím, tak ako ja uznám za vhodné a ľudia nech si rozprávajú...
My sme spolu chodili tri roky, zasnubili sa, o tristvrte roka na to sme mali svadbu a o mesiac po svadbe na svadobke sme splodili starsiu dceru, takze patrime do prvej skupiny. Pred svadbou sme vychodili VS a par mesiacov spolu byvali. Byvali sme spolu aj polroka pocas skoly na Erasme, vtedy sme si vlastne vyskusali ci spolu vydrzime zit. Mame 26 a muz 27rokov, sme vystudovani, mame vlastne byvanie, dve deti a sme manzelia. My sme v tomto taka "stara skola" 🙂
My sme spolu boli 5 rokov a svadbu sme mali v plane po mojich statniciach ale nakoniec som otehotnela a tak sme si povedali naco cakat..chceli sme byt spolu aj tak len to prislo troska skor a nemohli sme spravit lepsie..vydavala som sa v 5. Mesiaci a svadbu som si uzila poriadne aj tak (kto nevedel by ani nepovedal ze som tehotna lebo som bola z tych stastnych co "ani by nevedeli ze su tehotne keby nerastlo brusko" ) ..ja osobne nemam rada tieto trapne reci ze vzali sa lebo sa museli- nik sa nemusi a nik druhemu do vztahu nevidi a nevie kto co ako preco takze nech sa kazdy stara sam o seba a ked nie nech sa aj pototo sproste reci netrebe riesit ;)
Chodili sme spolu 4 roky, potom sa zobrali a presne o 9 mesiacov po svadbe sme čakali dcérku 🙂
My patríme k prvej skupine.Po 6 rokoch sme sa zasnúbili po vyše 8 zobrali ale bábo ešte neplánujeme-ideme stavať dom.My sme však začali spolu chodiť keď som mala 18 a manžel 20.Keby sme neboli zobratý nikdy by som nedovolila aby malo moje dieťa iné priezvisko ako ja a vedel to aj manžel.Takto sa budeme všetci volať rovnako 🙂
Uf necitala som vsetko, ale brali sme sa po 7 rokoch s dvoma detmi, manzelia sme 7 rokov a mame dalsie dve deti.. kazdy nech si robi podla seba, ale len taka rada odo mna - ak nie ste svoji a mate dieta, nech ma vzdy meno po mame... je to jednoduchsie v zivote ohladom cestovania, lekarov, skoly a aspon to muza motivuje jedneho dna im dat to svoje meno...
My sme zobrali lebo sme sa chceli zobrat, nemuseli sme...prve dieta sme mali za 6rokov. Nie preto, ze by sme nemohli, ale najskor sme si ako manzelia postavili dom a potom sme zacali planovat rodinu
@iguaza Prepáčte, ale čo to tu "trepete" o pointe? Toto je diskusia na nejakú tému, otázku, ktorú zadá autor témy, nie nejaká poviedka. Ak chcete čítať poviedky či romány s pointou, tak si zoberte do ruky knihu! Toto je DISKUSIA! A veľmi pekná téma. Vy sem nemusíte nič napísať, nikto vás o to nežiada, nemusíte to ani čítať, čítajte to, čo sa vám páči.
Ja patrím do skupiny 1,s manželom sme randili 6 rokov a potom sa vzali,neskôr sme si povedali že už ideme vyskúšať bábätko, ja som taký typ ženy že by som nedokázala mať dieťa a nebyť vydatá,mne sa nepáči takýto spôsob života a už dupľom že dieťa v pôrodnici by malo iné priezvisko než ja,všetky moje kamošky ktoré mali len partnerov tak hneď v pôrodnici dlai priezvisko po partnerovi
My sme s muzom zacali spolu zit po mesiaci a teraz sme spolu 5 rokov. Mame vlastny dom a cerstvo cakame babatko. Brat sa budeme, ked nas to raz oboch chyti alebo aj nikdy 🙂.
Som vydata 27 rokov s mm sme sa poznali rok.Svadbu sme plananovali na oktober ale otehotneka som skor tak bola v juni.Ani vtedy ani dnes si neviem predstavit zit iba tak "na kope".Nie je to iba papier a vobec nejde o to ci svadba so vsetkou slavou.Staci sobas s 2 svedkami .ide o zavazok a tym padom prejav zodpovednosti za zivot svoj aj svojej rodiny.Nesuhlasim s nazorom.ze papier netreba ze je to len formalita.Bez papiera mame vzdy otvorene zadne dvierka ako sa vravi a v pripade najmensieho problemu sa vyhovorit ved nas spoli nic nedrzia pada zodpovednost povacsine chlapa ten pojde a zena ostane s detmi na krku.Nesuhlasim ani s nazormi ze je to menej komplikovane v pripade rozvodu.lebo mi taky clovek pride nefer.ked uz na zaciatku rozmysla o rozvode...ak niekoho lubim tak nerozmyslam dopredu o rozvode...a to nevravim o komplikaciach v pripade choroby ci smrti...na toto nikto nrmysli...ze co potom a tak ostavaju zeny po nahlrj smrti bez akej zabezpe bez prijmu a zadlzene.....Manzelsky zvazik nie jr ziaden prezitok.je to prejav lasky ucty a zodpovednosti voci sebe a aj partnerovi a detom.Aj ja svoje deti vediem k tomu...Je ina doba to viem....Ale manzelstvo je vztah ako zamestnavatrl a zamestnanec.Vztah nadivoko je ako pracovat na dohodu alebo aj na cierno...Co je podla Vas vyhodnejsie z dlhodobeho hladiska....Za mba urcite pracovat na riadnu zmluvu...☺manzelstvo je cesta plna skusok trpezlivosti a tolerantnosti ak sa berie vazne ..... to je moj nazor lebo ako si kto usteli ta..k spi....
@betunka39 Preco by mali zeny ostat bez prijmu? Ci zeny nepracuju a maju byt financne zavisle na manzelovi? Ja teda deti uzivim aj sama a vacsina mojich kamaratok tiez, ak uz pride na to. Su aj dvojice, kde do rozpoctu prispieva len manzel a manzelka zije z jeho penazi, ale mne osobne imponuju zeny, ktore su bebestacne a nezavisle a nemusia byt odkazane len na plat manzela

@iguaza Lenže pani sa nepýtala na to, ktorá si ako "spackala" život, ale ako žijeme a vychovávame deti, či v manželstve alebo bez, či pred manželstvom deti alebo po, čo vlastne chceme. Prosím prečítať ešte raz otázku.