icon

Nemám vysnívaného syna

26. aug 2025

Ahojte dievčatá, mám dve deti, dve dievčatká. Sú užasné, skvelé a moc ich milujem. Ale pri každej z nich som si priala chlapca. Toho nakoniec nemáme a už mať ani nebudeme, vzhľadom k veku. Ja som za dcéry vďačná ale cítim nespravodlivosť od života, že mi skúsenosť mať syna nedoprial. Ako z toho von? Smútok nedržím v sebe. Vyplakala som sa z toho už veľa krát ale vždy keď vidím, že sa niekomu narodil chlapček tak cítim obrovskú nespravodlivosť. Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? Pritom sama vidím tie benefity. Dcéry sú úžasné, skvelé parťáčky, pomáhajú, lúbia nás ako rodičov a napriek tomu sa cez túto vec neviem preniesť... Mna tento moj pristup hnevá. Chcela by som byť vyrovnaná, zmierená.

Strana
z9
babushkaem
26. aug 2025

netrap sa nad niecim, co ty sama nemozes ovplyvnit, bude sa ti zit lahsie

minenkaa
26. aug 2025

@anonym_autor preco si neadoptujes

anonym_0d40d8
26. aug 2025

Skúsiť pestúnsku starostlivosť alebo rovno adopciu?

biba_18
26. aug 2025

je to naozaj len tvoje nastavenie - prečo by narodenie syna či dcéry malo byť niečo spravodlivé? v čom by tá spravodlivosť mala akože spočívať?
ako písala @babushkaem - nezaoberaj sa vecami ktoré absolutne nevieš ovplyvniť... a ani do budúcnosti nesnívaj o veciach ktoré nezávisia od teba ...

abbey1
26. aug 2025

@anonym_autor Áno my nemáme vysnívaného syna. Vždy som túžila mať syna Filipa. To šťastie nám bolo dopriate na necelý 3 roky, potom nám ho krutá choroba vzala.
Teraz máme 2 úžasné dievčatá a sme vďační za každý okamih s nimi.
Váž si, čo máš a nerieš hlosfi. Máš krásne zdravé deti, užívaj si šťastie s nimi. Sú ľudia, ktorým nikdy nebolo dopriate byť rodičom, alebo im krutý osud deti vzal.

ivik4
26. aug 2025

Nespravodlivost ??? Ze mas 2 zdrave deti ? No, ocividne si nezavis co mas, sorry.
Tak si chalana adoptujte , je to riesenie

strawberry0797
26. aug 2025

@anonym_autor a teraz si predstav, ze by si nemala ziadne deti...

anonym_d48bb1
26. aug 2025

Ja ked toto citam tak jedine co ma napada daj si po ustach. (Chcela som to napisat vulgarnejsie)
Skus sa zamysliet nad tym co si napisala.
Dakuj za dve zdrave deti.

glorikarebeka
26. aug 2025

Prečo, prečo sa takto trápiš?
Tiež mám dve baby a obaja s manželom sme šťastný

anonym_3d6d12
26. aug 2025

Buď vďačná za to čo máš..možno sa jedna z nich rozhodne že chce byť chalan 🤷

autor
26. aug 2025
@abbey1

@anonym_autor Áno my nemáme vysnívaného syna. Vždy som túžila mať syna Filipa. To šťastie nám bolo dopriate na necelý 3 roky, potom nám ho krutá choroba vzala.
Teraz máme 2 úžasné dievčatá a sme vďační za každý okamih s nimi.
Váž si, čo máš a nerieš hlosfi. Máš krásne zdravé deti, užívaj si šťastie s nimi. Sú ľudia, ktorým nikdy nebolo dopriate byť rodičom, alebo im krutý osud deti vzal.

@abbey1 to mi je veľmi lúto. Nech vám dievčatá robia len radosť 🩷

januska12323
26. aug 2025

Stále si môžeš adoptovať. Život nie je spravodlivý a ty máš dve zdravé deti, čo by iné za to dali.

anonym_e2bc65
26. aug 2025

Pozri ide iba o to ze sa nenaplnili tvoje predstavy. Ja mám dvoch chlapcov a v dievčenskom oddelení so satičkami a skúmaní sa vždy tiez rozplývam ake by to bolo milé mat dievcatko. A potom mi iba zostava sa otočiť do oddelenia chlapcov kde sú na svetroch tak akurát traktory a kombajny. 🤣 Časom ta to prejde, a naozaj buď rada ze toto je tvoj jediný problém. Známemu teraz jeho syncekovi diagnostikovali leukémiu- toto je skutočný problém, ktorý bolí a je nešťastie

slovakboy
26. aug 2025

@anonym_autor my mame už dvoch dospelých synov a dceru by sme brali. V Číne môžeš mat len jedno dieťa a pohlavie nesmieš dopredu vedieť. Strašný zásah do základných ľudských slobôd. Teš sa z iných chlapcov v rodine. Máte?

laurinka27
26. aug 2025

Nie je na tom nic nespravodlive, kedze pohlavie dietata je uplne nahodna vec. Chapem, ze ta mrzi, ze sa ti nesplnilo ocakavanie, ale nestala sa ti ziadna tragedia.

oceanahory
26. aug 2025

@anonym_autor Vyhladaj terapeuta...ak ma niekto doma dve zdrave dievcatka a napriek tomu place a zavidi inym, ze maju chlapceka, tak ocividne nieco nie je s tebou v poriadku. Pochopim prvotne sklamanie z pohlavia, pochopim aj to, ze je tam nejaka nenaplnena tuzba...ale ty to beries, ako najvacsiu tragediu na svete, pri dvoch zdravych detickach, by si to uz mala mat v sebe davno uzavrete, ale ak o tom mas nutkanie takto pisat na diskusnom fore, tak je to dostatocny dovod na to, aby si to riesila s odbornikom, ktory ti pomoze.

luccys
26. aug 2025
@laurinka27

Nie je na tom nic nespravodlive, kedze pohlavie dietata je uplne nahodna vec. Chapem, ze ta mrzi, ze sa ti nesplnilo ocakavanie, ale nestala sa ti ziadna tragedia.

@laurinka27 Ked nemas "parik", nesplnila si svoje zivotne poslanie🙄

anonym_1f4476
Autor odpoveď zmazal
anonym_ad24f2
26. aug 2025

Ja Ti neviem, v dnesnej dobe by si mala byt fakt vdacna za to , ze mas deti a su zdrave. A je jedno, ci su dievcata, ci chlapci.

simsalabim
26. aug 2025

@anonym_autor vyplakat sa opakovane preto, ze nemas syna, ale dve zdrave dievcata? Nechapem... ale teda nemusim vsetkemu rozumiet. Sadni si spis si, za co vsetko mozes byt v zivote vdacna a ked to nepomoze, chod k psychologovi, lebo sa nechavas zozierat totalnou blbostou.

lienka.7
26. aug 2025

@anonym_autor prepáč, ale toto nie je normálne. Asi nevieš čo od dobroty...chcelo by to odborníka alebo niečo iné (ako tu jedna zvykne písať tak tresnut dobre panvicou po hlave, aby sa daná osoba spamätala a vážila si to, čo ma).

denkabemommy
26. aug 2025

@anonym_autor mám dvoch synov a chcela som dcéru, vymeníme ? 🤣

Pozri, dovoľ si cítiť pocity krivdy, je to v poriadku sa tak cítiť, nedostala si, čo si chcela, len sa nenechaj tými pocitmi príliš pohltiť a popri tom sa aj zamyslí, prečo to tak cítiš, či tvoj pocit plynie z detstva… dostaneš sa z toho postupne. Ja som sa tiež hnevala a v tehotenstve s druhým som revala 2 týždne 🤷🏼‍♀️. Už som rada za to, ako to je a nemenila by som (ani si nerobila ďalšie, len aby som uspokojila svoju potrebu(?)). Aj keď občas príde myšlienka na to, že chcem ešte jedno ale racio nepustí 🙂.

diaamax
26. aug 2025

Benefity ake benefity? Daj si sem do hladacika temy o svokrach mozno ta cast tvojej uzkosti prejde. Ciastocne ti rozumiem, ja som si velmi priala dceru a narodil sa mi syn, ale pocity co opisujes som teda nemala. Nerucala som sa, ked sa dakomu narodila dcera a sklamana z toho, ze je “len” zdravy som teda nebola. Ak je pre teba nespravodlivost a sklamanie, ze mas “len” zdrave dieti, asi bysi mala navstivit psychologa.

nahodnemeno
26. aug 2025

...takymto by som dopriala pobyt niekde na detskom oddeleni, kde su deti s tazkymi epilepsiami, retardovane, maju rozne metabolicke ochorenie, autizmus s niecim dalsim, nechodia a pod....posledne co ich rodicia riesia je ze vesmir bol nefer a ,,nemaju skusenost ,, s pohlavim dietata ktore si vysneli...fakt nefer! omg. alebo nemaju deti vobec.....a nie ze dve zdrave sikovne dievcata....nemam problem, vyrobim si

dennissa16
26. aug 2025

“Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? “

Za túto vetu by si si zaslúžila naozaj preplesk..!

diewcatqoo
26. aug 2025

Tymto vylevom ja nedokazem pochopit. Mne bolo vzdy jedno, ci to je chlapec alebo dievca. Nikdy som sa nefixovala na pohlavie. Praveze ked som bola tehotna druhykrat, hovorila som, ze z praktickeho hladiska by to bolo mozno lepsie, keby sme mali zas chlapca, aspon by vsetko podedil a nemusela by som kupovat oblecenie pre dievca. Vzdy som len chcela, aby dieta bolo zdrave.

nahodnemeno
26. aug 2025
@slovakboy

@anonym_autor my mame už dvoch dospelých synov a dceru by sme brali. V Číne môžeš mat len jedno dieťa a pohlavie nesmieš dopredu vedieť. Strašný zásah do základných ľudských slobôd. Teš sa z iných chlapcov v rodine. Máte?

@slovakboy bola som v cine, toto uz davno neplati, mavaju aj po dve deti beztrestne, ale je pravda, ze su zvyknuti byt jedinacikovia rodicia, a tak maju mladi tiez po 1 dietati.

pralinka25
26. aug 2025

A v com akoze ma byt chalan lepsi? Mam dvoch a aj dceru a ja fakt neviem. Akurat teda ze usetris za "vlozky"
Za mna je to uplne jedno. Hlavne v dnesnej dobe. Co konkretne ti chyba? V com to je? Co by mal mat co baby neaju okrem gukiek. Vies to vysvetlit?

rachel36a
26. aug 2025

Bud rada ze mas zdravé deti...ja som si vždy priala dcéru, msla som syna a na druhé dieťa ( tiež syn) som čakala 18 rokov než sa podarilo...a ani nir je zdravý...cize je úplne jedno ci dcéra, či syn, najdôležitejšie je zdravie

slovakboy
26. aug 2025
@nahodnemeno

@slovakboy bola som v cine, toto uz davno neplati, mavaju aj po dve deti beztrestne, ale je pravda, ze su zvyknuti byt jedinacikovia rodicia, a tak maju mladi tiez po 1 dietati.

@nahodnemeno áno viem, ale málo kto si to dovolí. Na dve deti tam nie je vybudovaná štruktúra. Všetko sa premenilo na jedno dieťa. Byty aj platy. Ľudia sa tak boja mať dve deti. Demografia im veľmi upadá ale je chvályhodné, že už z toho upustili po čase sa pôrodnosť znovu pozbiera. Na vidieku asi majú viac detí. Aj tak je to hrozné, keď o tejto veci rozhoduje niekto iný. Povolili im to len kvôli tej demografii. Proste toto nesmie jeden štát dopustiť aby diktoval ľuďom počet detí. Aj keby sa premnožili. Hrozné.

Strana
z9