icon

Neviem, ako ďalej vo vzťahu bez pomoci zo strany priateľa

19. jún 2020

Ahojte.
Sme s priateľom 7 rokov. Máme 2 ročného syna. Za posledné roky sa toho veľa zmenilo.
S malým mi skoro vôbec nepomáha. Uspávam, prebujem, obliekam len ja. Občas ho nakrmí a to len vtedy ak príde k nemu a pýta si od neho.
Nikdy ho sám dlho nestrážil. Nebol s ním sám na prechádzke. Nejde ani s nami.. vždy povie, že sa mu nechce alebo, že ho nebaví sa len tak prechádzať. On si zatiaľ pospí alebo napustí vaňu.
Veľa krát som sa ho pýtala či ho neokúpe alebo nepomôže. Nervózne povie, že sa ho to nemám sto krát pýtať. Keď bude chcieť tak to spraví.
Chodí do práce, ja sa starám o domácnosť. Predtým aspoň niečo spravil, umyl dlážku, riad..teraz nič.
Všetko musím ja.. keď ho poprosím, že chcem niečo spraviť či nepostráži tak mi povie veď zober si ho so sebou.
Obskakujem ho ako taká slúžka. Vyčíta mi, že je preto taký lebo máme málo sexu... no po pravde po celom dni som rada, že si konečne sadnem a odpočiniem.
Cítim sa ako slobodná matka.
Za veľa vecí ma kritizuje. Bojím sa aj navariť lebo viem, že zas to ofrfle.
Bývame v dome na hypotéku. Je písaná len na mňa. Financie sú spoločné. Nechcem už s ním žiť no z materskej neprežijem. Nemám sa na koho obrátiť.
Máme jedno auto na jeho meno. Žijeme v malej dedinke kde nejazdia ani autobusy. To je ďalší problém.
Dá sa to nejako riešiť?? Či len vydržat a potajomky našetriť?

h2
19. jún 2020

Ježiši Kriste, no, prepáč, nechcem na Tvojho manžela nadávať, ale riadne mi stúpol tlak. Že: "Nespravíš mi večeru?" No nie, nespravím! Nechce sa mi a nebaví ma to. Nespravíš Ty mne? Doteraz som sa starala o Tvoje dieťa, Ty si oddychoval. Kde je spravodlivosť?! Bože, aký jed do mňa vošiel! Žena, prečo si toto necháš?!

gloria31
19. jún 2020

Môj uroby iba to co poviem ale nie je to tak poriadne urobene ako by malo. Moje dieťa má 8mes a keď bol za ten čas s nim sám vonku tak je to tak do 10krat. Viac si ma všímal keď som bola tehotná ako teraz. Cítim sa tiež zanedbavana a ako slobodná matka.

deti95060810
19. jún 2020

ty mu musíš ísť zapnúť vodu aby on mohol poliať? Kašľala by som na neho....Tvoj chlap nie je hoden ani kapsu triesok....😨

autor
19. jún 2020

@h2 nie je. Na začiatku som to brala tak.. chodī do práce. Tak sa postarám.. no časom toho už bolo priveľa
Včera.. doniesla som si čerešne. Zobral si pár.
Pýta sa ma.. donesieš ešte?? Ja, že nie už mám dosť.
Vzdychol a postavil sa.
Ja, že umyješ prosím aj mne??? Pozrel na mňa a povedal..
Môžem to j....ť.
Čo k tomu dodať...
Môžem napísať knihu...

Mal teplotu. Poprosila som ho či ho nepodrží lebo to nemá rád. Že nie lebo vtedy plače.. nechce si nechaþ strihať nechty.. podrž mi ho prosím. Samozrejme bojuje..
Že ostrihaj mu ich keď spí...

autor
19. jún 2020

@deti95060810 nepolial by.. .radšej by nechal zdochnúť trávnik.

h2
19. jún 2020

Ako... prepáč, nemám rada, keď tu niekto hneď radí rozchod/rozvod, ale vysr**a by som sa na takého chlapa.

autor
19. jún 2020

@h2 asi by mi padol kameň zo srdca. O dieťa sa postarám. Problém sú financiem

sashabb
19. jún 2020

Prosim ťa, to kde si našla takeho pripečeného blba? Normálne nechápem 😨 tento "vzťah" by som isto nezachraňovala. Samej ti bude lepšie.

cammille
19. jún 2020

Mna zarazilo ze "pred rokom sme mali otvorenu diskusiu". Fuuu...pred rokom ???
Prepana, ved vo vztahu treba otvorenu diskusiu kazdy den. Ked dvaja nekomunikuju, vztah VZDY ide dole.
Treba sa otvorene rozpravat, nie vycitat, ale povedat si, co by si chcela, co ti vadi a opacne.
A nemozes si mysliet, ze pred rokom si mu cosi povedala a ze on sa zmeni. Snazil sa dva dni, ok, to je fajn zaklad. Aspon nejaku snahu vyvinul. Tak mu to treba pekne milo pripominat castejsie, clovek si neosvoji len tak to, co nie je jeho zvykom.
Treba sa proste rozpravat, a nie hned sa rozchadzat, pricom jeden nevie, co si mysli a citi ten druhy.
Drzim palce !

autor
19. jún 2020

@cammille no vtedy som mu povedala ako to vidím. A odvtedy skoro každý deň pripomínam,že znova je to také isté.
Nedá sa ho prinútiť nech nasilu po sebe uprace. Poprosím..nespraví.

hennyinnsbruck
19. jún 2020

@cammille

ja ked som mala problém s mojim chlapom, bola diskusia, (takmer rozchod!!) a odvtedy je Všetko v poriadku.....
Lebo sme si obaja svoje chyby uvedomili, sme to napravili, dobrovoľne bez každodenného prosenia. To co je za chlapa aby som mu každý deň niečo pripomínala?

Alebo sa zmení dobrovoľne lebo sa chce zmeniť alebo to nemá význam (toť môj skromný názor)

mamutka
19. jún 2020

Myslím ze s nim o niečom diskutovať nemá zmysel. Ten absolútny nezáujem o dieťa je pre mňa nepochopiteľný.
Kým večer po celom dni unavená uspavas, tak on sedí, ani riad nesprace, proste nič??? S nim diskutovať? Veď to je úplný debil, sorry. Toto nie je o nedostatku diskusii, on je rozmaznany, arogantný, bezcitny kreten.
Ked vidím ako naši synovia zbožňujú otca a on sa teší z každej prechádzky deň čo deň už od narodenia, tak mi je zle z predstavy, že by som mala doma hento 🤢 deti ten nezáujem cítia a zapamätajú si.
No a ze tebe nepomôže a čaká sex...to je fakt sila. Na to nemám slov, spať s takým primitivom, to by bol veľmi ponizujuci zážitok pre mňa. Vyprdla by som sa na dom niekde kde ani bus nie je, nieto ešte robota... Kde sa tam zamestnás? Koľko zarobíš?
Predala by som to a malý bytík v meste pre mňa a syna nech mam blízko prácu, škôlku a hotovo. Hento nie je rodina, čo ty máš doma, podľa mňa. Máš krásne dieťa a zbytočnú príťaž k tomu.

cammille
19. jún 2020

@hennyinnsbruck tak co ja viem..ale otvorena diskusia pred rokom sa mi zda sakra malo..my s muzom sa bavime otvorene kazdy den, mne ked sa nieco nepaci, hned mu to poviem...
Preto si myslim, ze ked sa jej cosi nepaci, nestaci povedat raz za rok, ale priebezne proste o veciach komunikovat...
Druha vec, ak mu povie a on nechce. To uz je ozaj problem a tam tazko cosi riesit.
Na riesenie vzdy musia byt dvaja.

beatka25
19. jún 2020

no nech ten travnik zdochne, ved to je jeho vizitka, ako sa stara o zahradu. a ked niekto k vam pride, s usmevom by som povedala, ze to je preto, lebo polieval bez vody... ja viem, mate omnoho vacsie problemy, ale toto mi len napadlo, ze akoby pred inymi reagoval na vlastnu neschopnost... ale najviac ma mrzi, ze takyto priklad dava aj synovi :(

cammille
19. jún 2020

@hennyinnsbruck ale vies co, necitala som celu diskusiu, len prvych par prispevkov, a nejak sa mi zdalo, ze mozno ozaj len malo komunikuju. Zarezonovalo mi to "pred rokom"...
Ale teda teraz som citala dalej a naozaj mas pravdu, to sa asi nezmeni...takto sa "normalny" chlap nechova🙄 ...

hennyinnsbruck
19. jún 2020

@cammille veru, obaja musia chcieť.... Z donútenia niečo robiť nie je správna cesta 😔 poznám to z minulosti.

autor
19. jún 2020

@mamutka aj keď mu poviem nech zatiaľ trošku uprace tak sa ničoho ani nedotkne.
Prácu mám. Som tam už 7 rokov.. no autobus tam nejde. Je to trošku ďalej. Dochádzanie autom bolo ok.

cammille
19. jún 2020

@hennyinnsbruck hlavne ju musi mat rad a byt normalny...ale teda posledny autorkin prispevok hovori o opaku..uz len to, ze sa s nou takym stylom bavi..
Tu je nedostatok pomoci "len" sekundarny problem, hlavnym problemom je jeho neucta voci nej, nerespekt, opovrhovanie a arogancia. Aspon podla toho, co pise. Z toho pramenia vsetky dalsie problemy. Darmo s nim bude otvorene komunikovat, ked on na nu takto hnusne reaguje...🙄

Ale tazko poradit, ked nema kam ist. Jedine asi naozaj chvilu este vydrzat, kym nepojde dieta do skolky a potom sa osamostatnit.

autor
19. jún 2020

Dievčatá a ešte otázka. Ako je to potom prosím so súdom. Môže mi zobrať malého?

autor
19. jún 2020

Manželia niesme.

hennyinnsbruck
19. jún 2020

@cammille veru ako som to čítala až ma zamrazilo.... Sak to je čisté psycho.
Snáď to dá autorka a poriesi nejak 🙏🙏🙏 dieťa v takom prostredí by nemalo vyrastat. A ktovie ako sa bude k malému správať časom... To nevie nikto.

stanulienkat
19. jún 2020

Ved ty si slobodna matka,len s jednou pritazou navyse. Bez muza by si mala menej roboty,menej nervov.

sashabb
19. jún 2020

Nie nemôže ti zobrať malého, a čo by s nim akože robil ak ani teraz nemá záujem?Inak celkovo má rovnaké práva na dieťa ako ty, keďže je otec.

sandrika1986
19. jún 2020

Neobskakuj ho...ma nohy, ma ruky...nech si spravi co bude potrebovat...co je dieta alebo lenivec ?

nini1010
19. jún 2020

Vzdy sa zvyknem postavit na stranu zeny a odsudit spravanie muza ale teraz to mozno poviem inak.Co sa syna tyka tak to ma vela vela zien a nerozvadzaju sa kvoli tomu.Proste vela chlapov je takych ze k syarostlivosti o babatko nemaju vztah,smutne ale je to tak.Pride mi to prehnane riesenie rozvadzat sa.Nakoniec ty si doma so synom na materskej on pracuje.Moj muz je co sa dietata tyka velmi podobny,z casu na cas si zbehnem do fitka,postrazi,ale prebalujrm,v noci vstavam,krmim,uspavam,chodim vonku len a len ja.On ma dve prace,ked ma cas navari,nakupi,ale dieta je moja starost.Ako sam hovori on to s nim tak nevie,jeho to nebavi.Vzdy hovori ze podrastie a bide sa mu vediet viac venovat.Pri starsej to bolo tiez tak a od cca 4 rokov maju spolu ivela viac aktivit.Brava ju na ryby,na huby a maju spolu take aktivity ako by so mnou nemala.Viem ze ked syn podrastie najde si cestu aj k nemu.
Cinsa tyka toho buzerovania za vsetko ako to je moc,to uznavam.Co sa sexu tyka,kazda zena vie ze ked ma chlap sex je s nim ovela rozumnejsia rec a da sa s nim ovela lepsie dohodnut.To kym nepochopis tak sa to u vas asi nezlepsi.Ale rozvadzat sa preto ze ti nepomaha s malym no neviem,to mi pride pritiahnute za vlasy.

hennyinnsbruck
19. jún 2020

@nini1010 a tebe by nevadilo ze sa s tebou chlap rozpráva ako s poslednou handrou a bez štipky rešpektu? Radšej by si mu roztahovala nohy aby bol milý lebo inak by bol ako psycho??? 😯(podľa autorkinho príspevku)
Každá žena vie ze sú aj takí chlapi ktorý nemajú extra vzťah k deťom... Ale aby mi chlap nepodrzal decko keď ho poprosím, tak to je pre mňa osobne silne kaffe...

autor
19. jún 2020

@nini1010 niesme manželia. Len žijeme spolu.
Toto isté mi tvrdil.. že bude ho uspávať ked bude mať rok. Prečíta mu rozprávku. No doteraz sa to nestalo...

Keď začne chodiť bude ho všade brávať. Nestalo sa...
Keď bude starší bude s ním všade chodiť a mňa nechajú doma.
No to mám čakať 7 rokov kým si nájde cestu k svojmu dieťatu?
Mne postráži jedine ak vybehnem do banky a pod. Čakajú v aute. Inak nie.. povie mi,že mám ísť s ním.
Tu nejde len o tú starostlivosť. Ale celkovo. Niesom šťastná. Dusím sa.. keď si predstavím,že mám takto žit ešte 20 rokov tak plačem.

S kamarátkami bez malého som nebola odvtedy ako sa narodil. Keď aj chcem tak je práve vtedy unavený bolí ho chrbát alebo má iný program.

Bojím sa mu aj nabrať obed lebo vždy má pripomienku. Nevieme sa už ani normálne porozprávať. To čo ja hovorím ho nezaujíma a preňho sú to ženské témy...
Vysmeje ma za hocičo. Minule povedal či si myslím,že by ma aj niekto chcel.. opýtala som sa ho tak prečo je so mnou.
On na to lebo mu je ma ľúto. A potom to samozrejme otočil na srandu. Akože vtip. Vie, že si veľa vecí beriem k srdcu.

daganov
19. jún 2020

@nini1010 ty si sen všetkých lenivých mužov, ktorý chcú vo vzťahu len brať a nič nedávať a ešte sa k žene správajú ako k handre. Áno, je teraz s dieťaťom doma, ale hádam si nemyslíš, že ten jej chmulo začne makať okolo domu a dieťaťa, keď ona nastúpi do práce? Ona bude padať na hubu a on bude ešte viac zdutý, lebo sa mu večer v posteli nevenuje.

daganov
19. jún 2020

môžeš mi povedať jeden jediný dôvod, prečo si si práve tohoto muža vybrala za partnera a otca svojho dieťaťa? Čo ti na ňom imponovalo? Len prosím nepíš, že bol iný, lebo tomu uverím asi tak, ako tomu, že v BA práve padá sneh.
Prečo ho nepošleš do čerta? Zamestnaj sa, ak sa bojíš, že finančne nevyjdeš, porieš bývanie, hypo je len na teba, možno sa bojíš, že nebudeš mať na splátky, aj to sa dá zmeniť. Tvoj partner je pre spolužitie absolútne nepoužiteľný, jediné, v čom má pravdu je to, že on dieťa nechcel, ale na tom už teraz aj tak nezáleží.

autor
19. jún 2020

@daganov pravdu?? Mala som 18.. verila som,že je to navždy. Rozumeli sme si.. bolo to iné. Ukázal mi,že sa dá aj inak žiť.
No potom žiaľ sme prišli o bývanie, dedilo sa.. a musela som sa odsťahovať. Išiel so mnou.
Po dieťati som túžila.. nevedela som ako sa zachová. Je rozdiel strážiť susedove dieťa a vlastné...