icon

Nezvládam materstvo

sosanna88
18. nov 2013

Ahoj maminy. Ja uz nejako nevladzem, staci mi ked sa ,,vykecam,, ale mozno dostanem aj nejaku fajn radu. Mam dcerku,vcera mala 10mesiacov no som z nej uz hotova...cele dni a to fakt neprehanam len mrnci,pisti,reve...hlavu mam jak melon,ide mi prasknut,je to strasne frustrujuce a je jedno ci sa jej venujem ci nie,nic nezabera...aj doteraz bola dost umrncana ale boli finty ktore zaberali,no co stvara posledny mesiac je neunosne pre mna aj pre manzela. Ja mam pocit,ze mala zle spy,resp. ze ma ten spanok nekvalitny,budi sa nevyspata a z toho to vsetko prameni,inak uz neviem...tyka sa to aj denneho spanku,aj nocneho a je jedno ci spim s nou,ci spi sama,jednoducho sa s revom uz budi,za hodinu uz vyzera ze chce spat znova,dam ju-reve a nezaspi,nedam ju zas len reve..neviem,ale uz som z toho psychicky aj fyzicky hrozne vycerpana aj ked sa fakt snazim jej vyhoviet,za 5minut ticha som ochotna urobit vazne cokolvek. Kazdy den sa utesujem,ze to je len obdobie,ze to je kvoli zubom,ze to je kvoli hentomu,tamtomu...no uz mi dochadza vola,chut...
..Skusala som uz aj ,,lieky,, a to espumisan,lebo som si najprv myslela ci ju brusko netrapi,skusala som kasu na noc,ci neni hladna,skusala som v noci ked precitne dat napit caj,mlieko, nurofen ci nema nejake bolesti, homeo-najprv chamomila vulgaris,teraz skusam camiliu...no zeby sa nieco zlepsilo nemozem tvrdit...uz mam ale vazne dost!
...sem-tam ju dam k mame aby sme si oddychli no ta mi vzdy tvrdi, ze u nej bola mala dobra,dobre spala a bola dobra aj cez den. a verim jej, nema dovod ma klamat, ked jej mala zle spala a bola nervozna (stalo sa raz), tak mi to povedala,nema dovod ma klamat...a zeby bola mala zo mna nervozna,ano je to mozne,lebo posledne dni som vazne troska a tazko sa mi zachovava pokoj ale predtym som nebola a aj tak taka bola...no uz mi dosla trpezlivost,ved komu by nedosla...

lenkastr
18. nov 2013

@sosanna88 ahooooj, toto si aj ja casto myslim o sebe, u nas je to divocina!!!maly bol od mala placko, vkuse plakal, nic sa mu nepacilo ani v kociku, ani na rukach, vecne bol nespokojny, ja som z neho bola neskutocne unavena, uz som nevedela co vymysliet a v noci este horsie, aj 20 krat sa za noc zobudil a to som este chodila do skoly a ani neviem ako sa mi podarilo zostatnicovat, lebo on ani cez den vela nepospal... teraz ma rok a pol a budi sa "len" 5 krat, ja si stale hovorim, ze su to tie zuby a preto bol taky uplakany a nervozny, stale verim, ze sa to zlepsi a to som myslela, ze po roku to uz bude fajn,tu asi nic neplati len musime vydrzat kym budu starsie nase deti, nemyslim si, ze nezvladas materstvo, jednoducho su deti ako anjelikovia a tie druhe divoke....vela sil!

sante81
18. nov 2013

@sosanna88 napísem ti len z vlastnej skusenosti,ja som sa 5 a pol roka tvarila ze som supermama, ze zvládam a skončila som s niečim ako syndrom vyhorenia. som u rodicov s oboma detmi, lebo muza mam celé dni do noci v práci a som na deti sama, sme v kuse chori, zavretí doma, noci boli hrozné az do doby pokym mladsej nevyliezli zuby. ak mas moznost dat niekam dcéru, tak ju daj, urob si čas pre seba, niekam chod - masaz , kozmetika, kadernicka, nakupovat, alebo na kávu s manzelom. ja som toto nerobila vyse 5 rokov a tam bola chyba. drzím palce, po roku sa ten spánok upraví, a najma ak si nervozna ty, bude aj dieta.

matozazzo
18. nov 2013

@sosanna88 Ahoj, necitam cele, nemam tolko casu... ak kojis, ide tvoja nervozita do mlieka :( a mala je stale nervozna. Pomoze vypit medovy caj 🙂 a tiez nejaky rezim. Mne toto robila, ked sa nudila 😒 Tak sme zacali chodit do jasliciek, aspon na chvilu, ona sa zahrala a mne nepraskli nervy. Ak nemas pomoc niekoho ineho (sestra, babka,...), kto by ti ju na chvilu postrazil - samu, bez teba, tak skus materske centrum alebo hraci kutik. Je to obdobie, ked este nechodi, ale chce spoznavat svet. Ked mi ide prasknut hlava, nechavam deti u mamky, manzelovi alebo opatrovatelke a sup na prechadzku, minule som chodila po obch. dome asi 2 hodiny, nic som si nekupila, ale neskutocne pomohlo 😀 Inokedy zajdem s kamoskou na kavu alebo idem cvicit. Inak by som to nezvladala.
Este pomohla ohradka, kam som ju dala (nie postielka, tam nechcela byt) a tam hracky, len par, napr. pohariky, vkaldala ich do seba, alebo hracie. Aspon na chvilu sa zahrala. No a stanovili sme pevny rezim - spanie, jedenie, prechadzka vonku, napapat, spat.. Tiez mi pomohlo, a robime to doteraz, ze cez tyzden sa vyspi mamnzel, cez vikendy spim dlhsie ja 🙂
Mam 2 "hyperaktivne" deti - neznasam to slovo, ale proste neobsedia a ked sa nudia, totalna katastrofa. Mame velku krasnu zahradu, maju tam hojdacky, smykalku, pieskovisko, no same nepojdu. Trampolina ich bavila tam mesiac.. Dlho som bola proti, ale mame psika a dostali ulohy, vyvencit, nakrmit, zahrat sa s nim, lebo mu je smutno, nudi sa. Odrazu chcu byt na zahrade, chodia na prechadzky, nehasteria sa tolko a su dost von - lepsie ako pri TV. len dufam, ze im to vydrzi co najdlhsie 🙂 Cez leto bicykel, huby, prechadzky atd. ked sa ochladilo, uz nechceli...

sheila72
18. nov 2013

Ahoj, nečítala som predchádzajúce príspevky, len ten tvoj. Ale ak si to ešte nevravela pediatričke, asi by si mala. Nech jej spraví vyšetrenia, alebo ju pošle, aspoň sa uistiť, že jej naozaj nič neni, že ju niečo nebolí. Lepšie ako o tom len polemizovať. Tu ti síce môžme ako laici poradiť, ale je to skôr také utešenie, nie riešenie. Dr.by ti asi lepšie poradila, čo s ňou. Inak my máme tiež trocha viac umrnčanú doma, z ničoho nič sa vie rozbačať. Lenže jej sa treba hodne venovať. Známej napr pomohlo, keď dala dieťa do jaslí, aby videlo aj iné deti, tiež to bol podobný prípad tvoj, tak veľa šťastia 🙂

palomka
18. nov 2013

Aj my sme si tym presli. Prve dieta bolo ako anjel a tersz to druhe pravy opak. od narodenia len plakal...hovorili mi ze mam slabe mlieko 🙂) kojila som do 8,5m 🙂 potom ze po mesiaci to prejde...ze po krste sa to zmeni...ze ked bude sediet prestane...ze ked zacne chodit uz nebude plakat....a stale plakal a mrncal...bol nespokojny a nic ho viac ako.5min.nebavilo....stradneeee.spal 3x denne po 15 minut. bolo to vycerpavajuce ALE od kedy mu vysli vsetky zuby + okrem posl.4stoliciek) je ako vymeneny. teraz ma 20m. poviem pravdu,ze som si myslela ze skoncim na psychiatrii a ani neviem ako sme to vsetci v plnom zdravi vydrzali 🙂 ja som si myslela, ze to vazne nikdy neskonci ;) takze len vydrzat. boli dni jedy som rano vstala a modlila sa aby bol uz vecer :/ ale tetaz je fajn a uzivame si to 🙂

bosoriak
18. nov 2013

@sosanna88 Pre vlastny klud by somto riesila cez pediatra. Nech ju vysetri, zisti, ci ju nieco neboli, nesvrbi, nema nejake zdravotne problemy. Nenechala by som sa odbit a pytala by som sa aj k detskemu neurologovi. Az ked vylucia zdravotny problem, tak by som ja sama so sebou isla k psychologovi, nech mi odporuci nejake relaxacne techniky (pre teba, aby si sa naucila zvladat svoje napatie). A v krajnom pripade by som isla aj k psychiatrovi, aby mi predpisal nejake lahke ukludnovaky. No a co, ja si myslim, ze medicina je tu na to, aby nam pomohla.

Moje dcery mavaju take dni (opakujem, DNI) a ja som na prasky. Takze to, co prezivas ty, si ani neviem predstavit.

luci29
18. nov 2013

@sosanna88 Urcite si vyhladaj nejake clanky ohladom tzv. "narocnych deti", napr. tento je velmi dobry:
http://www.babyweb.sk/clanky/a3627-Narocny-zivo...
Je toho vela, postuduj trosku, nech si v obraze, aby si to videla trosku z nadhladu, ze nemas zle dieta, iba trosku narocne, ktore potrebuje iny, citlivejsi pristup a ovela viac casu a energie ako ine deti. Mozno ti pomoze, ked sa skontaktujes napr. tu na modrom konikovi s nejakymi maminkami, ktore maju podobne narocne deti, aby ste si navzajom dodali sily a trpezlivosti. Urcite si vycerpana, unavena, bez energie, mas pocit, ze nic nerobis spravne, ale treba zahodit taketo pocity a nastartovat sa pozitivnou cestou, aby dietatko citilo v tebe oporu, istotu, bezpecie. Mozno je naozaj velmi velmi senzitivne a ovela viac nez ine deti vnima tvoju unavu, bezradnost a vycerpanost. Je to tazke, ale pre spokojnost vas vsetkych ti nic ine neostava. A mozno to naozaj velkou mierou suvisi aj so zubkami, neviem, kolko ich uz ma, a ovela viac to preziva a je z toho nervozna nez ine deti. Nejake homeopatika by mohli pomoct, a mozno aj pre teba na upokojenie, dobitie bateriek. Skus ju castejsie nosit, ci uz v ergo nosici, satke alebo na rukach, casto pocas dna objimat, bozkavat, usmievat sa, skus masaz, ak to ma rada, a ak sa rada kupe, pokojne ju kup aj 3 krat denne,ak to pomoze, aspon zo zaciatku by si to mohla skusit. A aj ty potrebujes oddych, spanok.
Ale urcite to raz vsetko prejde, a aj ked malinka vela place, to, ako sa k nej spravas, si zapamata, aj to, ako sa jej snazis pomoct, utesit ju, laskat ju.

babulka82
18. nov 2013

@sosanna88 bože ako by som o svojom synkovi čitala😉 do detailu presne.A jedine čo ho asi najviac zabavi je starši bratček ked mu opičky robi 😀 a ja zachvilu suca na psychiatriu🙂

paris3
18. nov 2013

ja som mala tiez narocne dieta, viem ake to je tazke.... u nas sa to zlepsilo asi v roku, ked zacala chodit. bola ovela spokojnejsia, ze sa mohla presuvat kam chce, mala viac slobody. tiez sa viac unavila fyzicky, takze zacala lepsie spavat.
na tvojom mieste by som skusila vylucit zdravotne priciny (nejaka bolest, reflux, traviace problemy, ak pije UM mozno jej nesedi, moze tam byt neznasalivost laktozy atd...) moja dcera mala napr. nedostatok zeleza. bola stale unavena, nevyspata, stale si suchala oci, mrncala. to sa da zistit z krvi - popros doktorku, nech jej to spravi, ze je extremne unavena.
mali sme aj traviace problemy - nasadila som je probiotika biogaia kvapky - tie uzivala az do roka a pol, inak mala koliky. na reflux pomaha zvysena poloha hlavy pri spani. moze ju to pri spanku budit a nevyspi sa.
moze toho byt viac, skus po tom trosku popatrat.
ked vylucis tieto priciny, tak by som patrala po ostatnych. naozaj ci to nema z teba, tu nervozitu. ja som bola tiez na prasky z malej. pomohlo mi chodit s malou von, stretavat ine mamicky, najst si nejaku napln na kazdy den, aby som nebola ako v jednom kolotoci - dost ma to deprimovalo. nasla som si na kazdy den program, aby som mala zmenu. a aj dcerka mala zmenu, velmi nam to prospelo. treba sa vyrozpravat s inymi mamickami a naozaj si skus najst nejake ine cinnosti, aby si sa tak nesustredila na to, ze mala mrci a robi to a ono.... proste odputaj svoju pozornost od toho mrncania a urcite sa to zacne zlepsovat. snaz sa mat proste svoj program a mala nech ta sprevadza. takto sa az privelmi sustredis na malu. potom budes aj ty viac v pohode, aj mala bude 🙂 a snaz sa co najviac oddychovat, nech ti pomoze s malou kto moze.
a ak si naozaj v koncoch, skus psychologa, idealne psychologicku, co ma deti a vie to pochopit 😉

wurmm
18. nov 2013

@sosanna88 to ako keby som o sebe a synovi citala... 😀 Prezivala som nieco velmi podobne ako ty s tvojou dcerkou. Ja som tak isto mala pocit, ze maly sa jednoducho len nevie poriadne vyspat, stale som mala pocit, ze je unaveny, pretoze zaspaval s placom, v noci sa budil aj 10x a vstaval s placom... Od roka som ho uz nedavala spavat 2x cez den, ale len raz, s mrncanim to az tak velmi nepomohlo, ale aspon som si vedela lepsie zorganizovat den 😉 U nas nastalo velke zlepsenie, ked mal maly cca 3 roky a uplne dobre to je odkedy sa narodila dcerka, to mal maly 3 a 3/4 roka. Odvtedy zo dna na den ako keby utal, maly zacal normalne spavat, uplne sa zmenil 😉 Teraz ma 6 rokov a je skvely, krasne sa vie sam zahrat, vieme sa zahrat hry, rozpravat sa, sutazit. Asi treba len vydrzat...
Ja som mala presne tie iste obavy ako mas ty, ci som nieco nezanedbala, ci nahodou malemu nieco nie je a ja to nevidim... Nic sa nepotvrdilo, u nas pomohol surodenec 😵
Dcerka bola uplne ina, spokojne, usmievave babatko, stale som vravela, ze ju mam urcite za odmenu 😀 A teraz (ma takmer dva a pol roka) je ako maly cert, absolutne nepocuva, robi si co chce, ale verim tomu, ze aj u nej je to len obdobie, musime to zvladnut, urcit jej hranice a dufam, ze aj u nej nastane take iste zlepsenie, ake nastalo u syna.

lucikusik
18. nov 2013

Musí to byť veľmi náročné ... My sme mali takých zopár týždňov. Také dlhé obdobie Ťa muselo fakt vyčerpať. Podvedomé myšlienky typu: prečo máme my také dieťa a premýšľanie o tom aké by malo byť vo vašich predstavách môže vyvolávať podvedomé neustále napätie a nervozitu a z toho môžu vznikať popísané náročné situácie. Možno by Ti prospel spoločný oddych s malou u Tvojich rodičov. Pozoruj, čo robia inak a hlavne svoje pocity vtedy - či si spokojnejšia, predpokladám, že aj oddýchnutejšia, či to bude mať vplyv na správanie princezničky. Všímaj si aktivity, ktoré malú zaujmú, ukazovať rôzne veci z rôznych materiálov, jednoduché hudobné nástroje ( roľnička, zvonček), ukazovať obrázky v knihách - v 10 mesiacoch je to záujem len na pár minút, časom sa sústredenie bude predlžovať- to treba "pestovať" Ak malú baví čľapkanie vo vode, tak jej nespustí vodu a hrajte sa poobede alebo doobeda namiesto tej prechádzky, z ktorej si aj tak vystresovaná. Aktivít, ktoré ju zaujmú je asi viac - vyťahovanie rôznych vecí zo zásuviek a pod., Sama píšeš, že je šikulka a pri niečom sa títo zručnosti musela naučiť. Mne veľmi pomohlo trochu zmeniť myslenie na pozitívne, čo je veľmi ťažké. Drobec mi zvykol voľakedy spávať 2-krát za deň cca po 1 hodine. Keď sa prebudil, tak moje myšlienky boli, že už je hore???, veď mohol ešte pospať, aby som niečo stihla a pod., reagovala som naňho podráždene, mala pocit, že nič nestíham. Skúsila som to úplne zmeniť, keď sa zobudil pekne som ho privítala s úsmevom, že ako sa vyspinkal a s plánmi čo by sme spolu mohli robiť ... Zmeniť postoj mi naozaj pomohlo. A hlavne sa zamerať na veci, ktoré u Vás doma fungujú, nepremýšľať len nad tým čo je zlé. Každý večer popremýšľaj, čo pekné ste za deň zažila - vždy sa nájde drobnosť typu: princezná sa rozosmiala, vydržala sa s niečím sústredene zahrať 5 - 10 minút ... Pre Teba sú takéto zmeny ťažšie , lebo si unavená, preto asi najskôr hľadaj spôsob ako si odpočinúť a nabrať energiu.

bonnie1
18. nov 2013

je mi to luto. viem co prezivas. nasa revala skoro vzdy pol roka. v noci cez den- ja som bola hotova nastvana frustrovana..toto malo byt stastne materstvo???mohla som sa aj na mihalnice postavit nic..cez prazdniny sme boli u nasich vacsinou a tam sa to zacalo zlepsovat teraz ma 11 a je to uz par mesiacov nase zlaticko- idealne nespi ale cez den sa sama zabavi vkuse sa smeje..neverila som ze sa to v lepsie obrati. ale chvalabohu sa stalo. z 8 zubov ju potrapili len 2. cize prajem vela sil 🙂

katrinka8
18. nov 2013

@sosanna88 - ahoj, necitala som vsetky odpovede, tak mozno napisem nieco, co uz tu bolo... Napadlo mi, ked pises o tom nevypati, ze ked u Tvojej maminy dobre spala (spava), nepomohlo by jej premiestnit postielku? Niektore deticky (aj dospeli) proste nedobre reaguju na niektore zony, jednoducho sa jej neda dobre spinkat (mozno). Nam dcerka na toto tiez reagovala, u svokrovcov - potom sme skusili naozaj len premiestnit postielku a uz spala dobre. Lebo ona ak je stale nevyspata, tak moze byt z toho nerovzna.
Alebo mi este napadlo (s tym sme zase my mali problem), ze nechodi spavat v "spravnom" case. Cize ide spat bud prilis unavena alebo malo unavena. Nedostala si v porodnici nahodou Baby bag? Tam sme my mali taku knizku Od narodenia po 1. rok. Bola tam 1 kapitola o spanku babatiek - ja som ju objavila az po 4 mesiacoch, dovtedy sme sa tiez dost s tym spanim trapili. Su tam vysvetlene fazy spanku, ako sa menia (aj v priebehu spania, a tiez v priebehu rastu dietatka) - ked som zacala priblizne podla toho dcerku sledovat a ukladat na spanok, tak zacala fakt v priebehu 3 dni spavat z 20 minut na vyse hodiny a pol, nezaspavala pol hodiny, ale do 10 minut zaspala... Mne to velmi pomohlo, bolo to spociatku trosku narocnejsie odsledovat, ale potom to uz slo. Jedina "nevyhoda" bola, ze ono sa tie intervaly vekom menili (ale zase po par dnoch som sa naucila vysledovat priznaky unavy a lahsie sa mi ukladanie na spanok prisposobovalo dcerkinej unave).
Este mi napadlo, neksusali ste kupit si nejaky ergonomicky nosic, napr. manducu, alebo satku a nosit ju? Mozno potrebuje vela fyzickeho kontaktu, niektore deticky su proste takto narocne... Ono niekedy naozaj rodicia musia velmi vela veci poskusat, kym pridu na to prave. A niekedy naozaj nepomoze nic, len vydrzat, hoci je to velmi, velmi narocne a vycerpavajuce. Drzim Vam paste, nech najdete s manzelom nieco, co Vam vsetkym trom pomoze k spokojnosti 😉

evitaka
18. nov 2013

vydrž ešte dva roky a potom šup šup do školky! :D A využi každú možnosť zdrhnúť kedy sa len dá... Treba využiť babičky, susedy, tety, platené stráženie... Skús sa s manželom dohodnúť, že jeden deň nech trpí jeden, druhý deň druhý - na striedačku, nemusíte trpieť spoločne. A keď ju bude mať muž, ty si pekne choď zacvičiť (spáliš stres), kaderníčke, do kníhkupectva (to úplne milujem), kamoške (oklepať decko i muža :D) - uľaví sa ti. Chodievajte von, na prechádzky, snaž sa ju uštvať (aby dobre spala a neštvala ona teba)
Moja najstaršia dcéra bola taký upišťaný tvor. Trvalo to asi do školy. Skoro ma švihlo za tých 6 rokov. Teraz je už v pohode. :D Má 15 rokov.

123maminka
19. nov 2013

@sosanna88 a cumlík si skúšala? Ja nerada dávam cumel, ale to vždy zaberie

babulka82
19. nov 2013

@luci29 ten članok je užasny na ktory si dala link 😀 😀 😀 aspon som sa zasmiala a beriem situaciu s nadhladom .

sosanna88
autor
19. nov 2013

@123maminka ma cumel od malicka.to je ale dalsia kapitola...v noci jej sto razy vypadne a hned place

juliakocka
19. nov 2013

...ani ja nezvládam materstvo, už som doma 4 roky a je to psychiatria, este ze starsia 3,5 uz chodi do školky, a mladšiu 2 r mam doma na krku a posledné dni už mám z nej ponorkovú chorobu, ked povie mami, mam chuť ju .... už som alergická na vlastné deti a to som dnes zrobila osudovu chybu, že som starsiu dceru nedala do skolky, nech si ju užijem a som to hned rano olutovala.......su na seba jak psy, a ja mam konecne teraz klud ked spia....ale obdivujem maminy co maju 3 a viac deti a su doma dlllllllllhe roky, ja uz chcem ist do roboty a nech tote svoje opice nevidim 8 hodin, kruto mozno povedane ale fakt ak ich nechcem zbiť jak žito musim od nich vypadnuť....dnes už 2 ročna vyfasovala i po rici, i po lici....nie som na to hrda, ale už dlhé dni mi brnkajú na nervy a dnes praskli...........večer jak príde muž musím isť do fitka sa prihlasit, alebo na plavanie, alebo behat, bo ich pohlušim jaka som z nich unavena 🤐

sarinka2012
22. nov 2013

@sosanna88 Ahoj,čitala som si jeden koment kde pises ci nie je skoro na vlastnu izbu pre malu,naša je od 8meho mesiaca vo vlastnej izbe a spi ovela kludnejsie,pokojnejsie a nema s tym problem,ani nikdy nemala,to skor ja som bola ta co som to prezivala a aj si poplakala že uz ju nemam pri sebe 🙂 ale pre nu to bola velmi pozitivna zmena,ona ma velmi jemny spanok,budila sa na kazde nase otocenie v posteli a to o manzelovom budiku o siestej rano ani nehovorim! vlastna izba jej velmi prospela a v konecnom dosledku aj nam 🙂 Co sa jej narocnosti a nespokojnosti tyka,mozno treba vyskusat plavanie,cvicenie pre batolata,kurzy su nastavene tak aby vyhoveli aj spankovemu casu u danych deti,my chodime s dcerkou od 4mesiaca na plavanie a to spala v tom case 4x denne,ale dalo sa to zvladnut,v bazene uplne ozila,velmi sa jej tam pacilo a lepsie zacala spavat a to som to mala velmi tazke prve mesiace,nonstop hore,nonstop plač,cele noci som s nou prechodila po byte na rukach,aby sa aspon chvilku vyspala..teraz je to raj 🙂 bude mať dva roky a je neuveritelne uzasna,odkedy zacala rozpravat je to o poznanie lahšie a velky zlom bol aj vtedy ked zacala chodit 🙂 prajem vela sil

katica76
24. nov 2013

@froschka , normalne to moze napisat. Myslim, ze to dietatko je mojkane, lubene, stiskane az az. Zazila som si nieco podobne s prvym synom, ale az taketo to nebolo. Neodsudzuj hned matku. Vytacaju ma taketo expertky ako ty. Ries si najprv ty to, aka si empaticka k druhym ludom!

katica76
24. nov 2013

@sosanna88 , drzim velmi palce. Ja som mala podobne dietatko, do roka si odrevalo kazdy den. Noseny bol neustale, neustale kojeny. Vydrzali sme. A robila som naozaj vsetko, aby bolo spokojne. Doteraz neviem preco si vsetko odplakal. Napadali ma aj hrozne myslienky, ked som v noci odpadavala od unavy. Raz som od unavy aj odpadla..na rukach s nim.. ked mal polroka. Ten strach, ze som si zabila nechtiac dieta nikomu neprajem. Tak som prestahovala postielku tesne ku mojmu kraju postele, dala dole bocnicu z postielky a maly bol stale pri mne. Bolo to tak ovela lepsie. Verim ti tu neskutocnu unavu. A velmi drzim palceky. A koniec toho vsetkeho? Z dietata sa stalo neskutocne mile batole, krasnych chlapcek, dobre vychovany. Moc vam drzim palce! 🙂

katica76
24. nov 2013

@lili_mia , mozno to ma tu pricinu aky pises ty a mozno je to vsetko ovela viac "pri zemi". Su deticky, ktore zazili pri porode traumu a prezivaju to este dlho po narodeni. Citala som to v rozhovore so psychiatrickou, ktora sa stretavala s narocnymi detmi a vacsinou to bolo tazsim porodom, pripadne tazsim tehotenstvom. Vsetky deticky z toho vyrastu, ale viem ze to nie je utesujuce pre mamku, ktora je chronicky nevyspata 🙂

froschka
24. nov 2013

@katica76 ja som velmi empaticka a prave preto zas mna vytacaju taketo chladne nazory ☹ off

bambinkaa
24. nov 2013

@sosanna88 nasa revala 10-12 hodin denne a co pises, akoby si pisala o nas - u Mamy dobra, nic nezabera, nechce spat a pod. Nasa je taky typ dietata, nie je to obdobie. Nemozem tvrdit, ze aj Tvoja, ale 1 je iste, postav sa tomu inač. Nehlad na reci ze je to Tvojou nervozitou atd. nie je to v Tebe, je to v nej!!! Nie je spokojna, lebo zrejme chce vsetko robit sama, ale nevie, tak reve. Asi bude taka samostatna ako nasa, ze v 2 rokoch sa sama obliekala, jedla, nocnikovala, upratovala, proste vsetci nam hovoria, ze to je genialne...no len tie prve 2 roky :D tak to bolo teda :D co pomohlo...hm asi len 1 vec, vela pohybu, behanie, chodenie, neustaly program, denne 5-6x von, ale aj tam revala niekedy, vela vela kontaktu s detmi, hracie "hrady" (tam kde su lopticky, smyklaky,...) od 9 mesiacov, trampulina. Skratka ona sa musi vybit. Kym sa nevybije fizycky nejako, budes trec č. 1. Ja navrhujem pockat do 1 roka, ked cca zacne chodit a bude sa uz vediet viac realizovat a potom od trampuliny po behania staaale chodte. U nas prisla vacsia zmena a menej utokov az po 2 rokoch. A dovtedy ju obcas aj trocha ignoruj, nech sa uci aj samostatnej hre. Napr. ja som sa dodnes nenajedla pri nej :D lebo je zabava pri obede, ked mama skace pre vodu, pre dalsi podbradnik, daco rozleje, leti cely tanier atd. a potom vyhlasi ze mama nebude jest...no proste stale som tercom, ale uz viem aj povedat, nie mama bude jest a ked sa napapas, potom to utrieme atd. Skratka to je v nej, to neber osobne (ak sa to da). A skus byt laskava, ale velmi dosledna.

lili_mia
24. nov 2013

@katica76 A načo to píšeš mne a nie autorke diskusie. Ja takýto problém nemám.

jolly84
16. mar 2014

@sosanna88 juhu moja to je mi ľúto. Už je trošku lepšie?

sosanna88
autor
17. mar 2014

@jolly84 striedavo oblacno...ale v podstate hej🙂

lucia20
17. mar 2014

@sosanna88 poznam takuto situaciu. tiez sme take mali a uz som myslela, ze zosaliem. ale je to podla mna taky zacarovany kruh.... vy ste z nej unaveni a mozno uz podvedome podrazdeni. to neni vycitka. myslim,ze kazdy jeden rodic to zazije, ze by svoje dieta predal aj za cokoladu. 😀 😀 😀 no vy ste podrazdeni, nasledne aj ona a to je taky kolotoc.... 10 mesacne babatko je este relativne male, na to aby ti rozumela preco sa hnevas a co sa deje. ale cosi uz vie.... ono si asi treba trosku sadnut, pouvazovat, ako sa ju da zabavit. mozno prechadzka, nejake nove hry, aj ked len hrnce vytiahnes a das jej varechu.... ono to vsetko ide zmenit ale v prvom rade treba zacat od seba. stanovit si urcite pravidla, co chces a nechces aby sa u vas dialo, ako chcete travit cas, co jej dovolis a co nie. treba zacat stavat hranice. ked ich uz mas ty v hlave stanovene, treba ich dodrziavat. ono to nejde hned, ale casom sa to zmeni ani si to neuvedomis ako a kedy a nastane zmena. nezabudaj, ze dieta je nasim zrkadlom. ako sa spravas ty, sprava sa tak aj ono... kazdopadne.... vela vela sil prajem.

jolly84
17. mar 2014

@sosanna88 super,bude čoraz lepšie držím palce 🙂

jakubik
13. máj 2014

kamoška mala to isté a vyriešila to jednoducho, cez den si dávala do uší štuple, videla, že malá plače, ale ju nepočula tak bola kľudná a aj sa jej venovala, potom to prestalo ako sa mamka ukludnila