icon

Odmietam mesačné bábätko

4. okt 2022

Mam mesačne dieta, veľmi som utrapena mam depresie, odmietam ju, najradšej by som bola keby život bol tak ako predtým (a tak veľmi som dieta chcela a tešila sa na neho) ale postupom času som pochopila ze to není pre mňa starať sa o dieťa, vytierat mu zadok, sediet doma ako priklincovana... ja nevladzem dalej ani zit

autor
4. okt 2022

@darius_a dolny kubin..
@greta2017 môj muž bol doma 2 týždne ale aj cez to som mala tie pocity keď bol doma on...
@54tinka54 žijem v inom štáte ako moja rodina a kamošky nemajú deti oni to nechápu...
Ďakujem všetkým za podporu ale ja nemám chuť ísť ani medzi ludi sni von nikde... možno by mi bolo lepšie keby tu nie som

krisbar
4. okt 2022

Poporodna depresia!! Volaj gynekologovi, psychiateovi, rodine, priatelkam!!
Lebo to moze byt horsie.
pripadne napis , akeho si mesta, mozno by ti aj tu nejake kocky pomohli. Uz len navsteva, ze ti na chvilu vezmu pmbabatko a sa vyspis pomoze. Neodkladaj to. Prosim ties to.

krisbar
4. okt 2022

Ak si v zahranici tak predpkkladam ze starostlivost je lepsia, hned volaj lekarovi.

nevenka
4. okt 2022

Rovno si najdi psychiatra a objednaj sa, neodkladne!!!

mam1na
4. okt 2022

Pre svoje dieťatko si celý svet, všetko bude dobré, uvidíš. Možno si len sklamaná z eufórie, ktorú si ešte pred pôrodom čakávala, no tá zaľúbenosť do babatenka, materstvo nedostavilo sa, čo si si predstavovala, preto sa to v tebe stupňuje. Tu však nie je čo čakať. Manžel nech si vybaví 3 dňové voľno nejako a ty, čo je dobré pre teba, ale aj pre to vaše malinké, prejdú sa k odborníkovi, vyrozprávať sa, určite ti to pomôže. Niekedy aj vzťah matka-dieťa potrebuje čas........na lásku najsilnejšiu.
Babenko má iba teba ako smerodajnú, čo ktoré sa na teba upiera, že tu preň budeš, si jeho stredobod všetkého. Urob tak, prosím, čím skôr a všetko povedz manželovi, čo sa len dá, rodine, komu len môžeš a určite vyhľadaj odbornú pomoc. To je dnes úplne bežná vec.... Bude to dobré. Bude. 🍀🍀🍀🍀

popocathepetl
4. okt 2022

Ak mas poporodne depresie, tak to prosím ta urýchlene ries s dr. !!!! 🙏 Aby sa babatku ani tebe nic nestalo! Nie je to hanba, moze sa to stat kazdej z nas, je to nedostatočnosť dolezitych latok v mozgu, bez ktorych to proste nejde. Liekmi ti ich doplnia a bude dobre (jednoducho napísané).

leskovael
4. okt 2022

Ako píšu ženy vyššie volaj lekárovi. Netráp sa tými pocitmi sama, lebo to môže byť len horšie a horšie... Bez výhovoriek! Nieje to nič neobvyklé, tieto veci sa dejú, treba ich len riešiť. Urgentne!

54tinka54
4. okt 2022

Aha, ty si v zahraničí 😕 tak v tom prípade nečakaj a ozaj kontaktuj svojho gynekológa. To sa z tých hormónov stáva, nemáš sa za čo hanbiť, treba to riešiť, bude lepšie uvidíš 🙂 volaj, keď nie dnes, tak zajtra už určite!

thoughtfulweirdo
4. okt 2022

Tak ako ostatné píšu, odborná pomoc, hneď. To, čo cítiš, je choroba, nie skutočnosť. Nebudeš sa takto cítiť celý život, naozaj. Len potrebuješ trošku pomôcť. Nie je to vôbec nič neobvyklé, stane sa to veľa ženám. Aj ja som prešla niečím podobným po narodení prvej dcéry a trvalo rok, kým som jej narodenie prestala ľutovať a začala som si k nej budovať vzťah. Kiežby som sa vtedy za to tak nehanbila a vyhľadala pomoc skôr, mohlo sa mi oveľa skôr uľaviť. Naozaj ti odporúčam povedať to mužovi, nielen to, že si smutná a necítiš sa dobre, ale narovinu, že nechceš žiť a potrebuješ pomoc. Spolu potom budete hľadať riešenie, ako to všetko skĺbiť a vymyslieť, ale naozaj, popros o pomoc 🙏

autor
4. okt 2022

Vďaka všetkým za podporu ja som si to ani neuvedomila ze to može byť poporodna depresia

autor
4. okt 2022

Ja neviem co son za matku keď nedokážem prijať svoje vlastne dieťa ...

makakova
4. okt 2022

Mas jedno dieťa AŽ mesiac... a si na prášky .. omg! Sa vzchop.

demodun
4. okt 2022

To sú hormóny, neboj bude lepšie. Len vyhľadaj pomoc!!!
Ja si 1 mesiac takmer nepamätám, veď to bol kolotoč ☺️🤦‍♀️

autor
4. okt 2022

@makakova co uz nier každý je taky dokonalý ze dokáže takú veľkú zmenu prijat v prebiehu mesiaca......

suanee
4. okt 2022

@makakova absolútne nevhodný komentár. Človek s depresiou sa ťažko sám od seba vzchopi... ten kto nezažil tomu neveri ale je to tak. Autorka okamžite vyhľadaj odbornú pomoc. Psychológ, psychiater ... existuje liečba a ver mi nebudeš sa takto cítiť stále. Nechaj si pomôcť a netrp dlhšie ako si už doteraz. Keď si šťastná ty je šťastné aj bábätko a to predsa chceš 🙂 držím palce a keby čokoľvek kľudne napíš

monicka976
4. okt 2022

Ahoj, ako ti kocky vyššie píšu, sú to hormóny, veľké zmeny, svet otočený naruby. Bábätká plaču a všetky, je to ich spôsob komunikácie, tak ta vola, pýta papať, potulit, neber plač ako zlo, len s tebou komunikuje, inak to ešte nevie 😊. Si výborná mama lebo sa snažíš a ver, ze sa dokážeš a vieš postarať o svoje dieťa. Len si na seba zvykate, chce to čas. Ak nechceš nikam ísť, prosím ta, aspoň zavolaj na túto linku - 0800 800 566, je to non stop linka pre mamičky po pôrode, anonymná a bezplatna, nám dávali tento kontakt hneď v nemocnici na oddeleni, lebo nie si jediná co toto prežívaš, veľa žien má podobné pocity ako ty a vieš dostať prvú pomoc hneď teraz a už ti poradia a nasmerujú. Veľa šťastia a keby si potrebovala poradiť alebo sa len vyrozprávať, pokojne sa ozvi.

kukulienka999
4. okt 2022

Ahoj, necitala som komentáre. Ale kup si caj medovku lekársku, ukľudní ta trosku. Place možno preto, lebo je kojene a chce byt stále s tebou. Ja som kojila a maly len plakal a olakal a plakal a ticho bol len na prsníku, tak som celé dni presedela pri telke s malym na prsníku skús to aj ty tak, sadni si a sed s ním, robota pocka, jedlo si objednaj …celé zle a chápem ta úplne, ale bude dobre neboj sa. Ak chceš mozme si napísať/zavolať rada poradim v čom budem vediet.

kukulienka999
4. okt 2022

@makakova to je strašne, ako dokáže jedna matka taký komentár napísať? To ty sa vzchop, aký dáš TY príklad svojmu decku do života, keď zúfalej žene po pôrode napíšeš taku “múdrosť”

cecilia29
4. okt 2022

Autorka bez k dr ako pise vacsina. Mas zrejme poporodnu depresiu a nemozes za to.

salamistka
4. okt 2022

@makakova choď sa schladiť pod studenú vodu alebo si vylej zlosť doma na vankúši, uľaví sa ti uvidíš

zizana
4. okt 2022

@makakova ty čo si za človeka? V každej diskusii len zloba.

xtina1711
4. okt 2022

Prosim postaraj sa o babetko..ma len teba ..hlavne teba..nemoze za to na svet sa nepytalo...vies ako ta potfebuje kazdu sekundu tvoju vonu ..pritomnost..niesi zla to urcite niesi..neboj sa vsetko ma svoj dovod a deje sa ti len to co mas zvladnut..zvladnes aj babetko ked zvladnes cely zivot..si jeho maminka place nie preto aby ta nahnevalo ale kominukuje..nerobi to naschval..ma strach ma bolesti...prosim za neho ries to velmi ta prosim vsetko to citi nechcem aby trpelo..zvladnes seba aj jeho verim ti!!!

rodinka
4. okt 2022

Ahoj ako to zvládaš napíš mi súkromnú správu môžem ti nejako pomôcť

beronsche
4. okt 2022

Nie je to tvoja chyba! Nie je! Toto si musis uvedomit!
Budes dobra mama, daj si sancu.

Ale toto musis riesit, okamzite. Zavolaj muzovi, mame, bezdetnej kamoske, hocikomu, komu doverujes a to hned teraz a povedz im, co prezivas.
A potom smer lekar.
Ak ide o poporodnu depresiu, je to hormonalna nerovnovaha v mozgu, nie tvoj rozmar, neboj sa, normalny clovek to pochopi, na idiotov kasli.
Ale naozaj to musis riesit..
Drzim ti palce!

U nas sa pred casom zabila mlada zena, doma par mesacne babatko, ona neliecena poporodna depresia.. tiez pomoc nehladala a okolie si vaznost situacie neuvedomovalo, Kym nebolo neskoro.. ☹️

lienka.7
4. okt 2022

Ako prve lekar... gynekolog, obvodný... povedat mu svoje pocity, nasmeruje ta.
Po druhé, nemáš sa s kým porozprávať? Mama, kamosky??? Tiez pomoc od nich???

makakova
4. okt 2022

@salamistka ja som v pohode

beronsche
4. okt 2022

@makakova Och ano, samozrejme, ty si uplne v pohode..
Len skoda, ze aj kvoli ludom, kt. su necitlivi presne ako ty, dochadza k tragediam..

makakova
4. okt 2022

@beronsche 😃👍

marca12
4. okt 2022

Musis okamzite vyhladat pomoc psychologa,mas poporodnu depresiu. Neodsudzuj sa za to,necit sa vinna,len sa musis dat doporiadku. Cim skor vyhladas pomoc,tym skor prejde tento stav a budes sa moct znova tesit zo zivota.

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená