Odmietam mesačné bábätko
Mam mesačne dieta, veľmi som utrapena mam depresie, odmietam ju, najradšej by som bola keby život bol tak ako predtým (a tak veľmi som dieta chcela a tešila sa na neho) ale postupom času som pochopila ze to není pre mňa starať sa o dieťa, vytierat mu zadok, sediet doma ako priklincovana... ja nevladzem dalej ani zit
Srdiecko - napisem ti svoju skusenost. Dieta ti reve, neda sa s nim nikde ist, si vycerpana.
Mam 3 deti . S prvym som od cca porodu cestovala autobusom cez cele slovensko, k rodicom..Nakojil sa a spal ... Druhy syn nezvladol cestu v kociari po dedine . Tolko k tomu . S i normalna mama, vycerpana , a dieta mas narocne. Potrebujes pomoc . Ja som zasla za PSYCHIATROM, ze nevladzem nech poradi - skvela rada - nekojte ..Pre mna sok - starsi bol kojeny 2 roky , hold stredny 3 mesiace . Rada psychiatricky, dieta potrebuje oddychnutu mamku az potom mlieko ... Predpisala aj nieco na upokojenie, nepamatam ci som uzila. Ale aj podpora od doktora, ze som normalna, mam poziadat s babatkom o pomoc, viac oddychnut pomohla... Syncek vyrastol a je jedno velke vysmiate slniecko . Dobre bude , vydrz !
Urcite chod psychiatrovi, presla som si tymto sama, nenechaj to zajst az prilis daleko, velmi dobre ti tu baby radia…a hlavne nebud sama, to je doslova nebezpecne…jednoducho mas poporodnu depresiu, myslela som si sama ze sa to nikdy neskonci a vylizala som sa z toho…ale trvalo to pol roka bez liekov…teraz uz viem ze s liekmi by som bola z toho rychlejsie von a mohla som si viac uzivat dieta…hold chcela som kojit lebo tlak spolocnosti je silny…
Je to veľmi náročné obdobie, emočná husenkova dráha, brutálna vyčerpanosť, bezmocnosť, zúfalstvo, únava, hnev, sklamanie, výčitky, strach, poznáme to.. Je to pre teba nová situácia, byť mamou je úžasné a zároveň aj hrôzostrašné. Nemaj výčitky, skús si pomôcť, ako sa len dá, smer lekár, či sa zdover máme, sestre niekomu aspoň po telefóne, neváhaj požiadať o pomoc. Aj kedysi dávno si ženy navzájom pomáhali, v šestonedelí strážili mamičku a pomáhali ako sa dalo, nie je to žiadna hanba, či niečo zle, naopak, toto by malo byť prirodzene. Zvladnes to. Teraz sa ti zdá, že sa to už nikdy neskončí, ale prejde to, a veľmi rýchlo, ty to dáš a bude to dobre. Mamou sa nenarodis, mamou sa postupne stávaš! Nie si s týmto vôbec ale že vôbec sama, ja som tiež mala všelijaké pocity, nikdy nezabudnem, ako som išla s mužom a synom z nemocnice, je to jedno z najhorších mojich spomienok, bola som hrozne neistá, vyčerpaná a zúfalá, chcela som vrátiť ten čas späť, do toho výčitky, že na to vôbec myslím.. bolo to náročné, tiež som bola na všetko v podstate sama.. veľmi mi pomohlo nechať tak kojenie, aj keď ja som sa trápila aj s tým, že to nešlo skoro vôbec. Ale určite som dokázala lepšie fungovať po psychickej stránke, keď som to mlieko už nemala vôbec, akoby sa mi otvorili oči a nastúpilo racio. Drž sa, bude to stále len lepšie.
Prešla som si tým. V prvom rade mi zastavili mlieko a šup na lieky. Malý prijal fľašku až po dni a pol. Dovtedy vkuse plakal. A potom sa z neho stalo spokojné, kľudnučké bábo a ja som sa mohla sústrediť na seba. Lieky zabrali celkom rýchlo a bol to skvely pocit tešiť sa, že sme to zvládli😊. Bude to aj u teba tak. Bez liekov to nepojde v takomto období, tak sa zober, navštív psychiatra a teš sa na čas, keď bude všetko opäť dobré😘
Ahoj, srdiečko ja sa liečim aj na popôrodnú depku a okamžite musíš prestat kojit a vyviazať si prsníky...nasadiť AD a pôjde to uvidíš.....
@nesvadbovo tiež som ju chcela odporučiť. Ja ju sledujem na FB,stránka sa volá rovnako a konečne niekto,kto hovorí na plnú hubu o tom... pritom co všetko si tá žena zažila predtým, bála sa ci bude môcť mať dieťa a bum silná poporodna depka
Skús si vždy keď ti je zle uvedomiť rozumom proti svojim pocitom, že to je normálne a hoci to boli nie je to žiadna tragedia. Že to prejde. Depresia je porucha vnímania reality. Vidíš ju inak. Je to normalne. Je normalne že nemôžeš chodiť keď máš zlomenú nohu. Keď máš zlomenú nohu nechodíš a nezaťažuješ ju, pomáhaš si barlami. V tvojom prípade potrebuješ take barly a to je pomoc od rodiny od kamarátky od manžela. To že odmietaš dieťatko je momentálny stav. Bolestivý až hrozný pre teba ale dočasný. Nesmieš však teraz preraziť zranený mozog. Musíš v zaujme svojej ochrany zdravia ísť teraz na pol plynu. Alebo len na štvrť plynu. Oddychovať. Lieky potrebuješ. Ak to súvisí s kojenie ako som tu pochopil tak aj to radšej prestať. Ak máš pocit radšej by som tu nebola je to znak silnej bolesti až takej silnej že potrebuješ vyskočiť zo svojej kože. Preto vyhľadaj lekársku pomoc a popri tom cvič myslenie. Keď príde ten pocit ťažký skús ho predýchať pomalými nádychmi a výdychmi. Ak to nestačí a nepomáha potom lieky.
Zlaticko ak budes chciet kludne mi napis.. Presla som si tym 3x...pri vsetkych trich deťoch.. Bolo mi presne tak isto ako tebe, plus mi bolo na hlavu zle, mala som pocity ze sa zblaznim, úzkosti, triasky, plac.. Napriek všetkému kojim do teraz mala ma rok a beriem od zaciatku antidepresiva... Aj s nimi sa da kojit.. Pri vsetkych som kojila a brala lieky.. Da sa to aj s liekmi.. Ver mi!! Len musis ist, neboj aj ked teraz vidis vsetko cierne, musis urobit ten krok a ist.. Bude to kusok trvat, ale kazdym dnom Ti bude lepsie a lepsie.. Ja som sa nevedela z malej tesit, lubit ju.. nic.. Bolo to strasne, ale lieky Ti pomozu.. Len prosim choj... A kludne mi napis... Mozme si aj volať, ja Ti zavolam.. Kľudne
Ahojte baby, je to lepšie, psychológ mi podaril prestať kojit a fakt cítim úľavu na duši..
Ak je moc zle, tak volaj 112 a povedz ake mas myslienky. Ak je iba mierne zle, tak volaj muzovi, volaj rodine, volaj blizkym kamosom. Ty pojdes k odbornikovi a oni prevezmu starostlivost o dieta. Je to poporodna depresia a je to casty jav. Nie si prav, ani posledna, proste hormony su take. Hlavne to treba ihned riesit, ziadne okolky, hanba. Keby Ta boli hlava a neprestava, tiez ides k neurologovi. Tak to je. Neboj, dostanes sa z toho.
@sorayaardente tak, ale napísať taký komentár mamičke, ktorá ma depresiu nič moc.
Ja mám 3 deti a po 3.pôrode som mala hrozné stavy. Fakt, kto nezažil nepochopí. To sú myšlienky, ktoré človek nedokáže ovplyvniť. To sa samé vynárajú.

@makakova nikdy som za 10 rokov na MK nenapisala podobny koment ale zelam ti zazit poporodnu alebo akukolvek realnu depresiu ty HYENA!