icon

Po mojom pôrode sa zmenilo správanie našej rodiny

blcska
25. nov 2013

Ahojte mamičky,

nechcem tu rozpisovať celý príbeh, aby sa tu náhodou niekto z rodiny nenašiel. V skratke: pred pôrodom sme mali s celou rodinou, či mojou alebo z manželovej strany perfektné vzťahy. Chceli sme sa presťahovať do iného mesta, to ešte v čase, keď som nebola tehu, no kvôli práce som predsalen ostala. Keď som otehotnela, všetci mi hovorili, že nám tu bude lepšie, lebo budú na blízku, aby pomohli. No a tu je ten zádrhel. Po pôrode nastal obrat o 180 stupňov. Až na moju mamu, ktorá zo začiatku chodila, aj otec mi nákupy nosil, bývali sme ešte v starom byte a s kočíkom sa po schodom nedalo dostať dolu, tak otec mi pomáhal a chodil so mnou na prechádzky. Sťahovali sme sa do nového, keď mala malá mesiac. Tam tiež nám pomohla akurát moja mama, čo bola s malou a švagriná. A chalani, ktorí nosili nábytok. Ale svokra - nič. Dá sa povedať, že svokra mi nepomohla sama od seba ani raz. Akurát tak radami, o ktoré nikto nestál. Ako sme sa presťahovali, aj naši prestali chodiť. Chodia len na vinšovačky. Všetko sa zmenilo. Svokra, keď je tu, pýta sa na malú - ako spí, keď je chorá, čo a ako, zase samé rady - pýta sa a hovorí to mužovi, ja som vzduch. Lebo asi on je na materskej, on k nej vstáva, moja úloha bola ju len asi porodiť. Keď sme u nej, tam schody, tam horiaci kozub, tam sviečky horiace na DOSAH ruky malej, tam kvetina na dosah, tam horúce nápoje na dosah a ona si sadne, vyloží nohy, popíja vínečko, čajík a pozerá telku a - starajte sa. A ešte nechápavo pozerá, na čo okolo nej behám ako splašená. Nevie o malej vôbec nič, kedy je chorá, že chodíme na taký a taký krúžok, rozplýva sa nad jedným slovíčkom, pričom ich malá vie ďalších 10, skrátka, nezaujíma sa. Za to jej neterkina dcérka, o nej vie všetko. Návšteva je najskôr u nej a keď ostane čas, tak u nás, samozrejme večer, keď už malú treba kúpať. A pritom pred pôrodom som ju brala ako mamu. Je mi z toho smutno. Keď vidím, že u susedy si mama so svokrou striedajú kľučky, aby mohli kočíkovať, keď vidím na prechádzke toľkých starých rodičov s deťmi, mám pocit, akoby som bývala 200km od rodiny. Teraz ľutujem, že sme sa neodsťahovali. Človek by sa pripravil na to, že ostane na všetko sám. Ale s týmto sa neviem vyrovnať. Nikdy by ma nenapadlo, že sa rodina kk tomu takto postaví. Plánujeme druhé, no bojím sa. Viem, že nemôžem od nikoho nič čakať. Nie som typ, ktorý by sa doprosoval. Vzťahy sú na bode mrazu. A neviem sa s tým vyrovnať.

matkamirko
25. nov 2013

@ustrachana niektore maminy su natolko pokakane, ze maju problem zvladnut bezny nakup potravin, pokial je pri nich ich vlastne dieta. Ale naozaj je to o tom, ked musis, tak musis 🙂 Ja mam teda maleho extra cislo od malicka(ako maly plakal neustale), aj teraz je to o dusu, ale naozaj si dovolim tvrdit, ze je nauceny tak, ze vydrzi pri mne stat, sediet(predtym sedkat v kociku) aj hodinu u zubara, kadernicky.... 🙂 A predtym som to prehnala s tym pol dnom stravenym chodenim po uradoch, bankach, a pod., obcas sa pritrafi, ze je to od rana do neskorsieho poobedia. Ale tesi ma, ze z neho vychovam trpezliveho cloveka, a nebude sa citit neustale odkladany, lebo mne ten stres nevadi (skolku ako odlozenie neratam). 🙂

zukuvi
25. nov 2013

nepises nahodou o mojej svokre?? 😀 tieez ma to stvalo,ale kasli na to, hlavnejsia je pre teba mama. ja som na materksej este studovala a ked som odchadzala do skoly maleho mi strazila moja mamka, nosili sme ho 30km a to sme byvali so svokrovcami,tak co ti na to povedat... a ked som zostatnicovala tak vyhlasila ze bez nej by som ing.nikdy nebola 😀 teraz sme odstahovani a som najstastnejsi clovek na svete bez nej... po case sa cez to povznesies,uvidis. ja napr.ked je drobec uz vacsi ani jej ho nemam chut uz dat, aj keby chcela. za 3 roky nula bodov a teraz ani maly k nej ist velmi nechce... ono sa to vsetko casom ukaze, drzim palce.

blcska
autor
25. nov 2013

@ustrachana Neviem, čo sa stalo, že si zmenila štýl písania, ale ĎAKUJEM 🙂 Ďakujem za povzbudenie aj
@dazdovka a
@janka_mamka aj
@ninien27 a všetkým ostatným, ktorí ma pochopili. Ďakujem babenky za podporu a povzbudzujúce slova 🙂

ustrachana
25. nov 2013

@blcska myslim, ze 2 komenty na predchadzajucej strane neboli adresovane Tebe, ale niekomu vlastne nikomu, ak chapes.....a to co sme diskutovali my dve myslim, ze to ma stale rovnaky styl 🙂 ale to co som Ti pisala plati,nenut, nevnucuj pozornost a uzivaj si zivot, urcite je krajsi ten bezproblemovy 🙂 a co sa tyka nosenia mojho syna vsade so sebou je to tak a absolutne ma nezaujima nikoho nazor alebo ci veri🙂 nemusim chodit do solarka a pritom riesit kam ho dam aby som ja bola cokoladova a syn na cakacke 🙂)) som upravena denne od hlavy az po paty, nechty si denne lakujem vecer ked maly zaspi, von chodim vzdy len namalovana, denne sa stiham sprchovat rano a vecer, vlasy si umyvam denne takze neznamena 24 hodin dieta pri sebe - matka ako opica 🙂)) a mame doma poriadok aj navarene, ak by si niekto myslel, ze nestiham ostatne 🙂 je to vec organizacie programu 🙂 tak sa drz a ver, ze pre dceru si najdolezitejsia aj tak ty - mamina

janickacrazy
25. nov 2013

@barunka Máš šikovnú dcérku, tá to babke vysvetlila 😀 U nás je to tiež všelijako, svokrovci bývajú 1000km daleko, takže sa vidíme 2krát do roka a moja mama postráži malého len ked idem do nemocnice alebo fakt výnimočne, inak mám smolu, už som si zvykla a vobec to neriešim. Chodím s ním všade, ale tak čo už človek narobí.

aliza
25. nov 2013

@blcska no, podla toho, co si tu pisala, mi to vychadza tak, ze sa svokrus urazila a 'zatala'. Ako si pisala, vsetko chcela robit inak, ako ty a ty si ju zakazdym zvozila a tym padom si ju od vnucata odstavila. Kym si bola tehu a ona bola sucastou vsetkych tych priprav, tak bola v pohode, citila sa dolezita, ale po porode si jej dala najavo, ze tak, ako to chce ona robit, je zle a tak sa jesitne stiahla. Ja viem, islo o tvoje prve babo, ale niekedy sa da polavit v zasadach a ver mi, babo to nijak neohrozi. U nas si navstevy nikdy ruky neumyvali, maly mal 2 dni, ked k nam domov prislo asi 15 ludi na navstevu, maleho nadrapovali a nic sa mu nestalo. je zdravy, ma super imunitu, doteraz nemal ani antibiotika a to uz ma vyse 3 rokov. Takisto som nevrieskala po nikom za to, ze mi dieta posadzal alebo daval do choditka. Tych niekolko minut, co u vas bola svokra, by sa mu naozaj nic nestalo a ty si si mohla aspon nieco porobit alebo oddychnut. Treba sa zamysliet a zaspominat, ako si sa ty k nej spravala, akym tonom si ju napominala a odstavovala od malej. Svokry su velmi jesitne, potrebuju byt dolezite,a le dnesne nevesty si vsetko chcu robit po svojom a casto svokram splechnu do tvare, ze tak, ako sa to robilo za ich cias, bolo zle. Ano, nebolo to bohvieco, ale povedat to takto napriamo veci len zhorsi, trosku diplomacie nezaskodi...ved vzdy sa da najst kompromis, aby bol vlk syty, aj ovca cela 😉.

barunka
25. nov 2013

normálne žasnem akým smerom sa uberá táto diskusia 😀 😀 😀 ja inak nosím tiež svoje deti všade zo sebou, od narodenia so mnou chodia obe dve na nákupy, k lekárom... bývame na dedine, často chodievame autobusom do mesta 😀 nemám s tým absolútne žiadny problém... svoje deti milujem, a robím pre ne prvé aj posledné 😀

Ale tie čo píšete, že kašlete na svokrovcov, ak sa nestarajú... Ale ste pripravené na otázky, keď vám deti podrastú? Keď už nebudú také malé, že dokážete ich pozornosť odpútať iným smerom? A čo im poviete, keď sa vás spýtajú, prečo ich babka, dedko nikam nevezmú? prečo k nim neprídu? Sú to predsa ich starí rodičia, manželovi rodičia...

@janickacrazy no ona je už veľká, už všeličomu rozumie, aj tomu čo by netrebalo, takže má ku všetkému patričné komentáre... často mám ja problém, ako zareagovať a len pozerám s vyvalenými očami a ústami dokorán 😀

haslerka27
25. nov 2013

ty si rodic,tak sa tomu aj tak postav!

blcska
autor
25. nov 2013

@aliza Práveže ja som jej to nikdy nešpechla do tváre, buď som jej slušne povedala svoj názor, lebo oni nám chceli kúpiť chodítko a ja som nechcela, čo sa týka sedenia, hrýzla som si do jazyka. Povedala som si, že za tú chvíľku sa jej nič nestane. Lenže ona to chodítko riešila na každej návšteve, ešte dokonca aj na mužovej oslave pred všetkými. Ale aj tak som jej už stý krát slušne povedala, že mám na jeho používanie iný názor. Nikdy som s ňou nemala hádku alebo čo. Skôr som si hrýzla do jazyka a dusila to v sebe. Pri druhom práveže by som bola asi ráznejšia. 😀

bahira1962012
25. nov 2013

u nás vezme tatino malu a uteká kuk svoju mamu,k mojej mame chodím ja s deťmi a nemám s ničím problem a sme všetci spokojní,nikto mne deti nekočikoval,nikto sa do ničoho nestaral,nikto k nám nechodil len kamarati,ja som spokojná,než aby som sa dusila vyčitkami voči svokre či mame, pošlem tatina s deťmi k svojim a ako som písala, ja k mojim.... 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 ked mi na svokre niečo nesedí, nechodím tam,čo oči nevidia srdce nebolí.....

sharae
25. nov 2013

@blcska ahoj, presne viem, ako sa citis...minule som tu riesila podobny problem, s tym rozdielom, ze neslo o svokru, ale o mojich rodicov...https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vecne-zaneprazdneni-stari-rodicia/ ...ak Ti mozem poradit z vlastnej skusenosti, neries 😉 proste vztah stary rodic - vnuca sa neda vynutit...ak nie je zaujem z jednej strany, tak bohuzial, nic s tym nenarobis...mozno to pride casom /nepises, kolko ma mala/, mozno vobec... 😖 u nas sa to pomalicky zlepsuje...najlepsie co mozes urobit, je pustit tento problem z hlavy a venovat sa svojej najblizsej rodinke 🙂

bahira1962012
25. nov 2013

doma mám všetko by babky špekulovali,doma nemaju ani chodítka,chodíme ich kuk 😝 😝 😝 😝

bahira1962012
25. nov 2013

@sharae presne tak.....

aliza
25. nov 2013

@blcska nuz, tak si ju mala nechat kupit to choditko, ved nikde nie je napisane, ze by si ho musela doma aj pouzivat 😀. Ved teba by to nic nestalo, ona by ho kupila a aspon by mala radost 😝

ninien27
25. nov 2013

barunka to co si pisala sa vobec nebojim ze vysvetlit malej preco ju stari rodicia nikam neberu...ked sa narodila bola najkrajsie dieta na svete a potom som sa dozvedela ze svokra vsade vyhlasovala ze mne a mojmu muzovi (co je jej vlastny syn) sa moze narodit iba opica a to dieta bude zaostale a bla bla bla hned ako som sa to dozvedela som urobila hrubu ciaru a moje dieta ich nepozna a hotovo. moji rodicia uz neziju a skor pozna tych 😒 a ked sme ich aj stretli na dvore tak to je pre nu ujo a teta. a teda nie je ochudobnena o nic co sa tyka z ich strany. a aj keby ju svokre dam tak mi ju vrati celu zafajcenu alebo by s nou isla na prechadzku do senku

ninien27
25. nov 2013

@blcska mne svokra kupila stolicku na sedenie pre malu ked mala 3 tyzdne a to som jej slusne povedala ze to je skoro a ze ja si kupim taku co mne bude vyhovovat a nie taku co je v tescu zlacnena zo 66 na 33 😀 😀 😀 a samozrejme ju kupila a 3tyzdnovemu babatku vysvetlovala ze co jej ONA kupila 🙂 a stolicku si nechala a zas som bola ja najhorsia ako som sa neskor dozvedela ze ja som si tu stolicku nepytala. tak akoze ona ju kupi a neda ju a ja si ju mam pytat trosku na hlavicku...kedze som byk stolicku som ani nepytala ani nic a kupila som si sama podla svojich predstav a hotovo a nebudem pocuvat nikoho ked ju budem chciet predat hoci aj darovat

misinka26
25. nov 2013

Ahoj, ja žijem so svokrou pod jednou strechou a nikdy nikdy nikdy mi nepomohla, len mudrovala ( a to má jediného vnuka ), keď som prišla s pôrodnice dobre, že odomňa nečakala aby som hneď varila a upratovala, o malého nemá záujem, von ho nevezme, nepostráži, nepomôže aby som si ja mohla porobiť, či oddýchnuť, nič mu nikdy poriadne nekúpila iba somariny a potom sa hnevá, že sa malý s tým nehrá ... aj mne je to ľúto ale kašlem ja na ňu ... tiež som ostala na všetko sama, naši bývajú 250 km ďaleko takže mama pomôže a poradí len cez mobil ... našťatie je tu blízko dedko tak ten občas povaruje keď musím k Dr. alebo niečo vybaviť ... manžel sa tiež snaží ale čo keď je v práci až do večera ... tiež som si myslela ako mi všetci budú pomáhať a ostala som na všetko sama ( až na toho dedka ) ale aspoň si všetko robím po svojom a nemusím počúvať svokriné premúdrelé rady 🙂

barunka
25. nov 2013

@ninien27 toto som si aj ja myslela, len clovek mieni a dieta meni... Na niektore detske otazky nexistuje dobra odpoved... Hlavne vtedy cloveka boli spravanie rodiny, ked vidis ze to dieta to trapi. Lebo ty jej venujes cely svoj zivot, vsetko pre to aby bola stastna a ona sa trapi kvoli starym rodicom... A nech jej povies cokolvek, dieta ma lastnu hlavu a logiku a zavery ku ktorym sa dopracuje su casto dych vyrazajuce... Sama to vidim na mojej, ma sedem rokov, je este krpec, ale casto povie pravdu tak, ako to mi dospelaci nevieme...

ninien27
25. nov 2013

@barunka moja ma sice iba 2 roky takze zatial to nejak riesit nemusim a ked to pride tak uz nieco vymyslim 😀 😀 😀 ja som povedala aj muzovi ze moje dieta nebude zachranovat vztahy v rodine kde to nikdy nefungovalo. naco by som ju davala svokre ked sa aj ku mne predtym spravala ako k poslednej spine...jeden den som bola ku...a ten dalsi uz Ivka. Ked sme ich zo slusnosti volali na svadbu zacala vytahovat 30 rocne deky po muzovi a ako sa ona uz tesi a ako bude ona kocikovat a aby sme si kupili taky a taky kocik aby to jej islo kocikovat 🙄 a najlepsie bolo ked zacala prat vsetky veci co mala po muzovi odlozene aby mi ich dala.Vsetko co mi pre malu dala ci uz veci po nom,fusak,plienky vsetko putovalo na same dno skrine a nikdy to nebolo pouzite. Naco su mi take veci ktore potom nemozem predat ani niekomu dat ked ich uz nebudem chciet aby som potom pocuvala ze to ona kupila a ja to budem odkladat dalsich 30 rokov pre svoje vnucata? Ja som jej to potom vsetko do dudlika vratila aby som zas nepocuvala po dedine tie jej blbe reci. A to sa vyjadrila este ked sme malu necakali ze ona pankharta este do rodiny nechce lebo by bola mlada babka,staci? a potom po tajkychto reciach o ktorych ja viem bude po dedine rozhlasovat ked sa jej niekto pyta preco malu nevozila v kociku ze my jej ju ani nechceme dat ani len ukazat. Do oci pekne a za chrbtom inak.

tarinka155
10. dec 2013
tarinka155
10. dec 2013

@blcska
@blcska tak toto poznam,ja mam skoro to iste.kym som maleho cakla bolo vsetko fajn,dokonca som so svokrou chodila na nakupi
A tak,mala ma radsej ako svoju dceru.A ked sa maly narodil-bum.koniec.od tedy ma neznasa.a trva to uz 6rokov a ide ma niekedy z toho porazit.!

zuzkat1
10. dec 2013

@blcska necitala som prispevky.no nech hladam ako chcem nevidim problem. Je to tvoje dieta. Co si cakala,ze porodis a niekto sa ti o dieta postara? Nechapem. Sama pises,ze v zaciatkoch ti pomohli. Moju kocikovala mama len raz ked som bola chora. Svokru k nej nepustim. Ma 4roky. A ked ides na navstevu tak ako to chces? ty si chces vylozit nohy a oni nech behaju? Maju kvoli navsteve inak zariadit byt? Ved si tam chvilu tak si to ustriehni..

demo
10. dec 2013

@blcska ja sa uz teraz tesim, ked si s vineckom ci cajikom sadnem k telke a vsetky pritomne deti bude mat na starosti niekto iny 😎

inviav
18. jan 2014

My to mame podobne. Zaujima sa o nase dieta viac menej iba moja strana rodiny. Aj ma to trosku trapi, ale nikomu nemozem predsa nariadit, aby prisiel pozriet nase babatko. No ale rozum sa mi nad tym niekedy pozastavuje. Co uz narobime. 😒

blienka
11. feb 2014

U nás sa nezaujíma nik, mama sa odvrátila od všetkých, bez dôvodu, žije si svoj život, celé dni prespí zavretá v byte, nikam nechodí, nič a nikto ju nezaujíma, svokra je pokrytec 1. triedy, keď sa syn narodil, stále vyvolávala, aby sme prišli, vyvárala, nemohla sa ho nabažiť, bola som vďačná a tešila som sa, že aspoň z jej strany to bude fungovať a nahradí mi mamu, ale trvalo to krátko, len do príchodu jej rozcicanej a žiarlivej dcérušky zo zahraničia, ktorá si vzala o 25 rokov staršieho muža a deti mať nechce, ktorá jej musela riadne vyčistiť žalúdok, že sa príliš rozdáva a že ju zrejme využívame, pretože po jej odchode sa viac neozvala a ak, tak to bolo najskôr za pol roka. A tak je to doteraz. Zavolajú nás na sviatky, zrejme len nechcú byť sami, a to je všetko. Syna si vezme na pár hodín tak cca raz za 3 mesiace, mám pocit, aby nemala výčitky svedomia a mohla si spraviť čiarku, aká je dobrá babka. Inak žiadna pomoc. Nikdy žiadne kočíkovanie, žiadne návštevy našej podľa jej vkusu asi biednej domácnosti, ako povedala hneď na začiatku, že bývame na hnusnom sídlisku a ona tu chodiť nebude. Tak si spravte obraz o nej sami, ak to niekto čítate. Ja jej už neverím, všetko je len pretvárka. Takže závidím každej, ktorá má aspoň aký taký vzťah a pomoc, či už od matky alebo od svokry, či od iného člena rodiny. Ja mám ešte tetu, no tá tiež nemá záujem, akurát tak kritizovať, keď raz za pol roka zavíta, čo všetko môj syn má a jej deti nemali, čo je blbosť, mali toho dosť, aj od mojej mamy, len si na to zrejme už nepamätá, takže baby, ak vám to v rodinných vzťahoch aspoň trochu klape, buďte radi, ja sa cítim strašne sama, nik som mnou nezdieľal moje 1. tehotenstvo a nezdieľa ani to druhé, musím si na to privyknúť, je to jediná cesta, aj keď sa slzám často nevyhnem, to sú také moje kamarátky, po ktorých sa mi vždy trochu očistí psychika a ke)d už nič, tak aspoň dobre zaspím.🙂

libusa57
17. feb 2014

Tak ja som zostala sama uz v prvom mesiaci tehu.Do porodu som makala a zila sama v panelovom cinzaku na 7 poschodi.Z manzelovej strany nic a moja cela rodina v zahranici zila.Tak aj na porod ma odviezol kolega,z porodnici taxik.Nikto ma nenavstivil z rodiny v nemocnici,iba kolegynky aj ked som sestru mala na slovensku uz vydatu.Aj ked zila 3h od BA a som sa prosila nech nejdem ako posledna chudera z nemocky,vyhovorila sa na zaneprazdnenost.Za kazdou porodenou chodila na navstevu rodina manzel,ja aj moj syn sme boli furt sami.Az ked mal 9mesaci som to vzdala a odysla k mame aj ked tam bolo horsie peklo ale tam som aspon mala kamosky z detstva a mala som sa kde vyventilovat.Z domu som aj odysla pred narodenim mojho syna koli zlym vztahom z rodicmi.Tak takmer naplnil 2 roky a uz sme boli spatky na SK!Nasla som si priatela.Bol nadherny ku mojmu synovy ale nam to moc neklaplo a ked mal syn 4 roky sme sa rozisli.Hned na to som stretla zivotnu lasku.Teraz zijem v USA a svokrovci ma zboznuju!A je na svete novodoba rozpravka o popoluske 😉.....hlavne som sa naucila velkej samostatnosti,verim iba sebe a ziskala som ohromnu silu!Vdaka osudu 🙂

chiechie
17. feb 2014

@ninien27 hahha, ty mas teda podarenu svokru,,, na cene darceka nezalezi, to by si riesit nemala, ale to, ze si si ju potom nepytala 😀 mozno ti ju nakoniec chcela predat 😀

libusa57
17. feb 2014

...tak ja mam syna a uz teraz viem ze sa mu nebudem starat do zivota ak mozem pomozem.Nikdy nebudem robit zle v jeho rodine.Co si vyberie to bude mat.Budem sa snazit neprekazat im a pomahat im.A vziadnom pripade nepapulovat im a robit intrigy.Ja nadovsetko milujem mojho syna aby som mu robila doma peklo zo zivota.Budem rada ak ma jeho zena prijme.Ak nie nebudem z toho robit halo.Ako babicka budem sa tesit na vnucence 🙂

ninien27
17. feb 2014

@chiechie no to mas pravdu ona je taka divna,ked som s muzom iba chodila a prisla som ich pozdravit do kuchyne ked som prisla tak som potom pocuvala ako vsade vyhlasuje ze som slusne vychovana a z dobrej rodiny a neviem co este. Potom jej preplo v hlavicke a ked sme boli s muzom v jeho izbe vletela tam a zacala ponom hukat ze si nebude vesat bundu na jej vesiak 😀 ze chore? Potom sa s nim pohadala a musel jej vratit vsetky veci co mu kupila,ale ze vsetky...mozno ich ma doteraz schovane zrejme pre vnucata 😉 akoze mam jedine dieta a dala by som mu ako matka vsetko a nie zavidiet aj nos medzi ocami. Z penazi co som mala od nasich sme kupili auto,postavili pristresok,bazen,upravili dvor 🙂 a zas som sa dozvedela ako v senku plakala ze my mame auto a ona stary favorit,ze ako sme si to porobili a ona je chudera a nema nic uz skoro ani kde byvat,to robi len reci a muz ide do obchodu a babky ho ohovaraju ze aky je on zly syn. Ja sa na nej uz iba tak smejem aj pomnik uz ma hotovy lebo by jej ho pri jej spravani nikto nedal urobit. a inak ta stolicka je teraz aj takv garazi 😀 tak si ju moze odlozit. Aj vysielacky nam kupila a dala mi ich a jasne som jej povedala ze co mam s nimi robit ked my sme si davno predtym kupili monitor aj s vysielackami naco su mi dvoje. Muz jej povedal ze radsej nech kupia plienky alebo sa opyta co. No len sa dozvedela ze jej zijuca mama prepisala svoje na mojho muza a to bol ohen na streche. Zase vyhlasovala ze my mame skoro cely dom a ona nic. Uplne chore.Ale rozum uz asi isiel na dovolenku pri jej sposobe zivota,ja ti prisaham ze som ju bez cigarety nikdy nestretla na dvore.vyfajci 2 krabicky denne,na vratnici si da este pivecko a to je v praci a ked skonci este het do senku na pivko,no niekomu sa zije 😀

chiechie
2. mar 2014

@ninien27 Tak, co na to napisat, ona je asi taka dost rozdvojena osobnost, raz tak a raz tak, k tomu vela krat pomoze aj alkohol, a ked ti nieco kupi a da, tak ju neodbijaj, ved akoby si sa ty citila, ze to uz mam, co mam s tym robit, chod vymenit do obchodu za nieco, co nemas, co potrebujes, alebo predaj a kup nieco ine, a rozum na dovolenku,,, to tak isiel nam viacerym,,, haha