Prečo sa niektoré matky chcú zbaviť detí?
Taká rečnícka otázka, prečo niektoré matky nevydržia doma so svojimi deťmi? Prečo sa ich chcú hneď zbaviť sa?
Ledva začali prázdniny a už niektoré moje kamošky a známe hneď dnes ráno odniesli deti k starým rodičom. Ony išli domov aby si oddýchli od detí, aby mohli ísť do mesta na nákupy na kávičky a proste oddýchnuť si.
Možno ma budete hejtovat no nechápem to.
Ja som ten typ človeka čo chce čo najviac času tráviť s deťmi. Aby sme spoznávali spolu okolie chodili na výlety alebo aj hrali doma spoločenské hry.
Moje deti idú do táborov a keď budem mať ja dovolenku pôjdeme k starým rodičom. Majú do 70 rokov a už nevládzu toľko zdravotne. Tak im určite nesupnem deti a nezáujem.
Ako to máte vy?
Nezáviď ☺️
Moje nikto nechceeee😭.....
Sranda hej🫣 ...moje chodia tiež k starým rodičom na tyzden/2 keď majú v praci celozavodne dovolenky,lebo chcú byť s vnúčatami...
Inak ja mam rada prázdniny..ja osobne nenávidím školský rok atď...ja som najspokojnejsia keď mam deti na "dosah"
Autorka sa odmlčala lebo taketo odpovede necakala 😆😆😆
Mam 3 deti
Prva dcera 7 r
Druha dcera 5r
Syn 0r
O deti sa mi nikto nikdy nestaral.
A tak rada by som bola,keby sa mi niekto hlavne cez prazdniny postaral,aby si clovek nemusel brat dovolenky,ocr,pnky,platit opatrovatelky ktore su na tyzden 1000 eur a podobne
Momentalne som doma sice na rd,ale od septrembra opat idem do prace,skoly (v okt bude mat maly 1r)ja pracujem piatok,sviatok
Neviem,ako pracuju tvoje kamaratky,ci maju vikend volny.
Ale keby sa mi niekto dnes postaral o deti,o mimimalne 50% spravime viac roboty ako pri detoch.
(Nemusela by som varit,natriasat kocik ....)
Nakup bez deti je super podla mna
Tiez by som rada taky zazila.
Vsetko riesim sice cez eshop,ale niektore nutne veci ,akutne ,lieky clovek cez eshop nekupi
Neviem,ci vysetrujes co robi ktora aka kamaratka...
Ale mozno tie kamararky,zname chystaju party,chcu kupit veci na grilovanie,gulas,party,mozno aj na nejaky vylet chcu nieco schystat,na dovolenku....
Rano si sedela pri kamere ,cumela susedo. Do dvora /bytu alebo zistovala na messengeri,co ktora kamaratka dnes robi a kde dala deti?ci ako?
Predpokladám, že dali deti k starým rodičom, lebo v pondelok potrebujú ísť do práce a s deťmi by nemal kto byť. Navyše, deti majú prázdniny, tak kedy inokedy majú tráviť čas aj so starými rodičmi, ktorí napríklad bývajú ďalej a cez školský rok sa s nimi vidieť nemôžu, alebo len málo?
@babulkomale ako cosi viac ako dvojrocna som vedela trt makovy.
Ach, čo by som za to dala, keby som mala kam takto deti odložiť...
Predpokladám, že tie deti aj starí rodičia sú radi a nie je to proti ich vôli. Či kamoška prišla k starým rodičom, zazvonila a ušla od plačúceho dieťaťa? Nemyslím.
Každý si to zariadi ako chce a môže a je to jeho vec.
Ja len tak pridam trosku k tomu spomienkovemu optimizmu (alebo realitu ako to naozaj bolo?). V casoch ked sme boli my deti (rocniky 1970 - 1985) tak rodicia mali 10 dni dovolenky, ked boli stasi ako 33 rokov, tak 15 (slovom desat alebo patnast dni). Babicky pracovali, dedkovia pracovali, lebo vacsina z nich este nebola v dochodkovom veku. Sice nebolo tolko prazdnin, boli letne, vianocne, polrocne a jarne, ale aj tak ich bolo viac ako tych 15 dni dovolenky. Takze rodicia platali a latali ako sa dalo, lebo do roboty chodit museli. Ked sa vycerpali tabory (tabor dostal zvycajne len jeden z rodicov na 3 tyzdne), dovolenka rodicov a starych rodicov a prarodicia na dochodku neboli k dispozicii, decka ostavali same doma, s klucikom na krku, starsi strazili mladsich.
Tak rozmyslam, ci nemam zacat rodicom vycitat, ze sa ma zbavili...
@viestta a co tym chces vlastne povedat? Ze to obhajujes, ze moja kamaratka plakala za dverami bytu akejsi susedy, a lezala tam kym jej mama neprisla z prace? Do ktorej vobec nemusela chodit? Ze jej bol prednejsi kolektiv a peniaze ako vlastne dieta?
@babulkomale ja neobhajujem nic. Ty si to vyloz ako chces
@viestta strasne si smiesna 😃
@babulkomale vsak v pohode. Som rada, ze som ta pobavila
Tak my sme chceli dat 2 deti k starkej, jedno malo zajtra ist na tabor, a jedno sme si chceli nechat doma (to 1,5 rocne) a s nim sme chceli co-to stahovat, triedit veci minimalne. No ochoreli mi vsetky 4 a som zvedava, kedy zlahnem ja. V noci som nespala. Takze takto nam zacali prazdniny. Mamina este povybavuje lekarov buduci tyzden, postrazi sestrinu malu a potom tam tie deti supneme vsetky 3 a my sa posnazime dovehnut zameskane. Su rozne varianty. Moja mamina deti nevidela pol roka, po vikendoch maka muz na dome, chodil hravat do kostola na 1.sv.prijimanie, v nedele, este jednu akciu na Horehroni a teraz konecne deti mali ist k starkym. Ja tajne dufam, ze k mamine pojdem este v auguste s nimi aj ja a aspon si oddychnem trosku s varenim, z toho mam uz celkom slusnu ponorku 😆
Lebo treba chodit do prace a asi aj starym rodicom to vyhovovalo prave teraz na zaciatku?
Inak nie kazdy ma babkovcov vo vedlajsom vchode, ze sa s detmi vidia aj 5x do tyzdna. Takze aj ti stari rodicia si konecne chcu vnucata uzit.
Preco myslis, ze ich odniesli k starym rodicom, aby sa ich zbavili? Co ak sa tam deti pytaju? Moje neterky aj moj syn chcu ist k mojim rodicom pri kazdej moznej prllezitosti, strasne radi k nim chodia. Neterky tiez hned zajtra idu a to striedaju turnus s mojim synom (skolkarom) 🙂 Nasi su akcni, robia program, pri dome je super zahrada, babka dobre vari, je s nou sranda, dedo ma dielnu a velmi vela vedomosti...
Autorka, tvoj vykrik mi pride ako zavist. Pokial by si ty bola ma 100% spokojna a stastna, ze si cele dni so svojimi detmi tak by si nemala potrebu riesit ostatnych ludi, ktory to tak nemaju.
Ja mam svoje deti momentalne doma. Ale tiez cez prazdniny pojdu na tyzden k babke a na tyzden k dedkovi. A som nesmierne vdacna, ze tato moznost tu je. Presalen aj ja s mojim manzelom potrebujeme cas iba seba, odpocinut si, venovat sa jeden druhemu, prippmenut si, ze sme to stale my dvaja. Pre nas vztah su tieto chvile ozdravne. A vobec nevidim dovod, pokial babka a dedko nemaju problem si vnucata vziat, preco by im to rodicia nemohli dopriat.
@babulkomale a ako vies ze nemusela ist do prace? dovodov preco clovek musi je mnoho.
@babulkomale A prečo mama tej tvojej známej nemusela chodiť do práce?
@pralinka25 nemusela z financnych dovodov, ktore su jedine relevantne, preco ist od maleho dietata do prace. Pretoze nemas kde vziat peniaze, logicky.
Mozno preto, lebo nemaju tolko dovolenky?
Ked som bola dieta, tak to bolo vsetko na striedacku, babky, tabor, rodicia.. a veru aj sama so sestrou, ked sme boli vacsie ( od 4.triedy).
My sme to tiez vzdy platali, my daka dovolenka, tabor a plus stari rodicia. Inak.to nejde. Nie kazdy moze byt ucitel a mat teda cez prazdniny 6 tyzdnov volno, kedy sa moze venovat vlastnym detom, alebo ma tak bohateho muza, ze si moze vysedavat doma.
@babulkomale Deti revú za matkou aj v škôlke.
Niektoré sú urevané ako moja sestra do 12 rokov.
Vieš kedy odchádzali matky do präce keď bol môj muž dieťa?
Ja som nerevala ani prvý deň v škôlke.Teraz čo, sa svet prestane točiť lebo sa dieťa hodilo o zem?
Čo teba do toho kto kedy išiel do práce a prečo.
Kde je nejaká povinnosť byť 3 roka doma? Neboj sa to dieťa to určite prežilo a ani si na to nespomenie.
@viestta mas uplnu pravdu a len ta doplním, rodicak nebol 3 roky, ale v 1 roku deti šli do jaslí a matky do prace. A nikto sa nad tým nepozastavoval.
no ale teraz už je ta "ina doba". Kedysi bolo úplne normálne, že starší súrodenci strážili cez prázdniny tých mladších, nakoľko presne ako píšeš, rodicia zďaleka nemali toľko dovolenky... dokonca v rámci susedských vzťahov a vypomoci sa striedali jednotlivi rodicia (nás bolo tak 5 v bytovke, co si prestriedavali dovolenky a boli s nami) vtedy to bolo ok, teraz? Kamatati - susedia akosi nie sú? Ci sú len na poker pri pohariku? Staršieho súrodenca obmedzujes, preco by ti mal vôbec pomáhať? pripadne deti sa nerobia preto, aby sa o ne starali ti starší a pod.🤦♀️ mne tu niekedy rozum zastavuje nad tými zdôvodneniami a pritom dôvod je uplne jednoduchý. Niekto si tu pomoc s deťmi zariadiť vie a niekto nie. To je cele.
@babulkomale Čo ty vieš či nerobila to čo ju baví a mohla o tú prácu prísť? Či si myslíš, že na každom rohu takú nájdeš?
Ja som tiež rada za to, že môžem robiť to čo ma baví a nepôjdem robiť niekde do fabriky len žeby som si posedela 3 roky domka keď to nebude možné.
To len na margo toho, že jediný dôvod sú peniaze.
@lienka.7 Zase je trochu iné staršie dieťa požiadať o pomoc keď sú také okolnosti ako sa kotiť jak mačka napriek tomu, že tí rodičia dopredu vedia, že to majú na prd zariadené už pri prvom.
Nič v zlom, ale keď mám problém už pri prvom nerobím si ďalšie.
@babulkomale Aha, čiže jej mama bola nejaká milionárka?
Ľudia chodia do práce len kvôli peniazom a keď ich náhodou majú, tak by do práce už chodiť nemali? Zvláštny pohľad na svet. Včera tu tiež jedna taká bola, čo písala, že kamoška, ktorá má dobrú prácu a ide si kupovať vlastný byt, jej závidí, lebo ona má priateľa, ktorý ju do práce nenúti a býva v jeho byte, takže je jej sveta žiť. A keď dostala úplne iné komentáre, než čakala, tak vieš, čomu to pripísala? Že jej závidíme všetky a keby sme mohli, hneď by sme s ňou menili. 😂
No lebo nie každá sedí doma s deckom ale chodí do roboty, lebo musia platiť účty, hypotéku, dovolenku a pod.
Z toho, co pises, to ty povazujes odvedenie deti k starym rodicom za "supnutie deti a nezaujem".
Ony to povazuju za upevnovanie vztahov vnucat so starymi rodicmi, ktore su pre deti dolezite.
Asi v tom je ten rozdiel.
Stari rodicia si zvyknu deti pytat same. Asi to nepoznas. A preto to pravdepodobne nechapes a takto tu vsetky ostatne s tymto "benefitom" ponizujes. Ony za to vsak nemozu, ze u Vas doma to nemate.
A dalsia vec je, ze pracujuce matky nemaju tolko dovolenky, aby mohli robit detom program cele 2 mesiace pocas prazdnin ;)
No, mozno len preto, lebo prazdniny maju 9 tyzdnov a ony maju vseho vsudy dovolenku 5 tyzdnov… tak cast vykryju babkami, ak su ochotne a uz nepracuju.

@autor nerozumiem tvojej uvahe, ved predsa to nie je tak, ze 10 mesiacov sa o tie deti starat netreba, potom pridu prazdniny a az vtedy by mal clovek naskocit do rezimu "ved mam deti". Skolsky rok so vsetkymi kruzkami je pre rodicov zaberak plus prazdniny v podstate znamenaju tolko, ze okrem prace musim riesit, co s detmi, o ktore sa mi predtym na x hodin denne postarala skola. Dalsia vec - mnohi stari rodicia len tak cakaju, kedy si rozoberu vnucata. A nezabudajme ani na to, ze su aj rodicia, ktori sa z deti proste nejdu posrat.