Prečo sa niektoré matky chcú zbaviť detí?
Taká rečnícka otázka, prečo niektoré matky nevydržia doma so svojimi deťmi? Prečo sa ich chcú hneď zbaviť sa?
Ledva začali prázdniny a už niektoré moje kamošky a známe hneď dnes ráno odniesli deti k starým rodičom. Ony išli domov aby si oddýchli od detí, aby mohli ísť do mesta na nákupy na kávičky a proste oddýchnuť si.
Možno ma budete hejtovat no nechápem to.
Ja som ten typ človeka čo chce čo najviac času tráviť s deťmi. Aby sme spoznávali spolu okolie chodili na výlety alebo aj hrali doma spoločenské hry.
Moje deti idú do táborov a keď budem mať ja dovolenku pôjdeme k starým rodičom. Majú do 70 rokov a už nevládzu toľko zdravotne. Tak im určite nesupnem deti a nezáujem.
Ako to máte vy?
Si riadna hysterka :D Tak sa nestaraj do života ostatných a zariaď si vlastný život ako chceš. Čo ti vadí, kto čo ako robí???, Tebe do toho nič nie je. Mimochodom moji rodičia sú cez 70 a keď sú s vnúčatami tak sa tešia.
To sa aj stihas so susedmi rozpravat,ked mas prehlad o vsetkych?
Ved ty sa naplno venujes deckami,hras spolocenske hry,chodis na vylety.
Nesedis cely den na mk ,ale mas cas pisat stupidne temy...
Niektore nemozu ist na kavicky,na nakup odskocit,oddychnut si a ty si oddychujes klabosenim?
Vies ,co tym sledujem?
Beriem vsetko osobne ,domyslam si ako ty.
Neverim,ze co tu pises,deti zavru na 2 mesiace k babkam a ani ich nevidia?
Prestan byt prehnane premotivovana.
Aj zbytocne nahananie sa za ritou decka, vymyslanie stale planov,hier,urobi z decka neschopneho kreativneho myslenia ,fantazie,v buducom zivote neschopneho samostatnej "prevadzky" .....
Pokiaľ samozrejme starí rodičia vlázdu a majú super vzťah s vnúčatami tak to môže byť pekne strávený čas. Niekedy aj vnúčatá chcú chodiť.
Úplne iné je keď už nevládzu a zaťažuje ich to, nezvládajú to. Keď zdravotne nie sú v poriadku tak je divné dávať tam deti za každú cenu.
autorka ale preco nechces pripustit ze existuju vitalni stari rodicia co tie vnucata vyslovene chcu?
ja mam kolegynu ktora sa vyslovene tesi na kazdu moznu prilezitost. vsetku svoju dovolenku vyuziva na to aby bola s nimi. decka ju miluju a ona si to uziva. verim ze ich je takych viac. ja mam rodicov uz starych takze toto nevyuziam ale tiez tie deti miluju a keby boli mladsi tak tiez by ich mali nonstop keby mohli. nie pre kazdeho je to zataz.
a poviem ti este tak. to ze sa s muzom striedate je uplne cele zle. potrebujete travit cas aj ako rodina spolu. a aj vy dvaja potrebujete cas na seba ako manzelia.
som na koni vecnost. videla som tu desiatky pribehov zacinajuce vetou odcudzili sme sa. venovali sme svoj cas detom, praci bla bla bla. viem vymenovat minimalne 4 chlapov tu na koni ktorch manzelstvo na toto doplatilo a ktori to tu aj pisali. a bolo ich viac len ostatne nicky si nepamatam a aj zeny. stredobo sa stali deti a casom isli manzelstva do haja. bacha na to. venujes tolko isto casu aj manzelovi ako detom? on by mal byt totiz v tvojom zivote prvy. venujes svoj cas sebe? svojej psychohygiene? cviceniu? vzdelavaniu, sebarozvoji? robis nieco aj pre buducnost ked deti odidu?
@beasy mam 36 rokov a vzdy som chodila na 2 tyzdne ku starkym so susednej dediny a bol to super cas a krasne spomienky
No ja tu mam tolko označení že sa mi to aktualne ani nechce cele čitat, v skratke uzavriem to tym ze ja som dala autorke svoju odpoved, ktora je mojim nazorom a postojom, vy mate urcite tie svoje nevidimi dovod preco by mala byt autorka osočovana za otazku .. ved sa len opytala 🙂 kazdy mame svoj pohlad, svoj nazor, a mali by sme sa rešpektovat to ze ja napisem ze nechapem tomuto postoju neznamena ze inym to nevyhovuje, ale nesuhlaism s nim to je vsetko 🙂 hlavne si uzite vikend ci uz s detmi alebo bez nich
Nepíšeš, že si lepšia matka, ale chces to počuť pohrdas nimi, lebo sa idú zbaviť deti a ty sama najsamlepsia to robíš dobre a vieš sa s mužom zariadiť.Preco si kamarátkam nepovedala, že im postrazis pár dni deti, keď ťa to tak baví?Niekedy tiež zájdi na kávičku upnutost na deti nie je dobrá.
Niektorí starí rodičia sa nevedia dočkať kedy budú prázdniny, aby mohli byť s vnúčatami.Teba mať za kamarátku to je fakt vyhra
Mam 36 rokov a kazde prazdniny, cele dva mesiace sme boli so sestrou u babky a mamina pracovala. Velmi sme sa tesili na leto u nich .
Ja som ta co s detmi chodi stale a vsade, a napriek tomu si myslim, ze je lepsie, ked si zena najde cas aj pre seba.
A riesit a sudit kto co robi, ako by podla mna mal robit .....
@viestta a tí rodicia,ktori naozaj sa nestaraju o deti,(su takí)nemaju nejaky zaujem ,babky a dedkovvia su ako helikoptery okolo vnucat,tak seru na deti celorocne...
Nie len cez letne prazdniny..
@fantaghiro21 ano, su aj extremy. Gausova krivka nepusti, medzi helikopterovym rodicom (vlastnym) a tym, ktory sa absolutne nezaujima je miliom moznosti
No tak ich odviedli cez víkend na prázdniny,cez týždeň pracujú 🤷
Ved ked ich daju rodicom tak to im nezavid 😊 sak si konecne odfrknu, ci maju oni tebe zavidiet ci ta obdivovat za to ze ty si s detmi rada? Ved kazdy podla seba. Niekto proste z deti nie je uplne pototo... no a co? Chces medailu s potvrdenim ze ty si ta spravna matka? Tak si ju daj vyrobit lebo nikto iny ti ju neda 😀
Ja akože nechápem.... Čo vyhovuje jednému,nemusí druhému. A? Ja sa celkom teším,že malý pôjde do tábora ,je síce fakt ,že som s ním Non stop,ale verím tomu,že zamestnaný rodič to má ťažké a dieťa sa môže mať super u starých rodičov. Takže sa čudovať,že dajú decka na prázdniny mi príde úplne od veci. Ako iným môže prísť tvoje situácia od veci.
@pralinka25 46.... A s tým zamestnaním máš absolutnu pravdu. Som dlhodobo doma. Aj keď teda Rakúsko statočne chráni ženy v prípade úniku manžela zanoepsim životom a chlap si to hold rozmyslí,ale napriek tomu..... Mas proste pravdu.
mne je zle z predstavy, ze mi raz dieta bude chodit do skoly a my budeme musiet s muzom vykryt XYZ tyzdnov prazdnin.. kiez by som ju mala komu hodit na krk.. mimochodom, ja som travila 80% prazdnin u babiek (mam skoro 40) a tu som.. dokonca som tam bola normalne stastna 😁
Ja mám doma momentálne dve deti vo veku 6 a 11 rokov. 14,5 ročná je na prázdninách u babky . A neviem ale ja svojim deťom ani zďaleka nevenujem každú minútu svojho života a to preto lebo ten život je môj a nie ich . Moje dve deti viac menej ma nepotrebujú , majú kamarátov na ulici , na ihriskách , u susedov -bazény, bicykle , lopty, kolobežky . Prázdniny buď trávia tam , alebo v táboroch alebo u starých rodičov alebo s nami s rodičmi . Idú aj k mojej sestre a potom ja mám jej dve dievčatá u seba. Ja to nazývam rodinné väzby a nie otravovanie. Nemám žiadne výčitky , dobre spím a detí mám viac ako je norma . Ja som v ich živote ten kto dohliada na to aby ich vývoj išiel dobrým smerom , nie ich animátor voľného času .
Nečítala som odpovede. Ja len, že moje deti sú aktuálne u babky. Prečo? Podľa teba som sa ich zbavila, ale veci sa majú tak, že moja mama ich má úprimne rada, rada s nimi trávi čas, moji chlapci majú radi ju a tiež s ňou radi trávia čas. Moja mama je iniciátorka a ona sama sa ma pýta, že kedy prídu chlapci ku nej a že by mohli vtedy a vtedy. Teraz čo ti napíšem ťa možno úplne položí. Chodia ku nej každý druhý víkend. Lebo chce mama, lebo chcú chlapci. Tak si predstav, že takto sa ich každý druhý víkend "zbavím", hrozná mater som, že? 😀 Ja som za to veľmi vďačná. Ale nie preto, lebo si oddýchnem (ja si dokážem oddýchnuť aj pri nich), ale preto, lebo aj vzťah babka - vnúča je veľmi dôležité z psychologického hľadiska a deťom veľa dáva do života. A nie len deťom, ale aj starým rodičom. Samozrejme - ak by moja mama nevládala alebo niečo, tak by tam nechodili, i keď dovolím si tvrdiť, že v takom prípade by to moje deti chápali a chceli by s ňou aj tak tráviť čas - hoci by boli aj len s ňou doma, čítali by si, kreslili, rozprávali sa, išli na krátke prechádzky, pomáhali by jej, už sú veľkí na to, aby pochopili, že majú byť kľudní. Ak by ich mama nechcela, tak by som to samozrejme chápala, nie je to jej povinnosť, sú to moje deti. Otázne je, že ako to majú tvoji rodičia. Či naozaj nevládzu a nezvládli by ich alebo či len ty si ešte s deťmi neprestrihla pupočnú šnúru a vlastne ich NECHCEŠ dať od seba...
A to ze ich das do taborov, tym ich neodkladáš ?
Deti sa na starych rodičov tešia a starý rodičia na ne a nikto nevravi o celych prazdninach .. a ak aj niekto by ich dal viac ako par dni, t.j. nie vsetci si vedia zajednat volno v praci, tak aby mohli byt s detmi
"Aj moji rodičia si pýtajú vnúčence, ideme k nim ale spolu ako rodina. Nikdy som tam nesupla deti len tak že no starajte sa. Tiež pracujeme a nemáme dva mesiace voľno, ale dá sa to aj ináč vykryť prázdniny."
@autorka ak si stari rodicia pytaju deti na prazdniny, chcu deti na prazdniny.
"Supnutie deti len tak, že no starajte sa" je vtedy, ked si ich stari rodicia nepytaju. Co na tom nechapes?
Dalej pises: "Tiež pracujeme a nemáme dva mesiace voľno, ale dá sa to aj ináč vykryť prázdniny."
@autorka vy to vykryvate nejakym sposobom, lebo nechcete otravovat starych rodicov, inym sa staraju o deti stari rodicia, lebo to ti stari rodicia neberu ako otravovanie.
A comu naozaj nerozumiem je, ze ak si stari rodicia pytaju iba deti, ako pises, ze si ich pytaju, preco im ich teda nedoprajes? Ak si nepytaju iba deti, ale vas ako celok, potom si vase deti nepytaju..
@ysseba veď aj autorka sa ich zbavi, dá ich do tábora 😅 asi to považuje za iné zbavenie sa deti, akoby ich dala babke.. 🤔
M9j názor, pokiaľ to všetkým zúčastneným vyhovuje je to výsostne ich vec.
A možno ťa to prekvapí, ale nie kazdá babka dedko sú unavení 70tnici.
U nás 70tnici už majú dospelé vnúčatá čo absolútne nepotrebujú stráženie.
@viestta Po nočnej, veď deti spia zvyčajne keď majú prázdniny dlhšie alebo stačí im povedať aby sa hrali v izbe a zatiaľ sa rodič vyspí. Ja som robila nočné a spávala som do 11tej potom som normálne fungovala.
@medda_beda Keď má niekto rodičov 50tnikov taký ešte chodia do práce a po práci potrebujú mať čas aj na seba oddýchnuť si. Minule som čítala že niektoré ženy po 30 už nevládzu a chcú mať pokoj od deti. Čo majú povedať starý rodičia po 50 , keď im deti supnu vnúčatá.
@medda_beda Cez nočnú som písala vyššie vyspať sa do 11tej potom do večera ešte času dosť venovať sa deťom. A poobedna to je človek doma do 13tej potom sa môže vymieňať s mužom, jeden s deťmi doobeda druhý poobede. Keby sme robili na 3 smeny tak by sme to mali ľahšie. Takto musíme riešiť denné tábory.
@fantaghiro21 Prečo by som nestíhala rozprávať sa so susedmi? Neviem kde bývaš ty, no ja tu mám susedy kamarátky. Keď sme na dvore alebo v záhrade a sú tiež vonku tak si pokecáme. Deťom nerobím nonstop animátora, keď niečo robím vonku tak sa zapájajú alebo sa len hrajú na dvore sami. Máme bazén trampolínu, susedia tiež chodia k nám na kávičku pokecať. Alebo sa stretneme vonku na ihrisku na zmrzline a normálne sa bavíme čo nové. A áno sami povedia že dieťa dajú babke lebo majú dosť a tiež vidím kedy dôjde domov. Toto není staranie sa do druhých ale život na dedine že sa bavíme so susedmi.
@estellas Aj takým dávajú čo sú není zdravotne v poriadku.
@pralinka25 Ja si to pripúšťam že sú starý rodičia ktorý sa tešia na vnúčatá, no ja píšem o rodičoch ktoryytam odložia deti na týždne alebo na celé leto. Keď je to na pár dní tak ok nech si to spolu užijú. Čo je zle na tom že sa vymieňame s manželom? Keď má on dovolenku venuje sa oň deťom, ja končím v práci dôjdem domov a ideme všetci niekam von. Cez víkendy tiež trávime čas spolu. Nechápem prečo by sme sa mali odcudziť. Takisto venujem čas aj sebe.
@beasy Presne, ja mám chápať druhých ale oni môj názor vôbec neakceptujú.
@eliska13 My si s kamarátkami strazievame deti, je nás viac a každá má jeden deň všetky naše deti. Ale na čo to písať lebo aj na toto by ste mali len blbé pripomienky. Upnuta na deti nie som, ja mám svoj čas program aj bez deti.
@fantaghiro21 To je zas samostatná kategória keď rodičia kašľu na deti celoročne. No dúfam že takých je málo.
@ysseba Mojo rodičia naozaj nevládzu, chodím s nimi k doktorom tak viem ako sú na tom. No ja poznám aj taku matku čo každý víkend odlozi dieťa k starým rodičom, každe prázdniny voľný deň a často aj poobede len aby mala od nej kľud. Poznám tu babku a hovorieva sťažuje sa že nevládze stále sa starať o vnučatka. No švagrina sa vyhrážala keď nepostrazi tak už nikdy neuvidí vnúčatá, tak babka sa drží a trápi.
@dadka1997 Moje idú do denných táborov a poobede trávime čas spolu. Ideme von na výlet veď o tom je leto tráviť čas vonku, na kúpalisku, opekať atď.
@akje Lebo viem že nevládzu už toľko behať a naháňať za deťmi kvôli ich zdraviu. Tak idem tam s deťmi aj ja a keď treba niečo tak rodičom pomôžem. Podľa mňa to je logické.
“ A mimochodom keby som robila na tri smeny tak by som mala viac voľna než teraz. Na tri smeny sa dobre robí tam má človek viac času tráviť s deťmi.”
Toto by si mala bud prehodnotit ako priklad, alebo si to ist vyskusat, ak mas pocit, ze trojsmenka je vyhra.
Ludia na trojsmenke maju hodne rozbity zivotny rytmus, lebo v tom nie je ziadna pravidelnost. A pre telo je to velky zaberak.
Skus si len na dva dni prehodit den a noc pocas dovolenky. Do siestej rano byt hore bez spanku (trebars celu noc zehli, var, upratuj, umy par okien, nesed a nepozeraj tv, alebo si iba necitaj), potom este cca do siedmej bud hore (to je cesta z prace domov, pripadne mensi nakup v obchodoch s potravinami, kde o siestej uz otvoria, umytie a ulozenie sa spat).
Potom spat do 11, ked vstavaju cez prazdniny deti, fungovat s nimi v plnom nasadeni cely den a nasledne “ist na nocnu” a byt hore zase celu noc.
Ked si to spocitas, mas v taky den 4 hodiny spanku. Uzasna praca, nie? Tolko volneho casu na deti.
Akurat, ze tahas hlavu po zemi od unavy.
Nasledne dalsie dni robis doobeda, dalsie poobede a zas sup nocne. Proste mas uplne rozbite dni, zatial co svet okolo teba funguje hlavne pre tych, co robia 8 hodinovky. Aj obchody, aj urady, nemocnice, …
Ja robim 8 hodinovky (pri naporoch taham nocne v kancli), ale tolko si predstavit viem, ze toto bol fakt zly priklad.
Tak uz ho prestan pretlacat. Je to smiesne.
@moonlight1210 Robila som na tri smeny, ale nie tak ako píšeš ty. Ja som robila týždeň ranná, týždeň poobedna a týždne nočná. Medzitým víkendy voľné a normálne som sa prestavila že ďalší týždeň pôjdem inú smenu. Mala som veľa voľného času pri tom.
Ty nevieš pochopiť že nemáš patent na život.
Moje deti sú hore od 5:30 či je škola, prázdniny, víkend je im to jedno.
Cez deň nehrozí že sa vyspím. Robila som nočné kedysi tak viem svoje. Najskôr o 21 môžem ísť spať. A isto nenechám deti samé v obývačke aby som sa ja vyspala.
Robila som aj na 3 smeny a mne to nevyhovovalo vôbec.
Tak vidis. Ty poznas jeden sposob. Nepoznas ine.
Uc sa nepretlacat ludom, o co to maju lepsie nez ty. A ze sa venujes detom viac nez oni, ktori podla teba maju viac miznosti.
Pre mna si aj ty matka, čo nie je rada s dieťaťom, das do tábora a potom namiesto toho sny ste boli spolu, idete otravovať rodičov svojich staruckych. 😉 zi a nechaj zit, kto chce, bude s deťmi, kto nechce, idu tam, kde ich chcú.
@mooonika1975 Dieťa ide do tábora od 8 do 16 za ten čas som v práci. Keď končím vyzdvihnem ich a ideme buď na výlet, kúpalisko alebo barskam a trávime spolu čas. Keď rodič supne deti k starým rodičom na týždne alebo na celé prázdniny. Tak nechodí tam každé poobedie ani cez víkend aby trávili čas aj spolu. Odložia deti a nezáujem. Vidíš ten rozdiel?

@viestta Preto som sa zasmiala 😂 ja mám to svoje ešte len v bruchu, ale robila som aj od 3 rána kedy som vstávala o 1 aj nočné/ranné/obedné aj 8smičky/12stky.Víkendy/sviatky.
A bola a aj som vypľutá.A najlepšie keď sa s manželom míňame.Človek je aj bez detí unavený a to viac voľna na 3 zmeny ma rozosmialo.To myslela vtedy keď ich do fabriky povolajú aj v soboty?