icon

Rodičia ryšavých detí: Ako zvládať posmešky?

6. jan 2025

Ahojte, vo vzdialenej rodine máme ryšavé dievčatko (bábätko) Jeho rodičia aj stará mama stále lamentuje, že chúďatko budú sa mu smiať, že dnes sú deti hnusné, že bude trpieť posmeškami. My sa snažíme ich utešiť, nech dieťa vedú od mala k sebavedomiu a nech ju presviedčajú, že ju ľúbia, nezáleží čo iný hovoria. Niekde v kútiku duše však viem, že možno majú pravdu
Ja keď som chodila do ZŠ, tiež sa deti smiali ryšaňa, ryšavec, ryšavý potkan... Spolužiačka odkedy mohla sa farbila na čierno, každé 2 týždne, len aby jej nebolo vidno 2 mm odrastu. Zažili ste? Aký je váš názor? Ďakujem za skúsenosti.

Strana
z3
h2
6. jan 2025

Pre pána, máte zdravé krásne dieťatko a všetci lamentujú, ako keby malo priam nejaké postihnutie! Kopa žien sa farbí na ryšavo. A celé generácie žien milujú ryšavého Jamieho Frasera zo seriálu Outlander. 😀
Decká v škole sa niekomu buď vysmievajú, lebo je pre nich ľahkou obeťou, alebo nie, lebo je silná osobnosť, s ktorou to nehne. A nemá to nič spoločné s farbou vlasov.

estellas
6. jan 2025

Ja nechápem prečo niekto smeje z ryšavých vlasov. Podľa mňa sú náhradné. Ja som asi strašne divná ale odmalička som veľmi túžila mať ryšavé vlasy.

autor
7. jan 2025

@callisia súhlasím, sú krásne

autor
7. jan 2025

@kiki68 súhlasím, mnoho ľudí vníma osobné útoky ako srandu. Majú pocit, že si môžu dovoliť. Fakt úbohosť.

autor
7. jan 2025

@pininka1 to je fakt smutné. Ďakujem za zdieľanie tvojej skúsenosti, lebo vidíš, mnohé v diskusii si myslia, že sa to nedeje. Deje.

autor
7. jan 2025

@beruska.jk dnes už je to pre teba OK, lebo si dospelá. No ako píšeš, v detstve to nebolo príjemné. Vzdialená rodina si už tým prešla, tak je prirodzené, že vnímajú túto "inakosť" citlivo. Nie kvôli sebe, ale kvôli okoliu a možnej šikane. Zvlášť, ak sa jedná o dievča.

autor
7. jan 2025

@h2 decká si vždy nájdu dôvod, farba vlasov, vysoký, nízky, krivý, socka, z dediny, citlivý... Variácií je mnoho 🤷‍♀️ Dobre vieme, že nie každé dieťa je zdatný, sebavedomý jedinec, aby sa ubránilo. Rodina si už tým raz prešla, tak celkom chápem že sa boja možnej šikany. A to by trápilo každého rodiča. Viem, nemôžeme vedieť, čo bude zajtra. Preto ma zaujímali skúsenosti a ako sa s tým kto vyrovnal. My ich pobzbudzujeme a snažíme im vysvetliť, že to vôbec tak nemusí byť...

autor
7. jan 2025

@estellas ja tiež nechápem, a nielen farba vlasov. Škoda, ľudia vedia byť niekedy hnusní

autor
7. jan 2025

Ženy, ďakujem vám všetkým za vaše zdieľané skúsenosti, negatívne aj pozitívne. 💞

kiki68
7. jan 2025

Lenze ten, kto chce nieco taketo robit, ten si dovod najde, na kazdom nieco je, dovod sa najde vzdy. Potom to je o tom, co mu to umozni prostredie. Lebo keby ma za to hned vazny maler, tak toho necha. A kazdy sa musi naucit zdravo branit. Vzdy moze prist tato situacia. Nasej ucitelky syn schytal na futbale skaredu poznamku, ze je syn slovakov a skrz toto privandrovaly debilko, jeho rakusky kamos tomu chalanovi vraj taku flesol cez hubu, ze sa par minut nepostavil. Riesilo sa to, lebo ten kamos mal z toho dost problem v skole. Ale nakoniec uznali, ze z coho to vzniklo. Druhy raz nikto nic neskusal a bolo vybavene

estellas
7. jan 2025

Moja kamarátka zo základnej má ryšavé vlasy, také blond zmiešaná s ryšavou. Takú zaujímavú zlatistú farba vlasov má, ona chcela vždy mať hnedé vlasy ako ja a ja som vždy chcela mať ryšavé vlasy ako ona.
Každý chce mať to čo nemá 😂😂
Nikto sa jej nevysmieval.

karolinakr
23. jan 2025

určite bola doba, ked ryšave deti boli terčom posmechu,možno kedysi, ja si teraz farbim vlasy na ryšavo a každy mi chváli farbu vlasou

karolinakr
23. jan 2025

Vezmi si Harry, ryšavy princ kráĺovskej rodiny, zrejme sa mu nikto nesmial..Niekomu tá farba fakt ide
Farbenie by som brala ako poslednú možnosť
Treba deti vychovavať, aby to same nebrali ako hendikep..Potom ich poznamky druhych nerozhodia
Ked ich budu odmalička lutovať a ukazovat prstom na ich vlasy, tak deti uveria tomu, že sa maju za čo hanbit a to je zle

Strana
z3