Túžba po treťom dieťati vo veku 45 rokov
Mam dve deti..19, 8..budem mat o 3mesiace 45r., ale už 5r mam vkuse v hlave túžbu po treťom dieťati..nechranime sa už 3r.,nechávala som tomu voľný priebeh, ale nepodarilo sa..tak rozmýšľam ci sa este pokusim pracovať na tom intenzívne( ak sa ani tak nepodarí, budem zmierenia s tým, že som to aspoň skusila), alebo to už nesíliť??😔..psychicky , finančne sa nato citim, len mam obavy ako bude reagovať rodina, znami ..počúvali by ste svoje srdce, alebo rozum.???.
Prosim odpuste si poznámky tipu, že budem babička na stužkovej..to má nezaujíma…
Nie, cielene by som do toho v 45 v ziadnom pripade nesla.
Ja mam 35 a vaham nad tretim, ze to uz nedam, som pohodlna,unavena,mam svoj styl uz 🤣 ty brdo 45 je uz ale fakt moc baby
Ja som rodila takmer 41 r.tretie Teraz bude mať syn 15 ,začína to byť s pubertiakom riadna zábava ,nikdy som neobanovala ,😉,ale 45 je už dosť ,po päťdesiatke sa už aj moje telo začalo inak správať ,zvážte či to zvládnete ,...nám dospelé deti nepomohli nikdy ,výchova je len na nás ,ani sme to o d nich ani nečakali .
@dadka_bb 35ročná je úplne v pohode, veď to si v najlepších rokoch 👍😊
@zuzanockamt fakt?ja si pripadam ako stary pes
Ja by som sa k veku nevyjadrovala,kazdy to citi inak,co by som ale riesila su vysetrenia obidvoch,to ze mate deti neznamena,ze sa vase tela uz nezmenili,zene sa dost menia hormony v tomto veku a chlap nemusi mat takisto uz funkcne naboje,sestra s muzom mali prve dieta a po dvoch rokoch sa snazili o dalsie a za ten cas sa jej muzovi tak zhorsil spermiogram,ze uz to prirodzene skratka neslo,ak sa nechranite 3roky a nic,tak to moze byt signal,ze nieco nie je v poriadku,tak by som pochodila vysetrenia pred intenzivny snazim,nech clovek vie na com je
@dadka_bb To je smutné, že sa takto cítiš, ale ozaj je to vek bez problémov a aj na dieťa, keď som mala druhé, mala som viac než ty a absolútna pohoda. Neviem od čoho to závisí. Či od nastavenia človeka, genetiky 🤷
Za mna nie a vidim to na mame, ktora ma 60+ ako po 60ke zostarla a zacinaju sa uz veru nabal8vat zdravotne problemy. Ma nieco s bedrovym klbom, chrbticou a bolesti ☹ do toho este na starost 89 rocnu mamu s ktorou byva a mat k tomu pivedzme 15 rocneho pubertiaka uff vsak uz prestava stihat vnukovi 12 rokov. Ale ona zase manualne cely zivot pracovala cize uz fakt nevladze. Ja by som sa okrem zdravotnych komplikacii u dietatka bala aj o seba, tehotenstvo je zataz a moze/nemusi byt bez komplikacii. Mne sa pri druhom zhorsili tak pecenove testy, ale uz chvalabohu na konci tehu, vysoke CRP, stupali dvojnasobne zo dna na den a mala som stastie na lekara co nariadil predcasny porod v 37tt. Potom az po porode sa mi lekarka priznala, ze jej kamoska take stastie nemala a babo neprezilo ☹ mas 2 krasne deti, nepokusaj stastie, ak by sa nenarodilo nebodaj zdrave baby manzel to ustoji, mate vyriesenu aj tuto otazku. Najdi si radsej konicka a venuj sa detom, manzelovi.
@dadka_bb aj ja mam 35 a na dalsie sa tiez citim uz stara 😂
Ahoj, práve som mala 45..v pohode by som to dala si myslím.. Ale ja už mám 3 a stačí nám 😂 poslednú som rodila v 38r... Tiež sme nechali voľný priebeh do 40 som mala taky strop.. Všetko sú to len názory.. Ty musíš podľa seba 😊 dristy o stužkových hod za hlavu 😂moji rodičia majú 70 a stále sa vedia "odviazať" nie sú to žiadni "starci" ako si to niektore predstavujú.. Moja babina na 96 a stále sa o seba vie postarať.. Z otcovej strany babka zomrela v 95..takze konkrétne ja pokiaľ sa nic neplánovane neudeje, mam predispozície žiť dlho.. drzim palčeky nech je tak ako si prajete s mužom 💖
Úprimne si myslím ,ze takéto honenie sa za dieťaťom vo vysokom veku, ak už máš 2deti je nejaká "chyba v nastavení "Bojíš sa staroby ? Nudíš sa? Véd zachviľu budeš mat vnúčatá, tam sa môžeš realizovať. Nepoviem v tej 40tke OK, ale ved keď vidíš, že to už nejde tak asi to tak ma byť.
Ja by som počúvala rozum.
Podľa mňa si my ľudia bábätká idealizujeme. Vidíme ten krásny malý voňavý uzlíček. Vidíme kočík, krásnu postieľku a spinkajúce bábätko. Ale realite je väčšinou riadny preplesk. Veď si skús nastaviť budík, nech ti v noci vyzváňa každé dve hodiny, zakaždým sa postav, prejdi, buď aspoň 10 min hore, potom choď spať a takto dookola celú noc 😑.
A to ani nehovorím o uplakaných bábätkách, ktoré preplačú pomaly 20h denne, o refluxe, o ubolených bruškách, rektálnych rúrkach, chorobe, období vzdoru, .... V 45? Nie ďakujem 🫣
Túžba po bábätku v tomto veku je podľa mna v poriadku za okolností, ze sa ti to dieťatko nedarilo mať, že si neskoro stretla toho pravého a podobne.
Ale túžba po dieťatku kvôli tomu, ze máš dvoch zdravých synov a ty máš túžbu mať dcéru... Táto túžba za mňa fakt nie je v poriadku, nakolko toto ti nevie nikto garantovať a je to nefer aj voči tomu potenciálnemu bábätku.
Ako tu už bolo navrhnuté, skus navštíviť detské domovy alebo ísť týmto smerom, poskytnúť aspoň čiastočne teplo domova nejakému už existujúcemu nechcenému dievcatku... Urobíš šťastných viacerých..
Ak sa 3r nechranite a niesi tehotna tak nieco na tom bude 🙂
Prečo sa to tu pýtate? 100 ľudí, 100názorov.. Niektoré vás aj zrania.. Nikto z nich vám nedá na chlieb,nebude prežívať to isté čo vy..❤️ Riaďte sa citom a srdcom ❤️nepočúvajte aká je doba..nikto nežije váš život 👌🏼Je to len vaše rozhodnutie!!! Prajem vám veľa šťastia 🍀🙏
Rozhodnutie je na tebe a manželovi. Ak je túžba už 5 rokov, netreba otálať. Odporúčam isť na prehliadku a poradiť sa s lekárom( ten ti najlepšie poradí, či je tvoje telo pripravené na tehotenstvo) a ako tomu " dopomôcť".
Mám známu ktorá rodila, ako 45ročná druhé dieťa.
Tehotenstvo, pôrod, dojčenie všetko prebiehalo ako keď bola mladá.
Keby to naozaj chces, tak nevahas. Kolke dnes vtedy zacinaju rodit. Bud nemali partnera, abo sa babo nedarilo.. ak mas tuzbu a podporu manzela, ostatna rodina a znami ta nemusia zaujimat, starat sa budete vy, chod do toho.bo o par rokov to budes lutovat. ❤️
Nechala by som to na prirodu, tak ako doteraz. Je uplne jedno, co ti povedia ludia tu, podstatne je, ako to mas upratane v hlave ty a partner.
@konikmodry111
@dadka_bb baby, ja 33 a citim sa horsie ako moji 70rocni rodicia….nechapem cim to je…mam pocit, ze deti zo mna vycicali celu zivotnu energiu
@senta_sofia súhlasím. Avšak autorka túto odpoveď v hlave upratanú nemá, preto sa pýta na fóre. 😊 Konečné rozhodnutie je samozrejme na nich.
Samozrejme je to na tebe, ale sú tam riziká ako už písali vyššie. Ja osobne mám 21, muž 25 a náš malý potrebuje toľko pozornosti,stále mu niečo ukazovať, v jednej polohe nevydrží dlho a to má len 3 mesiace😁 dokonca naši rodičia nechápu ako môže byť taký hyperaktívny a doktorka tiež vravela, že je dosť popredu. Ale to, čo tým chcem povedať je, že asi v tom veku by sme toto ťažšie zvládali než teraz. Samozrejme je to na tebe ale nechala by som tomu voľný priebeh, všetko bude ako má 🙏🏼😊 na ostatných ľudí sa vykašli, mne zas vraveli že som mladá na dieťa
Zeny, fakt je pre vztah rodic-dieta to najdolezitejsie, aby mama mala na stuzkovej max 45 ?
1. O 20 rokov uz stuzkove mozno ani nebudu. Aj dnes ju uz nemaju vsetci.
2. Moj otec mal na mojej 41 a o rok umrel, moja mama 35 a ani netancovala. Mala ma v 17. A teda dobry vztah sme nemali nikdy. Radsej by som prijala mamu o generaciu starsiu s uprimnym vztahom.
3. Dalsi osobny priklad, jedna starka mala deti v 32 a 38, druha od 20 do 40 porodila 4 deti. Taka Maria Terezia bola geriatricka matka a kralovna Alzbeta tiez uz pubertakom porodila surodenca. Vzdy zeny rodili aj po 40. To, ze vy ste stihli 2-3 deti do 30 a v 40 to uz pre vas je no go, neznamena, ze ina to nezvladne s prstom v nose.
Mám 45 a vždy keď vidím bábo tak ma to ešte chytí za srdce. Potom mi stačí vidieť dieťa za ktorým treba behať a som vytriezvena. Chýba mi tá vôňa no vidím že aj keď som v dobrej forme aj vyzerám celkom dobre nechcem svojmu dieťaťu robiť v priebehu dospievania ,,babičku,, a dovolím si to tvrdiť máme to v rodine. Teta mala dcéru v 46. Teraz ma 80 a je rada že sa dožila konečne prvého vnúčatka. Ledva ho udrží na rukách... Ale keď chces mať je to tvoje rozhodnutie. Ja už by som do toho cielene nešla. Jedine čo viem ,že keby sa stalo určite si ho nedám vziať. Ja už si počkám na vnúčatka 😂tie môžem vrátiť a ešte ich udržím aj povarujem.
45 je veľa na dieťa podľa môjho názoru.
Je to sebecké rozhodnutie.(mám 46)
@fineta aj tak si nemyslim, ze sa rozhodne na zaklade tychto odpovedi, kde jej vacsina ludi argumentuje tym, ze sa “nedozije” dospelosti tohto dietata. Pritom toto je podla mna najzasadnejsia otazka z tohto celeho, ak neratam, ci by bolo dieta zdrave, ale tak niektore vady vedia vysetrit uz pocas tehotenstva.
Ja by som v 45 rokoch o dieťati už určite neuvažovala.
Napisem Ti z mojho života.Prve dieťa v 22 druhe v 26 a tuzba po treťom veľmi veľká.Otehotnela som v 30tke stale mlada .Dieťa mam postihnute a uz ma 9rokov a stale ako 2ročne ani to nie.Mam 40 sily ubudaju strasnd sa bojim čo snim bude ak nas tu nebude.A to mi ani v zlom sne nenapadlo co sa moze stať.Nepisem ,ze by sa to stalo ale je tu ta moznost ,ze moze .Ja len aby si počitala aj stakym pfipadom.A to som mala prve 2 tehotenstva uplne v poriadku.
Ahoj, ak po bábätku túžiš, neváhaj. Mám 47, štvrté Mimi má krásnych 7 mesiacov a svojou energiou preskočím mladé baby. Nepočúvaj ženu vyčerpané dvoma deťmi, neberiem im, mňa materstvo napĺňa a paradoxne dodáva chuť žiť ešte pekne dlho. Som v polovici života a mám sa cítiť ako dôchodca? Mamička má 70 a po troch deťoch funguje bez liekov. Nemám obavy ani zo stužkovej, nech nevraživci idú do hája ✊🙂

Reči o tom, ze budeš mať na stuzkovej 60 a podobne, by som nebrala do úvahy. Ani tá, čo má 30, nemá záruku, že sa stuzkovej dožije 🙏 Nikto nevie, ako dlho a v akej kvalite bude žiť.
A tvoju túžbu po bábätku určite konzulutuj s manželom, či sa aj on ešte na to cíti. A takisto s gynekológom, či je všetko v poriadku, či riadne prebieha ovulacia, atď. Nepíšeš, aké si mala prvé dve tehotenstva, ale toto môže byť rizikové vzhľadom k veku, tak či si napr pripravená ostať celé tehotenstvo na PN, či to príliš nenaruší váš chod rodiny a aj finančnú stránku.
A potom ako sa k tomu postavia staršie deti, aj keď toto je už iná téma.
Držím palce, aby si sa rozhodla tak, aby si bola šťastná ❤