Túžba po treťom dieťati vo veku 45 rokov
Mam dve deti..19, 8..budem mat o 3mesiace 45r., ale už 5r mam vkuse v hlave túžbu po treťom dieťati..nechranime sa už 3r.,nechávala som tomu voľný priebeh, ale nepodarilo sa..tak rozmýšľam ci sa este pokusim pracovať na tom intenzívne( ak sa ani tak nepodarí, budem zmierenia s tým, že som to aspoň skusila), alebo to už nesíliť??😔..psychicky , finančne sa nato citim, len mam obavy ako bude reagovať rodina, znami ..počúvali by ste svoje srdce, alebo rozum.???.
Prosim odpuste si poznámky tipu, že budem babička na stužkovej..to má nezaujíma…
Kočky po 40 a vy sa ešte cítite v pohode? Zdravo? Zvládali by ste tehotenstvo a nespať v noci? Lebo ja mám 42, vediem aktívny život, stále som v pohybe, behám, veľa chodím, tancujem, cvičím, ale teda stále sa mi ťažšie vstáva z postele, nie je deň, aby ma nebolelo niečo 🤣 kolená, krk, chrbát, členky, päty... vkuse niečo a to ráno nevyleziem z postele bez rozcvičky mobility...
@tianna Presne som ti to chcela napisat, co Nyusika.
Vtedy zena nemala na vyber, muz bol vzdy pan, ked nuz chcel a sprosto povedane nevytiahol, bolo dieta. Bolo ich 10, prezilo 5. ja silno verim tomu, ze keby mala zena v tej dobe na vyber, nema 6, ani 7 deti. Nikto ma nepresvedci o opaku.
Ja by som sa na túto túžbu, mať dieťa v 45, pozerala, ako o prístupe k životu, mne to pripadá, že autorka sa teší zo života, má radosť z detí a milujúceho manžela, tak prečo, ak obidvaja ešte túžia zažiť to krásne priviesť na svet dieťa a poskytnúť mu radosť a milujúcu rodinu, prečo nie? Ostatné je už iba matematika , to o tom veku..., lebo aj mladí rodičia sú vystavení udalostiam, ktoré musia potom riešiť, resp. deti mladých rodičov.
@nyusika uau tak 50 by som netipovala ;)..
@tilly Ja mám 42 o chvíľu a cítim sa dobre, nemám zdravotné ťažkosti. A to mám za sebou geriatrické tehotenstvo a doma takmer 4-ročné dieťa, ktoré teda od narodenia ešte celú noc neprespalo. A plno iných záležitostí na starosti. A čakajú ma výrazné posuny v osobnom aj pracovnom živote, tak sa teším 😊 Cítim sa stále rovnako.
@drahomirrra teba možno nie, no ja som asi úplne presný opak teba 🙂 kamarátka má 8 detí a mať jej možnosti kľudne ich budem mať tiež ❤️ pre mňa je najviac veľká rodina a starať sa o deti 😊
@tianna Ale ty máš skreslené predstavy o živote, keďže si nikdy v živote nepracovala, nepoznáš, čo je zodpovednosť, povinnosti, termíny, deti ti nechodia do školy. Občas sa tu posťažuješ, že muž vo fabrike málo zarobí a máte malý byt, ale neriešiš to, zrejme Ti to nevadí a nemáš iné očakávania od života ako byť v domácnosti. Jasné, že by si teda rodila ďalej a nevidíš problém. Ono nie je ťažké porodiť v 40ke, ak si zdravá a v pohode zvládneš aj rodičovskú, veď to nie je nič ťažké starať sa o dieťa a domácnosť. Skutočný nápor prichádza vo vlnách, najprv, keď sa žena vráti do práce, potom, keď dieťa nastúpi do školy, potom puberta, gymnázium, VS, zabezpečiť ho do života - to je 25 rokov starostlivostí, usmerňovania a financovania. Ja som posledného mala pred 40kou a až teraz v 46 má prvý raz v živote bolel chrbát, inak som úplne zdravá, ale uvedomujem si svoj vek a aj to, že do 65 musím vydržať, aby som ho odchovala tak ako treba a zabezpečila - dať mu zázemie, dopriať dobrú VS, aby si v budúcnosti našiel slušne zaplatenú prácu a financie pre začiatok na štart do života. Práve výchova, vzdelanie a zabezpečenie dieťaťa mi príde oveľa náročnejšie ako tehotenstvo a pôrod vo vyššom veku a niekedy mám pocit, že na toto ženy nehľadia. Veď nejako sa to dieťa pretlčie popri ostatných, uskromní sa, na život si zarobí brigádami pomaly od puberty, skoro sa osamostatní a postará sa o seba...
@zuzanockamt tak toto závidím. U mňa to išlo po 40 dolu vodou, najviac posledný rok...
@tilly Možno to príde o rok, možno o 20. Určite tu hejterky budú útočiť (klasika). Ale vzhľadom na genetiku do 60-65ky výrazné zhoršenie neočakávam.
Ak si odmysis že toto je riadna “ generation gap”, po 60- ke človek väčšinou je rád, že už má dorastene deti, lepia sa na neho choroby a áno, odpočítava roky do dôchodku tak smelo do toho. Ale nikde nemáš napísané, že to bude bezproblémové tehu, všetko bez komplikácií a dieťa zdravé…áno, týka sa to aj mladých žien, ale tým ma väčšinou kto pomôcť resp. majú na to nervy a trpezlivosť. Vzhľadom na tvoj vek je vysoké riziko vrodených chýb ale toho si si určite vedomá.
Za mna značne prevyšujú negatíva nad pozitívami, lebo ja chcem mat v 60-ke hlavne kľud a nevychovávať nikoho a ty budeš mat pubertiaka, čo sa nezmestí do kože
Počúvaj svoje srdce a telo. Možno je dobre nechať tomu voľný priebeh. Co ma byt bude
Podľa mňa máš už veľa rokov na ďalšie dieťa. Príroda je v tomto prípade rozumna, ak sa Vám nedarí. Nesil to. Drž sa!
@zuzanockamt to máš skvelé. Moji rodičia (75) ešte žijú veľmi aktívne, bicyklujú, športujú, tatino dva krát do týždňa tenis, mamina s kamoškami pilates, veľa cestujú, po 70 prešli NY, chystáme sa do LA, pravidelne chodia exotiku, ale tiež ich stále niečo bolí, chodia na rehabilitácie apod. Môj muž 50+ tiež aktívny, ale tiež stále niečo
Tiez este velmi tuzim po dietatku.ale sanca je mala v takom veku. Ale kebyze sa stane bola by som velmi rada. Ale tie vajicka su uz nekvalitne. A zachvilu je tu menopauza. Ale chapem ta.
Ja mam 50...a chcem este druhe dieta...🙂)))...a je mi uplne jedno....co si o tom ludia myslia...dolezite je, v akej kondicii a zdravotnom stave je zena....pekny den vsetkym...🙂))
@sidma 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ja som si dala strop 35 a v 38 sa podarilo, malý ma 3roky na 🎄 a poviem ti pravdu, nie v 45 by som nešla aj keby srdce pistalo neviem ako.
@danielahamar preco?
@tilly nie je to až také ľahké 🤭 mne naposledy povedala moja mudr. aby som nehovorila nikde, ako a co ma boli, lebo ze vystrašim všetky nové mamičky v 40🤣🤣, ako mne ide odpáliť chrbát, ramená 🤭
@tilly ja napriklad ano, a takisto ani v rodine s tym zeny problem nemaju. Mame dost zien, ktore rodili po 40tke a viac nemaju problemy ako maju- lebo dieta ta motivuje- aj k energii, aj staraniu sa o seba (a hlavne aj po zdravotnej stranke sa viac o seba staras), aj k pozitivnemu mysleniu a to je to najviac. Je dokazane, ze ludia s pozitivnym pristupom k zivotu ziju dlhsie. Ja to napriklad vidim aj na mamine, co sa tyka energie- "finalne" odrodila, ked mala 20tku. Od cca. 30tky nevladala, bez motivacie, len na vnucata cakala ( ktore sa s posunutym vekom az na starobu doziva)... a kvazi to bez energie trva doteraz. Tak samozrejme, ze jej by bolo tazko s 3 dietatom v 40tke, ked my sme boli dospele, cize bola viac ako 20 rokov z praxe. Naopak, ja (aj v rodine) mame deti po par rokoch a to nie je taky zaberak, lebo ides "vo vyssiom mode" dlhsiu dobu, cize si zvyknuta na to nespanie, nahananie sa za dietatom a vsetky tie nepohodlne veci okolo toho...
@tianna 8 deti v dnesnej dobe vychovat tak, aby nestradali a mali moznosti studovat na lepsich skolach a mat vsetko, to si moze dovolit clovek s enormne vysokym prijmom.
Ja neuznavam teoriu “nejako bolo, nejako bude, len nech sme zdravi, deti sa pretlcu”. Nie. Mojou psou povinnostou je deti vypravit do zivota co najlepsie.
@mofa po narodení malého je mi všetko, hlavne kĺby, chrbát, únava a vôbec sa necítim fit, som neskutočne stále unavená, nespala som už 3roky a tým pádom furt niečo riešim, ako aj teraz už 3den ma neskutočne boli rameno, chrbát čo som zle spala pri malom, lebo zas a znova je chorý😬, chodím do roboty, ďalšie 2 deti, aj keď už dospelé, ale tak nedá sa ich ignorovať 🤭 a proste tak, ale zas z druhej strany, nedali by sme malého za nič
@heleninamama ja som ale komentovala príspevok že ženy mali veľa detí z donútenia a isto by ich toľko nechceli, nerozumiem prečo riešiš mňa 🙂 sama som napísala že mať iné podmienky (stačilo by že by najstarší syn nebol ZTP a všetko by bolo samozrejme iné..) kľudne by som mala viac detí a rada 🙂 teda to že mali 7. dieťa v 45 neznamená že muž na ňu s prepáčením skočil a nasilu jej splodil dieťa. A čo sa týka zabezpečenia, poznám z takých rodín mnoho úspešných ľudí ktorí sa zabezpečeli sami a na rozdiel od mnohých plne zabezpečených ľudí ktorých zabezpečili rodičia sú to dobrí ľudia s veľkým srdcom.
@drahomirrra suhlasim, ze je psou povinnostou rodivov vypravit deti do zivota co najlepsie- ale to neznamena, ze kazde bude mat VS, novy mercedes k 18tke a 20litrov na konte a k tomu pozemok s domom k ukonceniu VS ci k vydaju. Deti sa maju a musia vediet o seba same postarat a byt priebojne a nenechat sa odr*avat na kazdom kroku- deti treba pripravit na zivot a nie im dat vsetko na zlatej tacke, ze maju potom obe ruky lave, hlavna vec, ze ing pred menom a vlastna zena/muz/deti/surodenci ci sikovnejsi oblbari ich oberu o strechu nad hlavou a zivobytie.
Ps: tiez nie som fanusik rodenia, ked ma par akurat tak od "ruky k ustam", ale zase miliony na ucte tiez nie su potrebne na vacsiu rodinu...
za mna “ ked sa pritrafi” nahodou vo vyssom veku tak samozrejme ano, ale planovat dieta tak neskoro je z mojho pohladu sebecke voci tomu dietatu pretoze bude mlade bez rodicov.. ano niekedy v minulosti rodili zeny od 20-40/45 ako na beziacom pase ale bola aj ina doba, rodiny boli sudrznejsie , zili spolu v jednej chalupe.. teraz v tejto dobe sa moze kludne stat ze ostane sam ako kol v plote v relativne mladom veku.

@nyusika och súdiac podľa vašej fotky mi pri prečítaní vášho komentára o veku skoro zabehlo! Ste nádherná žena a určite by som chcela vo vašom veku vyzerať aspoň z časti takto 🙏😅🥰