icon

Vrátili by ste si život pred narodením dieťatka?

snehulienka99
17. dec 2013

maminky keby ste mali porovnať život keď ste boli s manželom (partnerom) same a po narodení dieťatka. Vrátili by ste to späť? nelutujete niekedy, že ste ešte mohli počkať atď..??

hameeda
17. dec 2013

ja nie, určite nie, predtým som nemala žiadny cieľ, nič čo by ma poháňalo vpred, a niet lepšiej motivácie ako deti

atreyu
17. dec 2013

Malý sa mi narodil keď som mala 21 a bol maximálne plánovaný...nemá mi čo chýbať, teraz mám všetko 😉

11nika11
17. dec 2013

Pridám sa k väčšine,nie 🙂 nevrátila by som sa do čias,keď sme boli len dvaja.jasné,bolo to iné,väčšia sloboda,viac času jeden pre druhého..ale..neexistuje nič krajšie ako sledovať našu dcéru 🙂 a už teraz sa teším na ďalšie dieťatko(ak ten hore pomôže)😉

mirkaandrej
17. dec 2013

Obdobie ,,pred" bolo určite jednoduchšie, bezstarostnejšie...ale aký bol vtedy zmysel zivota?? Ziadny....a šup, narodilo sa male miminko, a človek má zrazu prečo zit 🙂 občas si zaspomínam, ako mi bolo dobre, ale potom sa pozriem na toho môjho maleho anjelika, a pochopím, ze nikdy mi nebolo lepšie 🙂

jankastubka
17. dec 2013

mne sa zatial zije lepsie s babom ako bez, nic nenahradi ten usmev s ktorym sa na mna diva a tesi. Co sa tyka partnerskeho zivota, v podstate nedoslo k ziadnej zmene, azda len ze mame o spolocny zaujem viac.

liwka
17. dec 2013

pred narodením dieťaťa bol nejaký život???? 🙂

anny1984
17. dec 2013

Nikdy by som nemenila, zistila som, že toto som vždy chcela, nechcela som síce prebdené noci, málo času na seba... ale aj tak, je to to najkrajšie čo som mohla v živote dosiahnuť. 🙂

tamarka
17. dec 2013

... keď si aj chcem vybaviť nejaké spomienky z obdobia "pred" akosi to nejde. Som neskutočne šťastná, hrdá a vďačná, že mám tie moje krásne mršky 😀

marmete
17. dec 2013

Nie, lebo stať sa matkou ma môj život posunul o "level" vyššie a objavila som nové a hlavne krásne emócie, pocity a hrdosť, že som pre niekoho bytostne dôležitá 🙂 Nie vždy to je ideálne, ale aj tak to stojí za to stať sa matkou a myslieť viac na dieťa ako seba... 😉

jankako
17. dec 2013

vrátila.ale len na jeden deň. 😉

nikusssik
17. dec 2013

ja si svoj život bez dcéry už neviem predstaviť, aj keď niekedy som mala chuť skákať z okna 🙂 fakt sú chvíle, keď je človek unavený, nevyspatý, dieťa nervózne, vtedy nie som ideálna matka, ani usmievavé a milé stvorenie 🙂 ale keď sa na mňa malá láska usmeje, tak si poviem, že to je to prečo som tu a milujem ju ako nikdy nikoho a som šťastná, že ju mám...ale ísť niekam len tak, pretože mám chuť, tak to mi občas chýba...🙂

lejlla
17. dec 2013

Nie nechcela ...ked som stretla mojho manzela a potom prisli syncekovia bolo a je to najkrajsie obdobie 🙂

freyjanr
17. dec 2013

nikdy

emma_932
17. dec 2013

nikdy!!

mariannan
17. dec 2013

Presne tak ako ked som skoncila skolu a zrazu som bola dospela,zacala som makat, som si hovorila ako mi bolo dobre v skole...vzdy je nieco co by sme chceli z toho predtym ale zivot s dietatkom je tak krasny,ze len myslienka,ze mi bolo jednoduchsie predtym razom zmizne, hned ako sa mala na mna usmeje tym jej sirokym usmevom... 🙂 mi sa s mm casto bavime ake to bolo predtym a ci by sme menili...vysledok je vzdy rovnaky...nemenili by sme nikdy,zivot s malou je nieco uplne ine ako cokolvek doteraz 🙂

mija861
17. dec 2013

nemôžem povedať že ľutujem ale ked sa zamyslím do minulosti veľa veci bolo omnoho jednoduchšie a ľahšie ako teraz .....milujem svoje deti ale sem tam by som chcela byť pár dni len sama

usiko
17. dec 2013

nie, nevratila by som cas a myslim, ze sme mali mat deti skor....

m_ij_ka
17. dec 2013

život pred narodením detí bol len o nás dvoch, bol nezapomenuteľný, príjemný a náš spoločný život sa posunul vpred v podobe našich dvoch zdravých krásnych dievčat, nevrátila by som sa späť aj keď spomienky sú krásne, ale deti nám robia radosť každý deň, každý deň je sranda u nás, každý deň je úplne iný, nezabudnuteľný 🙂

1katkas
17. dec 2013

detstvo bolo, vyrastla som do skoly chodila, diskoteky.. vydala som sa, otehotnela som narodil sa mi syn a o dva roky dcera..manzela a deti by som nemenila prezivam stastne obdobie materstva 🙂

lancelot1802
17. dec 2013

Nikdy... konečne náš život má zmysel...

tarinka155
17. dec 2013

Ja si tiez niekedy predstavujem,ake to bolo ked deti neboli,bol na vsetko cas ,venovat sa aj muzovi a tak.teraz nemam kusok casu len pre seba.Na daky 1-2dni by som chcela mat tak kusok od nich pokoj.Ale viac by som bez nich nevydrzala.Deti su moje vsetko,a nelutujem ze ich mam.Davaju velku radost do zivota,hlavne ked nieco povedia co stoji fakt zato.A najkrajsie je ked vas vystiskaju a daju pusinku a povedia aka ste dobra mama a pod.

ichbinich
18. dec 2013

Zo zivota pred detmi mi chyba spontannost, ist napr. do kina, ked nam zavola nejaky kamos, ze ci ideme s nim 😉 Naposledy som v kine bola pred rokom na prvom dieli Hobbita, ale kedze dcera sa da ukludnit iba mnou, na druhy diel nepojdem... Zavolat k nej svokru a pritom vediet, ze by iba plakala cely film, tak to nie. Aj ked viem, ze na svokru sa mozem spolahnut. Ale ten stres nechcem ani pre nu, ani pre dceru a ani pre mna.
Co mi este chyba je chodenie na tanecnu. To bol trening a relax zaroven, a este aj cas straveny s manzelom.
Takze, na tych par hodin by som si priala ten cas spat, aby som si uzila napr. to kino bez stresu, co je s mojimi detmi 😉
Ale inak by som samozrejme nemenila... Aj ked byvam zombie a tesim sa uz, ze sa stihnem osprchovat 😀
Ako sa hovori, staci jeden dvojzuby usmev a vsetko je zabudnute 😉

sonkab
18. dec 2013

Áno, vrátila. Ale len na chvilocku a potom sup naspäť k mojej rodinke 🙂

whiterosses
18. dec 2013

NELUTUJEM, a NIKDY ani nebudem .. to je to najkrajšie čo sa mohlo stať .. že sa nám narodila dcérka. Vôbec nám to nechýba .. ked si chceme otvoriť vínko alebo šampanské tak si ho otvoríme večer ked nám maličká už spinká ... chceme romantiku však si ju môžme spraviť ked nám spinká :D ved to je to najkrajšie obdobie.. neviem prečo niektoré ženy tak zle uvažujú. a stresujú alebo ako to má nazvať

tilly
18. dec 2013

ja si uz ani vobec nepamatam ake to bolo predtym, tak je to uz skoro 9 rokov, ale asi to bolo take... prazdne...

mna, resp. nas vztah s muzom deti nezatazuju, ked chceme byt sami, stari rodicia s radostou postrazia a my mozme dat kino, veceru, koncert, hocico... a decka maju radost, lebo dedo a babina ich zas nieco ine naucia, maju iny vztah, stari rodicia su zas stastni, ze mozu byt s vnucatami, ktore miluju, cize spokojnost na vsetkych troch stranach 😀 😵

a cestujeme teraz viac ako kedykolvek predtym, cestujeme s detmi a kvoli detom, ukazujeme im, sportujeme s nimi, mame teraz ovela naplnenejsi zivot ako pred tym, ovela zaujimavejsi, predtym sme sa len pracovne nahanali, zhromazdovali, stavali, zariadovali, teraz si uzivame 😵 😵

ale nase deti su uz vo veku, ked su v pohode a vsetko sa s nimi da, pocestovat, povecerat v restauracii, nakupovat, sportovat, kino (samozrejme rozpravka), divadielko a pod... uz sa vedia spravat, prisposobit, pekne povedat svoje potreby a zelania...

sherynkamalinka
18. dec 2013

ja by som ak vratila tak len z dvoch dovodov. Prvy; ze som vtedy mala kopu kamaratok, ked sa narodil syn, vsetky mi dali kosom a ostala som bez kamosiek, a druhy dovod je ten, ze vtedy som nevedela co je to strach a obavy o niekoho ...bolo to take bezstarostne. Teraz, ci su deti chore, ci ide syn sam do skoly, zo skoly, stale mam strach ci sa deti z toho rychlo dostanu, ci syn pride zo skoly v poriadku...proste vecne obavy

linda144
18. dec 2013

Milujem svoje dieťa (dufam, ze coskoro deti) a neviem si už predstaviť život bez nich. Teraz sa mi zdá môj život zmysluplnejší a krajší, nemenila by som. Ale aj obdobie bez detí malo svoje čaro, už by som ho síce nechcela ale nemôžem sa sdťažovať, že vtedy bolo zle. Je to o rovnováhe. Užila som si krásne roky bez detí plné slobody, túlania sa, užívania si. A potom prišlo ešte krajšie 🙂

elienka
18. dec 2013

ja si to obdobie pravidelne vraciam, minimálne 2x do mesiaca, dcéra ide k babke aj spať a ja mám celý víkend voľno, ideme s kamošmi na pivo a pod. (aj tí kamoši dali varovať deti). užije si ju babka a ja si užívam, že nemusím za ňou stále pobehovať a potom sa strašne na ňu teším a s úsmevom zvládam tie jej náladičky. ale aby som bola celkovo bezdetná, teda stále, to si už neviem predstaviť a ani mi to obdobie nudy nechýba

rosannar
18. dec 2013

ja to poviem podľa môjho pohľadu, ked sme boli s mužom ešte sami, sme chceli už bábo aby tu behalo rozveselovalo nás ale terza ked už to bábo je a už nie je bábo 😀 tak by som si vedela predstaviť aspon dve hodiny každý den bez dieťaťa 😀 ale kedže mám super rodičov a svokrovcov tak sa stane že cez víkend sme bezdetní manželia 😀
Ale ked vidím ako to moje malé zlato beži oproti mne s otvorenou náručou a potom ma objíme tak to stojí za to prežiť s ním život a nie bez neho 😵 nikdy by som ho nevymenila za nič na svete, moje najcennejšie zlato na svete aj s mojím mužom...moje dve deti 😀

sampo
18. dec 2013

Nie. Kazde obdobie ma svoje caro 🙂 toto tiez je len na par rokov, kym nam deti nedaju bye bye 😎