Kupujete Ramu a margaríny? Sú škodlivé?
Vždy si kupujem maslo rama atď tie margaríny. Podľa vás sú naozaj škodlivé? Mne to klasické maslo malé v kocke nechutí si natrieť na pečivo..
áno kupujem Ramu maslovú aj klasické maslo máme stále doma v chladničke.
Čo viem u nás deťom dávajú na mliečnu v základnej aj materskej škole Ramu aj nátierky robia s Ramou....😀
Pouzivam rozotieratelne maslo ( zvacsa 75%masla rozmiesane so slnecnicovym olejom) na chlieb. Na varenie olej alebo klasicke maslo. Ramu, perlu,veto a spol nekupujem, i ked som na tychto margarinoch vyrastla🫣 Na znizenie cholesterolu odporucaju este lekari floru (u nas v nemecku aj napriklad v nemocniciach je podavana flora ako alternativa k maslu pri ranajkach, ak niekto nemoze klasicke maslo).🤷♀️
Mala ma ABKM tak kym nevymizne pouzivame Ramu. Ked to odoznie vratime sa k maslu
Kupujem aj Ramu aj maslo. Ramu so zotrvacnosti, lebo sme mali doma alergika na BKM v dobe, ked ine nahrady velmi neboli. Teraz uz mame iba laktozovu intoleranciu, tak pouzivame aj maslo.
Varim, pečiem len z masla. Akosi mi este zo zakladky ostalo v hlave,ze rastlinne "masla" su len stuzene oleje (v tej dobe sa to robilo tazkymi kovmi). Mne to nikdy nechutilo
Nie
Tak my sme doma totálne maslový - maslo ide nielen na chlieb, ale aj do pečenia, omáčok, poievok, na zeleninu, na mäso... margarín mne ani mužovi nechuti a deti to vôbec nepoznajú. A pokiaľ ide o škodlivosť, tak áno margarín sa považuje za vysokopriemyselne spracované jedlo, teda je značne škodlivé
Len na chlebíčky lebo sa ľahko rozotiera inak klasické máslo.
Manžel margarín nezje odkedy sa na škole učili, že ma dosť blízko k plastu.
@dominikamacakova kde sa to prosím dá objednať alebo kúpiť?
@gondyo majú skoro všade. Ja ho kupujem v Tescu aj v jednote pri vegánskych výrobkoch
Na chlieb si u nas nikto maslo nenatiera, maximalne tak banovecku natierku. Do varenia a pecenia pouzivam aj maslo, aj margariny na pecenie.
Ghee, klasické maslo a floru, keď chcem urobiť pomazánku..žiadne margaríny ani do pečenia ani na chlebík nekupujem
@dominikamacakova super..ďakujem pozriem
ano kupujem RAMU vegan kvoli alergii na mlieko, nieje to zaiden bordel ako ludia siria.
a aj klasicke maslo kupujem ostatným do pecenia a jedla
ludia nepoznaju chcemicke vzorky a dristaju ze to je plast a podobne hovadiny... och to nase vzdelanie
Rama je podľa mňa nechutná, my kupujeme domov Floru.
@anjelicek26 Ešte napíš, že sa to vyrába z ropy ako to kedysi frčalo na internetových fórach. Pravdou je, že margarín nie je žiadna novinka modernej doby. Margarín bol známy už za Napoleóna. Jedná sa vlastne o našľahaný rastlinný tuk (olej), čím je bližšie skôr majonéze ako maslu. Klasické maslo je vyrobené zo živočíšneho tuku.
@medda_beda Na akej škole učia také sprostosti?
Neznasam Ramu,nasi len taku furt kupovali aj kupuju😝. Kupujem Naturli,roztieratelne vo vanicke,vyborne zlozenim aj chutovo + maslo.
Nie nekupujem ,kupujem obyčajne maslo tak sme naučený 😊
Ak si pamätám dobre (chemicky opravte ma ak sa mýlim) aby z tekutého oleja vznikol tuhý margarín musí sa zrušiť dvojitá väzba medzi atomami uhlíka tak že sa tam napcha kyslík. Výsledkom je transmasna kyselina spôsobujuca kardiovaskulárne ochorenia. Keby sa v praxi fungovali zákony na ochranu spotrebiteľa, výrobcovia margarinovych sr*ciek reklamujuce ich ako 'prospieva vášmu srdcu" by platili obrovské pokuty.
Margarín u nás miesto veru nemá. Ani na varenie, ani na pečenie a samotnú konzumáciu už vôbec nie, veď to je strašný humus. Rovnako vo vianočnom pečive. To sa nedá porovnať, keď je to z masla. Nátierky detto. Tie robím buď s maslom ale väčšinou s lučinou...
Kupujem a používam len a iba normálne maslo. Mám super nádobku na maslo, v ktorej nemusí byť v chladničke, takže sa kedykoľvek dá natrieť, je krásne mäkké.
Nekupujem. Minule som si ich vsimol v predajni. Dlho som ich nevidel. Myslel som ze to uz zakapalo ako skoncili 90te roky 🙂
Tiez len maslo. Dokonca ho nemam ani ulozene v chladnicke ale vonku. Cize je stale roztieratelne.
Uz sa da kupit rama butterig, ktora ma fajn zlozenie, bez palmoveho oleja. Maslo a spol. mi robi zle tak nemam na vyber