icon

Kupujete Ramu a margaríny? Sú škodlivé?

4. sep 2024

Vždy si kupujem maslo rama atď tie margaríny. Podľa vás sú naozaj škodlivé? Mne to klasické maslo malé v kocke nechutí si natrieť na pečivo..

mama_
Autor odpoveď zmazal
brendaa
4. sep 2024

áno kupujem Ramu maslovú aj klasické maslo máme stále doma v chladničke.
Čo viem u nás deťom dávajú na mliečnu v základnej aj materskej škole Ramu aj nátierky robia s Ramou....😀

vevesh
4. sep 2024

Pouzivam rozotieratelne maslo ( zvacsa 75%masla rozmiesane so slnecnicovym olejom) na chlieb. Na varenie olej alebo klasicke maslo. Ramu, perlu,veto a spol nekupujem, i ked som na tychto margarinoch vyrastla🫣 Na znizenie cholesterolu odporucaju este lekari floru (u nas v nemecku aj napriklad v nemocniciach je podavana flora ako alternativa k maslu pri ranajkach, ak niekto nemoze klasicke maslo).🤷‍♀️

kitycat
4. sep 2024

Mala ma ABKM tak kym nevymizne pouzivame Ramu. Ked to odoznie vratime sa k maslu

simsalabim
4. sep 2024

Kupujem aj Ramu aj maslo. Ramu so zotrvacnosti, lebo sme mali doma alergika na BKM v dobe, ked ine nahrady velmi neboli. Teraz uz mame iba laktozovu intoleranciu, tak pouzivame aj maslo.

nikushka8
4. sep 2024

Varim, pečiem len z masla. Akosi mi este zo zakladky ostalo v hlave,ze rastlinne "masla" su len stuzene oleje (v tej dobe sa to robilo tazkymi kovmi). Mne to nikdy nechutilo

elenajezova
4. sep 2024

Nie

annm81
4. sep 2024

Tak my sme doma totálne maslový - maslo ide nielen na chlieb, ale aj do pečenia, omáčok, poievok, na zeleninu, na mäso... margarín mne ani mužovi nechuti a deti to vôbec nepoznajú. A pokiaľ ide o škodlivosť, tak áno margarín sa považuje za vysokopriemyselne spracované jedlo, teda je značne škodlivé

medda_beda
4. sep 2024

Len na chlebíčky lebo sa ľahko rozotiera inak klasické máslo.
Manžel margarín nezje odkedy sa na škole učili, že ma dosť blízko k plastu.

gondyo
4. sep 2024

@dominikamacakova kde sa to prosím dá objednať alebo kúpiť?

dominikamacakova
4. sep 2024

@gondyo majú skoro všade. Ja ho kupujem v Tescu aj v jednote pri vegánskych výrobkoch

viestta
4. sep 2024

Na chlieb si u nas nikto maslo nenatiera, maximalne tak banovecku natierku. Do varenia a pecenia pouzivam aj maslo, aj margariny na pecenie.

gondyo
4. sep 2024

Ghee, klasické maslo a floru, keď chcem urobiť pomazánku..žiadne margaríny ani do pečenia ani na chlebík nekupujem

gondyo
4. sep 2024

@dominikamacakova super..ďakujem pozriem

bykaterina
4. sep 2024

ano kupujem RAMU vegan kvoli alergii na mlieko, nieje to zaiden bordel ako ludia siria.
a aj klasicke maslo kupujem ostatným do pecenia a jedla
ludia nepoznaju chcemicke vzorky a dristaju ze to je plast a podobne hovadiny... och to nase vzdelanie

svokrinjazykmonika
4. sep 2024

Rama je podľa mňa nechutná, my kupujeme domov Floru.

yosi
4. sep 2024

@anjelicek26 Ešte napíš, že sa to vyrába z ropy ako to kedysi frčalo na internetových fórach. Pravdou je, že margarín nie je žiadna novinka modernej doby. Margarín bol známy už za Napoleóna. Jedná sa vlastne o našľahaný rastlinný tuk (olej), čím je bližšie skôr majonéze ako maslu. Klasické maslo je vyrobené zo živočíšneho tuku.

yosi
4. sep 2024

@medda_beda Na akej škole učia také sprostosti?

iwesska
4. sep 2024

Neznasam Ramu,nasi len taku furt kupovali aj kupuju😝. Kupujem Naturli,roztieratelne vo vanicke,vyborne zlozenim aj chutovo + maslo.

hors
4. sep 2024

Nie nekupujem ,kupujem obyčajne maslo tak sme naučený 😊

katka700
4. sep 2024

Ak si pamätám dobre (chemicky opravte ma ak sa mýlim) aby z tekutého oleja vznikol tuhý margarín musí sa zrušiť dvojitá väzba medzi atomami uhlíka tak že sa tam napcha kyslík. Výsledkom je transmasna kyselina spôsobujuca kardiovaskulárne ochorenia. Keby sa v praxi fungovali zákony na ochranu spotrebiteľa, výrobcovia margarinovych sr*ciek reklamujuce ich ako 'prospieva vášmu srdcu" by platili obrovské pokuty.

jankalukasova
4. sep 2024

Margarín u nás miesto veru nemá. Ani na varenie, ani na pečenie a samotnú konzumáciu už vôbec nie, veď to je strašný humus. Rovnako vo vianočnom pečive. To sa nedá porovnať, keď je to z masla. Nátierky detto. Tie robím buď s maslom ale väčšinou s lučinou...

h2
4. sep 2024

Kupujem a používam len a iba normálne maslo. Mám super nádobku na maslo, v ktorej nemusí byť v chladničke, takže sa kedykoľvek dá natrieť, je krásne mäkké.

hiro
4. sep 2024

Nekupujem. Minule som si ich vsimol v predajni. Dlho som ich nevidel. Myslel som ze to uz zakapalo ako skoncili 90te roky 🙂

vivuska666
4. sep 2024

Tiez len maslo. Dokonca ho nemam ani ulozene v chladnicke ale vonku. Cize je stale roztieratelne.

elenka74
4. sep 2024

@h2 Vieš mi prosím napísať, aká je to nádoba? A kde si ju kúpila? Ja mám klasickú sklenenú maslenku, ale bojím sa v týchto teplotách nechať maslo len tak.

h2
4. sep 2024

@elenka74 Ja som to kúpila cez kolegu od jedného týpka, ktorý to vyrába. Doma ti odfotím. Sú to dve nádoby, do jednej natlačíš maslo, do druhej napustíš studenú vodu a tú s tým maslom otočíš hore dnom do tej vody. Vodu treba aspoň raz za dva dni vymieňať.

yosi
4. sep 2024

@katka700 Smrť kyslíku!

janababana
4. sep 2024

Uz sa da kupit rama butterig, ktora ma fajn zlozenie, bez palmoveho oleja. Maslo a spol. mi robi zle tak nemam na vyber

fido69
Autor odpoveď zmazal