Ako variť v lete bez prehriatia?
Ahojte. Varíte v lete normálne pravidelne? Alebo si urobíte len niečo naozaj rýchle, objednáte si dačo alebo sa idete najesť von? Ja cez horúčavy nezvládam stáť dlho pri sporáku, nemáme ani klímu, v byte strašný hic aj bez varenia. Keď som toto povedala svokrovi, tak ma vysmial, že čo som to za gazdinú, že mám variť aj v horúčavách a nebyť panička.
Svokor predpokladam ze navari max tak caj 😀 varim tak 3x do tyzdna a vzdy rychle jedla a take pri ktorych nemusim stat pri sporaku. Zvysok riesime obedom niekde vonku alebo donaskou
@doriiis tak to obdivujem. Ja keď dlhšie stojím pri sporáku v horúčave tak len zo mňa leje pot nonstop a nervózna som
Navarim, ked sa mi chce a ked mam cas. Ale bez hanby natriem chlieb maslom, poukladam sunky u azeleninu na tanier a vec vybavena
Máme síce klímu, ale aj tak celoročné varím väčšinu dní rýchlovky, aby som nemusela dlho stáť pri šporáku 😅
Tak aj zo mňa leje pot ale som zvyknutá a nevadí mi to.Mne teplo a slnko dodávajú energiu
Ahoj, u nás platí Tvoja časť vety - ,,urobím len niečo naozaj rýchle, objednáme si dačo alebo sa ideme najesť von,,...Svokor nech si kľudne varí aj celý deň 😃
Asi nemas male deti. Ano varim im, jasne snazim sa obden alebo nieco rychle, ale neda sa mi takto fungovat cele leto. Ak by som nemala, tak by som nevarila 😉
@doriiis ja zas nemám rada letné horúčavy, ale za to milujem zimu a aj búrku dážď. Vtedy mám zas ja najviac energie 😅
@beata_k deti nemám, sme sami s mužom, aj to pn na týždňovky chodí takže niesme spolu každý deň. Samozrejme varím, nerobí mi to problém, muž je spokojný ale cez najváčší hic to mám u prdele a muž je s tým v pohode.
Musím variť. Mám deti. Zväčša obden. Občas sa stane že aj každý deň, klímu nemám, mám ventilátor. Tiež sa mi nechce, neznášam varenie. Ale niečo deťom musím dať jesť 🤷🏼♀️
Nemyslím, že ho tým presvedčíš, všetky budeme za zlé gazdiné 😀 a to inak ja varím fakt rada a baví ma to, ale večer po príchode z práce sa mi tým nechce zabíjať nejak extra veľa času a tak robievam jedlá, ktoré sú buď také, že nahádžem veci do hrnca/zapekacej misy a robia sa viac menej samé alebo také čo trvajú 20 minút max...
@candii jasné, je iné keby mám deti. Ale keď sme sami dvaja tak si myslím že je to v pohode takto. Ventilátor mám aj ja ale tu je taký hic v byte že to len teplý vzduch krúti🙃
Ked nemas deti, tak dedovi s kludom anglicana oznam, ze varit nemienis. Ja dieta mam a manzel mi dam povie, aby som sa netyrala v tychto horucavach. Samoztejme obcas uvarim. Ale nechcem nam este viac ohriavat vzduch v byte. Nemame klimu.
@lindous všetky by sme boli paničky 😅 ja rada mužovi navarím ale proste teraz na to nemám silu a nervy. Dokonca muž sám mi povie že pome sa najesť alebo objednajme pizzu lebo sa nemôže na mňa pozerať ako pobehujem nasratá s kropajami po čele v kuchyni 😅
varím... je to dosť nepríjemné pre mňa, ale inak to nejde.
deti vyžadujú svoje.
Varim zavaram mame 31 dnu. Deti chcu jest..varim polievku na 2dni. Druhe tiez 1/2 dni podla toho co..
Tak neverim,že nezvládnes aj v tomto teple a ešte nie každý deň uvariť niečo ľahké.
Keď muž doma týždeň nie je,varíš vlastne len týždeň a aj to nemusíš každý deň.
Ale odhliadnuc od toho,nevidím nejaký význam riešiť s niekým ako a kedy varím.
Nemôžem povedať,že varenie je môj "šálok kávy" ,ale varím a myslela m,že aj dobre,ale hlavne-chcem pre deti.
Využívaj viac rúru,či cestovinove veci,či polievky....nie je dôvod pri tom dlho stať.
Ja som posledny tyzden nevarila. Objednavali sme si alebo si dali len zeleninu s pecivom. Ked sa mi chce a vladzem,navarim rychle jedla. Teraz napr.nevarim polievky. Ktore mi uz chybaju,lebo polievky mam velmi rada. Ak varim,tak len rychlovky. Ziadne dlhe statie pri sporaku. Zvyknem zavarat a robit lekvar,to je iny zaberak. Ale to musim spravit,mame ovocie v zahrade,to je take,ze si donutena to urobit.
Svokor nech si mudruje doma, kedze nie je odkazany na to co mu ty uvaris, tak jedine co moze je mudrovat. Zvysok je medzi tebou a tvojim muzom.
A v konecnom dosledku aj keby tu kazda jedna napisala, ze denne vari trojchodovy obed a dvojchodovu veceru nie je to to cim sa mas riadit. Vas dom vase pravidla.
U nás robím kazdé rano tanier palaciniek, zeleninovych placiek,omeletu, alebo wafle, obcas zeleninová krémová, caprese a neriesim. Čo chladnicka da. Melony, jablka, banany. Odmietam stat v tomto teple pri sporaku.
Varim kazdy den, casto aj peciem. Ale snazim sa rychlovky, take, kde nemusim stat pri sporaku. V byte mame teplo, bez klimy, ale nemam rada prihrievane jedla z druheho dna, takze radsej si uvarim. Obcas sa ideme aj najest alebo nieco objedname, ale to len parkrat do mesiaca. Co si o tom mysli svokor/svokra/moji rodicia/ktokolvek, je mi absolutne jedno. Aj keby som nevarila vobec, nestravuju sa u mna, takze ich do toho nic nie je.

Svokor keď chce tak nech vari, ty sa zariad podľa seba
Hádam len nemáš komplex z nejakého premúdrelého deda