Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte,
dievčatá ked chcem robiť pizzu dva dni po sebe, mám to cesto dať do chladničky alebo ako ho uskladniť?
inak my dnes cesnačka a asi zemiakové placky 🙂
rychlo baby radte...na kolkatich stupnoch peciete chlieb...v elektrickej rure,biely kilovy chlieb...
Dnes pecene zemiaky na rozmarine, stake zo svieckovice a dubakova omacka.
Vcera sme mali gulas so zemlovou knedlou.
A zajtra sa bude asi dojedat 😅
u nás dnes kuracie masko ala China a ryža, polievka zo včera údená (mali sme údenú rolku a zemiakovú kašu)
zajtra plánujem pečené zemiaky a vysmažený syr
pozajtra plánujem rizoto zo slovenskej ryže a kurací vývar 😉
@rastulka
@mata71
@mizulienka
@nakup
@mysiatkoo
@amdeis
@lululka555
@kikaneu
@fordikford dievčatá moje milé, ďakujem vám za krásne blahoželania, potešili ste ma 😉 😉 😉
u nás dnes hŕstková polievka s čerstvým domácim chlebíkom, grilovaný hermelín, zemiaky na kolieska zapečené na plechu, k tomu domáci smotanovo-bylinkový dressing, det´tom som robila kuracie prsia na prírodno s ovocím, a zostalo ešte aj parených buchiet od včera, tak mali aj sladké 😉 a inak sladkého máme dosť ešte mám jeden kartón od kureniec vinočných koláčikov, tak vyjedáme pomaly a ešte aj včerajšie muffiny, takže najbližší týždeń určite nebudem ešte piecť, poobede chcem pomýňať ovocie od Vianoc, tak urobím šľahačku -domácu z mlieka od kravičky s ovocím, to sme už hádam aj rok nemali - nejak to deti nemajú radi - tak hádam im zachutí po takom dlhom čase a mm vonku údi sumca a kapra, tak sa tešíme na údenú rybičku 😉
dnes-šošovicova polievka na kyslo
zajtra-zeleninovo-syrove rizoto
pozajtra-guľaš +knedlik
@snu ja som raz robila krtovu tortu na plechu s kiwi miesto bananov, bola super, s bananmi sa mi to zda prilis syte
ahojte,dnes brokolicová krémová,pečené masko s kašou zo včera,malému strašne chutilo,stále chodil,že mnam 😉
ahojte maminy, ja mam v mrazaku pekny cely kus krkovicky, ale nechcem klasicke rezne. Viete mi poradit nieco co zvladnem? Nemam skusenosti s pecenim takehoto maska, ale chut by bola 🙂 ale netusim ako ochutit a kolko piect. 🙂
@ellit ja rezne z krkovičky nerobím, iba z karé, ale krkovičku si nakrájam na plátky, môže byť aj s kosťou, osolím, okorením - grilovacie korenie, mletá paprika, gyros korenie...., , aké máte radi, naukladám na plech s trochou oleja, , na každý plátok dám ešte pretlačený cesnak, obložím nakrájanou cibuľou, podlejem vodou alebo vývarom a dám piecť, najskôr zakryté, potom ak je už mäsko mäkké, odokryjem a nechám zapiecť, máme to veľmi radi, k tomu pečené zemiaky alebo zemiaková kaša alebo aj ryža, ako obmenu, môžeš pridať aj lečo, prípadne huby a pod. 😉
my sme dneska mali spagety z bolonskou omackou(domacou )som robila podla receptu co tu niektora dala a bola skvela 😉 a este som spravila makovnik a tvaroznik podla receptu od@ danielaj a nema chybuuuuuu 😎
@syla aj mne vždy spľasklo piškotové cesto, ale po novom co robím tak nie 5 vajec, žltka vymiešam s 5 lyžicami cukru, 5 lyžicami letnej vody a 5 lyžicami pol. múky s polovičkou kypriaceho prášku vymieśam a zvlášť si urobím bielka a už iba varechou vmiešavam do cesta aby bolo nadýchané pred tým som mixérom a vždy spľaslo ☹
Ja som teraz dovarila ,,obed,, 🙂 kuraciu sližikovu a morcacie masko na sposob svieckovej s knedlou 😉
ahojte dnes som nevarila dojedala sa chladnička na zajtra to iste čo na vianoce med cesnak,kapustnica ,bobalky a ryba 🙂 na nedelu rozmyšlam 😒
ahoj my dnes http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8842 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26144
poradite nejaku pecienkovu plnku do zemiakovych placiek?
tak na vikend hovadzia polievka a k mäsku potom paradajkova omačka s knedlou, pre deti s cestovinou. este bude strudla tvarohovo jablkova
@titkovamiriam prosim ta, ako si robila to morcacie?? udusila? a zo stehna si to robila? dakujem.
@cacika jasne zo stehna-opiekla som kusok slaninky s cibulkou,pridala maso na kocky,všetku korenovu zaleninu a udusila do makka,hotove som zahustila smotanou ,dochutila octom a cukrom

@mia258 vyzera super ten lososík 🙂