Mrazíte chlieb alebo pečivo? Ako na to správne?
Ahojte. Mrazíte chlieb, žemle, bagetky? Mňa už nejako prestalo baviť stále chodiť kupovať čerstvé pečivo, aj tak sa u nás nikdy nezje celý chlieb a zvyšok ide do koša, tak som rozmýšľala že ho začnem mraziť.
Mám pár otázok, v možno trochu hlúpych. Ako dlho vydrží chlieb zamrazený? Máte ho len tak v obyčajnom sáčku alebo v nejakých špeciálnych? Bojím sa aby potom nenapáchol od mäsa alebo zeleniny. Rozmrazujete ako? Len tak voľne? Nie je potom morký ten chlieb? Prípadne máte nejaké iné tipy? 🙂
A tie čo ste skúšali mraziť, ale nevyhovovalo vám to nakoniec - prečo?
Ďakujem.
Jasne, radšej zamraziť ako vyhodiť. Ja dávam do potravinovej fólie, zabalim poriadne. A keď keď ho potrebujem, tak ho ešte zamrazeny supnem do rúry na pár minút na 160stupnoc a máš ho ako cerstvy
Tiez mrazime a vytahujeme podla potreby. V obycajnych mikrotenovych sackoch. Pecivo ale mame v zvlast sufliku, nie je s masom, ani zeleninou.
Áno mrazim. Ale my chlieb jeme len opceny, neviem ako chutí keby je len tak volne rozmrazeny.
Mrazim a ešte nikdy nebol problém. Kúpiš pečivo, necháš vonku koľko zjete, zvyšok dáš do sáčku a do mrazničky. Keď zase potrebuješ vytiahneš koľko treba, vyložíš na linku, počkáš kým rozmrzne a môžeš jesť, môžeš zohriať aj v mikrovlnke ale opatrne. Len neviem ako to, že si to už dávno nevyskúšala a radšej hádzala do koša.
Ja mrazim, ale hned ako ho kupim. Odoberiem cast do mraznicky. Nikdy nedavam stare pecivo alebo chlieb, ze by som to mala par dni doma a potom tam davala. V tom sufliku mam len nanuky, pecivo, chleba, nic ine.
Mrazim uz roky,hned kupene cerstve, ale vzdy spotrebujem do 1 max 2. tyzdnov. Starsie ma potom divnu chut.... Najcastejsie necham volne rozmrazit na teplom mieste.
Mrazím chlieb aj pečivo bežne. Základom je, dobre to zabaliť. A nenechávať v mrazničke dlho, čiže do týždňa, max do dvoch to spotrebujeme.
Nie, nemám čo mraziť. Keď kúpim 20 rožkov, o deň môžem zase, ak kúpim chlieb, o dva dni po ňom nue je ani omrvinka. Ale viem o ľuďoch, čo to tak robia. Kolegyňa si kúpi polku chleba, nakrájaného, to ešte doma prekrojí, avy mala polkrajce a tak zamrazí a vyberá po jednom kúsku. 🤷🏼♀️ U nás doma nezrealizovateľné.
Ja som minule skusila a rozky ako cerstve. Tiez ma nebavi behat furt do obchodu. Tak si vyclenim suflik a kupum na tyzden a budem vytahovat.
@pribinak A ako dlho asi trvá, kým sa rozmrazia? Urýchľuješ to nejako, či ich len ráno vyložíš a počkáš? Presne toto ma nebaví, hlavne po víkendoch vstávať aby som utekala čerstvé pečivo kúpiť.
Podľa toho koľko mam času. Niekedy len tak vyložím na stôl a oni sa samé rozmrazia, niekedy hodín do trúby či chlieb do toastera
Jasne, mrazim pecivo. Davam do zip-lock sackov, nic nenapachne. A rozmrazujem len tak volne. Chlieb zvyknem bud rozkrojit na mensie casti alebo rovno na krajce a vyberiem vzdy len tolko kolko potrebujem, a samozrejme mensie kusky sa rychlejsie rozmrazia. V zime davam na radiator, to je fakt za 10min 😃 a co sa tyka spotreby - vacsinou to ide rychlo, kedze pecivo jeme takmer denne, ale uz som mala zamrazene napr pita chleby alebo knedlu aj par mesiacov a nic tomu nebolo.
Mrazim samozrejme, čerstvý zamrazeny chuti po rozmrazeni výborne, taktiež rozky, žemle, knedla
Mrazime pečivo snáď odjakživa či doma u Maminy sme to tak robili ,alebo teraz keď už mám vlastnú rodinu, ale len čerstvé keď donesieme z obchodu .. nevidím žiaden rozdiel po rozmrazení, máme vyhradený jeden suflik len na pečivo. Rožky, bagetky atd sú rozmrazene do hodinky a chlieb trosku dlhšie (al je nenakrajany v celku , plátky sa rozmrazia rýchlo) ,ale nechávam len tak voľne na linke rozmrazit a balíme do klasických mikrotenovych sackov.. Každý týždeň dokupujeme pečivo , čiže do týždňa stále zamrazené spotrebujeme 🙂
Samozrejme, že mrazím. Všetko pečivo aj koláče. Nemám čas behať po obchodoch a menej sa takto plytvá s potravinami.
Nemrazin, este som nedosla na to ako to rozmrazit aby to bolo po rozmrazeni chutne. Ako zeleznu zasobu mam jedine toastovy chlieb, ktory rozmrazujem v hriankovaci.
áno, ale len chlieb... rožky sa vždy veľmi krúšia - aj kury by som nakŕmila z toľkého odpadu omrvín.
mám dve mrazničky, a najviac aromatické sú huby - chlieb by bol úplne nepoužiteľný. balím len do mikr. vrecka., spotreba do 2-3 týždňov.
Áno, vždy hneď z obchodu dám do mrazničky. Vyberám len toľko, čo zjeme za deň.
Ja kúpim a hneď čerstvé dávam do mrazu. Vyberám rožky tak hodinu predtým,ako idem pripraviť detsiatu do školy. Krajany chlieb do pol hodiny rozmrazeny.
Mrazim pečivo je po rozmrazeni voľne uplne presne ako z obchodu. nemam špeciálny šuflík na to položím aj k mäse ved je to v sacku a nikdy mi nic nenapachlo. V mraziaku kľudne aj mésiac dva..

Áno Mrazim. V sobotu kúpim napr 20 rožkov. Nemám ráno čas ísť do obchodu a kupovať čerstvé. Ráno vytiahnem z mrazaku koľko potrebujem a sú super