Salámy z pultu alebo vákuovo balené
Ahojte mam asi pre niektorých zvláštnu otázku. Tí čo kupujete salámy z pultov, stihnete ich zjesť hneď ten deň? Keďže zvyčajne majú spotrebu do toho dáneho dňa kedy ste si ho kúpili. My kupujeme vakuovo balené častejšie lebo dlhšie vydržia - to je hlavný dôvod, nuž niekedy mam chuť aj na iný kt. balený neni. Sme len dvaja čiže až tak veľa toho nezjeme
@simcucik kupujem u nás, v CBA mi narezu koľko chcem.
Kupujem v jednote krajanu, a ak dakdo povie, ze vydrží 3 dní tak omyl, mne osobne po dvoch dňoch smrdí, ale tak niekomu to nevadí, aj na vákuovanej máš napísane po otvorení spotrebujete do 24 hodín alebo ihneď čiže to mas za jedno, jeden deň kúpim, na druhý za zje a potom znova kúpim
@simcucik do 24 h sa majú zjesť krájane, ja kupujem zabalené a dávam do mrazáku.Obcas, keď je oslava kúpim nakrájané, ale u nás idú skôr suché palivec, chorizo.Mne už žiadna šunka nechutí a, keď iba ako hemendex, alebo do mäsa ako rolky
@anonym_15c7bb kto mate chemicke/potravinarske vzdelanie, da sa tomu verit? Je to fakt lepsie ako krajana sunka?
Vákuové nekupujem vôbec. Vždy len z pultu a to v jednote kde vtedy krájajú a viem že na tenko.
Nekupujem z pultov vobec. Len balene. Vyber je velky. Potrebujem vidiet povod,datum spotreby,zlozenie. Nie jest obsuseny niekolkodnovy salam,s odrezkami medzitym,bohvie odkial a bohvie dokedy.
@iwesska no balene su narezane a zabalene v den kedy ich kupujes😀 vacsinou su starsie nez tie z pultu.
Salama vydrzi dlho. Mam doma stanglu jelenej a krajame si postupne. Nakrajanu ju mame aj tyzden kym sa nepoje.
@simcucik kupujem z pultov a hocikedy ich jem aj týždeň.
Niekedy nakupujem aj pol kila z pultov a iba to hodím do mrazničky aj na 2 týždne a keď dostanem chuť ich vytiahnem a zjem
Vákuové nekupujem vôbec. Vždy len z pultu a to v jednote kde vtedy krájajú a viem že na tenko.
@bosorkabb to ako často chodíš do obchodu?
Záleží od toho ako to skladujú v predajni. Už sa nám stalo že balená aj pultová šunka páchla hneď v ten deň a letela do koša, ale normálne šunka vydrží v chlade 3-4 dni úplne v pohode, suchá saláma aj vyše týždňa. A je úplne jedno či je balená, alebo pultová. Často už v obchode už človek vidí že je hlavne šunka sivá, vôbec nie čerstvo pôsobiaca, s inak sfarbenými okrajmi, nechápem tých ľudí, ktorí ju kupujú aj tak. Inak, my keď kúpime šunku/salámu, tak ju vždy po príchode domov prebalím do nášho vrecka a pri tej príležitosti aj ovoniam, alebo ochutnám, ale väčšinou človek už z vône vie či je v poriadku.
@simcucik
Ja kupujem len pultovú, mám pred oknami malé potraviny, takže nekupujem veľké množstvá. Ale podľa potreby

Kupujem v obchode, kde mi ju nakrajaju a vydrží viac dni ako jeden