Používanie tabletov a notebookov na strednej škole
Tablety a notebooky sa môžu používať od strednej školy, alebo až na vysokej škole?
Na strednej požívajú študenti tablety
@anonym_be99fd A môžu sa na všetkych? Pôjdem budúci rok na obchodnú a chcem vedieť čo si mám neskôr kúpiť
@anonym_be99fd A môžu sa na všetkych? Pôjdem budúci rok na obchodnú a chcem vedieť čo si mám neskôr kúpiť
@anonym_autor Predpokladám, že záleží na škole. Čo poznám ja, na každej škole používajú tablety na poznámky, aj prezentácie
@anonym_autor Notebook má mnohem více využití. Záleží na škole, je třeba vědět, co akceptují a co ne.
Ked pojdes na obchodnu akademiu, tak to nerozhodne skolsky poriadok, ale to, v com sa tam uci. Uctovnictvo a mzdy sa na obchodnych akademiach ucia v programoch od KROSu, cize Omega, Alfa plus a Olymp. Tie existuju len pre Windows. Na iPade ani na androidovom tablete sa nespustia vobec, takze ked si budes chciet doma docvicit priklad alebo dorobit zadanie, na tablete to neurobis.
Same hodiny byvaju v pocitacovej ucebni, kde ma kazdy svoj pocitac, takze cisto na poznamky ti tablet staci. Zacne to skripat pri Exceli, seminarkach a praxi, kde chces klavesnicu a plny system, nie appku.
Ked to beries ako jedno zariadenie na styri roky, tak lacnejsi Windows notebook je lepsia volba nez drahsi tablet. Pozeraj aspon 8 GB RAM, radsej 16, SSD disk a 14 palcov - vacsi sa ti do tasky nosit nebude chciet.
A este k rozpoctu: da sa vziat repasovany firemny notebook, teda ThinkPad, Latitude alebo EliteBook. Su to kusy z firiem, maju kovove telo a podstatne lepsiu klavesnicu ako nove lacne modely za rovnake peniaze. Okrem bazosu ich predavaju aj predajcovia, ktori sa na repas specializuju, napriklad iguru.sk, kde su kusy triedene podla stavu na A a B a zaruka je 12 az 24 mesiacov podla produktu. Nevyhoda je, ze si nevyberas z katalogu ale z toho, co maju prave naskladnene, a bateria uz nejaky ten rok ma - to je prva vec, na ktoru sa treba pytat.

Na strednej požívajú študenti tablety