2 ročný jasličkár je stále chorý
maminky v septembri mi zacal maly chodit do jasliciek odvtedy cca kazdy druhy tyzden nieco...casto mavame laryngitidy a po nej hnusny kasel..mate nejake tipy ,recepty ako by sme sa toho mohli zbavit =?? lekar tvrdi ,ze to je normalne prvy rok ,ale uz nemam silu.....dakujem
😉 ahoj,tak my mame tiez podobny problem,moj syncek mal teraz v januari 3 rocky a od oktobra uz vlastne chodi do skolky,ale od kedy tam je tak sme viac doma ako v skolke,stale mame sople kazdy druhy tyzden,potom mu to stecie na priedusky a sme tam kde sme stale...k lekarke ho stale nechcem brat pretoze strasne rada predpisuje antibiotika a ja malemu nechcem uplne zniciz imunitu,tak som si ho teraz nechala doma,kupila som mu v lekarni sirip Hlivacek na imunitu,budeme ho brat aspon 2 mesiace,physiomer na vyplachovanie nosteka-najlepsi a odskusany-cista morska voda a tym mu vyplachujem nostek aj 5-6x za den a ked ma taketo prve priznaky tak mu davam este oscilococcinum 3x za den prve 3 dni-to su len cisto homeopatika a potieram mu hrudnicek mentolovou mastou na priedusky,vysadim mu mliecne vyrobky aby sa nezahlienoval...a najlepsie je naozaj potom caj na imunitu s medom a s citronom a tiez sladim len prirodnym hnedym cukrom...a ked je vonku takyto mraz tak tiez radsej cuckame doma 🙂 viem ako sa citis,aj moj maly trpi castymi soplami a je to o hubu,v tej skolke sa uz teraz tomu nevyhne chudatko kym si nevytvori imunitu...tak drzim palce a nech ste co najmenej chory
@anjelicek26 s tou laryngitidou nemas uplne pravdu 😉
@martina2001 Takže vieš o čom píšeme 😉 Jej malý ju mal od októbra 4x. Tak si to porovnaj. Chvalabožku, že ju mávate "len 2x" do roka. 4x podľa mňa už nie je normálny stav. A to zima ešte len začala. Podľa mňa to naozaj treba riešiť radikálnejšie a trošku jej "utekať" Veď je február. Lar. bývajú najčastejšie do apríla. To koľko krát ju ešte bude mať? Samozrejme, to čo píšeš je správne, s tým súhlasím. 😉
@martina2001 mojej prdpisal isoprinosine teraz neviem kolky krat aj ribomunyl a nevidim v tom ziadne zlepsenie.Davala som biogaju,teraz ma multiimun.Kazdy mesiac ma antibiotika.Necele 2 tyzde je v skolke a uz je chora.Mam doma cebion,zacnem jej ho davat a s tym mutiimunom..snad sa to moze dat dokopy.
Chodis s malym von ked fuka alebo ked je nepriaznive pocasie?
baby davate robit aj CRPcko u lekarky? lebo mozno zbytocne uzivju tie ATB. ja viem o com hovorim, ked som ja zacala chodit do skolky tak som bola vkuse chora a ATB mi komplet zruinovali imunitu takze bacha na to.
jasne ze do skolky chodi 50% chorych deti, nema kto s nimi zostat doma hlavne ked su casto chore. dost sa toho obavam aby to aj u nas nebolo take, moja mala ma znizenu imunitu tiez ale zatial nechodi do skolky, uz mam vopred hruzu co bude potom....
@ina29 ono sa hovori ze by sa malo za kazdeho pocasia ale pokial je dieta chorlave asi netreba velmi riskovat podla mna.
@martina2001 davas aj D-vitamin?nedavno som sa tu docitala ze C-ko ma potom ten spravny efekt 😉
@ivetka2510 super, mate take iste problemy ako my a este aj liecba sedi 😉
@kbeata nie ten dostávame doma iba v strave a mala berie vigantol a v strave
@ina29 keď sú teraz tieto mrazy tak nie, ale keď ideme k našim, alebo niekam tak sa tomu chvíľkovému pobytu nevyhne a syn chodí do školy má to 5min, peši. cebion dávam malej, pri jej veku je to kvapiek denne. niekto tu písal o oscilococcinum, tie brali u nás deti preventívne v škôlke
my síce našťastie laryngitídou netrpíme, ale malej som dva mesiace podávala imuglukan, ked mala nastúpiť do škôlky. Treba podporovať imunitu, otužovať sa, papať veľa zeleniny a ovocia...ale pravda je aj to, že ked deti nastúpia do škôlky ( nezávisiac od veku) ten prvý minimálne polrok je obdobím, ked si zvyká na nové prostredie, to je samozrejmé, že nachytá všeliaké bacily, tvorí sa tým postupne jeho imunita. Čo sa týka tej laryngitídy ti neporadím, ale to, že je teraz tak často chorý, to sa časom podľa mňa napraví.
My sme s malou vonku za každého počasia, vyhýbame sa silnému vetru, teplotám pod -5°C a hmle.
🙂 @yvetulka tak nie sme sami 🙂 uz som niekedy fakt zufala z tych soplov,maly teploty nema ani sa neciti zle,len strasne casto ho trapia tie sopliky a uz si neviem rady,asi mame aj zvacsenu nosnu mandlu a myslim ze tam je ten hlavny problem,na orl mi uz odporucala doktorka tu nosnu mandlu aj vybrat ze to ma asi z toho,ale je ho nechcem trapit,tak to skusam uz vselijako na tu imunitu a sopliky,kazdy mesiac som v lekarni,no atb mu nechcem stale davat...a chudatko ked spinka tak az chcrape ako mu tam tie sopliky vadia...ale fakt ze mu vyplachujem ten nostek a fukame skoro cely den...
@ivetka2510 mne sa velmi osvedcila vysavacova odsavacka. aj ked chce, nevyfuka tie huste sople sam, ide to tazko. a dosavacka to vytiahne krasne, aj ked tiez sa niekedy natrapi, ale aspon lepsie dycha a nesteka to dolu.
@martina2001ja som si zohnala vit.od Swansona,vraj kvalitnejsia vyroba,ten davam iba teraz ked nemame slnko,a ked na maleho lezu sopliky,tak dam aj cisty praskovy vit.C z DM-ky,dvakrat uz soplil cez tuto zimu,trocha kasel 😉
@ina29 treba dieta zakuklit do salika aby sa nenadychalo a chodit len na "kratke trate" hlavne ked je takato zima. mne lekarka povedala ze nechodit s malymi detmi von ked je velmi veterno a chladno.
u velmi chorlavych deticiek by stalo zvazit zotrvanie v skolke, ale je mi jasne ze asi ziadna z vas nema moznost zostat doma a deticky tiez potrebuju kolektiv....
odsavacka na vysavac je uz u nas clen rodiny 🙂 uz od narodenia ju pouzivame...len maly ju uz nechce a snazi sa fukat sam...predsa len nema taku silu to vyfukat vsetko von,to je pravda,ale nejako sa s tym musime popasovat...ale inak na odsavacku do vysavaca nedam ani ja dopustit 😉
a este ma napadlo ze vo velmi vela pripadoch moze za chorobnost aj alergia na chlad, vela ludi ani nevie ze take nieco existuje, takze je dobre to dat otestovat u alergologa. mne to zistili na "stare kolena" a vzdy to zacne tak ze sa nadycham studeneho vzduchu/prechladnem, chytim zapal dych.ciest, hrdlo, priedusky a uz som 3 tyzdne PN. a na to ATB nepomozu😝
@rainee snazim sa jej tvaricku zakryvat aj jej zakazujem utekat po vonku ked fuka.Lenze ked vidim,v skolke ked su na prechadzke,ze sal ma len tak uviazany,ze by ho ani nemusela mat tak ma slak triafa za tym oknom.
Ja som na materskej,takze by som ju mohla mat doma,aj po chorobe ju este viac ako tyzden nechavam doma,lenze jej ten kolektiv chyba.Kolkokrat rozmyslam,co je pre nu najlepsie ci chodit do skolky alebo ju nechat doma.Cely oktober bola odhlasena,lebo sme sa nemohli zbavit kasla.
autorka,toto dieťatko by som minimálne na pol roka vybrala z jasli či škôlky a držala doma,všetko chce čas,neurýchľovala by som jeho budovanie imunity tým,že je medzi toľkými /aj chorými / deťmi
pozor na to vyberanie mandli, pokial to nie je uplne nevyhnutne (tj su preukazatelnym zdrojom infekcie a stale hnisave), nevyberat. lebo sluzia ako filter a po vybrati idu vsetky choroby na priedusky a pluca a to je potom nekonecno s liecenim.....
Dievčatá, často tu píšete o prekrývaní úst šálikom cez zimu. Ja to tiež tak robím. 😉 Ale moja pediatrička mi vravela, že to vôbec nie je správne. A potom som si to pozerala doma na nete a tiež som sa dočítala, že sa to nemá. Vraj sa tvorí pod šálikom chlad a vlhko, čo bráni správnemu dýchaniu dieťaťa. Ale teda, neviem, čo je na tom pravdy. 😕
@koniarova Ja som to tiež už počula. Asi na tom niečo bude.
@carlinko Niekde som čítala, že dieťa do 3 rokov keď aj ochorie tak si to jeho telíčko nepamätá, berie infekty rad za radom, ale imunita sa vraj buduje až od 3 rokov ( až od tohto roku si vraj telo pamätá ako bojovať s kt. výrusom). Skús si to pozrieť niekde na nete, možno sa aj mýlim. Skús tie šťavy na imunitu, ja robím cvikla+mrkva+jablko. 100g+200g+300g. Pri 3 ročných deťoch som za to, aby chodili do kolektívu, lebo tým, že prekonajú určité ochorenia sa im buduje imunita, ale pri 2 ročnom som si nie celkom istá, či je to tak. Aspoň vyskúšaj ako radia dr. koľko dní je chorý, tak ešte raz toľko mu daj na rekonvalenscenciu, ak je týždeň chorý, tak 2 týždne doma, nech sa imunita má čas dať do poriadku. A ten šálik cez ústa, neviem, znova som čítala 🙂, že to nieje najšťastnejsí spôsob, že práve vtedy má dieťa väčšiu šancu ochorieť. Držím palce
moj syn bol chory za prve 3 roky len raz, inak len trosku sopliky, ale nic vazne, ziadne lieky. ked nastupil do skolky, tak bol viac chory, ako zdravy. 2 dni v skolke, 2 tyzdne doma. 3 dni v skolke a zas 2 tyzdne doma. trvalo to ten prvy rok v kolektive. druhy syn je velmi casto chory, ma 2,5 roka. uvidime, co bude, ked pojde do skolky. ci bude este viac chory, alebo uz bude "otukany" bacilami a nebude uz tak casto chory. a starsiemu potom pomohli MArtankovia. skusala som vselico na imunitu, aj sirup za 1.200,-Sk som kupila a nepomohol ani ten. potom som mu uz od augusta davala Martankov a musim povedat, ze uz tolko chory nebol. a bral ich celu zimu, vlastne az do nejakeho maja. potom zas pauza do augusta. musi sa dieta postretavat s bacilami, aby si urobilo telo imunitu. prvy rok je asi najhorsi v kolektive.
@ivetka2510 Dala by som mu riadne vyšetriť nosnú mandlu. Napíšem ti moju skúsenosť. Malá nám nastúpila do škôlky v troch rokoch, odvtedy samé soplíky, ale nič strašné, zväčšila sa jej nosná mandla a dr mi odporučila ju dať vybrať, ale tiež som bola proti, veď namala ťažké choroby iba soplíky a následne kašel zo zatekajúcich soplíkov. Až jej narástla do 3 stupňa a mala ťažkosti s dýchaním, chrápala a najhoršie mala aj apnoické pauzy, kt. sú pre dieťa nebezpečné na srdce, mozog, nakoľko sa dobre neokysličujú. Vtedy sa mi aj týždeň (toľko trvalo ako nás objedanli na výber pod narkózou) zdal veľa, veď sa mi dusila, nedalo jej dýchať ani noštekom, ani ústami, no hrozné. Ona nevyspatá ráno, ani sa nečudujem, keď bola 50 x za noc pridusená a ani sa nedostala do toho najhlbšieho spánku, keby som jej to dala vybrať hneď v 3 rokoch bolo by lepšie. Nieje pravda, že všetko sadá potom na priedušky. Dala by som ho vyšetriť, pozisťuj kde vyšetrujú (nám zaviedli do nošteka aj takú hadičku na konci svetielko, takže videl celý nosohltan) dieťa to nebolí len šteklí. Vyšetrovali nás 3 dr. a len tento jeden dr. nás vyšetril takto riadne, ostatní len pozreli do nošteka a do krku. A jeden nás dokonca ani neposielal na vybratie a pritom, keď jej ju vyoperovali tak bola až 3 stupňa.

@albireo dakujem 🙂 ako som uz spominala vacsinou je to zmenou pocasia,..od oktobra to mal 4 krat ,prejavuje sa to zakazdym rovnako v noci ho chyti zachvat ,prvykrat som bola vystrasenba na dalsi krat som vedela ako reagovat ,otvorim okna ,zvlhcujem prostredie,ak nepovoli dam cipku .doteraz to vzdy zabralo takze nastastie sme nemuseli volat zachranku.do rana je to oki ,potmm je len kasel inak je celkom okej -teraz ma horucku ale myslim ze to je spojene s tym ze bol ockovany ...neviem musim vyckat,co sa bude diat..v skolke je 9 deticiek,hej vsetky sa striedaju co sa tyka choroby a vacsinou laryng.zapal hrdielka kasel ...rozpravala som sa aj s ucitelkou ktora ma tzakisto utesuje ze sa nemam lakat ze to prejde ..neviem ci je vsetko tu v rakusku takle ine ale oni sa nestresuju zo vsetkeho ako my slovaci .myslite zeby mi nepovedal nikto ak by to bolo vazne s malym ??ßpocas püobytu v skolke maly nekasle vobec !!!!!! na to sa pravidelne informujem ..takze ja uz sama neviem ze co 🙂nad tym ze ho cez zimu necham doma zacnem uvazovat aj ja ,lebo sama zistujem ,ze to nie je ok..,... dakujem vam pekne za odbornu radu