icon

8-dňová zápcha u 3,5-ročného dieťaťa

miroslavaa31
21. júl 2022

Ahojte,prosim realne skusenosti,co pomohlo pri takej dlhej zapche. Mala mala covid,teploty,pravd.aj tym zapcha,uz 8 dni. Je po chorobe stale unavena a nema silu zatlacit. Strava upravena,3x easylax,vlaknina. Je velmi tvrdohlava-stavy ovocne nepije,len cistu vodu. Co vam pomohlo pri tak dlhej zapche? Dakujem

pribinak
21. júl 2022

@diamond007 nemyslím že by ju zdrbali. Je to malé decko, ten stav sa rýchlo meni a Nie je to ako u dospelého

ninka2018
21. júl 2022

@anjelicek26 mam aj mladšiu a to isté ma 3.5

miska1236
21. júl 2022

@miroslavaa31 určite skúste ten makrogal ono zmakci stolicu a potom ide všetko von ľahšie a nie je návykový. Dobrý je aj Dulcasoft ale pokiaľ viem ten je momentálne nedostupný. Jediný rozdiel je len v tom ze makrogal je prášok a Dulcasoft sirup.

anjelicek26
21. júl 2022

@ninka2018 ja nechapem, co mi tym chces povedat? Ze vy mate doma vynimku s lenivymi crevami mozno s genetickej predispozicie predsa neznamena, ze zdrave normalne kakajuce dieta zrazu moze prestat kakat 8 dni a je to tiez ten pripad. Ale tak mamicka sa zariadi, do pondelka cakat ako odporucila pediatricka nemoze ani nahodou.

btw. to dcerine nechutenstvo moze pramenit prave ako priznak syndromu leniveho creva, ale to uz sme fakt mimo temy..

miroslavaa31
autor
21. júl 2022

@ninka2018 ma,tlaci ju,ale nema.silu vytlacit

ninka2018
21. júl 2022

@anjelicek26 sak keď dieťa nejedlo lebo bolo choré jasne ze ma zápchu...a keď mamicka chce čakať nech čakať a chudák dieta nech sa trapi

ninka2018
21. júl 2022

@anjelicek26 pohybu ma až až...neriešim to...nesťažuje sa,prdka si...a kaka pravidelne raz ,nič w tým nespravím udržuje si postavu modelky uz

naty2020
21. júl 2022

@miroslavaa31 zavolajte si aspoň na tú pohotovosť, 8 dní je strašne veľa, chudatko musí mať aj bolesti bruška... Je to naozaj veľké riziko a nezodpovednosť neriešiť to...

deedol
21. júl 2022

sla by som na pohotovost. a macrogol (dulcosoft) sice vsade odporucam, ale to je na pravidelne zmakcenie stolice, berie sa dlhodobo, teraz to uz nepomoze, lebo tam ma uz stvrdnutu stolicu, ktora naspat nezmakne. riesila by som to hned, bude to treba asi vybrat.

miroslavaa31
autor
21. júl 2022

@naty2020 samozrejme,ze som volala aj na pohotovost. Bolesti bruska nema,odporucili este ten macrogol,hned rano pojdem kupit.

miroslavaa31
autor
21. júl 2022

@ninka2018 trochu neprijemna poznamka..urcite nechcem cakat. Ano,aj pohot.som volala. Odporucili este ten macrogol dat. Dr.ma ukludnila.

miroslavaa31
autor
21. júl 2022

@anjelicek26 Nehnevaj sa,ale prisla som si po radu,s cim maju este maminy skusenost. Myslis,ze tento clanok mi mal pomoct? Trochu viac empatie..

anjelicek26
21. júl 2022

@miroslavaa31 prisla si si po radu a dostala si - zlu... ja som reagovala a poslala clanok kocke, co pise, ze jej dieta kaka raz za velmi dlhu dobu, co nie je normalne a ani zdrave a tiez to sem nepatri... tento a pripad kamaratky mi presne dokazuje, ze aj u malych deti sa vie crievko zauzlit ci pretocit... preto je opatrnnost na mieste. Lekarka po telefone bez sona nevie, ci je to tie 4% zauzlenie alebo 96% silna zapcha zo zatkou...proste nevie, spolieha sa na to, ze to to horsie nebude...

karhu
21. júl 2022

u nas pomohla mäkka hruska, je to sladke, mlady zjedol celu velku, do 24h prislo co malo aj s duplou😅
doma vareny jablkovy kompot tiez nie je zly🍏

seva22
21. júl 2022

Nam pomaha velmi v lete melón…na margo toho ovocia…ale v tomto stave podla mna uz neries stravu, chod ako ti vravi aj
@anjelicek26 na pohotovost

miskakyska
21. júl 2022

Skúste vývar z ľanovych semienok... alebo podrvit a nasypať do jogurtu,alebo sezamové semienka len tak hryzkat...my sme sa natrápili so zadržiavanim stolice s obidvoma detmi veru.... držím palce

oslo1
21. júl 2022

Ahoj,
Mam sice iba specialization z neuroscience, druhu zo NCMP, ale som continence link sestra (sister) na oddeleni, kde pracujem.

Takze, musis tu stolicou zhora zatlacit, dava sa Movicol challenge. U dospelych je to 4-8 vreciek Movicol. Da sa to do dzbanu s vodou. Pacient vypije a potom pije minimalne Este jeden cisty dzban s vodou, plus ine tekitiny.

U dceru by som dala 3movicoly do 400 ml, hned za to pomaly pit vodu.

Ja Este robim vysetrenie per rectum, velakrat davam klyzmu, phosphate enema aj napriek tomu, ze rectum je prazdne, stimuluje to crevo a pacient sa vyprazdni.

Este sa robi aj rektalna stimulacia. To tiez dobre zabera. To je ale skor pri neuro diagnozach.

Kludne sa pytaj. Rada odpoviem.

01matrioska
21. júl 2022

Akútne by som použila čípok. Z dlhodobého hľadiska, na zlepšenie trávenia, prípadne chuti do jedla je príjemný a užitočný artičokový sirup.

vilma7
22. júl 2022

Určite pohotovosť. 8 dní je veľa. Nechcem strašiť, ale kľudne si vyhľadaj pripad z Martina. (Kubka 2rocneho zabila zápcha).

seva22
22. júl 2022

@vilma7 musim ta poopravit: zabila ho nesprávna liečba tej zapchy:(

anjelicek26
22. júl 2022

@seva22 ano tak...crievko bolo nepriechodne a jeden klistir za druhym vohnal do organizmu vsetky tie nahromadene toxiny :( Pritom stacilo jedno sono spravit a videli by, ze to treba riesit chirurgicky. Tam velmi pochybila nemocnica.

vilma7
Autor odpoveď zmazal
vilma7
22. júl 2022

@seva22 áno pardón.

panelacikova
22. júl 2022

@miroslavaa31 ahoj, ako to dopadlo?

mtn112233
22. júl 2022

@miroslavaa31 ja síce nemám skúsenosť so zápchou u dieťaťa ale ja osobne som nebola na veľkej presne týždeň a to po pôrode.. pomohol mi glycerínovy cipok a zjedla som kvantum sušených sliviek.. potom to už išlo.. ale s dieťaťom by som už asi šla k doktorovi.. držím palce 🙂

janulik270
22. júl 2022

Ráno keď vstane letná voda,zavárané slivky stavu ak nemá rada stačia slivky,alebo čerstvé slivky,ak ste to skúšali a nepovolili tak volať detskej čo odporúča

tinkavvv
22. júl 2022

Ja len dufam, ze ste to dnes pred vikendom stihli poriesit.

ninka2018
22. júl 2022

@miroslavaa31 ako ste dopqdla

miroslavaa31
autor
24. júl 2022

Dakujem za rady mamicky. Na 9.den v piatok vecer sa to pohlo. Zabral macrogol a cipky. Lekarov sme v piatok obehali,bola som velmi sklamana..ziadne speci vys.pediatricka nechcela urobit,na sono ma moze vraj chirurg len poslat..co je blbost. Akurat som sa len dozvedela,ze naco sme prisli,ked ju nevie vysetrit,a ze ako jej daju ten klistir..Ano,je to sokujuce,ze 3 rocne dieta kope a nespolupracuje,ked dr.jej ide prstami do ritky..Trvala som na sone,tak som isla za dr.tam,ze si zaplatim,ze kym je nalacno,nech jej brusko pozrie. Uprosila som ho a po par minutach mi dokazal,ze to dieta sa neda vysetrit,len s injekciou(ano,neboli sme objednani a nemali ziadanku,teda neboli.sme.ziaduci..)..Podotykam,ze moja mala,je normalne,rozumne,ale ano 3r.dieta,ktore potrebuje chvilku a aj vysvetlit. Velmi som bola sklamana,ako sa pristupuje k detom,kt.potrebuju pomoc..nastastie sa nam to doma pohlo. Aj vcera aj dnes bola na wc. Takze som stastna a nikdy viac. Vela zdravia vsetkym.

panelacikova
24. júl 2022

@miroslavaa31 tak ja sa teším s tebou, že sa malá vykakala. ja som prekvapená z informácie ohľadom macrogol-u, pretože som celoživotná zápchárka, ale doteraz som o tomto prípravku nepočula, až vďaka tvojej téme, už ho mám aj objednaný pre každý prípad 🙂 prístup lekárov ma mrzí, bohužiaľ, čo sa týka detí, vnímam aj u nás akýsi nezáujem alebo ľahostajnosť. čo sa týka mňa ako dospelej, mala som úžasné šťastie na lekárov a to som ich doteraz ponavštevovala ozaj hojne 🙂
držím teda palce, aby sa to ustálilo a aby dieťa už pekne, pravidelne kakalo. pekný večer!