Môže to byť plodová voda?

1. sep 2022

Čaute baby. Chcem sa spýtať. Nie som prvýkrát tehotná ale aj tak som sa s týmto ešte nestretla.
Prvé tri tehotenstvá som mala celý čas vložku kvôli výtoku silnejšiemu. Avšak toto štvrté tehotenstvo je "iné"... Pred tým, než som zostala tehotná mi na urológii zistili vážny únik moču, avšak nestihla som sa preliečiť, nakoľko som zistila, že som tehotná. Čiže únik pokračoval a pridal sa k tomu tehu výtok. Od 20tt však mám pocit, akoby mi ani intimka tá malá nestačila. Mávam dosť mokro tam "dole". Na poradni mi kontrolovali plodovu vodu na sone, povedali, že nevidia, že by jej bolo menej, že vyzerá byť všetko v poriadku. Krcok mi tiež drží a je taký, aký má byť. Robili mi teda výter a poslali na rozbor. Po víkende som volala na výsledky a výsledky mám dobré, nič nenašli, tak som sa pýtala, či to teda tá voda nie je a na to mi sestrička do telefónu povedala, že voda sa vyterom nezisťuje, že iba nejakým Temešváryho roztokom, ale mne to nerobili. Sestrička teda povedala, že pokiaľ cítim pohyby a nemám ťažkosti, tak si nemyslí, že by to bola tá voda. Myslíte, že mi toto stačí k upokojeniu? 🙈 Na jednej strane má upokojili, že výsledky boli super, lebo som čítala, že pri úniku vody je zvýšené aj PH, ale aj moc som mala negatívny. Bábo stále cítim, nemám ťažkosti, no bojím sa aj tak. Alebo to je len moč keďže bábätko je už väčšie a čoraz viac tlačí na mechúr a keďže už pred tehotenstvom som mala vážny únik moču, tak sa to teraz len zhoršilo? Na poradňu idem až za týždeň. Sestrička povedala, že keby je to plodová, už by mi dávno odtiekla... 👀 Máte niektorá s tým skúsenosti?

babovka2321
1. sep 2022

Tak v nemocnici by ti mali vediet skontrolovat, ked im donesies vlozku, tam ti kvapnu ten roztok a podla sfarbenia to bud je, alebo nie je plodova voda.

heln
1. sep 2022

no, lezala som mesiac v nemocnici a bolo tam viac zien, ktorym po troske odtekala plodovka, takze ano je to mozne. istotu ti da naozaj len navsteva nemocnice, otestuju tym roztokom a budes vediet isto, len ak by to bola plodovka, tak ta uz mozu nechat v nemocnici.

anavixy
1. sep 2022

Daj si vlozku, taku tu porodnicku (aby nebola podlepena) a zajdi do nemocnice nech ti na nu ten Temesvaryho roztok naleju, nic jednoduchsie a doberyhodnejsie nie je 😉 ale myslim si ze sa ti zhorsil unik mocu, v tehotenstve to je viac menej bezne aj bez predchadzajucich tazkosti.

danielahamar
1. sep 2022

Ak je to plodová voda, klasická vložka presiakne

autor
2. sep 2022

No veď toto, že človek sa bojí... Aj keď tiež mi povedali, že to bude ten únik, lebo ja som od urológa mala tú najväčšiu možnú vložku a z nej zistil vážny únik moču (pred tehu), bola viditeľne ťažká 🙈 lieky som ani nebrala, lebo som čakala do ms, aby som vedela, či môžem brať, či nie. O bábo sme sa nesnažili cielene, ale keď sme už spolu spali, pozor sme si nedali. K urogolovi som šla kvôli tomu, že som sem tam mávala vlhké nohavičky a výtok to nebol, no keby som vedela, že ten únik je taký vážny, počkali by sme s "nedavanim si pozor"...
Mne práveže klasická vložka pretiekla aj pred tehu, keď som už vedela výsledky od urológa, tak som si začala dávať klasické ms vložky a aj tie boli presiaknuté. Na začiatku tehu sa mi to akokeby trošku upravilo, lebo mi stačila tenká malá intimka, ale postupne to bolo silnejšie... Od toho 20tt som mala pár dní takých, že som cítila ako sem tam "tečiem", no to bolo taký týždeň dva a teraz už zas sa cítim lepšie... No keď mi vložka presiakne, tak samotná vložka má divný pach ale nesmrdí nejak extra (vložky s optimalizáciou pachu), za to nohavice majú taký ostrý pach (každý deň dávam prať) ... Viem, s tým pachom vložiek a nohavíc to znie divne, ale čítala som, že plodová má pach nasladlý, ale taký nepatrný, že sa dá povedať, že je bez pachu... Tak som trochu pričuchla.... Iba raz samozrejme, neňuchám si veci stále 🙈 ak to niekoho aj tak pobúrilo, ospravedlňujem sa..

autor
2. sep 2022

A ešte taká vec, že aj keď intimky stále mením, za týchto posledných spomenutých pár dní som zo spodu vystipana 🙈 mám aj krém z lekárne pre tehotné na takéto veci, takže môže to byť predsa len ten moč? Alebo plodová voda na intimke by ma tiež "vyštípala" zo spodu?

danielahamar
2. sep 2022

Ak je to únik, tak moc, sprchová sa treba často a ak už aj svrbí, rob sedavé kupele v hypermangane. A hlavne, žiadne parfemovane vlozky

whatever1
3. sep 2022

Mna by taka odpoved neuspokojila, ze pokial citim pohyby tak je vsetko ok. To kedy mas potom prist, ked ich citit nebudes vobec? A to nie je pravda, ze by ti uz davno odtiekla ak by to bola plodova voda. Moze odtekat aj po troskach. To ze ti unika moc nevylucuje moznost, ze ti moze odtekat aj plodova voda. Moze aj nemusi. Chod vecer na pohotovost, dones so sebou vlozku, urobia temesvaryho test a budes vediet. Nikdo na teba nebude zazerat, je to uplne bezne postup.

whatever1
3. sep 2022

Este raz- ak ti unika moc, neznamena to ze ti nemoze unikat aj plodova voda. Co si mysli sestricka, ty alebo my je uplne jedno. Ciry(vodnaty)vytok je dovod na temesvaryho test.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre