icon

Ako pomôcť dieťaťu s fisúrou na konečníku?

biibiana
11. sep 2024

Ahojte. Prosím pekne, tie čo s tým máte skúsenosti. Ako môžem pomôcť dieťaťu? Dostala krem od gastro.dr. rectogesic také niečo. Dávame 2.týždeň ráno a večer. Obklady z repika, veľa tekutín, vláknina. Už to má asi 2.mesiac a je to nekonečný boj. Stále je to zlé. Dieťa nemá tvrdú stolicu a má ju 1x denne, má 8rokov. Už neviem ako pomôcť aby sme sa toho zbavili. Mamky dajte nejaké overené rady . 🙏😥 Ďakujem 🌷

gelifil
11. sep 2024

konecnik musibat vzdy mastny...stolica aby sa tam šmýkala, teda natierat, natierat...urcite pred stolicou ale aj pocas celeho dna

biibiana
autor
11. sep 2024

@gelifil Aha tak to som nevedela. dakujem

nenne27
12. sep 2024

@biibiana rakytnikovy olej.urcite.natierat a pomoze

jo234v
12. sep 2024

@biibiana nech pravidelne ked sa vyprazdni zje susene slivky 2az3ks a zaradit do stravy viackrat denne

biibiana
autor
12. sep 2024

@nenne27 mate s tým osobnú skúsenosť? koze ísť rakytnik aj takto vnútorné na rany?

biibiana
autor
12. sep 2024

@jo234v Áno skúsime, to mi nenapadlo.

dominiak
12. sep 2024

@biibiana ahoj. My sme dlhé roky bojovali s tvrdou stolicou a bolestivým vyprázdňovaním. Na zmakčovanie stolice odporúčam piť harmančekovy čaj, slivkový džús, ovsené kaše (dajú sa kúpiť rôzne príchute), resp. Ja som pomlela ovsené vločky na jemno zaliala s horúcou vodou nech trochu nabubnajù a do toho jablková výživa ( to synovi chutilo). Užívali sme aj hylak forte, to nejaký čas pomáhalo a potom neskôr sme prešli na Lactecon (dá sa užívať aj dlhodobo). Na bolestivý konečník sme krémy neužívali len kúpeľ v repiku, harmančeku a najlepšia bola dubová kôra. .. držím palce nech sa to zlepší.

biibiana
autor
12. sep 2024

@dominiak ďakujem pekne za info. Budeme skusat všetko.

stanulienkat
12. sep 2024

Vazelina, Rybilka

nenne27
12. sep 2024

@biibiana mam, ale s dospelym clovekom, nie s dietatom:( rakytnik sa uziva vnutorne lyzica vecer a tiez sa natiera rana...psyllium pit kazdy den...ale hovorim, skusenost s dospelym clovekom :(

liliana8
12. sep 2024

@biibiana velmi pomaha na zahojenie kokosovy olej- 2-3x denne potriet+plus trochu aj do vnutra.

biibiana
autor
12. sep 2024

@liliana8 No začala som dávať lekársku vazelinu, ide o to aby sa to premastovalo nie? alebo ma ten kokosak nejaký špeciálny účinok?

gelifil
12. sep 2024

@biibiana kokosak ma 1000 benefitov uz len z toho dovodu, ze je kokosak...na rozdiel od vazelinu, ktora je ropnym produktom

biibiana
autor
13. sep 2024

@gelifil jasné rozumiem, tak zmeníme za kokosak. ďakujem

liliana8
13. sep 2024

@biibiana ano, kokosak ma protizapalove a protibakterialne ucinky. Takze musi to byt naozaj panensky kokosovy olej.

anastacia1103
20. feb 2026

Dobrý deň, máme rovnaký problém aj rovnaký vek a nevieme sa tej fisury roky zbaviť. Prosím Vás, vy ste ako nakoniec dopadli ? Pomohol vám ten Rectogesic alebo niečo ?

biibiana
autor
22. feb 2026
@anastacia1103

Dobrý deň, máme rovnaký problém aj rovnaký vek a nevieme sa tej fisury roky zbaviť. Prosím Vás, vy ste ako nakoniec dopadli ? Pomohol vám ten Rectogesic alebo niečo ?

@anastacia1103 Dobrý deň. My sme skúšali asi 4 alebo 5 kremov aj rectogesic určite pomohol. Ten sa môže len tuším 7dni tam je kortikoid ak si dobre pamätám. Potom sme pravidelne dávali už len tu masť zo žraloka 😀 neviem teraz názov. Dcérke to trvalo viac ako rok kým sme sa toho zbavili. Pravidelná makka stolica je gro problému a ak má tuhú stolicu treba užívať duphalac. Po každej stolici sprcha a krem. Bol to boj na dlhé lakte. Držím prsty.

biibiana
autor
22. feb 2026
@anastacia1103

@anastacia1103 a áno ako tu na odporúčanie sme používali kokosový olej pred každým vyprazdnenim si dcérka poriadne aj dovnútra konecnika troska premastila, aby to pri prechode stolice neprasklo, myslím ze aj toto fakt veľmi pomáhalo.

gelifil
22. feb 2026
@biibiana

@anastacia1103 a áno ako tu na odporúčanie sme používali kokosový olej pred každým vyprazdnenim si dcérka poriadne aj dovnútra konecnika troska premastila, aby to pri prechode stolice neprasklo, myslím ze aj toto fakt veľmi pomáhalo.

@biibiana som rada, ze to pomohlo