Ako reagujete na pripomienky lekárov?
Syn bude mať v máji 15 a dnes sme boli na prevencii. Preto , že sedí pri mobile sme od lekárky počuli asi 5x, pritom syn aktívne športuje, to znamená tréningy, zápasy škola a málo času na mobil, čo sme pani doktorke pripomenuli nakoniec stále zostala pri mobile😀 (na chrbticu si máme aj tak iba vyhľadať fyzioterapeuta)
Ďalší kameň úrazu bola váha má 178 cm 57 kg tak to bol asi 5 minutový monológ ako sa má športovec stravovať. Bolo to pre mňa podnetné, len mohla s tým počkať po vyšetrení keď by už bol syn oblečený a nie keď stál bosý na podlahe???
Na záver sme dostali upozornenie na hygienu (čo čakala keď bol normálne 5 hodín v škole?)
Neviem či pani doktorka nemala svoj deň, lebo vždy sme boli spokojný s jej prístupom!
@deedol zbytočná dráma okolo ničoho, tak asi keď videla aký je chudý, tak to hneď začala riešiť. Či tam bolo 10°? Asi ťažko, viem ako teplo je v ordinácii, to za tých 5 minút muselo ublížiť teda. To je ale prehrešok
@anonym_06005a nejde o tu teplotu, ale pubertaci sa neradi vyzliekaju pred cudzimi ludmi. dojima ma, ze ti to musim vysvetlovat. mozeme debatu ukoncit, mame rozne nazory a nezhodneme sa, tak to nenatahujme. pekny vecer 🙂
@anonym_06005a nejde o tu teplotu, ale pubertaci sa neradi vyzliekaju pred cudzimi ludmi. dojima ma, ze ti to musim vysvetlovat. mozeme debatu ukoncit, mame rozne nazory a nezhodneme sa, tak to nenatahujme. pekny vecer 🙂
@deedol podobne.
@mandzula mne je jedno kto ako čo vie ci nevie,vysledok je ten,ze ti ĺudia smrdia...a preco ini pacienti nesmrdia? Takze ano,sudim...lebo uz nemam 20 ani 30 a o pacientoch aj starych ludoch viem toho celkom dost
@anonym_autor nauc syna, ze ked je mu zima a lekar ma monológ, nech sa kludne zacne obliekat. A ked sa lekarka spyta co robi, Ved nech povie, ze je mi zima. Urcite nebudem 15 minut drkotat zubami. Za dalsie tvoj syn nie je chudy iba dnes. Predpokladam, ze je chudy od mala. Dnes jeho doktorku osvietilo?! Kazdopadne tvoj syn je na jeho vysku chudy. Cize mozno by som zvážila nejaku upravu stravu a trosku sledovat bielkoviny. To ti pisem ako matka, co by si mojmu synovi zratala rebrá. Nie v zlom. Ale v dobrom. A co sa tyka jeho hygieny 🤣🤣🤣 jasne, ze hned po skole nebude vonat ako po sprche. S teda mna by ani nenapadlo brat si vlhčené utierky a pred obvodnou lekárkou ani nebezim z roboty sa umyt. Gyndos to je ine a samozrejme. Ale tak pani doktorka detska musi byt zvyknuta od hovienok po ine etnikum a urcite jej nemoze smrdieť puberťák aby ho komentovala. Za mna mala blby den. To sa stava. Ja by som to neriesila.
@ibatanecnica co ti poviem,ked aj na salu vedia prisť smradľavi a v prepotenom pyzame,ale tych starkych ani neodsudzujeme,ledva vedia co sa deje,ale prepanakraľa ved s nimi pride doprovod syn,dcera,vnuk a aj tym je to jedno? Ked pride taky na opetaciu tak ako to vyzera u toho starkeho doma? Otrasne niektoré pripady a chudaci stari ludia.
@janinah otec opatruje starkého. Ma 95 rokov. Kolko sa otec narozculuje, ze sa nechce častejšie umývať, ze ho cítiť. Starky chce len setrit, nedá si povedať. Aj mama mu chodila dohovarat..nepomohlo..nechce si dat oprat oblecenie, ze na co tak často prať, ze šetriť treba..takze nie vždy je to tak
@oblecenie99 🤣🤣🤣sa priprav.
@koniarova A dievcata v puberte nesmrdia iba chlapci?
@koniarova A dievcata v puberte nesmrdia iba chlapci?
@anonym_39a96f ale prosím ťa . Samozrejme, že smrdia. Téma je však o chlapcovi a k tomu sa vyjadrujem. Daj si kávu. 😉
@anonym_39a96f ale prosím ťa . Samozrejme, že smrdia. Téma je však o chlapcovi a k tomu sa vyjadrujem. Daj si kávu. 😉
@anonym_50bae2 Tak mam 2 syncekov malych vonavych, tak ma zaujimalo, ze ci len nas so synmi to caka 😃. Nemusis sa rozculovat za otazku. Ja kavu nepijem.
@anonym_61fb21 stareho cloveka urcitw na posteli ci stolicke niekto oblieka,tak mu nehovor,ze sa pritom neda umyť namocenym uteracikom,ja nikde nepišem,ze plati len a len sprcha
@anonym_50bae2 samozrejme, že "smrdia", ale úplne inak. Teda ani to mi nevonia a aj dcéru zvyknem sem tam upozorniť, čo s tým, ak treba. Ale chlapci smrdia inak a mňa niekedy z toho ozaj naťahuje.
Bože, toto moralizovanie, či sa mal alebo nemal umyť a podobne. Teenager je teeneger, ak ste išli rovno zo školy, tak proste to bolo cítiť a čo teraz? A váha? Môj syn 15 rokov, tiež meria ako tvoj a váhu má 60kg. Má peknú vyšportovanú postavu, ktorú mu závidia aj učitelia. Doktorka nám povedala, aby pribral. Má pravidelnú stravu, teplé večere, zje viac ako manžel a denne pohyb, prejde pešo 20km + ide na bike, keďže jazdí aj v zime, to je ďalších 20km. V lete viac. Ich metabolizmus je rýchly a pohyb robí svoje. Aj keby sme mu dali denne pečené prasa a tortu, tak pri tomto tempe nepriberie. Nevšímaj si to, doktori radi občas preháňajú. Naša tiež vždy nemá náladu. Dohovie aký mala deň tá vaša🙂
Prednáška o stravovaní bola pred vyšetrením, to bolo ako prvé. Podľa mňa je idealny 57 kg pri 178 cm pri raste a športovani???
Bola som ho vyzdvihnúť po 5 hodine zo školý, nemal sa kde prezliecť umyť a podobne.
Do školy dochádza lebo u nás na dedine nie je 2 stupeň a rovnako aj lekárka je v mestečku
@anonym_autor este som celu diskusiu necitala, tak ak sa opakujem, ospravedlnujem sa.. ale co bolo chalanovi po 5h v skole?? co potreboval prezliekat, prezuvat, sprchovat? dezodoranty existuju, umyvadlo, voda detoo.. cisty hadam bol.. ake problemy s hygienou sa tu opisuju prosim ta? :D moje dieta chodi k lekarke na prevencie okolo 14tej, po celom dni v skole a vzdy je cista, sucha, nespotena, tak ako odisla z domu, nevidim ze by jej rovesnici chodili spinavi a pod. Pred zubarkou si umyva zuby, a to chodim s nou min raz za mesiac.. cize ak to komentovala, asi nieco viac citila ako je bezne (?)
inak nic mi nepride take odveci na tom, tak si postal chlapec trochu u lekarky, z toho ze je bosy urcite mu nic nebude.. reci o mobiloch mi idu na nervy vsade, ale to uz ide s dobou, na to by som asi nejaku veticku povedala, na stravu by som tiez kludne teda do debaty prispela s tym ako sa mi dieta stravuje a vlastne aky je problem, preco to potrebuje riesit, lebo neverim, ze povedala lekarka ze je tazky/tucny pri takej vahe /vyske, skor chudy.. cize to by som nebrala v zlom a povedala ako sa stavuje, ze proste je taka postava chuda
@anonym_61fb21 stareho cloveka urcitw na posteli ci stolicke niekto oblieka,tak mu nehovor,ze sa pritom neda umyť namocenym uteracikom,ja nikde nepišem,ze plati len a len sprcha
@janinah tie uteraciky figu funguju a je to aj podla mna dost neprijemne obom stranam, aj ked viem, ze zdravotnici, opatrovatelia to davaju.. ale co je podstane ze,vela leziacich frflosov sa neda umyt ani bohovi. Keby som to nevidela na vlastne oci, neverila by som... este naschval sa nedal umyt, ze nech je ho aspon citit :D
@janinah prajem ti aby si si to prišla vyskúšať. Alebo dočkaj času na tvoju praženicu v plienke. Ty nikdy nepriznáš, aj inú odvráteú stranu problému. A aby som nezabudla, zastávaš svojich kolegov aj keď vyoperujú nesprávne oko? Tak to musíš byť fakt super chatakter👍
@janinah tie uteraciky figu funguju a je to aj podla mna dost neprijemne obom stranam, aj ked viem, ze zdravotnici, opatrovatelia to davaju.. ale co je podstane ze,vela leziacich frflosov sa neda umyt ani bohovi. Keby som to nevidela na vlastne oci, neverila by som... este naschval sa nedal umyt, ze nech je ho aspon citit :D
@simca06022011 nemusia byť ani ležiaci a je to boj každý deň. Stačí organický psycho syndróm, alebo Alzheimer a rodina má vybavené. Senior nemá 5 kg ako batoľa, že ho chytím a dám do vaničky, to by mala ale chváliaca sa zdravotná sestra vedieť.
@simca06022011 nemusia byť ani ležiaci a je to boj každý deň. Stačí organický psycho syndróm, alebo Alzheimer a rodina má vybavené. Senior nemá 5 kg ako batoľa, že ho chytím a dám do vaničky, to by mala ale chváliaca sa zdravotná sestra vedieť.
@anonym_61fb21 tak my sme mali cukrovkara, ktory nebol leziacia ale vyvadzal statocne.. zenu aj vycapal, len sa s niecim blizila, holy behal potom napriek aj po oddeleni.. a tak.. cize ja verim tomu :DD
@anonym_autor nauc syna, ze ked je mu zima a lekar ma monológ, nech sa kludne zacne obliekat. A ked sa lekarka spyta co robi, Ved nech povie, ze je mi zima. Urcite nebudem 15 minut drkotat zubami. Za dalsie tvoj syn nie je chudy iba dnes. Predpokladam, ze je chudy od mala. Dnes jeho doktorku osvietilo?! Kazdopadne tvoj syn je na jeho vysku chudy. Cize mozno by som zvážila nejaku upravu stravu a trosku sledovat bielkoviny. To ti pisem ako matka, co by si mojmu synovi zratala rebrá. Nie v zlom. Ale v dobrom. A co sa tyka jeho hygieny 🤣🤣🤣 jasne, ze hned po skole nebude vonat ako po sprche. S teda mna by ani nenapadlo brat si vlhčené utierky a pred obvodnou lekárkou ani nebezim z roboty sa umyt. Gyndos to je ine a samozrejme. Ale tak pani doktorka detska musi byt zvyknuta od hovienok po ine etnikum a urcite jej nemoze smrdieť puberťák aby ho komentovala. Za mna mala blby den. To sa stava. Ja by som to neriesila.
@betulinka1 Mňa by to ináč možno tiež nenapadlo, zabaliť mu vlhčené a na prezlečenie, najmä ak ide o chalana, ktorý bežne nesmrdi len tak, autorka to teda tvrdí. Boli zrejme rozbehaní, a proste si na to nespomenula, bola rada, že ona je na mieste, decká sú na mieste a že stihaju. Už sa mi stalo, že som išla prvýkrát na vyšetrenie s krčovými žilami a ja som fakt netušila, že to sa robi aj taký ultrazvuk či čo a sledujú sa komplet celé nohy. A teda ráno som ešte špekulovala, ktoré nohavičky si zobrať, ale potom som si to rozmyslela a dala si, chvalabohu, tie slusnejsie 😅
Ja mám trošku podobnú, nepríjemnú skúsenosť za sebou, ja doteraz nechápem, prečo to urobila vtedy naša pediatricka, či mala zlý deň.. mohla som mať približne toľko rokov ako ten chalan, fakt som v puberte nesmrdela, moja mama bola na také veci Hakliva a ona by mi to veru aj povedala na plnú hubu, keby hej.. bola som chorá, bolo potrebné odovzdať moč. Ráno sa tak doktorka rozhodla, ale mňa si ani neprezrela, len že mám doniesť moč, ALE!!!! či som sa ráno sprchovala? Ja som sa sprchovala večer, tesne pred spaním, no ráno nie. A ona že dovtedy ani nemám skúšať, ale nech sa najprv predtým osprchujem. Lekára sme mali v meste, my sme bývali mimo mesta, tak som s plačom išla osprchovať sa ku krstnej, ktorá tiež nechápala. Možno to bol nejaký speci odber, ja neviem, že som tam mala byť echt čerstvo čistá, OK, ja to aj beriem, ale povedala to vtedy tak sakra necitlivo, že mňa to veru rozplakalo a mala som z toho úzkosti dosť dlho 🫤
@betulinka1 Mňa by to ináč možno tiež nenapadlo, zabaliť mu vlhčené a na prezlečenie, najmä ak ide o chalana, ktorý bežne nesmrdi len tak, autorka to teda tvrdí. Boli zrejme rozbehaní, a proste si na to nespomenula, bola rada, že ona je na mieste, decká sú na mieste a že stihaju. Už sa mi stalo, že som išla prvýkrát na vyšetrenie s krčovými žilami a ja som fakt netušila, že to sa robi aj taký ultrazvuk či čo a sledujú sa komplet celé nohy. A teda ráno som ešte špekulovala, ktoré nohavičky si zobrať, ale potom som si to rozmyslela a dala si, chvalabohu, tie slusnejsie 😅
Ja mám trošku podobnú, nepríjemnú skúsenosť za sebou, ja doteraz nechápem, prečo to urobila vtedy naša pediatricka, či mala zlý deň.. mohla som mať približne toľko rokov ako ten chalan, fakt som v puberte nesmrdela, moja mama bola na také veci Hakliva a ona by mi to veru aj povedala na plnú hubu, keby hej.. bola som chorá, bolo potrebné odovzdať moč. Ráno sa tak doktorka rozhodla, ale mňa si ani neprezrela, len že mám doniesť moč, ALE!!!! či som sa ráno sprchovala? Ja som sa sprchovala večer, tesne pred spaním, no ráno nie. A ona že dovtedy ani nemám skúšať, ale nech sa najprv predtým osprchujem. Lekára sme mali v meste, my sme bývali mimo mesta, tak som s plačom išla osprchovať sa ku krstnej, ktorá tiež nechápala. Možno to bol nejaký speci odber, ja neviem, že som tam mala byť echt čerstvo čistá, OK, ja to aj beriem, ale povedala to vtedy tak sakra necitlivo, že mňa to veru rozplakalo a mala som z toho úzkosti dosť dlho 🫤
@oblecenie99 umyť sa zo spodu pred odberom ,aby bol moc co najviac "sterilny" je to bezny postup a vzdy sa tak moc odobera .Ale chápem, ze ti to nepadlo vhod.
@oblecenie99 a od vtedy sa sprchujes aj rano 😉. Za mna divne, hlavne u lekarov.
@anonym_autor co sa tyka hygieny, vždy keď idem k lekárovi a viem, že sa budem vyzliekať, sa predtým osprchujem. Tiez keď idem na gyndu, alebo zubárovi. Ako naozaj poobede "nuchat" spoteneho teenagera nie je nič moc. Ostatne za mna v pohode. Ono keď lelar niečo povie, zle je, keď nič nepovie, tiez je zle..
@oblecenie99 umyť sa zo spodu pred odberom ,aby bol moc co najviac "sterilny" je to bezny postup a vzdy sa tak moc odobera .Ale chápem, ze ti to nepadlo vhod.
@zuzi0911 hej hej, chápem ja, len vtedy som mala 15 rokov a ani som ani netušila, že budem mať odber moču, no a forma podania bola fakt otrasná.
Toľko toho😀 Včera som bola plná emócii, nevedela som kde to vyventilovať. Ono mi to pomohlo.
Kolegyňa v práci, že ani nemusel smrdieť, že chlapci majú niekde cajrajt tak spomenula jemu hygienu.
Človek sa snaží byť neprítomný, tak si to nevšimne. Ďakujem
@ibatanecnica pozri, ty si sa rozhodla, že prístup bol v poriadku, napriek tomu, že autorka z toho mala negatívne pocity a nepresvedčí ťa nič..
To veríš, že každá lekárka komunikuje vhodne? Naozaj?
@beronsche a co nevhodne na tom ze im povedala o co obohatit jedalnicek? To ako fakt?
Z jeho chudosťou??? Dnes mal raňajky, praženicu zv3 vajec, na desiatu mal chleba so šunkou, banán a jablko, buď to rozdáva , ale domov to nenosí. Obed v škole. Po treningu ho bude čakať varená večera "Francúzske zemiaky" a ako ho poznám okolo 20 večer si ešte dá rožky s pomazankou, alebo iba s maslom.
Jesť má čo, naozaj robím čo môžem.
Chce isť na Hotelovú tak tam pri ochutnavani sa neskôr vykrmi.
A fyzio má tento mesiac iba poobedné termíny😁
Z jeho chudosťou??? Dnes mal raňajky, praženicu zv3 vajec, na desiatu mal chleba so šunkou, banán a jablko, buď to rozdáva , ale domov to nenosí. Obed v škole. Po treningu ho bude čakať varená večera "Francúzske zemiaky" a ako ho poznám okolo 20 večer si ešte dá rožky s pomazankou, alebo iba s maslom.
Jesť má čo, naozaj robím čo môžem.
Chce isť na Hotelovú tak tam pri ochutnavani sa neskôr vykrmi.
A fyzio má tento mesiac iba poobedné termíny😁
@anonym_autor Iba 3 vajcia?
@blondi2 a má problém s chrbticou? Toho môjho to musel 4x zopakovať😀
@anonym_autor Iba 3 vajcia?
@anonym_39a96f na športovca asi málo, ale robil si to sám. Ja odchádzam do práce , keď ešte spi. Manžel pracuje na turnusy. Ranné stravovanie neovplyvním
Ja napíšem len k tej hmotnosti. Mám už dospeláka a tiež došiel z preventívky s tým, že "vraj mám viac jesť, tak ja už neviem, že čo ešte, však už teraz veľa jem". Je chudý, ale svaly má, proste taký typ postavy. On asi ani tuk nikde nemá. Silu a kondičku má riadnu. Zdvihy spravil asi jeden z mála z triedy. Veď oni ešte v dospelosti priberú. Ja nechápem, že čo je to teraz za trend. Veď kedysi sme všetci boli takí tenkí, chudí, vkuse v pohybe. 🤔
Ja napíšem len k tej hmotnosti. Mám už dospeláka a tiež došiel z preventívky s tým, že "vraj mám viac jesť, tak ja už neviem, že čo ešte, však už teraz veľa jem". Je chudý, ale svaly má, proste taký typ postavy. On asi ani tuk nikde nemá. Silu a kondičku má riadnu. Zdvihy spravil asi jeden z mála z triedy. Veď oni ešte v dospelosti priberú. Ja nechápem, že čo je to teraz za trend. Veď kedysi sme všetci boli takí tenkí, chudí, vkuse v pohybe. 🤔
@anonym_b732c4 inak tiez by som to trendom nazvala.. mne dcera prisla, ze trener povedal, ze ma 10kil pribrat (178cm/cca 55kg/14r). Skoro som odpadla a zrusila som ju, nech nepocuva kraviny. Lekarka nasa neriesi, ak dieta nema obezitu velku alebo fskt je podvyzivene dieta... ostatne beriem iba ako "nazor" niekoho...

@anonym_06005a tak asi pockam a vysetrim ho, ked uz je holy, a potom mam 5 min monolog, nie? bozeee.
@deedol zbytočná dráma okolo ničoho, tak asi keď videla aký je chudý, tak to hneď začala riešiť. Či tam bolo 10°? Asi ťažko, viem ako teplo je v ordinácii, to za tých 5 minút muselo ublížiť teda. To je ale prehrešok