icon

Alergia na roztoče. Dá sa mu nejako pomôcť?

evinkal
21. mar 2011

Ahoje maminky,rada by som vdela váš názor.Chlapec má alergiu na roztoče a keď mu robia testy vždy je to horšie a horšie...Dá sa tomu nejak pomocť aby sa to zlepšilo ak áno ako?Lekárka nám nikdy nič nepovedala,ani či sa niečomu vyhýbať...Proste o takejto alergii nič neviem...Poradíte mi prosím?Ďakujem

ajkapajka1
Odpoveď bola odstránená
jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
blue99
26. mar 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

začnite upravovať rozhádzaný organizmus,podporte imunitu,aloe dobré podporí a zlé vylúči,chemia ešte viac rozladí

lucy56
26. mar 2014

ahojte precitala som si temu aj ja mam doma alergika zatial ma potvrdene celorocne na roztoce,na ostatne sa mu robili testy krvne ideme na alergo v aprily ale mne sa zda ze ma aj na kvitnuce stromy,lebo uz zas aj napriek liecbe mali sme aerius nasadeny mu opuchne ocko,slzi,kycha aj teraz na jar ako zacalo vsetko kvitnut, ja som ho ale zobrala k homeopatke a vysadila mu ten aerius,vraj sa z jeho dlhodobeho uzivania pribera,a veru mal ho stvrt rok a pribral 1kg, a davam mu lieky od homeopatky a musim uznat ze za 1 mesiac sa malemu polepsil stav,kazde rano az do obeda mi soplil prudom mu tiekol vodovy soplik,teraz uz asi 2 tyzdne je ok,len sen tam si kychne,takze asi nieco na tom bude ze treba zacat precistovat cely organizmus,inak tiez by som poprosila o pridanie do sukromnej skupiny diky

textilprealergikov
26. mar 2014

Alergia na roztoče je jedna z najčastejčích. Klinicky sa prejavuje nie len atopickým ekzémom, ale hlavne respir. ochoreniami (alergická nádcha,zápal spojiviek,astma...)
Roztoče sa živia našou odlúpnutou kožou, majú radi teplo a vlhko. Skrátka naša posteľ je pre nich ideálna.
Alergicky pôsobia aj ich výlučky/stolica. Jediná ochrana je zamedziť styku medzi roztočovým alergénom a dieťaťom. Úplne zničiť sa roztoče nedajú, dá sa im však život stažiť. Vetrať, v zime periny do mrazu (mraz a chlad ich ničí, preto napr. aj od určitej nadmorskej výšky cca.900m už sa vyskytujú podstatne menej).
Vyskúšajte En-casing, t.j. obliečková baréra, cez ktorú roztočové alergény nepreniknú.

zaba87
7. apr 2014

Ahojte, aj ja by som sa rada pridala. Syn mal pred mesiacom 3 roky a pred týždňom nám zistili alergiu na - roztoče, perie a brezu. Ďakujem.

najpaplon
1. okt 2014

@zaba87 Dobrý večer a aké má prejavy? Ide o to, že krvné testy pri malých deťoch, alebo aj dospelých nemusia vykazovať úplne reálny stav. Je veľa alergikov s nízkymi hodnotami, čo majú ťažké príznaky, ale aj takých ktorých hodnoty sú vysoké a napriek tomu na daný alergén nereagujú dramaticky. Celkovo sa imunita detí vyvíja cca do 6 rokov a prejavy aj alergény sa menia. Moja dcéra má krvnými testami potvrdenú alergiu od 8. mesiacov teraz má 4 roky, takže to mám potvrdené aj osobne. V 8 mesiacoch mala hodnoty vyššie ako teraz, ale aj alergény sa zmenili. Vďaka všetkým opatreniam to zatiaľ zvláda bez liečby. Určite treba podporiť imunitu aj zvnútra (kvalitné probiotiká, betaglucan ideálne nie vo forme sirupu, obsahujú zbytočne veľa prídavných látok, kvalitný rybí olej najlepšie tekutý, (kapsule tiež môžu obsahovať prídavné látky), obsahuje veľa Omega 3 mastných kyselín, ktorý oproti Omega 6 eliminujú zápalové procesy organizmu, v zime vitamín D. Samozrejme veľa ovocia, zeleniny v surovom stave. Zároveň urobiť režimové opatrenia, hlavne lôžko, osobne by som odporučila aj kvalitný vysávač minimálne s filtrom Hepa 13, aby sa Vám povysávaný prach nevracal späť do miestnosti. Pri roztočoch je ideálna kožená sedačka, čo najmenej kobercov, záclon, závesov... Bohužiaľ nevýhoda alergikov je, že inhalačné alergie sa vedia krížiť s alergiami potravinovými (tiež vlastná skúsenosť). Ak budete chcieť napíšem do IP zaujímavé linky. Prajem drobcovi veľa zdravia 🙂.

zaba87
2. okt 2014

Ďakujem. Môžte napísať.

halalina
16. jan 2015

Ahojte maminy, tiez synovi (3r.) diagnostikovali alergiu na roztoce a hned predpisali lieky Montelukas a Aerius. A vraj ak sa to zhorsi tak kortikoidy. Nie som velmi zastancom tlmenia priznakov vyhradne liekmi. Mate niekto skusenosti aj s inou liecbou ako tou tabletkovou? Strasia nas totiz tym ze ak to nebudeme liecit tabletkami prejde mu to do astmy, Co si o tom myslite a ake su vase skusenosti? Tiez poprosim pridat do akejkolvek skupiny tykajucej sa tejto temy.

janinah
16. jan 2015

@halalina tiež sú mi lieky dosť proti srsti,mali sme aj obdobia,keď som ich synovi nedávala vôbec,ale to bolo napr. v lete pri mori a bol bezpríznakový...potom som si dovolila nedávať zas,bola pekná jeseň....a na poslednej kontrole nám podľa výsledkov zistili predastmatický stav a ak to nezastavíme,tak 😒 ...čo ti napísať?dávam mu lieky poctivo ako nikdy......Montelukast berie len občas teraz napr. 2 mes. v kuse a potom kontrola u alergologa ,Zenaro denne....neriskujem,astmu nechcem....do skupiny ť askúsim pridať,je však už skoro neaktívna,ale aspoň si prečítaš čo robia mamičky ako protialergické opatrenia napr. j atam píšem o onbliečkach Pristine a čističke vzduchu s ionizátorom..

0silvia0
16. jan 2015

@halalina ja som trpela alergiou na roztoče a prach asi 15 rokov, mne to prepuklo až v puberte a prešlo ma to po narodení druhého dieťaťa. Liečbu som nebrala žiadnu, vtedy sa predpisovali len nejaké lieky, ktoré ma oblbovali, tak som si povedala, že to brať nebudem. Tiež ma strašili astmou, ale žiadnu astmu napriek neliečbe som nedostala. Ja som mávala hrozné stavy, nemohla som dýchať, stále som soplila, v noci upchatý nos. Po narodení prvého dieťaťa sa problémy vygradovali, tak som sa odhodlala navštíviť alergologičku. Povedala, že keď dojčím, aj tak mi nemôže nič predpísať, vraj musím vydržať a keď prestanem dojčiť, mám prísť. Potom som však opäť otehotnela a po pôrode ma alergia prešla. Ale dcéra mala atopický ekzém pár rokov, takže akoby sa alergia presunula na ňu. Tiež jej to trvalo asi 6 rokov a potom ju to prešlo. Teraz už ekzém nemá.
Ale domácnosť bez závesov, záclon, kobercov bola pre nás samozrejmosťou a samozrejme antialergické matrace a paplóny.

halalina
16. jan 2015

@janinah
@0silvia0 Dakujem obom za reakcie, je to teraz cerstve takze este len citam a zistujem co sa dozviem, lieky som zatial nenasadila. Tie nocne mory ktore mozu sposobovat ma teda desia tiez. A kortikoidy pre take male dieta?? Ja neviem naozaj neexistuje ina cesta? U lekarov asi nie....

0silvia0
16. jan 2015

@halalina my sme u dcéry istý čas tiež museli používať kortikoidy na atopický ekzém, mala to škaredé a nič iné nezaberalo. Ale u lekárov asi veľa na výber nemáš, majú štandardné liečebné postupy...
určite vyskúšajte toto leto dovolenku pri mori, poprípade skúste navštevovať soľnú jaskyňu (so soľou z mŕtveho mora), ja som s deťmi chodila 2x týždenne a myslím, že to pomohlo vtedy, bolo to už dávno, mám už väčšie deti, detaily nemám v pamäti 🙂

halalina
16. jan 2015

@0silvia0 Aj my sme uz brali kortikoidy - aj na ekzem to mal len nieco okolo roka a teraz tiez pri tych zapaloch priedusiek.. nuz konecne aspon vieme z coho to vsetko bolo.. najhorsie je ze lekari to nasadzuju dlhodobo a to ma odradza, ked raz tieto lieky nasadis mas ich na cely zivot.. a neriesia priciny ale nasledky.. samozrejme aj sa bojim aby sa to nezhorsilo a fakt neviem co robit..

fackolka
22. jan 2015
Používateľ fackolka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fackolka.

Baby poradte mi aky paplon pre alergika? Hladam nejaky kvalitny ktory ked operiem nezostane z neho len jedna velka hrca ktora poputuje do kosa. Dám na osobnú skúsenost a aby sa dal prat pri vyssej teplote

hena6
6. feb 2015
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

ja som obejnala paplon z netu a mal by prist dnes 🙂 moze sa prat pri vyssich teplotach a hadam bude drzat a tym ze moj syn spi na boku tak mu dufam sadne a konecne bude zakryty

fackolka
10. feb 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fackolka.

@hena6 a to čo je za paplón??

hena6
12. feb 2015
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

@fackolka je to paplon z ale vera a pre syna som obejdanala paplon s dierou a konence je zakryty 🙂 hoci ma strosku zondil ze ake obliecky som mu k tomu objednala :D

hudecka9
20. feb 2015
Používateľ hudecka9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hudecka9.

haha to co je? to si urobila ci kupila? Nieco taketo by potreboval moj manzel 🙂

dasa71
2. mar 2015
Používateľ dasa71 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dasa71.

@hudecka9 to je paplon s dierou nepoznas? my ho máme doma 🙂 a je to dobrý výmysle veru :D

jamnicka
3. mar 2015
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

@dasa71 ja som ho chcela objednat pre manzela ale povedal ze je to blbosti ale ked ze mi vkuse berie paplon tak mu ho objednam k narodeninám :D

nella1
3. mar 2015

@janinah poprosim pridat do skupiny mamicky alergikov dakujem

fackolka
5. mar 2015

@hena6 a tie obliecky su k tomu ci sosobitne?

jamnicka
6. mar 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

@fackolka k tomu sa daju dokupit obliecky a co som pozerala tak maju obleicky z roznych materialov tak ze je z coho vyberat

mnamko
11. mar 2015

@janinah existuje ešte tá skupina?mohla by si mi pridať ak nie aké su to tie poťahy?

janinah
11. mar 2015

@mnamko pridám,tam píšem o tých poťahoch,vtedy to boli jediné čo som s adopátrala,myslím,že sú už aj od iných predajcov niečo podobné,treba pátrať

fackolka
16. mar 2015

@jamnicka a ty si to objednavala cez ineternte ci maju aj nejake predajne kde sa to dá kupit?

jamnicka
19. mar 2015

@fackolka ja som to kupila v predajni na ich stranke más aj miesta kde sa to dá kupit ja som si to potrebovala chystit nerada nakupujem cez net takéto veci

fackolka
27. mar 2015

@jamnicka no ja by som radsej sla do predajne kde najdem kde to predavaju?

annapalencarova
29. mar 2015

Ahojte baby,dcera ma 5 rokov a ma tiez alergiu na roztoce.asi od novembra min.roka sa mi zhruba kazde 2 tyzdne stazovala,ze ju bolia uska.raz jedno,raz druhe.Isli sme na orl,tam jej zmeral tlak v usiach a ze ma v obidvoch uskach zalahnute.predpisal jej Avamys do nosa,ze to ma suvis s tou alergiou.o mesiac sme sli na kontrolu
zas jej to tam meral s pristrojom,a ziadna zmena.hodnoty nezmenene,
.ako ona sa nestazuje,ze nepocuje dobre ,ale stve ma,ze to ma zalahnute.a asi sprej to neporiesi
Nie je tu nahodou niekto s podobnym problemom?