Čím potierať kiahne?
Ahojte baby. konečne malý dostal kiahne.... ale počula som veľa názorov na to, čím sa to má potierať... od tantum verde, tekutý púder až po ovsené vločky fenistil a pod... čo ste dávali vaším deťom ked mali kiahne?
tak baby, my mame kiahne teraz a prave sme dostali tip natierat acylpirinom rozpustenym v troche liehu...dam vediet ako to dopadlo... 🙂
Tanno-Hermal Lotio
nie je to tekutý púder, ale také mlieko, keď vyschne na kiahni, tak nestvrdne ako tekutý púder, nerobí na kiahni škrupinku ako tekutý púder, nám veľmi pomohol, obsahuje bilinky a triesloviny na rýchlejšie hojenie, používa sa na vysúšanie mokvavých postihnutí kože, pri ovčích kiahňach, opare, mokvavých a svrbivých vyrážkach, plienkovej dermatitíde.
nicim... odporuca sa tanno hermal lotio alebo cajovnikovy olej, kupel v hypermangane... ale najlepsie je nechat to tak 😉 fenistil kvapky su dobre, minimalne na to, ze uspavaju, tak je dieta kludnejsie a lepsie spinka 😀
nam bol od pediatrcky doporuceny Tanno hermal lotio, kupele v hypermangane, pri svrbeni Fenistil kvapky, pri teplote antipyretika. Kiahne uz mali obe deti a na 10 den uz boli v pohode 🙂
moje tri deti mali kiahne pred rokom, kupali sme v hypermangane, hned od prveho dna, a fenistilom natierali a ich t svrbelo a davala som aj fenistil kvapky a o tyzden sme uz chodili aj von, bez problemov
My sme mali teraz. Natierali sme lekárkym liehol z lekárne. Puder sa už neodporúča, presn epreto, čo baby písali. Teploty sme mali vysoké, takze ja murofen a fenistil🙂
My sme natierali liehom 60% roztok,ale riedili sme to, puder sme vobec nedavali a este vraj su dobre aj svedske byliny, ja som to detom minimalne natierala, hlavne nech su deti v teple a nech nechodia von, [rajem skore uzdravenie
..ja som dávala starším tekutý púder a v pohode 🙂 teraz mal kiahne susedin syn a jej dr. povedal, aby mu do kúpela dala lyžičku sody bicarbony, že je to aj proti svrbeniu a aj rýchlejšie uschnú chrasty..🙂 a vraj to tak aj bolo..
my máme kiahne teraz a dávame fenistil kvapky tanno herbal lotio a doktorka nám odporučila malinkej vitaminy b a c
Ja som mala kiahne ako pred 2 rokmi ako 30 ročná a nenatierala som si ich ničím, len som sa každý deň kúpala v hypermangánovej vode. Fialová voda spôsobila, že sa veľmi rýchlo zasušili. Rovnako som kúpala aj moju 10 ročnú dcéru, no tej som kiahne na tvári natierala aj tekutým púdrom.
pracujem v lekárni a co som doporucila maminkam tak jedinne tanno hermal lotio,a prišli potom podakovat ,že aka dobra vec nefarbi to pradlo a hned to vysychalo,....
Nam sa osvedcil tanno hermal a kupele v hypermangane.
Len aloe vera gel- 98%. U nás hojil krásne a bez jazvičiek.
skus zarobit trosku sody bicarbony ale najlepsie z lekarne bez konzervachnych latok, s troskou vody a potierat vatickou... 😉 tiez ich velmi rychlo vysusi a nesvrbi to vraj po tom lebo soda je alkalicka..
My sme potierali tekutým púdrom aj keď pediatri to už neodporúčajú...odjakživa sa to tým potieralo a teraz sa to neodporúča 😨 pekne a rýchlo sa to zahojilo mala pekné malé chrastičky 😉
len fenistil, kazdy den sprchovat a este taku fialovu vodicku sme mali, ale nenapadne mi uz napis - nam pediatricka vyslovene zakazala puder tiez kvoli tomu ze to len dusi..
nasa malinka ma jednu malu jazvicku - lebo si prvu kiahnu rozskrabala, inak je krasna ( chrasticky mala do 3och dni ), hojilo sa to strasne rychlo... malinky nema nic
ahoj, ja zhanam kiahne pre Olivku... ale uz mam info od dr., ktoreho sa isto budem drzat, az ich mat budeme
,,v ziadnom pripade nesprchovat, aspon tyzden to musi byt v teple a suchu! fenistil- ak by to velmi svrbelo( zrejme bude), na potieranie bud lieh 60% alebo tekuty puder, ale nepotlacat nicim, skor este podporovat tvorbu vyrazok napriklad homeopaticky- Sulfur 30CH 1x tyzdenne a proti jazvickam Antimonium tartaricum 15 CH obden, ale inak len vela vit.C a tekutiny a byt doma..."
nedavala som nic ...maly sa 2 krat denne sprchoval a po tyzdni sme mali pokoj :D...prve pupacne co som natrela tek. pudrom sa nam hojili dlhsie takze tek. puder urcite neodporucam .....juuj a davala som fenistil kvapky
my sme mali za 10 dni po kihanach skoro...kazdy den kupel v harmanceku a potom vyrazky sme potreli betadinom a + fenistil kvapky proti svrbeniu..a bolo...a hned popri prvej dostala kihane aj maldisa ked mala 2 mesiace , znasalo to velmi dobre...ziadne pudre nic
Ahojte mamulienky. Tentokrat kiahne chytili mňa. V utorok mi navecer len mierne vybehla teplota a od stredy som sa pekne vyhadzovala. Robili sa mi velke kiahne a je ich obrovské množstvo. Okrem svrbenia aj dost boleli. Teplota mi ani raz nevybahla nejako vysoko. Max . 38 stupnov. Lenže dnes bol muz u našej Dr. na kontrolu, pytala sa ho aj na mna a ked povedal, ze stale mám mierne zvýšenú teplotu, tak do tych 37, 5, tak ona, že aby som sa zajtra prišla ukázať, že to takto dlho byť teploty nemožu a pravdepodobne to posunieme na infekčné 😖 Z toho mám hrozu už teraz. Niektoré kiahne už majú pekne chrastičku, no veľa ich je ešte takých "živých". Dnes sa mi zdá, že už nepribúdajú. Včera sa ešte nejaké urobili. Nemáte podobnú skúsenosť s kiahňami? Je tá teplota naozaj už tak dlho, keď nie sú zo všetkých ešte chrastičky? 🤐
natieraj si to fenistilom.podla mna je ta teplota ok
kupat v hypermangane, ten vysusuje a kvapky fenistil oralne. (zatial sme nemali,len co pouzivali kamosky a planujem aj ja) Tekuty puder nie.
nam dala doktorka taku priesvitnu vodicku, pachne ako alkohol, ale pripomina mi vonou aj tekuty puder, vysusuje to.Teploty su ok, ja som mala kiahne ked som mala 12 a znasala som to horsie ako teraz moje deti. Mna to dost svrbelo a doteraz mam jazvy na niektorych miestach, preto netreba do toho sprtat. deti to znasaju, lepsie, preto som rada ze to dostali este kym su male.
Nenatierať ničím,fenistil kvapky a večer vlažná sprcha.
Nas maly ma kiahne teraz od soboty. Dnes som volala s lekarkou a ta mi povedala, sest dni nekupat, dokym nebudu chrasticky. Keby svrbelo davat fenistil kvapky a pripadne potierat tanno hermal lotio. Avsak nakolko je teraz dost teplo urcite maleho vecer oplachnem v hypermangane ako tu spominali ine maminy.
tanno hermal - tekute mlieko s protizapal. a protisvrbivym ucinkom 😉
My sa trápime s kiahňami teraz - vysypal sa v piatok - cca 40ks červených vyrážok, v priebehu asi 4-5 hodín zvodnateli a už som si bola istá, že to sú kiahne - do včera večera sa ešte vysýpal - dnes pri natieraní sme ich spolu rátali a prestali sme pri čísle 170ks - sú v troch štádiách - niektoré nové, niektoré vodnaté a niektoré už majú chrastičky. Teploty nemá, neškrabe sa,lebo dávame 3x denne fenistil a potieram mu to 2percentným salicylovým liehom...

ahojte naš Eliška ma teraz kiahne na odporučanie kamaratky som ju začala natierat Prečisťujúcim olej s bio výťažkami z čajovníka a rozmarínu alebo dokina povedala TANTUM VERDE roztok a ten olej čajovnika je fakt super vec