icon

Čo na ovčie kiahne?

hrustik1
25. máj 2012

Mamičky, poprosila by som Vás o nejaké rady ohľadom liečby ovčích kiahní .... Moja Karolinka má už 3. deň ovčie kiahne. Kúpeme sa v hypermangáne a natierame Fenistil gelom a Tantum Verde kloktadlom. Myslím si, že jej to veľmi pomáha ale i napriek tomu máme niekoľko veľmi škaredých mokvajúcich pupáčikov. Chcela by som od Vás nejaké osvedčené rady ako ošetrovať takéto pupáčiky, aby z nich neskôr potom nevznikli jazvičky. Ďakujem 😀

katrinka8
11. jan 2016

@zeytin
@evittam - babule, ďakujem veľmi pekne. Asi ho, chudáka, teda už nechám vonku spať, on je zvyknutý spávať vonku za každého počasia aj 3 hodiny plus doobedu chodiť von, takto spí doma a dnes ledva hodinu a pol... Našťastie u nás teraz prší, tak deťom zatiaľ nie je moc ľúto, že sú dnu... Inak ona kázala ostať dnu preto, že ak už ich náhodou má, aby nebol v chlade a nezarazilo mu to do tela dnu. Ale zase sa mi to tiež zdá teraz blbosť, lebo veď keby sme netušili že dcérka ich má, tiež by sme boli von, kým by sme to nezbadali, čiže aj keby ich už mala. Veď aj tak bolo vlastne, oni boli obaja von sa bobovať, a malá poobede dáko polihovala (ani potuchy som nemala, že kiahne, veď som aj zabudla, že v škôlke pred 3 týždňami ich mal 1 chlapček),a večer vo vani už vysypaná...

@horana - tantum verde je vodička - na zaschnutie 😉 Inak, včera sa mužovi zadarilo, sa mu riadne odsypalo z hypermangánu do vane, až sme sa smiali, keď sme to riedili... ale ma to prešlo, keď som to potom drhla... 😀

katrinka8
11. jan 2016

@s_mt - no tantum verde jej zabralo, už má chrastičky, a to nie je ešte ani týždeň 🙂 Ani nemá toho nejak veľa, ani teplotu nemala. Celkom dobre to znáša. Preto sa mi zdalo, že by bolo dobre, keby to mali naraz 😀 Potom zas riešiť, s kým bude chodiť do škôlky, keď s malým bude treba doma byť... 😖
No, snáď sa mu to objaví teraz, keď už to máme doma ☹ Radšej, ako keď je človek už v robote... alebo nebodaj aj dieťa v škole... Uff, dúfam, že to ozaj nebude po 21 dňoch, mohlo by skôr, lebo už máme teraz doma dosť, nieto ak sneh napadne aj u nás, to im bude riadne ľúto.

s_mt
11. jan 2016

@katrinka8 ja som na tom rovnako,ked uz moze chodit do skolky,tak vymysliet,kto ho tam bude vodit,ak mala dostane kiahne ;)

katrinka8
11. jan 2016

@s_mt - no to je úžas, že? 😖 Mne by asi musela mamina prísť alebo ocino, ale z opačného konca mesta sa sem kvôli tomu trepať ráno + potom po ňu...

nikasik
8. feb 2016

Mamicky moj maly ma ovcie kiahne 6 den. Od zaciatku nepouzivam pudre len cisto Betadine dezinf. roztok. Neviem, ale ake maju byt tie pupienky na 6 den... mnohe su malinke akoby uz tam bola chrasticka, ale este mnohe su este naplnene tou vodickou.... mame to tak pol napol. Pouzivali ste niektora len betadine?..Inac mne sa zda super, ze to krasne vyschne, nemokva pod tym, ale ..... stale tych mokvavych je dost tak ci je aj ucinny..

kvetka589
8. feb 2016
Používateľ kvetka589 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kvetka589.

betadine je len na dezinfekciu 🙂 ale ked to natries tekutym pudrom tak oni zvyknu prasknut a uschnut

tixi
18. apr 2016

Ahojte, tie co ste kupali deti pri kiahnach v hypermangane - kolko mu napustat vody do vane, tak aby je bolo co najviac? Ako dlho ma trvat kupel? Tvar ste vynechavali? Syn ma piaty den kiahne, no zacali mu niektore mokvat, niektore ako keby hnisat a vyzeraju byt zapalene, tak chcem skusit ten kupel...

tin007
18. apr 2016

@tixi Ak kiahne mokvaju, tak im voda nepomoze, este rozmokvaju viac. Mozes ich potriet cajovnikovym olejom (ale nie prasknute) alebo tanno mliekom (take biele), oboje dezinfikuje a vysusa.

tixi
18. apr 2016

@tin007, dakujem za radu, tea tree, cize cajovnikovy olej pozuvam uz niekolko rokov, tak snad pomoze aj kiahnam.

marti511
10. máj 2016

@erikasadek ani tu v italii ked Je usmoklene Ide do skolky

andruska80
13. jún 2016

Ahojte, naša 5 ročná má od piatku kiahne a má ich teda dosť, dnes sme boli u dr, napísal jej fenistil kvapky a tú hnedú vodičku z lekárne robené + že môžem striedať s tanno hermal. Doteraz ju to nejak extra nesvrbelo, ale dnes večer ani zaspať nemohla, plakala, že ju to strašne svrbí, potrela som je to poobede tým tanno hermal, a večer, keď plakala, tak tou hnedou vodičkou, vravela, že je to ok, len kým to nezaschlo - kým ju to chladilo, potom zas plač. Skúsila som jej teda dať studený obklad, tam kde ju najviac svrbelo a za chvíľu zaspala - nechala som jej to ca 5 min. Nemáte niekto skúsenosť, môže sa to, neuškodím jej ešte viac?

katarina85
7. júl 2016

Ahojte, prosím vás, čo je dobré na kiahne na chodidlach A medzi prstami? Všade sú už zapojené len na nohách nie ☹

maria.vinea
1. feb 2017

moja otazka zeny, moze preniest dospely clovek kiahne na babetka,...bola som pozriet babetka kamoskyne a moj syn mal kiahne pred dvoma tyzdnami? je to mozne aby som ja ich preniesla? poradte

ollski
1. feb 2017

@maria.vinea to je podla mna blbost, deti su infekcne len oar dni po vysype, kym nezacnu usychat vyrazky, pi 2tyz je tvoj sun predpokladan oki 😉...babatko by malo byt este chranene protilatku matky ak ich ona prekonala...

evittam
1. feb 2017

@maria.vinea Blbost. A tym duplom ak si ty uz kiahne prekonala.
@ollski No,to je diskutabilne ci nejak ochrani dojcene dieta len to,ze je dojcene od matky,ktora prekonala kiahne s infikovanou osobou a prenasacom. Skor nie.

marcelik88
1. feb 2017

@maria.vinea Tiez si skor myslim ze sa nic neprenesie.. babatka maju iny organizmus ako my dospeli takze by tam nemal byt problem.😉

kadan
11. mar 2017

@zuzie
ahoj aj môj malý má na konečníku, čo vám zabralo?
ďakujem

pebu
Autor odpoveď zmazal
kadan
13. mar 2017

@pebu Ahoj, zatiaľ kúpem v hypermangáne a sóde bicarbone, veľa vetráme, akurát som mu dorobila obklady z repíka tak uvidím za pár hodín či sa aspoň trošku zmenia. Na veľkej ešte nebol tak čakám a obávam sa toho. každopádne hneď po mu urobím kúpeľ. Dnes ani jesť nechce v puse má toho veľa a bolí ho to :-/

pebu
Autor odpoveď zmazal
zuzka17
14. mar 2017

Naša skúsenosť s kiahnami. Dostali sme ich minulý rok na dovolenke v Bulharsku. Davala som fenistil kvapky, pri teplote panadol, a potierala vira soothe gél či tak nejak sa to volalo a aj s alpou.. Tamojšia dr nám ešte dala kalciovy sirup a mali sme sa vecer chodiť kúpať do mora. To jej robilo veľmi dobre.. Bola vyhadzana strašne chudiatko ostali potom fľaky po chrbatiku ale tie do dvoch mesiacov zmizli. Doma som ju kupala ešte v roztoku hypermanganu

bibina224
14. mar 2017

V poslednej dobe dost casto pocuvam, ze baby pouzivaju tantum na kiahne. Ze celko rychlo pomaha pupienky vysusit a lahko sa aplikuje do vlaskov hlavne teda pri dievcatkach. Lebo sak viete, ze s tym pudrom to je niekedy nieco strasne len sa nalepi na vlasy a to je vsetko

lady6
14. mar 2017

ahojte, my sa teraz tiez trapime s kiahnami...jednoznacne odporucam telove mlieko Tanno Hermal, kiahne krasne vysusil. Pred spanim 2x denne fenistil kvapky. pokym sa nespravili chrasty, len som narychlo umyla intimne partie, ruky a tvar a teraz uz robim kupel z repika alebo hypermanganu. na 5-ty den sme uz boli vonku aspon na chvilku. 🙂

rrenata30
14. mar 2017

@hrustik1 ahoj ja som svojich chlapcov kupala vo vode s morskou solou...3-4 razy na den v tej vode a pitm po kupeli som natierala myslim ze sa to volalo betadine...krasne im to zasychaloa hojilo sa

kadan
14. mar 2017

@pebu
Ďakujem, dnes je to o dosť lepšie 😀

kadan
14. mar 2017

@lady6
my si dáme vychádzku zajtra konečne 6 deň 😀

pebu
Autor odpoveď zmazal
dulemaxa
8. júl 2017

Ahojte, možem sa Vás spýtať, aké mali deti príznaky pred vysypom? Dik 😉

evittam
9. júl 2017

@dulemaxa Ziadne.

dulemaxa
9. júl 2017

Nás syn ma mierne zvýšenú teplotu, bolí ho hlava a je malatny. Nechce jesť a to on si Lubi podať a leží len keď je chorí