icon

Čo pomáha na atopický ekzém u bábätka?

sheilla331
8. aug 2012

JE nejaka altrenativna liečba bez všeliakych masti.

vesnavesna
25. apr 2016

čaute ženy! chcem pridať našu skúsenosť. malému sa objavil ekzém v cca 3 mes. bola som zúfalá, pátrala... doškrabal sa a nelepšilo sa mu to po ničom od dr. teraz prišlo zlepšenie, začali sme chodiť plávať do bazéna so slanou vodou. ale dávame aj do kúpeľa morskú soľ, nie každý deň, striedame s vývarom z ovsených vločiek. ale čo sa mi zdá že zabralo najviac, sú probiotiká a omega 3 mastné kyseliny- rybí olej. to si dávam ja, keďže ho čisto kojím. (bude mať 6 mes.) plus ešte pijem žihľavový čaj- teraz je aj čerstvá jarná, treba natrhať a popíjať. tá je silne čistiaca a zaberá na ekzémy. proti nočným škrabotom sme vymysleli otočené pyžamko- nohy do rúk, rukávy do nôh🙂- čím vzniknú plné rukávky, ktoré si nezošuchne. ale dá sa len ked je zapínanie na stred a neotvorené nohy.) plus samozrejme si sledujem moju hladinu stresu, či vnútorného napätia, lebo to na dieťa vplýva ohromne. teraz keď to už nemá zapálené, len občas trochu suché používame olej s nechtíkom. ale osobne a zo skúsenosti si myslím, že vonkajšia kozmetika je druhoradá a príčiny sú inde. taktiež netvrdím, že táto naša skúsenosť musí fungovať všetkým. viem aká som bola zúfalá ja chvíľami... budem rada, keď niekomu pomôže. nech sa vám darí!!!.🙂

naturonline
26. apr 2016

v podstate pozor na vsetko - aj ruky pri dotyku by mali byt velmi ciste. hlavne sa treba vyhybat akejkolvek chemii, ci v praskoch alebo jedle a sucasne treba posilnovat imunitu, aby stav nezostal trvaly. mozno malo babo len tazky zaciatok a vsetko sa zmeni, vela som o tom citala, osobnu skusenost nemam. mozno skusit ESKIMO - kozmetika bez parfumacie a farbiv, presne pre spominane problemy
https://www.naturonline.sk/sk/kozmetika-pre-kra...
ale sama kozmetika to nevyriesi ..... hlavne vela lasky a trpezlivost 🙂

kubkovamama
26. apr 2016

Ahoj.Nam pomohla az zmena stravy a rezimu po tom co imunologicka na malom vyskusala vsetko co sa dalo..mal aj HIT,astmu.Vysadila som mu vsetky lieky,vylucili sme mlieko,sladké,maso,alergeny-napr.aj rajciny,zeler atd.treba si precitat na nete,uz je o tom vela clankov.Kupat pomenej a radsej vlazna voda ako tepla,ziadne mydla.Byt co najviac bez plienok,nepouzivat avivaz,zehlit..Mojmu sa to zhorsovalo v zime a ked bol unaveny,podrazdeny.Takze v pravidelnu dobu spat,venovat sa detickam.Nam to nepreslo hned,ale tak do 3r bol pokoj nadobro.Uz ma 7r a nebyva vobec chory a ekzem sa uz nevratil ani raz.🙂

henrietta77
26. apr 2016

nam pomohla modra indulona

gabikam23
5. máj 2016

Ahojte, stalo sa vám zeby čase dieťa malo z ekzému teploty? Žijeme v UK a tu nám doktor povedal,že keďže má ten ekzém taký rozsiahly tak telo bojuje tak že má teploty!?!? Ja som sa nikde nedocitala zeby ekzém spôsoboval teploty,tak mi to nedá,že či je to vôbec ekzém. Začalo to na tvárička,znicoho nič sa vyhadzala hlavne v miestach kde jej končila dudtka,mala to červené,na začiatku som to pripisovala slintaniu a ze vsetko opisuje. Potom sa to rozšírilo na bradu a krk a tiahlo zato ku ušiam, očiam. Po týždni som objavila malé vyrážky na prsiach v takom oblúku ako keď máte okraj goliera na tričku. A až po týždni jej vystúpila teplota na tých 38,5 aj viacej kakame. Ale inak je veselá živá. Ekzém sme mali predtým na rukách a nohách po čase to zmizlo ale to som ju ustavične nátierka, teraz ako sa jej to vyhodilo na tvárička tak sa jej ten ekzém vrátil. Teda pokiaľ je to ekzém. Momentálne to natierame bepanthenom a e45tkou na ekzém tak to celkom možné len tie teploty nie. Máte nejakú radu?

patrisha10
8. máj 2016

Všetko je o strave hlavne najprv treba liečiť črevá a vylúčiť potraviny ktore spôsobujú toto ochorenie najmä vajíčka-bielok, hovädzie masko a čo obsahuje naviac bielkovin

valsidalk
15. jún 2016

Ekzem nieje choroba koze ale choroba imunity.Treba liecit imunitu a nie exem.Ak budete dost vela hladat ,tak sa dozviete ze lekar ekzem nedokaze vyliecit,iba potlacit priznaky.Ovsene vlocky su dobre,ale mne sa podarilo najs nieco lepsie.Je to prirodny sirup na imunitu,ale co uz mozem pokazit ked sa nim natriem.200ml medu,200ml jablcny ocot,8 strucikov cesnaku.Ma sa to pit,ale ked som to vyskusal natriet na telo,spal som celu noc.Ten med z octom vam vytvori jemnu vrstvu na kozi a nic nebude schnut a svrbiet!!!.. Riedil som to neperlivov vodov aby som nebol moc lepkavy.Urcite to vyskusajte.Je to pecka!!.. Koza vydrzi aj cely den a nebudete sa musiet skrabat,co je najhorsie pri ekzeme.Vela stastia.

zuzi26
28. jún 2016
sareta
30. jún 2016

Zelam pekny vecer...pozrite stranku na fb...vytvorila som ju kvoli dcere ktoru som dostala z ekzemu (70% tela) alternativnou liecbou..stranku rozbieham pretoze pomaham ludom s tymto problemom a lepsie sa tak budem orientoovat..kludne pomozem budem tam peidavat recepty na ZDRAVE JEDLA pre DETI...o chemikaliach v liekoch a potravinach ..

https://www.facebook.com/groups/121487901189019...

spominanyotec
Autor odpoveď zmazal
misha424
25. aug 2016

aj tuto je celkom zaujímavé info http://www.mamickaren.sk/2016/07/04/co-to-vlast...

celasapremenim
25. aug 2016

baby vyskusajte tento krem, odporucaju to aj malym detom, je naozaj vyborny
http://www.energy.sk/sk/menu_x1155x.asp

gabuchah
20. sep 2016

@aurolea da sa u vas zistit aj to,ci zataze a neduhy su teda boli sposobene ockovanim?

malase
27. sep 2016

Baby ja tiez pridam svoju skusenost. Nas maly mal dost velky problem s exemom a nevedeli sme sa ho zbavit dost dlho. Skusali sme vsetky mozne kremy, masticky aj ATB masticky. Lekar uz bol bezradny a odchadzali sme odtial zakazdym s tym, ze to deti mavaju a mame sa s tym naucit zit. Je pravda ze niekedy to mal lepsie ale inokedy naozaj skarede az sa mi zdalo ze aj bolestive. Ja osobne som tento zaver vzdy odmietala pretoze bol vtedy len na MM ked mu to zacalo. A neverila som, ze z mojej stravy (ktoru som mala dobru podla mna) by preslo do mlieka nejake svinstvo ktore mu to sposobovalo.
Po asi miliontom googleni som natrafila na skusenosti s propolisovou tinkturou a otec mi potvrdil ze jemu to tiez zabralo na nejaky kozny problem. Bol trosku problem najst tinkturu so 75% alkoholom (tak som nasla, ze taka zabera najlepsie) a kvalitnu ale nasla som a na odporucanie lekara som skusila neriedenu na kusok tela a ked nebola ziadna reakcia davala som mu to na postihnute miesta (mal to na lickach) a po dvoch tyzdnoch cca nam exem uplne zmizol. Odvtedy exem nemame a je tomu vyse pol roka.
A co som robila tiez bolo, ze pri kazdom natierani som si predstavovala ako mu tinktura nici vsetky zarodky ktore ten exem sposobuju a som si predstavovala ake ma krasne ciste licka 🙂.

celasapremenim
27. sep 2016

@malase propolis bolo jedine, co pouzival aj moj dedko na vsetko
prosim ta daj mi link, kde to kupit :D my sice atopika doma nechovame, ale to sa hodi aj na ine veci, napr. na prilezitostne akne pri vacsich detoch a tak, a ak to mas v dobrom zlozeni najdene, usetris mi cas a velmi pekne dakujem

anickamaros
27. sep 2016

ja malu kupem v ovsenom kupeli mastin aloe vera a pomaha

malase
27. sep 2016

@celasapremenim napisem IP 🙂

anickamaros
27. sep 2016

@malase mozes aj mne

gabuchah
27. sep 2016

My dostali locoid...zabral...ale hned ako zabral som ho vysadila,po 3dnoch...ptedtym mesiac a pol sme tiez skusali vsetko mozne a pomohlo len na chvilu...ten propolis poztiem 🙂

nuska
27. sep 2016

V LR je teraz gel s aloe vera a propolisom v akcií ešte do piatka. Super kombinácia na tento problém. Ak by mal niekto záujem, idem objednávať, ale rýchlo. Najlepšie s KE a okolie, ale prípadne aj pošlem.

veronikaklikova
11. nov 2016

@malase prosim date mi vediet kde ste to kupili? Dakujem

malase
11. nov 2016

@veronikaklikova Pisem SS 🙂

sandey
12. dec 2016

Ahojte mam posledné kusy ovseného kúpela na atopickú pokožku, ak máte záujem, napíšte mi správu

20iffka
3. jan 2017

@gombiky ahoj, mozem sa opýtat? ten ekzem ste mali kde? malá ho dostala a kolko mal vtedy drobec mesiacov?

gabuchah
4. jan 2017

@sandey toto som zhanala,mali sme to v kufriku po narodeni...ja by som to zobrala

sandey
4. jan 2017

@gabuchah ahoj pisem sukromnu spravu

gabuchah
5. jan 2017

Baby a mate niektora take,ze pp atopickom ekzeme ktory uz nie je cerveny zostava obcas na nejakych miestach suchsia pokozka? Mala moja ma skoro ciste ruky,nohy a noc co noc sa mi skrabe a mrnci...fakt uz neviem co s tym...

anickamaros
7. jan 2017

jedna pani v poprade mi namiesala uzastny krem vsetkym odporucam

iinuska
7. jan 2017

Ja mam dobre skusenosti s Balneum hermal Plus- olej do kupela

bedovci1
13. feb 2017

@gabuchah u nás to isté v noci dcérka kope nohami, škriabe sa, mrnčí...☹ čítam tu celú diskusiu...
večer som ju natrela advantanom a locoidom, lebo už mala hrozný ekzém..☹