Čo robiť, keď dieťa stále kašle?
Ahojte,
Moja mala je tyzden a pol doma. Mala kasel (suchy) a sople do zlta. Mala aj teploty. Pred cca 3 tyzdnami sme brali ATB kvoli usku. postup lekarky bolo odobratie vyteru a zobrala CRP.
CRP bolo 0. Dala jej fenistil a liecenie volnopredajnych liekov. V pondelok som volala o vysledky vyteru a bol cisty, ze je to alergickeho povodu a dala nam este trifed. Ale prisli sme k nej na KO a sli na ORL. Dala som vysetrit chlamydie... Vsetko ok. Sopel uplne zmizol ale kasel je tam stale vlhky a drazdivy ale nic z nej nevychadza ani nevypluva. No vcera sme boli na kontrole a nakolko mala ma len kasel a ciste dychanie ukoncila mi ocr. Ledva som ju uprosila, aby mi este dnes dala cas. Podla nej je to uz doznievajuci kasel a nemam vymyslat a dat dieta do skolky.
Neviem ako sa skolka zachova, ked ju budu pocut tak hnusne kaslat. Kasle rano ked vstane, po namahe a ked spi. Dalsiu ocr pravdopodone ani nedostanem, HO nehrozi, babky nehrozia a zase na druhej strane mam vycitky dat kaslajuce dieta do skolky. Som zufala z tejto situacie.
@dada13288 ved ale vidíš, že všetko má ok. Aj môj hocikedy ide s doznievajucim kašľom. Akoby vykaslal ešte.
Takto kaslat moze este aj mesiac.
Vzdy kaslem este mesiac po chorobe
Deti bežne vykašliavajú aj tri týždne po chorobe.
Kaslat môže aj mesiac, toľko doma proste byt nemôžeš a ani to nie je dôvod na ocr bohužiaľ..
Doznievajúci kašeľ je v škôlke normálne tolerovaný. Keď je v pohode bez teploty, nie je malatna, neboli brucho, hlava , tak do skolky normálne ide . Veď to by niektoré deti nemohli byt v škôlke vôbec , keď kašeľ niekedy trvá aj mesiac.
ale je vobec dcera alergicka? nedala jej lekarka nieco na ulahcenie vykasliavania ked uz to ma vlhke a nevie sa dokaslat?
@dada13288 po chorobe ti dieta moze kaslat aj mesiac, to s nou chces byt doma mesiac? Pokial mas papier od lekara ze je dieta v pohode a moze nastupit do skolky nemas co riesit, v skolke sa tiez mozu ofukovat tak to proste je
Moje decká keď boli malé niekedy kašľali aj mesiac
Tetaz, je veĺmi rozšireny čierny kašel a na potvrfenie treba specialne testy z krvi. Aj, veĺa deťom vysiel pozitivny vysledok a pori tom sú očkovane. Z beznych sterov sa nedá zistit.
No dieťa ti môže kašlať aj mesiac.....a sú to len pozostatky choroby.....neviem čo sa plašíš, do pondelka to môže byť lepšie....ale ak lekárka odporučila návrat do škôlky, tak nerieš, v najhoršom prinesieš papier od doktorky že nie je infekčná, vtedy ti ani v škôlke nemôžu nič povedať
@anna777115 KO jej brali a bolo ok
@simca06022011 kedze ma nieco cez 2,5 roka ani k imuno k nej nemozem ist. Lekarka dala len odhad lebo ozaj z nicoho nic zacala kaslat a kasel neustupuje. A mame len trifed a mucosolvan.
@taktotedanie no bola som svedkom ako kamoska doniesla svojho maleho po 2 tyzdnoch liecenia do skolky. Stacilo aby maly raz zakaslal a ho nezobrala nasa ucitelka. Proste hadka velka, mala aj papier a nic z toho. Kamoska to riesila s riaditelkou a ta az povolila. Cize bojim sa co bude v pondelok.
@dada13288 zaujimave... podla mna uplne na nic lieky, okrem ineho... trifed mate ktory?
ci uz nerobia po tolkych tydznoch zle aj tie sirupy a nebolo by teda lepsie napr dat len nieco ako aerius a nieco prirodne na vykasliavanie, a dost.Ako nie som lekar, ale uz by som hladala nieco aby ulavilo sa dietatu a kaslat na lekarku. Za mna hodit pri nizkom crp nieco na alergiu.. treaz v dobe tolkych chorob je usmevne...
mozno este skusit zvlhcovat vzduch?
@simca06022011 zeleny, no a mam doteru eukalyptus a vetram stale. V byte mame velmi vlhko (60% momentalne). A ano este co radili bol fenistil ... Momentalne vseliek na vsetko ...
tak ale zeleny a k tomu mucosolvan, to ju len viac drazdi na kasel (?). .to nie su sirupy s rovnakym ucinkom? takto sa to uziva spollu? :DD cize vlastne trifed je proti opuchu a mal by ulahcit vykaslivanie ale aj muco pomaha vykasliavat.. A fenistil.. vsak trifed je aj proti alergii, cize to iste. Hadam napise sem dakto s aktualnymi skusenostami :D
ja by som nechala jeden sirup, cistila nos, a mozno sinupret dala to sme pri takychto ochoreniach brali casto, moze to mat len z tych soplov co mala na zaciatku, ze jej to zateka vzadu, preto ma take kasle ked spi, zobudi sa a pri namahe. Ale teda moja uz ma 14r my sme mali asi ine postupy...
A neboj, fenistil je roky vseliek :DD to alebo aerius sa vzdy do teraz dava k liecbe kaslov/soplov aj my to pouzivame vzdy, aj ak nedostaneme atb alebo sirupy na recept.
Ja, nemam dobru skusenost, ani so sirupmi na vykašliavanie, lebo oni praveže ešte viacej drázdia na kašel.
@dada13288 čudovala by si sa, ale antihistaminikum pri ochorení horných ciest dýchacích naozaj pomáha. Sťahuje opuchy sliznice hrdla a nosa, tým uľahčuje dýchanie a priechodnosť dýchacích ciest. Ja si ho vzdy pri nadche dam.
@dada13288 No nič, môj syn keď začal chodiť do jasliciek, ten prvý rok to bolo presne o Tom, že dokasliaval chorobu za chorobou. Keby bol doma dovtedy, kým kašle, tak sme len doma. Doslova. Prisahám mali sme taký polrok, že nekaslal snáď týždeň. Môjmu napr. žiadny trifed nikdy nepomohol, ani na mňa to nezaberalo.. vyskúšala som vtedy snáď všetko, napokon som zistila, že vlhký kašeľ so solmucolom, alebo dávam domáci tymianovy sirup. Sem tam na noc štvrtinu Dithiadenu, ak mu zatekaju hlieny.
Vitamíny iba rakytnicek, či tých mackov z DM a D vitamín z DM. Proste sme si tým museli prejsť. Naozaj platilo, že chorobami si posilnil postupne tu imunitu. Na druhej strane, u nás v škôlke sa z toho nerobí dráma, najmä ak máš papier od lekára.
@dada13288 riesit rovno s riaditelkou, oznamit ze dieta ide vtedy a vtedy do skolky bolo vysetrene pediatrom, pediater zrusil ocr, dieta je sposobile navstevy skolky
Nemas visc co riesit a debatovat
@simca06022011 pekne si to napisala, ja normalne zasnem z liecenia tej lekarky. To uz fakt si clovek lepsie lieky nasadi sam. Presne, Sinupret tam nikde nevidim. Ten nasadzujem okamzite pri soploch, nech sa to pekne rozpusta.
@buducamama ďakujem, ja si nikdy nie som istá co.. ale teda nás lekárka inak.poucila vždy, bola to ešte stará škola 😊 ja to aj nerada radím, ale veľa vidím ze ľudia neru kadeco a celá.aj zbytocne alebo dlho... A môžu potom aj lieky robiť zle, jasne ze lepšie by bolo keby lekár to nastavil.

ak to má fakt z alergie, tak proste len kašle ... astmatici a alergici to tak skrátka majú. kašlú ...