Dierka/kanálik nad zadočkom
Stretol sa niekto s tym ,že mala dietatko nad zadočkom dierku/kanalik ? poslali nas na chirurgiu mam sa bat ? neviete o čo by mohlo ist ?
ahojte tak sinus pilonidalis mam aj ja. uz asi 4x sa mi to zapalilo, zatial mi to neoperovali. je to velmi neprijemne a bolestive ked je to zapalene. k chirurgovi som po vycisteni chodila vzdy aj mesiac kym sa rana postupne zahojila a manzel mi to kazdy vecer este cistil aj doma. brali mi odtial vzorku na histoligiu a bola som aj na magnetickej rezonancii aby sa vylucil ako tu niekto pisal syndrom priputanej miechy. prejavilo sa mi to az v dospelosti. uz asi 2,5 roka mam s tym klud ale ktovie dokedy.
poznam jedno dietatko,co to ma, viem,ze sa to nedarilo dobre riesit,az po par rokoch. Tiez to riesili v BA na kramaroch a operovali to.
No, podľa toho čo píšete, to má aj moja dcérka, také ako špendlíková hlavička.....chodí, behá, inkontinentná nie je....
A ja som si robila srandu ze mam vynimocne dieta ze spon si ju tou jamkou spoznam kedykolkvek keby sa daco stalo 🙂 a ono to ma tak vela deti a este to ma aj nazov... Som sa na chvilu zlakla..
Aj moja to ma, malu jamku nad ritkou ale otvorene to nikdy nemala. V nemocnici mi k tomu nepovedali nic a doktorka tiez nie. Bude mat tri roky a este s tym nemala nikdy problem, a vyvoj pozadu teda nemala., skor naopak... 😉
ano aj my take mame! :/
bolin ste s tym u lekara?
treba to pozriet cez sono, ci to nie je napojene na nejaky organ v tele.....ak nie tak s tym nebudu vacsie problemy, inak sa to musi riesit operativne....
@katkasofi toto si perčitajte, preložte si to v google prekladači...
@katarinatibi Ahoj ale toto je dole aj na obrazkoch co by tam robila miecha?miecha az tam nesiaha miechu mame vyssie ovela vyssie... ci?
@dreamer1 tak ked to povedal chirurg a povedala presne toto aj moja teta co robila na novorodeneckom
@satanka1
@zarmeglab
@alexia11
malý mi cez víkend ochorel, tak sme isli dneska k lekárovi. ukázala som mu to a ten sa chytil za hlavu ze preco si to nevsimol skor, ze preco si to nevsimli v porodnici...no mohla som mu to aj ja povedat. malinky ma chripku a ked sa vylieci mam prist a posle nas na vysetrenie s tým. vraj pichnu daku kontrastnu latku a pojdeme na ct alebo sono...no neviem. vám to ako vysetrovali? MR, CT alebo sono? jak tam udrzim rocne dieta? myslim pocas vysetrenia??
@katkasofi neboj sa nic. Mne to doktor vysetril len pohladom a vedel o co ide a potom to prehmatal, tak sko som uz vyssie pisala, ci tam na pohmat citit vnutri tie kanalily. Ak do toho vpichnu kontrasnu latku, to bude najlepsie, tak presne budu vidiet ake velke a ako rozrastene to je. Drzim,palce, nech je to co najmensie, daj vediet ako se dopadli.
Aj mm to mal, ale uzavreté, neskôr ho to bolelo keď dlho sedel, tak si to dal operovať, mal tam cystu - zapúzdrené chĺpky, Dr. mu povedal, že to bolo niečo ako zaniknuté dvojča. Myslím že to vážne nie je a dosť aj časté.
@lenadka môj ex má 44 rokov a problém s tým ešte nikdy nemal ani to nikdy nijako neriešil...(operovali mu aj platničku úplne dolu,takže mu to videli a nikto nič ) a takisto syn 8 rokov zatiaľ nič a pritom mu to videli aj na pôrodnici ,aj detská lekárka..mám s tým behať? trošku ste ma tu vyplašili...

ahoj, ja to mam od narodenia, trosku hlbsie a ucelene, len musim dbat na hygienu,vzdy si to do sucha po sprche vyutierat. ale kamaratke to viackrat operovali, ona to nemala ucelene, ale tazko sa jej to hojilo. . je to individualne.
Sinus pilonidalis sa to vola, riesili mi to ako dietatu na Kramaroch, ale ja som s tym ziaden problem nemala, doktor sa mi nad tym pozastavil pri uplne inom vysetreni, nakolko s tym vtedy bola kamaratka na izbe. ukazoval studentom rozdiel medzi mojim a jej.