icon

Kedy ísť so škôlkárom k lekárovi?

16. sep 2024

Ahojte. Chcem sa spýtať skúsenejších mamín, kedy už je potrebné, aby choré dieťa videl lekár? Ide o to že 3 r syn od septembra prvýkrát nastúpil do škôlky. Po 4 dňoch mal priesvitný soplik, to sme od piatku do nedele preliečili doma a od pondelka išiel znova do škôlky. Po piatich dňoch znova priesvitný soplik, cez víkend už aj začal kašlať, je to taký vlhký dusivý kašeľ. Cez deň teplotu nemá, večer sa mu dvihne na 37,4. V noci mal najviac 37,2. Nechala som si ho doma ale teda váham, či to zvládneme doma, alebo treba ísť k dr?
Som doma na RD s mladším synom, čiže papier od lekára nepotrebujem žiadny, ale zas nechcem nič zanedbať. Kedy je už “správny čas” ísť k lekárovi?

Strana
z3
ankare
21. sep 2024

@dominikamacakova autorka písala, že dieťa má vlhký kasel

stanulienkat
22. sep 2024

@taktotedanie To je čudné, prečo mi potom lekári odporúčajú konvičkovať a hlavne v prvej fáze, keď je priesvitný sopel? Priesvitný sopel vraj znamena, ze ešte nemusí byť bakteriálna infekcia. Každý mi doteraz tvrdil, že zelený sopeľ značí bakteriálna infekciu.

ouwecka
22. sep 2024

@stanulienkat zeleny ani zlty sopel neurcuje ziadnu infekciu typu bakterialna alebo virusova je ro len zhluk boelych krviniek kt odchadzaju z nosa ako odpad
Priesvitny sopel obsahuje v sebe velku naloz infekcie skoro všetky sú virusoveho pôvodu

ouwecka
22. sep 2024

@stanulienkat treba konvickovat vzdy

stanulienkat
22. sep 2024

@ouwecka ved si precitaj odpoved @taktotedanie
Viem, ze ked je sopel zeleny, tak uz prepukla bakterialna infekcia. Kym je priesvitny, tak je to pociatocne stadium ochorenia. Teda mne to tak vysvetlili. Je mozne, ze sa mylim.

taktotedanie
22. sep 2024

@ouwecka to nieje pravda

taktotedanie
22. sep 2024

@stanulienkat ja som to riesila s viacerymi orl na seminari v ramci nemocnice konkretne 4 z toho jeden je detsky orl ani jeden neodporucal konvickovat v akutnej faze choroby
Ja sama som na ambulancii videla rozdiel ked mi niekto prisiel s otrasnou konjunktivitidou kedze cielene som sa pytala na konvickovanie odpoved bola ano konvickovali sme - tak sa necudujte, ze vam leje z oci hnis
Je to blbost asi ako pisat lokalne atb kvapky do nosa pediatrami a orl lekarmi len tak ako sa im zachce!!

ouwecka
22. sep 2024
taktotedanie
22. sep 2024

@ouwecka mne to nevysvetluj, ja som sama lekar a konzultovala som to s dalsimi lekarmi

stanulienkat
22. sep 2024

@taktotedanie tak kedy konvickovat? Pri zelenych? Nie je riziko, ze sa mi tie huste sople dostanu tam, kde netreba? Ved mne vzdy pomoze, ked konvickujem hned v uvode choroby. Castokrat mi ani neprepukne. Vincentka+sol. Uvolni mi dutiny.

daniela595
22. sep 2024

@stanulienkat tu sa pripnem,zaujima ma to,pretoze ja uz pri chorobe nekonvickujem,max. len strieknem morsku vodu,pretoze naposledy som si "vykonvickovala" taky zapal dutin ze to neprajem nikomu. Davala som sa 2 mesiace dokopy

taktotedanie
22. sep 2024

@stanulienkat nekonvickovat
Konvickuje sa len v ramci hygieny nosa alebo pri alergii

taktotedanie
22. sep 2024

Hoci ja uz som dnes videla ako nemenovana influencerka vyplachovala nos malemu batolatu s jacmenom takze mna uz snad nic neprekvapi

daniela595
22. sep 2024

@taktotedanie a striekat morsku vodu do nosa pri chorobe je ok?

taktotedanie
22. sep 2024

@daniela595 je kedze tak “daleko” morska voda nedojde

daniela595
22. sep 2024
ouwecka
22. sep 2024

@taktotedanie aha uz chapem tvoju reakciu,sorrac
Aj ked ti poviem ze moja skúsenosť je pri mne ze hned ako ma chyti nadcha a presne tečúci sopel a kýchanie je pre mna konvicka zachrana,pouzivam ju asi 2 roky
Moj zivot s amoze rozdelit (okrem ineho na pred a po svadbe a pred a po detoch )na zivot pred susickou a po susicke na život pred a po konvicke
Vincentka je moja kamoska,vyplachujem.len tym slana voda mi nevyhovuje a idem rano a vecer a hocikedy pocas dna kedy to citim
Akonahle ochoriem,pridam na pocte za den,ked citim ze stekli idem,vyfukam nos pred a po a zrazu dycham
Totálne som ako tazky alegrik mala také stavy ze mne nepresla voda na druhu stranu dutiny a raz som si ju prefukla do uší,stredneho a bolo mi zle den co mi sla utrhnut hlava kym sa to upravilo,takze som sa uz naucila
Takze okrem toho,ze po rokoch sa môžem konecnce nadychnut v noci sa moja chorôbnost znizila za.posledne dva roky z 2 infektov v nose za mesiac na Cca 4 minuly rok,posledna v auguste a teraz po roku,s tým ze mam "sopel" jeden den,druhy len doliecujem
Pre mna je v akutnej faze 1. Pomoc a nedam na nu dopustiť
Zaroven doplnam ze sa treba s nou naucit a pouzivat ju správne
Fakt mi vyplachne nos tak ze ten prvý den viem par desiatok minut mat čistý nos kym to zase zacne

Strana
z3