icon

Kliešť a reakcia doktora

lily14
11. okt 2022

Ahojte, pomooooc aké mám nervy,musím sa posťažovat ,čo sa mi stalo,už neviem či som P..A ja akobo kto??? A ako by ste reagovali vy?V skratke v sobotu sme boli v l de atď a v nedeľu som našla malému kliešťa,aj keď som ho v sobotu večer kúpala a prezerala ok šla som radšej na pohotovosť ,lebo staršej som raz vyberala a zlomil sa a celé zle! Ok boli sme super dr sekunda a krásne vybrala! Dnes ho vezmem a pozerá uff má ďalšieho mňa hlave,beriem lupu veď som staršia mamička že slepá či čo som😂a fakt kliešť .ok volám dr minimálne 10 krát nedviha že išla som tam a teraz to za ne ...cirkus. Ordinuje do 12:30 bolo 12;32 viem na ja chyba ale viem že sú tam do cca 15 lebo poradne atď. A vravím jej stretla som ju už ako ide domov pred dverami,že pani dr taká vec a že Vás prosím nevyberiete ho ,že ja neviem a nemám problém ani zaplatiť.a ona spustila,že je po pracovnej dobe ako sú to predstavujem atď a že mám v lekárni kúpiť speci pinzetou alebo prísť zajtra poobede že vtedy ordinuje! Ja uff nádych výdych ,že čo??) Že nie že to musí určite ísť von dnes a nie čakať do zajtra a sama to nedám,že idem poprosiť imundr alebo sestričku a ona spustila aká som drzá atď. Potom že poďte to vyberiem,ruky sa jej triasli,nervózna. Ľutujem že som nešla na pohotovosť 😢jasné zlomil sa jej čele to rozvrtala a vkuse svoje a že ja som drzá. No a vtedy som spustila aj ja že to ako som ju rozpráva a ako dr ako sa správa atď a že si mám b ať karty a ísť k inej dr Tak povedzte ako by ste reagovali a či som to presvihla a hlavne keď sa zlomil či mám stresovať😢😢😢fakt som z toho smutná a sorry za dĺžku prispevku

aurora33
11. okt 2022

@lily14 ak je dôležitá vec riešiť dovolenku a či nebude pri mori veľmi fúkať a či má matka zbaliť dieťaťu čelenku na uši alebo bude lepšia vata do uši tak ok. S takými dôležitými vecami tam chodili.

betka233
11. okt 2022

@aurora33 ono hej, ja sa tiez niekedy zasmejem nad tym, co som riesila ked bol synator este mini. Ale v tej chvili to tomu rodicovi take nepride 🤷🏿‍♀️ ked synovi doma odpadol pupcek, tak som sa nalakala ze to vyzera akoby zahnisane a utekala hned na urgent no a dr ma samozrejme hned zrusila ze sak sa to pekne zaceluje ze nic mu nie je a nech s novorodeniatkom nebeham po infekcnych urgentoch v zime 🙈 ale proste ja ako mamicka vtedy zostresovana, inak som premyslala... ako medvedica co si chrani mlada 🙈

lily14
autor
11. okt 2022

@aurora33 uff tak toto je teda fakt sila

lorin29
11. okt 2022

@lily14 radšej som nečítala všetky komentáre lebo by ma šlahlo ale kúp si toto ja vyberám kliešte už len týmto len ho podoberies par krát s tým potocis a je von.. Za mňa super vecička už som tak vybrala viac ako 20 kliešťov 😉
Len hlavne nepočúvaj rady vybrať ho prstami alebo mydlom na tamponiku

lily14
autor
11. okt 2022

@lorin29 mám to doma,ide o to zeromal.v hlave a vrátil sa plakal atď nevedela som sama a išlo hlavne o neprofesionálne správanie se ,ale vdaka

lorin29
11. okt 2022

@lily14 keď sa jedná o hlavu išla by som aj ja k Dr alebo na pohotovosť ... A s týmto správaním som sa už nie raz stretla takže ta úplne chápem predsalen idee o malé dieťa

veronikaszabova
11. okt 2022

@lily14 ak si reagovala tak podrazdene tam, ako tu, ked odpovedas.... Tak sa necudujem jej reakcii.

1mina
11. okt 2022

@kaktusik007 toto je inak pravda, my sme.kupili aj karticku a neviem co specialne na klieste male u ludi a prd s tim ide vybrat, tak som nam.kupila pinzetu pre.psov aku pouzivame u nasho psa a s nou ide vybrat vsetko... My ame mali tiez akysi bujary zaciatok leta malá chytila 5 kliestov !!! Ako byvame pri lese ale.orvy rok ich mala tolko...ja som to len spomenula dr ked sme tam boli skrz nieco ine a povedala mi co mam sledovat keby bola borelioza inak je zbytocne ist ozaj k dr na autorkinom mieste...este existuje nejaky zmrazovaci sprej v lekarni s tim vyberie asi kazdy lahko 🙂

sss777
11. okt 2022

@lily14
Skôr som to myslela tak, že lekárka mala po pracovnej dobe rovnako ako predavačka v potravinách a lekár nie je otrok. Mnohí lekári chodia popoludní ošetrovať svojich onkologických pacientov, aby nemuseli s chorými deťmi čakať v čakárni. Ale ty si neakceptovala jasne dané pravidlá/ordinačné hodiny a ešte sa rozculujes.
A kliešť vypúšťa akékoľvek patogeny prakticky hneď po prisatí, takže to nebola život ohrozujúca situácia.
Ale na každý protiargument reagujes podráždene a verbálne agresívne, takže určite bude najlepšie riešenie zmeniť lekára. Lekárku tým určite len potesis.

lily14
autor
11. okt 2022

@sss777 prepáč nebola si tam tak nevieš a nie nesúhlasím porovnávať obchod ,predavačku a doktora aj ich plat by si porovnala!!!!!!!

petulda333
11. okt 2022

@lily14 hore pises,ze si ju stretla ako ide domov a potom,ze tam bola do 3 kvoli poradnam. Tak ako?

lily14
autor
11. okt 2022

@petulda333 na dverách má že poradne do 3

h2
11. okt 2022

@martul Predpokladám, že ja som tá "pani, čo vyberá kliešte mačkám". Nechápem, prečo by si nevedela, ako na mňa slušne reagovať. Môžeš mi to nejako vysvetliť?
Ja nevyberám kliešte len mačkám. Ako som písala vo svojom prvom príspevku v tejto diskusii, vyberám ich aj sebe a ostatným rodinným príslušníkom, vrátane syna. Viem to robiť, čiže nie sú to pokusy na dieťati. Na rozdiel od toho, keď si sa ty pokúšala vybrať kliešťa bez skúseností a dopadlo to tak, ako si písala. Na vybratie kliešťa naozaj netreba mať vyštudovanú medicínu.

sss777
11. okt 2022

@lily14
A čo to má spoločné s platom? Veď predpokladám, že si lekárka plat zaslúžila vlastnou šikovnosťou. Ako si zariadis, tak máš.
Akože preto, že zarobí nadpriemerne, musí byť k dispozícii aj po pracovnej dobe? Ona si nezaslúži voľný čas ako predavačka/inštalatér/recepčná/hocikto iný?
Čo ak mala doma vlastné choré dieťa?
Keby aj nemala, má právo na voľný čas ako každý iný člen spoločnosti.

leskovael
11. okt 2022

@lily14 ich plat netreba porovnávať... Proste každý má pracovnú dobu a iní ju majú rešpektovať.

lily14
autor
11. okt 2022

@sss777 ešte raz,ja neriešim z nemohla a nechcela ale ako sa vyjadrila!! Drzá a nepríjemná aj ja robím s ľuďmi na súde a snažím sa pomáhať a nikdy by som ich neotocila keby niečo pre nich vážne potrebovali,ale to je asi o ľuďoch . Vieš ja som nešla kupovať rožky ale ku dr som prosila o pomoc tak to je fest rozdiel!!!!!

sss777
11. okt 2022

@lily14
V tom prípade som to nepochopila. Mala ti slušne povedať, že dieťa neosetri, lebo má po ordinačných hodinách. Ale máš pravdu, nemala byť drzá a nepríjemná, mala ti to povedať kľudne a vôbec nediskutovat, aby nedošlo k takemu hroteniu situácie.
Dúfam, že sa ti podarí nájsť lekárku, s ktorou budeš spokojná

bublinka1426
11. okt 2022

@lily14 kludne chodte napohotovost, je to vase pravo,.

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
leskovael
11. okt 2022

@lily14 ty si ako reagovala keď odchádzala a odpovedala ti že je po pracovnej dobe? Lebo veď v podstate ti dala radu, že máš kúpiť sprej v lekárni a pinzetou vytiahnuť (to že si nato netrúfaš, alebo to nevieš je ok, nie každý to vie, ale jednoducho to v tom čase to momentálne nebol jej problém..je človek.. Mala po práci, možno v hlave milión súkromných vecí ktoré treba ísť vybaviť atď..) Lebo teda ja si štýl ako píšeš že si reagovala "nádych, výdych... Čo????...." tiež nepredstavujem ako 2x slušnú, najmä keď si išla v čase kedy si už nemala ísť. Vieš možno si práve ty na lekárku pôsobila drzo že ešte reaguješ hnusne.. A tak z toho vznikla situácia aká vznikla..

lily14
autor
11. okt 2022

@leskovael ja som ju pekne milo pozdravila a milo vysvetlila a poprosila či aj za extra poplatok sa mi na to pozrie alebo či mi niečo poradí a či pohotovosť ! A ona hneď drzo zareagovala!!!! Už to tu nechcem riešiť hľadám novú pediatričku aj ja si môžem vybrať ku komu ona už nech ide do dôchodku má cez 70 a očividne už nemá nervy!!!!

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
11. okt 2022

@lily14 bozinku, este milion vykricnikov napis 🤦

aurora33
11. okt 2022

@lily14 úplne si viem predstaviť to milé pozdraveníe a milé požiadanie. Už len z toho ako tu píšeš o tebe veľa vypovedá. A naozaj si nájdi inú pediatričku. Tejto starej urobíš neskutočnú službu. A vlastne novej mi je už teraz ľúto :D

viestta
11. okt 2022

@veronikaszabova a vieš, že neviem prečo som teba označila, keď to malo byt autorke

veronikaszabova
11. okt 2022

@viestta ja som to aj tak pochopila 🙂 ze omyl. V pohode 🙂

iwesska
11. okt 2022

@lily14 Preco si myslis,ze ked lekarovi ponuknes peniaze,bude robit ako ty chces? Myslis,ze ona nechce mat volno,ze nie je unavena,ze si nepotrebuje ist nakupit? Ze ked sa rozhodla robit pediatricku,musi byt 24hod.k dispozicii svojim pacientom,lebo si to zaplatia?!? Inak vela stastia v hladani,lebo v dnesnej dobe budes rada,ak si tvoju kartu mimo obvod niekto vobec zoberie,nie to este,aby si si vybrala pediatricku,ktora bude ochotna pravidelne tvojim detom klieste vytahovat.

ladyvi
11. okt 2022

Ani sa necudujem 70rocnej pediatricke, miesto zasluzeneho odpocinku riesi klieste po pracovnej dobe😂 Mozno si bol uz 10ta v ten den s "vaznym" problemom a ty si to schytala na zaver. Obe ste sa vynervili a hotovo. Pravda, kto zareagoval zle bude niekde uprostred. Inak niekedy staci poprosit susedov ci nevedia vybrat kliesta. Vacsinou sa niekto najde,kto to vie vyberat sikovne.

sardinka32
11. okt 2022

Ja nevidim problem v tom, ze si za nou sla s tym kliestom. Keď uz si ale videla, ze nie je ochotna sa vratit do ordinacie, mala si sa otocit na opatku a íst tam na další deň...ak by si nevydrzala, tak aj tu pohotovosť by som skúsila. Bolo zbytočné sa s nou hádať, je to vzdy o človeku...niekto je ochotný viac a niekto menej.

martul
11. okt 2022

@h2 ty vieš o mne zauji veci, ako vieš, že bez skúseností?! 100krat sa podarí 101krat nie. Tvoja reakcia bola teda,,maximal slušná ".