icon

Ktoré kravské mlieko je najlepšie?

marion09
7. feb 2018

zeny prosim uprimne poradte....ktore kupovane krabickove ci v plastovej flasi kravske mlieko je najkvalitnejsie,najvhodnejsie na pitie pre cca 1,5 rocne babo?este sa kojime ale na ranajky lubime chlebik s maslom a k tomu take mliecko....ale ktore?znacka Pilos,Coop jednota,Clever,Tesco value,Rajo,....???

prevenar
7. feb 2018

@44janica44 samozrejme ,ze mam . zlepsene zivotne podmienky nic nemenia nic na tom co som napisal vyssie.

stale dochadza k znasilneniu, ukradnutiu mlieka, urceneho pre teliatko ...k zabitiu teliatka a neskor aj matky. nic to nemeni na tom ,ze je to materske mlieko ineho zivocisneho druhu plne estrogenu a inych inych rastovych hormonov, priamo zo zvierata bez pridania cohokolvek.

cize, chcela by si sa vymenit s "kravickou u babicky" ? ..mala by si super vybeh, cerstve seno a tvoje dieta by dostalo kvalitne krmivo. zila by si vo vysokom standarde.

lily09
7. feb 2018

@marion09 je dostat speci hrniev na pasterizaciu

kuriatkomm
7. feb 2018

@prevenar prečo tak dramatizuješ? Predpokladám,že si teda vegán,či?
Nie každý sa rozhodne pre túto cestu.
Stále sú tu ľudia,kt si chcú v nedeľu napiecť koláč a spláchnuť ho mliekom ako 🙂
Ľudia chcú maškrtiť a žiť aj keď ide o jedlo 🙂

prevenar
Autor odpoveď zmazal
prevenar
7. feb 2018

@kuriatkomm cim konkretne dramatizujem ? ..resp. co na niektorom mojom vyroku nie je pravda? ..skus konkretne, mozno som nieco prehliadol.

stale su tu vselijaki ludia, staci sa pozriet do vaznic ...ale co to ma spolocne s tym co som napisal ?

(sry. preklep 🙂 )

44janica44
7. feb 2018

@prevenar mhh tak podľa teba by sme sa mali stať všetci vegetarianmi...... vlastne veganmi a ked už davaš ludí a zvierata na jednu rovnakú úroveň tak čo urobíme s tými mäsožrravými zvieratami.... tie vyvraždíme ved aj oni zabíjaju pre mäso a dokonca aj mláďata .......

a keby maš náhodu psa ----- myslíš že to maso čo by si mu dával v konzerve malo extra krásny život a bolo usmrtené extra humánnym spôsobom.... no ako by si sa rozhodol nechall by si psa hladovať alebo by si sa ho snažil naučiť na vegansku stravu... a keby ju nechcel nechal by si ho vyhladovať na smrť

ja pijem mlieko a jem maso nemam ho každý den ale jem ho bez pocitu viny ak ho mám kúpene od farmára vlastne drobnochovateľa lebo viem že to zviera nikdy nehladovalo a malo aj ked krátky ale pekný život lebo to hovädzie čo kupujem vidím dennodenne sa pás na lúke s mega veľkým výbehom

ked už sa tu oháňaš hormonmi len si pozri kolko ich máš v obyčajnej pitnej vode...

klarissa25
7. feb 2018

@prevenar hovori ti nieco potravinovy retazec? Aj zvierata jedia ine zvierata, proste je to tak, ja nemam nic proti veganom a tak isto by oni nemali odcudzovat tych co nimi nie su, teba nikto neprinutil stat sa veganom tak ani ty tu nemusis nikomu nic.vnucovat...

zuzina316
7. feb 2018

Dnes už snáď "nekontaminované" veci ani neexistujú. Časť plastov sa napr. našiel vo vode, ktorú pijeme. Žiaľ je to tak. A keď chcem mlieko pijem keď nechcem nepijem.

potvora1
7. feb 2018

Každé dieťa je iné, môj mal mlieko veľmi rád, síce som ho do 14 mesiacov kojila, ale rád si doprial občas ráno trošku mlieka, kupovala som v tej dobe Tesco mlieko, 3.5 percent. Prežil to bez ujmy a už je z neho zdravý 11 ročný chalan, keby mal tráviace problémy, alebo mu nechutí,tak mu ho jednoducho dávam, ale popri vyváženej a pestrej strave som mu to mliečko dopriala, UM neochutnal nikdy, nebolo treba😉

prevenar
7. feb 2018

@44janica44
..to si uz kazdy musi vyriesit sam ,ze akym sposobom chce zit.

- nerozumiem co by sme mali robit s masozravymi zvieratami. ja som clovek , mam system moralnych hodnot, cit a sympatiu pre iny zivot. masozravce nedisponuju takymto systemom myslenia. ci ty sa citis , ako zralok, ci lev a nie clovek ? ci tvojim vzorom na existenciu je svet masozravych zvierat? cize v skratke, neurobime s nimi nic. nech ziju, ako prirodzene maju. zvierata nemaju volbu, ty ano.

mam psa. pes nie je clovek , nema "moralneho agenta" ako ludia . nemam ziaden problem davat maso psovi. samozrejme vzdy je mozne veci vylepsit , nijako sa tomu nebranim. priam by som uvital zlepsenie v tejto oblasti. samozrejme zijeme kde, zijeme a niektore veci su za hranicou moznosti.

chod s nim na bitunok, ked bude "dorabat" telacinku, alebo ked pojde "zuzitkovat" opotrebovane matky. ..popripade, ked "inseminuje" . zober aj deti. verim ,ze budes mat krasne zazitky. samozrejme, mozes robit co uznas za vhodne ..co nic nemeni na pravdivosti nicoho, co som pisal vyssie.

zuzina316
7. feb 2018

@prevenar my sme si hydinu a zajace chovali doma ked som bola dieta a nemám z toho nočné mory, keď museli ist na pekáč. Boli domáce a vedeli sme co im davame žrať. Žiadne hnusné chémie.

tetapetra
7. feb 2018

@marion09 je jedno aké mlieko kúpiš. Vždy nejaká mliekareň zásobuje veľkoobchod. Rajo zásobuje Tesco, Lidl, Clever, Kaufland, metro. Tatranská tiež Tesco. Mliekom pod značkou obchodu nie je o nič menej hodnotné ako je značka mliekarne. Ono aj tie, ktoré majú nižšiu spotrebu podliehajú vo väčšine uht ohrevu 😂.

liuka
7. feb 2018

Maslo Rajo teda kvalitne nie je, vyrabane z nemeckeho mlieka. Od.nemeckych potravin dalej

prevenar
7. feb 2018

@klarissa25 jasne , hovori ..preco sa pytas ? ano, masozrave zvierata jedia zvierata ..ty si zviera ? ja sa osobne sa tak necitim .

pockaj, koho a kde odsudzujem ??? teraz som sa trochu stratil. skus konkretne

hu ...ty si oslovila MNA , nie ja TEBA . ci ??? ..ani ty sem "nemusis" nic pisat a predsa pises, ty sa nenanucujes ? 😀 . osobne vidim moje prispevky v ramci normalnej diskusie a vymeny nazorov v ramci VEREJNEJ diskusie. ak mas pocit, ze nejakym sposobom prekracuju pravidla prispievania, mozes ich nahlasit administracii.

tetapetra
7. feb 2018

@liuka je smiešne ako teraz niekto objavil teplú vodu. Maslo rajo sa vyrába v Nemecku už 13 rokov. Len niekto múdry to vytiahol. Maslo vyrába Meggle čo je vo svete dosť vážená značka. A aj rajo je Meggle. A aj rajo vyrába pre Meggle produkty.

liuka
7. feb 2018

@tetapetra nech to pre mna za mna vyrabaju aj vsetky vazene znacky sveta,neverim im. Proste v nasej rodine zasada, ze polske a.nemecke potraviny nekupujeme

prevenar
7. feb 2018

@zuzina316 ze ..sranda, ze ma clovek nocne mory , z pripravy vlastnej prirodzenej stravy (teda, tvrdi sa ,ze je prirodzena pre nas) ...este som nepocul o nikom , kto by mal nozne mory z oberania jablk, vytahovania mrvy , si susenia fazule . nepride ti to divne ? nevyzera, ze taky lev ma nejake psychicke problemy zo zozratia antilopy ..ci jeho mladata by mali problem s krvou a cerstvymi vnutornostami. vedela si ,ze pracovnici na bitunkoch maju zo stresu rovnako poskodeny mozog, ako napriklad vojaci po ozbrojenych konfliktoch a zabijaniu inych ludi. zvlastne , nie ?

tetapetra
7. feb 2018

@liuka dobrý názor. Len si treba overiť aj komponenty, ktoré sa do rôznych produktov pridávajú. Tie sú málokedy zo Slovenska. Možno soľ a cukor. Minule som bola na pohovor v jednej chemickej firme, ktorá sa zameriava na výrobu stabilizatorov, emulgatorov a pod. Je na Slovensku ale je nemecká 😉 ja len toľko

44janica44
7. feb 2018

@prevenar mh a nepovedal si mi ty že si to mam isť vymeniť s kravičkou do maštale takže uznávaš že zvierata sú na inej urovni ako ludia........ mh nie farmar od ktorého ja kupujem na bitúnok nechodí je to predaj z domu a telata nezabíja ..... mam možnosť voľby a vybrala som si myslím že maso čo jem ja je zabite velmi humanne oproti tomu čo davaš ty psovi to ťa neškrie svedomie ked mu otváraš tú konzervu? a čo keby si robil moralneho agenta ty svojmu psovi kked on nema možnosť voľby tak ty ved ty to kupuješ nejakou lacnou konzervou z tesca určite nepodporuješ humanne zabíjanie zvierat na maso .... ja som mala možnosť volby vybrala som si humannejšiu cestu ty maš možnnosť voľby tiež a vybral si si tú horšiu ......

klarissa25
7. feb 2018

@prevenar tak autorka prispevku sa pyta ktore kravske mlieko ma davat malemu a nie preco by ho nemala davat...kazdopadne rezpektujem kazdeho nazor

maggiba
7. feb 2018

@moonlighting Aby som ti odpovedala, vidim, ze uplne neskoro, hadka sa uz zvrtla kde-kam 😃
Toto kupujem v jednom malom obchodiku u nas v BA (resp aj ovcie a kozie vyrobky od nich):
http://www.baranek.sk/maslo.html

Jaaaj a aby som doplnila: neverim maslu a inym vyrobkom, ktore maju spotrebu pomaly rok. Ako je to len mozne? Ked ani zlozenie neuvedu vobec... 😉

prevenar
7. feb 2018

@44janica44 normalna otazka, tebe prisla ich existencia super, nie mne. ja by som sa vymenit nechcel ..ich situacia mi pride hrozna a neludska ..nechcem, aby v nej boli oni a nechcel by som sa v nej ani sam ocitnut. da sa na to normalne odpovedat.

ano, zvierata nemaju moralne zasady, ja ano ...a snazim sa zit podla nich , celkom nerozumiem co vlastne chces povedat.

aha . ..a preco nechodis na ten bitunok ? ..zaujimave, cize on tie telata skladuje niekde na luke ? to musi mat velke luky. co potom robi z tou masou zvierat ?

cize nepotrebne zabijanie je humanne . tiez zaujimave. cize keby ta niekto chcel zjest, tak ako by si chcela, aby ta zabil ? nebolo by to nutne pre existenciu, ale proste by mu chutilo ludske maso a ty by si nemala ziaden sposob, ako uniknut. aky sposob by ti nevadil ? ci zdal sa ti humanny.

ok, a ako tam oni humanne zabijaju dobytok ? popis mi to, nech si to viem lepsie predstavit. zatial si to predstavit neviem.
moj pes nejedava konzervy z teska, ci vlastne akekolvek konzervy ci granule , kupujem mu surove maso. uz som ti pisal, ze sa nebranim ziadnej pozitivnej zmene ...mas nejaky zdroj masa, kde spracuvaju prirodzene (vekom) uhynute zvierata na stravu pre psov? ja som nenasiel. rad ich podporim. ..neviem, moj pes je prevazny masozravec, nic ma neskrie , ak mu davam jest maso. su nejake bylinozrave druhy psov ?? kludne daj link, ked tento uhynie, urcite to vyuzijem. dopredu dakujem za info.

prevenar
7. feb 2018

@klarissa25 sranda, ze sa ozyvas dokola len ty a nie autorka komentu. ty si nejaky jej hovorca ? 😉

plus, nazor ,ze nie je dobre ziadne mlieko, je kompletne v ramci otazky. aj 0 je riesenie. inak povedane, zatial je to pre zdravie jej dietata ta najlepsia rada , ktoru tu dostala.

katka1981
7. feb 2018

@marion09, vies co, dlho som mala dilemu, co dat ked prestanem kojit alebo pri kojeni. A citala som, ze z materskeho mlieka vyuzije babo 80 percent z vapnika, kdezto z kravskeho 20 percent atd. Ja kojim a ozaj si neviem predstavit dat mu zatial kravske, dcera bola do 3. rokov na UM. Ked tak skus zohnat domace.

prevenar
7. feb 2018

@katka1981 ..inak makove mlieko ma cca 4x viac vapnika, ako kravske. to len info na okraj veci.

hettinka
7. feb 2018

@marion09 Tesco čerstvé mlieko plnotučné s kratšou trvanlivosťou je fajn, taká plastová fľaša.
Ja by som teda radšej vybrala čerstvé z automatu a prevariť.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
44janica44
7. feb 2018

@prevenar co by bolo keby............ tak ako ty psovi nezakazes jest maso tak to nezakazes niektorym ludom mam kolegynu ktora si bez masa nevie predstavit den..... a ak ma den bez masa je z toho nervozna ..... tak kup zopar krav kuriat..... pekne ich chovaj v humannych podmienkach podla svojich zasad pockaj kym prirodzene uhynu naporcuj zamraz a krm psa..... riesenie jednoduche

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
m.a.r.t.i.n.a
7. feb 2018

Môj 9-rocny syn je mliekoholik od mala. Bol kojeny do 15tich mesiacov , potom sme prešli na Sunar do cca 3 rokov a odvtedy frčí na plnotucnom mlieku. ( trvanlivé som nikdy nekúpila ) . Mlieko si pýta sám, ma ho každý deň . Kupujem najčastejšie v LIDL Pilos alebo potom nejaké naše slovenské. 😉
Celá moja generácia vyrastala na mlieku, my sme ešte na ZŠ mávali aj mliečne desiaty ( mliečko v sáčku + rohlík ) a žijeme.