icon

Leukémia u 1,5 ročného syna

matulka82
29. jún 2010

Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem

tinika
2. mar 2011

@daducha ako ste dopadli?

daducha
7. mar 2011

Ahojte,

tak nam odbery dopadli dobre, nenasli nic mimoriadne.Len modriny sa malemu robia aj pri najmensom dotyku dalej ☹ a tak mi niektori radia ist priamo na hematologiu.Tak neviem, uvidim ako to pôjde dalej.

@matulka82 velmi drzim palceky aby uz bolo iba dobre

matulka82
autor
7. mar 2011

@daducha som rada,ze ste OK,ale ked to bude pokracovat,mal by to vysetrit aj hematolog,aby ste nechodili stale "modri" 😉 hlavne ,ze to nie je nic vazne 🙂 drzte sa!!!a dakujem ,dufam,ze budes mat pravdu...

tinika
8. mar 2011

@daducha tak to sa tesim ze ste ok, nech vas vysetria este nea tej hematologii 🙂 drzim prsty

maajka83
12. mar 2011

@ som rada ze je malicky v poriadku, casto som na vas myslela. tento tyzden idem darovat krv a chcem sa dat zaregistrovat do registra darcovstva kost.drene. Neviete nahodou ci ma zaregistruju aj v žiline, ci musim do BA ?

tinika
14. mar 2011

@maajka83 neviem či ta zaregistruju aj u vas, v najhorsom posles prihlasku do ba, ale vzorku ti odoberu aj u vas a poslu do ba na rozbor 🙂

matulka82
autor
14. mar 2011

@maajka83 dakujem🙂 treba poslat prihlasku do BA,a s odberom to bolo tak,ze sa konal na antolskej ,ale mozno sa zmenilo nieco.tel.cislo na Antolsku je 02/ 6867 3588.Treba si vopred dohodnut datum odberu.

matulka82
autor
14. mar 2011
matulka82
autor
14. mar 2011

a este jedna
http://www.registerdarcovkostnejdrene.sk/ hned pod hlavnym nadpisom je moznost vytlacit prihlasku 😉

maajka83
15. mar 2011

@matulka82 dakujem za info 🙂

vlocka33
30. mar 2011

@matulka82 citala som vas pribeh, je mi to strasne luto com ste presli, ale verim ze Lukynko zvitazi a bude opät zdravucky. Ako ste na tom teraz?Prajem vela sil a zdravia celej rodinke.

bmmz
8. apr 2011

som velmi rada ze som sa konecne dokopala ist dnes dat vzorky krvi do zoznamu darcov.... 😵

matulka82
autor
11. apr 2011

@bmmz to je supeer!!!kiez by ich pribudalo!

tinika
11. apr 2011

@bmmz super

bmmz
12. apr 2011

ja som ani netusila ze sa da odber urobit aj v presove, vedela som o tom ze len v blave a som rada ze som bola ...

tinika
14. apr 2011

@bmmz v presove sa robi len odber krvi na rozbor či si vhodny darca, samotny odber kostnej drene asi len v blave

elka234
15. apr 2011

Matulka, želám vám nech ste za tým, nech už máte len a len dobré výsledky..držte sa...

bmmz
19. apr 2011

@tinika tusim ze ani to lekar vravel ze len odobratu vzorku ak maju dost odberov tak poslu auto do blavy kde sa robia rozbory a ak sa najde vhodny darca tak potom uz ostatne sa deje v blave

matulka82
autor
21. apr 2011

@elka234

@vlocka33
dakujeme,mame sa-dobre uz nikdy nebude...zatial ako tak ujde...moje vnutro je vsak plne bolesti,strachu...izolacia je tiez strasna a odraza sa aj na malom,ako by som len chcela zazivat to,co je pre inych samozrejmost..o chvilu nas caka zas skuska,a bojim sa jej...

dada78
16. máj 2011

@matulka82 myslím na Vás aj na Teba, drž sa a hlavne podporuj malého nech bojuje, určite to aj robíš, detičky sú veľkí bojovníci, strašne moc držím palce !!!

matulka82
autor
28. máj 2011

@dada78 dakujem pekne za povzbudenia!!aj Vy ste si prezili velku bolest a velmi drzim paste .aby to snazenie prinieslo radost...

akika722
3. jún 2011

@katka0210 po prečitani toho pribehu sa nezmožem ani na slovko 😢 😢 😢 veeeelmi drži palce nech je Simonka už len zdravučka,nech je to tak navždy 😢 😢 😢 /strana4/

nech su všetke vaše pokladíky zdravučke 😢 z celeho ♥ im to prajem..deti si nezaslužia trpieť...vela vela sil a hlavne zdravia..to je to najcennejšie,...

majuska85
1. nov 2011

Po prečítaní pár príbehov je mi veľmi smutno, že čím všetkým si tie naše detičky musia prejsť ☹
5ho bude presne mesiac čo ležíme s maličkým na onkológii ☹ tá správa bola pre nás strašne hrozná ☹ ☹ ☹ ☹
Dcérka nám nastúpila do prvej triedy a od vtedy som preč :( musí to byť aj pre ňu veľmi zlý zážitok.
Ak môžte tak by som chcela poprosiť o viacej informácii ohľadom leukémie ALL, dostali sme už veľa chemoterapií ale maličký to zvláda dosť dobre až stoho nemám dobrý pocit ☹ ☹ ☹
Asi ako dlho strávime v nemocnici?? Kedy nás pustia aspoň na pár dní?? aké vedľajšie účinky môžu nastať?? ako sa zaradíme do života keď nás pustia ? Ako malého chraniť doma? ako a čim posilniť imunitu?? aké časte budu kontroly na začiatku a čo mu budu na nich kontrolovať?? treba upraviť aj stravu?? Ďakujem za všetky odpovede.
Všetkým držíme palčeky

matulka82
autor
3. nov 2011

@majuska85 mrzi ma majka,ze ste sa "zapisali"do radu onkologicky chorych deticiek ☹ ALL ktoru mate vy,je lahsia forma leuky,dobre liecitelna ,a pokial nie je geneticky viazana,tak bez nutnosti transplantacie..Kazdy mesiac po CHT sa robi kostna dren a punkcia a v zavisloti od vysledkov sa odvija aj dalsia liecba.Majka moze byt len rada,ze malinky to zvlada zatial dost dobre,zelam len aby to bolo aj nadalej tak.Kazdy cyklus cht oslabuje telicko viac a viac,takze kiez by ste kazdou terapiou prechadzali "polahsie"Co sa tyka zaradenia do spolocnosti,po ukonceni liecby je este udrziavacia liecba-cht tabletkova doma.a caste meacne kontroly ambulantne.Drzim Vam velmi vsetky prsty,aby ste mali silu bojovat ,byt malemu oporou a prezit tieto utrapy co najskor!!je to cerstve ,a verim,ze tato dg.polozi kazdeho rodica ,ale vzdy treba verit a ist dalej!!Sebko to zvladne a vsetci s nim,drzkajte sa!!!

majuska85
3. nov 2011

@matulka82 Ďakujeme, dúfam, že to ostane tak ako to je aby bol maličký v pohode. aka je dlha ta udržiavacia liečba??

luciebx
3. nov 2011

@matulka82 ja se omlouvam ze sem lezu, prave sem si precetla tvuj pribeh a bulim jako zelva.. mam doma skoro 16ti mesicniho chlapecka a nedokazu si ani ve snu prectavit cim prochazite.. hrozne na vas myslim a drzim palecky aby se malymu udelalo lip... urcite vam pomuzou v nemocici a lekari a okoli. Drzte se

abbey1
3. nov 2011

@majuska85 Trošilinku ťa poteším. My sme strávili s Filipkom 13 mesiacov na onko, ale bohužiaľ s AML. Ale poznám odvtedy kopu detičiek , ktoré ALL porazili a žijú úplne bežný krásny život už 11 a viac rokov.
Nie vždy to končí šťastne, ale máte obrovské šance. Prvé mesiace sú najhoršie a najťažšie. Neskôr budete už len dochádzať na pár dní, či ambulantne.
Posielame vám veľa síl, a stráááášne držíme pästičky. Dávaj prosím priebežne vedieť ako sa vám darí.

abbey1
3. nov 2011

@matulka82 Ako sa vám vedie? Často na vás spomínam, a už som sa chystala ti napísať Ip.

matulka82
autor
3. nov 2011

@abbey1 dakujem ,ani nechcem pisat dopredu, o par dni nas caka velka kontrola-rocna 😖 len dufam,ze to bude ok 🤐 vzdy ked Ta vidim,je mi luto ,pretoze stale citit tu strasnu bolest,doteraz mam zimomriavky zo spravy ☹ vzdy bude s vami ,aj ked rana sa nezahoji nikdy...

luy
4. nov 2011

Držím Vám všetkým palce v boji.