Leukémia u 1,5 ročného syna
Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem
Ďakujeme, s maličkým sme v BB
Je to hrozné a ešte horšie keď vidím koľko detí tu leží ☹ ☹ ☹ ☹
@majuska85 tak to vverim, minuly rok som bola s malou na hospitalizacii na onko na 8 dni ked jej davali lieky na tie hemangiomy no ale pohlad na deticky s chemoterapiou bola pre mna velmi tazka a na detickach je uzasne to, ze oni to hrdinsky zvladaju a su uzasne zlate...moja mala mala vtedy 4,5 mesiaca no ale ti poviem ze moja psychika dostala vtedy tak riadne zabrat ze doma som sa zrutila a plakala som ako mala... preto velmi vam drzim palce...mate to fakt tazke... ☹
maminky aj my na vás stále myslíme a silno držíme palce, detičky sú veľkí bojovníci a vám aspoň na diaľku trošku vyprosujem nádeje v úspešné vyliečenie 😉 detičky by nemali byť choré 😔
@majuska85 Majka zelame vam len a len zdravie a malemu bojovnikovi ako aj Tebe silu preskakat vsetky prekazky!!ak budete doma,uzite si tie chvilky s usmevom a ak by ste nahodou aj museli v "nemocnicnom hoteli" prezit tieto sviatky,ver,ze tie dalsie a dalsie uz prezijete za inych okolnosti.Tak sa drzte a ak by si mala cas daj vediet ,ako pokracujete...Myslime na Vas!!
vsetkym chorym detickam prajem do noveho roku zdravícko a stastícko
Tazko sa tu cita co vase deticky musia prezivat ja mam 2 baby nastastie zdrave ale dcerka mojej susedy tolko stastia nemala... ☹ Prajem vamm aby ste maly silu a nevzdavali sa deticky su velky bojovnici prajem im vela sil a zdravicko...
Matulka, chtěla bych vám popřát mnoho sil v boji s touto chorobou. Já sama jsem onemocněla leukémií v šesti letech. Psal se rok 1984 a mým rodičům řekli, že mám 20% šanci na vyléčení. Na nemoc se naštěstí přišlo asi 14 dní poté, co u mě propukla. V nemocnici jsem byla 3 měsíce, prošla chemoterapií a ozařováním. Pro mě jako pro dítě to byl hrozný zážitek hlavně proto, že tenkrát u mě nemohli být rodiče. Všichni jsme to ale zvládli a nad nemocí jsem zvítězila. Určitě to i u vás dobře dopadne. Hlavně buďte silná, protože maličký potřebuje v těchto těžkých chvílích, které bude prožívat, spoustu vaší lásky a bezmezně pohlazení a tu nejněžnější náruč, jakou mu umí poskytnout jenom maminka. Držím pěstičky a modlím se za vás.
@matulka82 Ďakujeme pekne aj my želáme pokojné sviatky a hlavne veľa zdravíčka 🙂 Mali sme byť doma do 26ho ale nevyšlo to ☹ malý dostal horúčky a operovali mu pipika , museli sme späť do nemocnice takže Vianoce trávime tu 😒 tento rok je celý dramatický tak verím, že budúci sa dobre začne aj skončí 😀
@poleva ahojky,dakujem,ujde to 😉 urcite to je iny pocit ako pred rokom.Aj ked strach je a bude kazdodenny,som rada,ze sme doma ,spolu s manzelom a druhym synom.Vedela som tento rok vnimat blikajuce ziarovky,uponahlanych ludi 🙂a nenadavala som na ten zhon ludi,ale bola rada,ze sa volne mozem prejst po meste 😉 Este berieme nejake lieky,ale tie najtazsie mame uz vysadene.Maly rapoce,zacal z dna na den 😀 ,tak rob radost a aj kontroly zvlada akotak dobre.Tak verim,ze to bude ok,a od septembra by mohol byt ako ine deti v kolektive-klop,klop,klop.
Ďakujeme veľmi pekne 🙂
@majuska85 mate zlateho synceka,a silneho bojovnika.Tak verim,ze cht ho mori do vycerpanosti,ale vidno na nom,ze sa nevzdava ,uz to musite vydrzat ,vacsinu uz mate za sebou .Bude to ok,dorazite tu hnusobu a doma uz bude zas lahsie ,aj silu naberie.Drzte sa a zvladajte minimalne tak aspon ako doteraz ,ak nie lepsie!!!
Držim vám palečky
@matulka82 a ako fungujete doma??? ja si to neviem ani predstaviť ☹ ☹ do kolektivu môžu ísť kedy?? chodíte aj normalne vonka a na navštevy ?? alebo ako?? a chcela som sa opýtať či užívate aj nejake liečiky na imunitu?? myslinnejake čo vam napriklad niekto poradil
Nam poradili ten imunoglukan ale moje deti to brali asi pol roka a nevidela som žiaden účinok ☹ nepoznate niečo lepšie?? Ďakujem
@majuska85 osobne si myslim,ze sirup imunoglukan nema vyznam,tiez som v minulosti skusala a nepomahal,uz toboz nie pri takychto nasich stavoch.My sme mali aj transplantaciu,takze sa trochu odlisujeme ,lieky na imunitu sme brali,ale na jej potlacenie -imunosupresiva,vy to potrebovat asi nebudete.Liekov po prichode domov sme mali" habadej",alepostupne podla vysledkov sa vysadzaju..co sa tyka vitaminov ,je treba sa spytat potom aj lekara ci moze nejaky ktory by si chcela davat alebo nie.pri nasom type sme sa mali vyvarovat napr.B12 ..ked sa vratite domov,celkovo je imunita slaba,ja som davala dost bylinkovych cajov na vyplavenie ,aspon ciastocne,tej chemie co bral...a fungovanie doma??to je samostatna kapitola 😨 kym nestupli Lc sme neprijimali nikoho,len svokrovci dobehlii,ale aj tych som sa 100raz pytala ci su zdravi.Ked chcel prist niekto iny,bola zamietava odpoved,aj ked sme vyzerali divne,ale clovek ma velky strach.Starsi syn mi ani nechodil niekolko mesiacov do skolky,aby nieco nedoniesol domov.Obcasnym infektom sme sa nevyhli,to sa ani celkom neda zit v uplnej sterilite.Ked uz ma dieta normalny rozsah leukacov,je to o nieco lepsie, i ked o kolektive tazko hovorit.Nedovolila som si ist s malym nikde medzi ludi,ani do obchodu ,proste nikam.Len v lete do parku sme chodili.Von mozte chodit,len uzavrete ,preplnene priestory su tabu na zaciatku. Ked som sa v lete odvazila vziat ho na chvilu do tesca,pozeral ako keby prislo biele dieta medzi africke-vsetko chcel chytit ,okukat 🙂 ale uz ked sa pri nas obsmietala zena s kaslom,hned som trielila von=ale to uz je moja deformacia 😉 Mozte byt na tom tak dobre,ze iste obmedzenia sa vas budu tykat len chvilu,hlavu hore,hlavne ze na zaciatok budete Doma...
@majuska85 skus shindeleho mineraly - pozri na www.bestofnatur.sk - su na vsetko a hlavne su prirodne - jedno balenie na dospeleho cloveka vide 23e na pol roka a kedze ty by si to davala pre maleho tak aj dlhsie...
pozri sem : http://www.bestofnatur.sk/product/schindeleho-m... popripade sa o tom porad s lekarmi 😉
@matulka82 ako pekne si to vysvetlila 🙂 aký počet leukocitov ste mali ? Evičke teraz vyšli nižšie, mala 3,69 a lekárka povedala,že to je na ťažkú leukopéniu......tako myslím,že dosť prestrelila,ale aj tak som zvedavá,aký počet leukocitov ste mali vy ,než vám diagnostikovali leukémiu ?
musím dodať,že 3 dni od odberu sa jej prejavila chrípka: 38,7 °C a soplík....pravdepodobne aj to malo už vplyv na výsledky
@matulka82 liečite sa na ALL??? a prečo ste mali transplantaciu??? No aj teraz ked sme doma nikde nechodím nikto ku nám aj sa bojím niekde vybehnúť ☹ A s mužom ak ideme niekde na nákup a niekto zakašle tak sme hneď v pozore a ideme preč aj my nech to nedonesieme domov ☹ aj my sme chorľavý. No a s dcerkou je to horšie teraz nastúpila do prvej triedy takže ju nevieme nechať doma ☹ je astmatička a je dosť často chorá takže vtedy chúďatko nieje s nami doma ale pri svokre veľa krat ani nevie že sme doma ☹ ☹ je to dosť ťažké a najmä ked vidím detičky oveľa menšie a viacej choré ☹ ☹ ☹ ☹

@majuska85 strasne mocc drzim palceeee...my chodime na onko ale iba s hemangiomamy na peceni... musi to byt hrozne tazke pre vas, uprimne neviem si predstavit co prezivate ale bojujte a vyhrajte 😉 drzim palce, malickemu prajeme vela vela sil... ste na Kramaroch???
@matulka82 neboj sa matka, malicky je super bojovnik a aj rocna kontrola dopadne dobre 😉