Leukémia u 1,5 ročného syna
Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem
@ som rada ze je malicky v poriadku, casto som na vas myslela. tento tyzden idem darovat krv a chcem sa dat zaregistrovat do registra darcovstva kost.drene. Neviete nahodou ci ma zaregistruju aj v žiline, ci musim do BA ?
@maajka83 tu aje aj jeden link 😉
http://www.nadacialeukemie.sk/darcovstvo-ako-sa...
a este jedna
http://www.registerdarcovkostnejdrene.sk/ hned pod hlavnym nadpisom je moznost vytlacit prihlasku 😉
som velmi rada ze som sa konecne dokopala ist dnes dat vzorky krvi do zoznamu darcov.... 😵
ja som ani netusila ze sa da odber urobit aj v presove, vedela som o tom ze len v blave a som rada ze som bola ...
Matulka, želám vám nech ste za tým, nech už máte len a len dobré výsledky..držte sa...
@katka0210 po prečitani toho pribehu sa nezmožem ani na slovko 😢 😢 😢 veeeelmi drži palce nech je Simonka už len zdravučka,nech je to tak navždy 😢 😢 😢 /strana4/
nech su všetke vaše pokladíky zdravučke 😢 z celeho ♥ im to prajem..deti si nezaslužia trpieť...vela vela sil a hlavne zdravia..to je to najcennejšie,...
Po prečítaní pár príbehov je mi veľmi smutno, že čím všetkým si tie naše detičky musia prejsť ☹
5ho bude presne mesiac čo ležíme s maličkým na onkológii ☹ tá správa bola pre nás strašne hrozná ☹ ☹ ☹ ☹
Dcérka nám nastúpila do prvej triedy a od vtedy som preč :( musí to byť aj pre ňu veľmi zlý zážitok.
Ak môžte tak by som chcela poprosiť o viacej informácii ohľadom leukémie ALL, dostali sme už veľa chemoterapií ale maličký to zvláda dosť dobre až stoho nemám dobrý pocit ☹ ☹ ☹
Asi ako dlho strávime v nemocnici?? Kedy nás pustia aspoň na pár dní?? aké vedľajšie účinky môžu nastať?? ako sa zaradíme do života keď nás pustia ? Ako malého chraniť doma? ako a čim posilniť imunitu?? aké časte budu kontroly na začiatku a čo mu budu na nich kontrolovať?? treba upraviť aj stravu?? Ďakujem za všetky odpovede.
Všetkým držíme palčeky
@majuska85 mrzi ma majka,ze ste sa "zapisali"do radu onkologicky chorych deticiek ☹ ALL ktoru mate vy,je lahsia forma leuky,dobre liecitelna ,a pokial nie je geneticky viazana,tak bez nutnosti transplantacie..Kazdy mesiac po CHT sa robi kostna dren a punkcia a v zavisloti od vysledkov sa odvija aj dalsia liecba.Majka moze byt len rada,ze malinky to zvlada zatial dost dobre,zelam len aby to bolo aj nadalej tak.Kazdy cyklus cht oslabuje telicko viac a viac,takze kiez by ste kazdou terapiou prechadzali "polahsie"Co sa tyka zaradenia do spolocnosti,po ukonceni liecby je este udrziavacia liecba-cht tabletkova doma.a caste meacne kontroly ambulantne.Drzim Vam velmi vsetky prsty,aby ste mali silu bojovat ,byt malemu oporou a prezit tieto utrapy co najskor!!je to cerstve ,a verim,ze tato dg.polozi kazdeho rodica ,ale vzdy treba verit a ist dalej!!Sebko to zvladne a vsetci s nim,drzkajte sa!!!
@matulka82 ja se omlouvam ze sem lezu, prave sem si precetla tvuj pribeh a bulim jako zelva.. mam doma skoro 16ti mesicniho chlapecka a nedokazu si ani ve snu prectavit cim prochazite.. hrozne na vas myslim a drzim palecky aby se malymu udelalo lip... urcite vam pomuzou v nemocici a lekari a okoli. Drzte se
@majuska85 Trošilinku ťa poteším. My sme strávili s Filipkom 13 mesiacov na onko, ale bohužiaľ s AML. Ale poznám odvtedy kopu detičiek , ktoré ALL porazili a žijú úplne bežný krásny život už 11 a viac rokov.
Nie vždy to končí šťastne, ale máte obrovské šance. Prvé mesiace sú najhoršie a najťažšie. Neskôr budete už len dochádzať na pár dní, či ambulantne.
Posielame vám veľa síl, a stráááášne držíme pästičky. Dávaj prosím priebežne vedieť ako sa vám darí.
Držím Vám všetkým palce v boji.

@daducha ako ste dopadli?