Leukémia u 1,5 ročného syna
Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem
Matulka, povodne som Ti nechcela pisat, pravidelne sledujem, ako sa mate. Ked ale citam, co Vas este v najblizsich dnoch caka, nedalo mi, mam 9 mesacne dievcatko a zatial vdaka bohu zdrave, a nedokazem si ani predstavit co s manzelom prezivate. Viem, ze to je velmi tazky zakrok a obdobie po nom este tazsie. Velmi, velmi ti prajem, aby to malicky zvladol co najlepsie, tebe obrovsku davku fyzickej aj psychickej sily a hlavne, aby to prinieslo ocakavany vysledok a vy ste boli cim skor doma. Budem na Vas mysliet, ak by sila myslienok mohla liecit, asi by si sem uz dnes ani nemusela pisat.... mysli na Vas snad kazdy, kto chodi do temy batolata. Drzte sa.
Dakujeme!!!!este nas caka jeden cyklus CHT podla protokolu.Potom predtransplantacna "vybijajuca"CHT a radioterapia.Potom transplantacia.Predtym este Op starsieho ,dufam,ze pochopi ,ze je to pre zachranu braceka...Neviem ako to zvladneme a kedy skonci tento "bolestny"zivot ,ale verim,ze Luky to zvladne...
matulka82 aj ja stale sledujem ako sa mate, myslim na vas aby vsetko dobre dopadlo..posielame pozitivnu energiu 🙂
ojjj :((( neviem si a ani si radsej nechcem predstavit co prezivate... drzim velmi palce....nech ste opat stastna a zdrava rodinka....
@matulka82 držte sa, moja Simča mala v deň transplantácie presne 1 rôčik, ale na oslavy som anilen nepomyslela.
Transplantácia je veľmi vážny krok a minimálne mesiac budete v zavretí v sterilnej izbe, prajem Vám nech je to len mesiac. Keď Vám bude smutno, zle, ťažko píšte, volajte, hlavne to neduste v sebe.
Na mojej stránke o Simonke som o transplantácii napísala článok, teda ako sme to prežívali my http://simonka.webnode.sk/news/transplantacia-k... každé dieťa to však prežíva inak.
Pani primárka Horáková je veľmi príjemná žena a aj sestričky sú milé a robia si dôkladne svoju prácu, aj keď každé dieťa má 5 pump, ani raz som nemusela vyjsť z izby, že nám došlo niečo.
Už ste boli na transplantačke na pohovore?
@matulka82 ahoj, poznám poslednú dobu ľudí ktorých detí majú podobný osud ako tvoj Lukáško a zhodou okolností aj moja švagriná robí na takom detskom oddelení. deti sú oveľa silnejšie ako my dospelý, neboj nič vyzdravie a o pár rokov si na to ani nespomenie. držíme Vám palce
@katka0210 ahoj Katka,prave zajtra sa vraciame na 4 cht,boli sme tyzden doma 🙂 no od zajtra pridu zas tazsie chvilky.A na transplantaciu nechcem ani mysliet 😢 prave na zaklade Simonkinho pribehu,ktory som si nasla v zaciatkoch nasej liecby,sme nechceli tuto volbu.Bolo tazke len citat tie riadky a nieto ich este zit...zial ,u nas sa z 2 moznosti stala 1 ,i ked ani druha nebola vyhra.Na pohovor sme este neboli,ale asi to uz nie je daleko ...No ja verim,ze Simonka uz nikdy nebude mat ziadne komplikacie,a,ze ten boj mate vyhraty!!!!!!!!!!
strasne silno vam drzime palce, hlavne Luky nech je cim skor v poriadku, matulka, bud silna, verim ze je to tazke, ale strasne strasne moc si zelam aby ste to zvladli, myslim na vas a vsetkym detickam prajem aby boli silne. zvladnete to!!!
aj ja by som vam chcela napisat ako velmi velmi drzim vasim detickam palce, aby nad chorobou definitivne zvitazili,. Matulka, casto na vas myslim a verim, ze to vsetko dopadne dobre, prajem vam vela sil... Po precitani pribehu Katky som vcera nemohla spat, je strasne ked deti musia niecim takym prechadzat 😔 Prajem vam, nech vas v zivote stretava uz len to dobre
Tu v Nemecku kde momentalne zijeme sme sa s manzelom a malou prihlasili tu:
http://www.dkms.de/choose.html
Po odovzdani krvnych vzoriek sme sa stali dobrovolnymi darcami kostnej drene.
Je zaujimave,ze sa tato darcovska banka takto rozrastla a posielaju odtialto darcov do celeho sveta....
Ak sa prida kazdy tak aj nad touto chorobou zvitazime 😉 Proti leukemii sa da zvitazit pasujucimi darcami 🙂 🙂
@matulkaa82 mate nieco nove?ako sa maju deticky?
matulka, vždy, keď nájdem nejakú slamku, spomeniem si na vás: http://tvnoviny.sk/spravy/domace/citove-aj-zdra...
myslíme na vás, posielame vám veľa pozitívnej energie a silno držíme palce... pa.
matulka82, no po tvojom príbehu mi tiež padajú slzy ako hrachy...
Som veľmi citlivá a keď má moja malá len soplíky trpím a modlím sa nech to nebude nič horšie. To, že vašej rodine držíme palce a že sa za vás budeme modliť aj za Simonku a ostatné deti, kt. to potrebujú je samozrejmé.
Ale chcela som vám povedať, že v Trnave je na námestí /na tej strane ako je naľavo divadlo, kúštiček vyššie/, je kostol a keď sa v tom kostole pomodlíte k /soche/ Panenke Márii /je za mrežami vzadu napravo v kostole/, tak sa vám všetko splní, o čo prosíte a mám to vyskúšané aj ja, že pomáha 🙂 sú tam aj ďakovné tabuľky venované Panne Márii za vyslyšané prosby 🙂 / iba pred Vianocami je tam betlehem/ a verte naďalej! 😉
ahojte ,dakujem vsetkym za myslienky a povzbudenia,chcem Vas este viac poprosit o "drzanie pasti" v tento nelahky cas,sme tyzden na transplantacke a maly velmi tazko znasa CHT ,ta najhorsia ma prist cez vikend ,v utorok mame den D,a po nom este tazsi boj ako mesiace doteraz.O mojich prezivani pisat nebudem,slovo tazke ,ci najtazsie je slabe slovo...Prosim Vas o modlitby ,energiu a neviem co je este mozne,aby to moje dietatko zvladlo bez komplikacii a mohli sme byt na vianoce doma...DAKUJEM!!!! ☹
Dakujem,boli to dufam ze prve a posledne narodeniny,najhorsie ,najsmutnejsie,ktore sme ani neslavili,luky si ich este neuvedomoval.aj ked ma vcera prekvapil,lebo mi ukazal 2 prstiky,predtym som mu dva dni vravela ukaz 2 rocky,a nie a nie 🙂 a vcera to bol v tomto vsetkom strasnom prijemny okamih.
matulka82 myslím na Vás a budem sa za Vás modliť, aby ste to všetko zvládli. A posielam aj všetku energiu, ktorú mám. Verím, že to všetko zvládnete a maličký sa z toho dostane. Držím päste a veľa síl!!!

@matulka82 Držte sa.. Veľa šťastia... 😔