Má moja 13-ročná dcéra podváhu?
Dobrý deň,moja 13-ročná dcéra ma 155cm a 34kg.Myslíte si že ma podváhu?
@majamat To dáva logiku pretože má staršiu 17 ročnú setstru na ktorú sa veľmi podobá a ona má 162cm
to je len hruby odhad. moze to byt aj inak,a le tycj 160cm by mala mat.
Ja som mala vo veku tvojej dcéry 156 cm a 40 kg a bola som teda viditeľne dosť chudá ale ja som jedla naozaj dosť len som mala ešte rýchly metabolizmus
Podľa tabuliek má povahu a lekár by mal sledovať už vtedy, keď dieťa je cca 3percentil https://zdravoteka.sk/kalkulacky/idealna-vaha-v...
Zadaj si a máš aj popis k tomu.
@angeli121212 Aj ona ma rýchli metabolismus
Pokiaľ sa cíti dobre, vládze a je “ok”, ja by som sa tým neznepokojovala. Ja mám rovnakú výšku, vážim 45-46 kg, ale mám dve deti, keď som bola na strednej výšku som mala rovnakú a max 38-40 kg… proste je to metabolizmus, ak má výsledky v norme a najmä ona je “v poriadku”, tak by som sa nedesila.
@deti95060810 kiežby, no ona ma iný problém, stále ma strach, ze sa bude dusiť a bude jej zle. Navyse vkuse mala tendenciu sa vazit, tak sme aj vahu dali prec. Preto to riešime aj s psychologickou. Naposledy sa dobre najedla asi keď som ju ešte kojila. Potom to už išlo dolu vodou a aj krvné výsledky už sa zhoršujú.
@belasy_motylik v poriadku už to nie je, ani stravovanie, ani krvný obraz. No my to riešime už dlhodobo
@marhulka13 už len dúfať že sa to zlepší...
mali sme v rodine . neter vôbec nechcela jesť. zjedla pol horálky za celý deň, alebo jedla horčicu a nič iné...
dieťa vyzeralo hrozne, nič nepomáhalo... situácia sa zvrtla v puberte. začala normálne jesť .
Nutridrinky ste neskúšali? kúp jej v lekárni možno jej zachutia...
tiež si kupujem...🙂
@deti95060810 kiežby. Inak tu horčicu aj ona zvykne, za lyžičku kavovu a potom ze je plná. Minule sa odhodlala dat si smažené kura a taka panika zachviľu ze sa dusi
Moj 10 rocnya146 a 34 kil aj s topankami . A je chudy
Nič v zlom ale najlepšie by bolo opýtať sa pediatra a následne sa orientovať podľa jeho rád a nebrať to do vlastných rúk nejakou diétou, mohla by jej viac uškodiť ako pomôcť.
Moj ma 155cm a 36 kg a podcahu nema urcite
@tini27 pri tej výške je to OK. Je len štíhla. Ja som tiež takú hmotnosť mala. Teraz mám 45kg a 160cm, po 3 deťoch. 😀
Moja má skoro 16 rokov, 164 cm a váži až 38 kg. Ja som v 26 rokoch vazila pri výške 168 cm až 42 kg. A moje dieťa určite nemá problém s príjmom potravy. Takže netreba zúfať.
Ahojte, aky je vas nazor. Mam neter -16r, mala taku pevnejsiu postavu, ale stale zensku,v pohode. Videla som ju po 4 mes.,bola velmi schudnuta. Sestra povedala ze cvici a zdravo sa stravuje. Znovu som ju videla po mesiaci, v tvari by som ju ani nespoznala. Vraj stale pocita kalorie, ked nieco zje hned cvici, padaju jej vlasy, bola casto chora opakocane zapaly oci, vraj zo 2 mes nemala menzes, obrhyzla kolacik dokola cez vianoce ale cely ho nezjedla....atd, ked som sa s nou rozpravala, tak normalka clovek by si nic nevsimol. Ja neviem ale podla mna uz do toho spadla. Nejaka porucha prijmu potravy, sestra to moc neriesi, ze ved ju vidi jest. Neviem ako ju presvedcit ze to asi neni v poriadku
Ja som v jej veku mala podobnu vahu. Vlastne cely zivot som chuda a to jem normalne, energia mi nechyba. Proste mam rychly metabolizmus od malicka

@marhulka13 tvoja dcéra ešte len začne jesť - má pred sebou výrazný rast + priberanie.