Malí mal horúčky a je v nemocnici. Čo s ním bude?
ahojte dneska mal mali horucku 39 skoro tak sme sly k doktorke a ona nas poslala hned do nemocnici mali ma virus v sebe a v moci mal krvicku hodnotu dacoho mal 100 ine deti mavaju aj 300 vravela doktorka dali mu antibiotika a je na sledovani bojim sa onho ma len 14dni mamicky mate podobne skusenosti dake??Napiste :(( bojim sa onho o moje srdieckoooooooooo
@bambulkabambulkova to co tam je za sestricku? a to ona odkial vie? jedine,ze sa bala,ze by maleho trapili prdiky mozno a ona by mala viac roboty..ja som zila na bebe keksoch,to nemohlo uskodit a dodalo mi to energiu,ked bolo najhorsie..
hej davam si bebe keksiky na rano aby som mala energiu a jogurt tak ze gyros ma koreniny atd v sebe aj majoneza tam bola
@bambulkabambulkova ono zaklad je postupne pridavat potraviny a cakat ci sa objavi reakcia alebo nie..podla mna z toho gyrosu netreba robit taku tragediu a myslim si,ze radsej dat tvoje mliecko po gyrose ako umele,ale to uz je jedno,teraz,nie? maly je ubytovany v meste,kde byvate? nema ti kto varit v tejto situacii?rodina a tak,lebo je jasne,ze na to cas nemas
@bambulkabambulkova toto je verejne forum a kazdy ma pravo vyjadrit sa...tak prestan na mna utocit...musela si predsa cakat aj ine ako pozitivne reakcie...napisala som tu svoju skusenost z ktorej si mozno ty nic nezoberies ale niekto iny ano...v kazdom pripade drzim palce nech ste ty aj drobec cim skor v poriadku a mozte byt spolu doma
mne sa tiez nepaci reakcia zakladatelky tejto diskusie, bola som dost prekvapena. Vlastne si kladiem otazku, naco zakladala tuto temu? o zdravotnom stave maleho ju najlepsie informuju lekari, nie my alebo clanky na internete a co sa kojenia tyka, takych tem tu je urcite dost, aj ked ma prekvapuje, ze v dnesnej dobe niekto nema zakladne info o kojeni a pritom uz ma babo. Ale nechcem sudit. Kazdopadne, drzim palce a malemu prajem skore uzdravenie.
Ahoj,
aj ja som bola s malým dlho v nemocnici. Narodil sa predčasne, iba s váhou 1870g. Ležal v inkubátore, a tiež mi ho nechceli dať.
K dojčeniu- moja skúsenosť. Rodila som cisárskym rezom v úplnej anestézii. Mlieko sa spúšťa pomalšie ako pri prirodzenom pôrode. Skús odsávať čo najčastejšie, aj každé 3 hodiny. Nevzdávaj to v žiadnom prípade. V pôrodnici mi požičali manuálnu odsávačku, ale keďže mlieko sa spúšťalo pomaly, doma som to skúsila s elektrickou avent a bola to paráda. Nevydržala by som odsávať mechanickou tak často, ale toto je vec individuálna, niekomu je lepšia manuálna odsávačka mlieka. Moja skúsenosť je aj tá, že som si odsala len 70 ml mliečka, a malý dokázal naraz vytiahnuť aj 120 ml za pár minút, pričom mne odsatie mlieka trvalo aj hodinu. Teda najlepšia odsávačka mlieka je dieťatko. Skús napísať annag aj do IP, ona Ti istotne odpíše. Možno by pomohli aj tabletky More milk plus, je to benedikt lekársky a senovka v tabletách, odpadne Ti tak varenie čaju. Aj keď máš málo mlieka, vydrž to, možno sa to zmení. Hlavne buď trpezlivá. Môj malý sa nedokázal vzhľadom na svoju hmotnosť prisať, ale skúšali sme postupne, vždy som ho najprv skúsila dojčiť, a keď nevládal sať, dala som mu mlieko, ale len striekačkou. Pozor na cumeľ, možno si tak zvykne na cumlík, že ak sa vrátite z nemocnice, tak bude lenivý sa prisať na prsko. Skús sa aspoň trošku stravovať zdravo, aj keď sa to asi veľmi nedá. Nejedz korenene vôbec, skôr skus poprosiť niekoho z okolia, aby Ti uvaril polievočku aj na niekoľko dni. Ak sa dá, tak požiadaj sestričky, aby Ti malého dali na priloženie. Vždy je lepšie MM ako umelé, a možno aj po jednom gyrose. príde možno deň D kedy sa budete len dojčiť, u nás to prišlo možno po 2 mesiacoch od narodenia malého, a trvá to doteraz 😉.
Mne malého tiež nechceli dať, a to ani na ruky. Avšak po dvoch dňoch keď som videla sestričky ako mi malého varujú v mojej prítomnosti ( mne ho nedávali pre možné riziká infekcie) tak som povedala dosť, a sedela som pri inkubátore, a ani som sa nepohla. Vytrhla som aj malého z rúk sestričky, v tom momente som to mala už na oddelení vyhraté, a už si nedovolili so mnou cvičiť, a pestovala som si malého podľa jeho potrieb už len ja.
Milé prispievateľky, naozaj je toto verejné fórum, ale domnievam sa, že vety typu "to by som ja nikdy neurobila, nenechala by som dieťa samé", zakladateľke témy nepomôžu, skôr jej viac pridajú trápenia, ktorého už má aj tak dosť. Je to verejné anonymné fórum, a priznajme si mnohé z nás by niekedy ani nepovedali osobne- neanonymne to, čím prispeli anonymne do fóra. Trochu empatie by bolo na mieste, a aj ľudské.
Želám veľa síl.
@kelila dakujem uz som v nemocnici s nim konecne.,...no musim byt trpezliva viem budem pit velaa mlieckaa
ESTE MAMICKY CO MALI TIEZ PODOBNE CHORE BABATKO CHCEM SA OPYTAT S COHO TO MOZE BYT KONKRETNE???VIRUS ZE DAKY MAME PSIKA S TOHO DUFAM NOE
@bambulkabambulkova Paťko mal ako 2,5 mesačný zápal obličiek a lekár povedal,že sa mu tam vrazila chrípka...mm bol v tom čase veľmi chorý,mal skoro 40°C a Paťko síce nedostal chrípku, ale sa to prejavilo takto na obličkách ☹
Dostával ráno a večer 10 dní ATB injekcie Zinnat,zápal veľmi rýchlo prešiel.
Doma som ho ešte doliečovala,ale už sa nepamätám,aké ATB predpísali....
Ale pozor na hnačky...dostal veľmi silné hnačky z ATB,bolo by dobre sa spýtať na probiotika a podávať mu ich,aby sa tomu predišlo. 😉
@ani3012 aha moj uz nema horucku este infuzie mu davaju uvidime ale taky je slaby bledy joj ano virus ma daky v sebe vraveli lebo vysledky budu zajtra vsetky,ale so psika to nie je dufam
@bambulkabambulkova no na mlieko pozor,ja som si tiez myslela,ze to pomaha a mala ma problemy,ked ja vypijem mlieko.
@bambulkabambulkova:
To som rada, ze uz nema horucky a hlavne, ze uz si pri nom. To je pre vas oboch to najlepsie, ze ste spolu!
To, ze je bledunky, je jasne, aj zdrave babatka su casto blede, nie to este chore.
Ja mam odsavacku Philips Avent SCF302/13 (http://www.amazon.de/Philips-Avent-SCF302-13-Ei...) - ta je elektricka alebo na baterky alebo rucna. Je ticha a efektivna, ja som s nou spokojna.
Nezabudni si ho ale casto prikladat, aby "nezabudol" sat a aby sa ti tvorilo mliecko. A hlavne teraz potrebuje vela fyzickeho kontaktu, tak si ho drz v naruci tak casto, ako sa len bude dat. To mu pomoze sa rychlejsie vyliecit, ked ta bude citit.
Dufam, ze to dobre dopadne, ale ste na dobrej ceste.
Neboj všetko bude dobré. Ja som mala presne takú istú elektrickú odsávačku, na akú dala odkaz ichbinich Philips Avent SCF302/13. Mne vyhovovala, a dokonca som ju mala tiež s taškou a vankúšikmi do mrazničky. Možno by tento set bol aj pre Teba, ak by si mliečko prenášala z domu do nemocnice. Ja nemám osobnú skúsenosť s inými el. odsávačkami, iba s touto. Je však pravda, že bola najdrahšia zo všetkých. Ak nezoženieš v lekárni, skús KIKU. Manžel kúpil práve tam, pretože v lekárni by mi ju museli objednať, a na to nebol čas.
Nepísala som v príspevku, že máš piť mlieko, ja som ti napísala o tabletách More milk plus, skús tieto na podporu tvorby mlieka, je to senovka a benedikt dokopy v tabletách, ak veríš v dobré účinky homeopatie, skús homeopatiká na podporu tvorby. Homeopatiká Ti poradia v lekárni, aj more milk plus tablety som kúpila v lekárni.
Čo sa týka psíka, ja ťa úplne chápem. Mne práve pred týždňom zomrel 7 ročný psík, a tiež vzhľadom na zdravotný stav malého som sa dosť obávala. Ale primár patologických novorodencov ani na chvíľu nezaváhal pri mojej otázke čo s našim psíkom, a povedal, že nie je dôvod dávať psa preč, ak je odčrevnený a dodržiava sa bežná hygiena. Na tú istú otázku moja pediatrička odpovedala rovnako, dokonca bola pohoršená mojou otázkou, či dať psa preč. Naozaj len málo chorôb sa prenáša zo psa na človeka. Môj psík do narodenia syna dokonca nahrádzal dieťatko, preto bol aj posteľový, mal v podstate všetko dovolené, bežne nás objímal a akože bozkával, takže sme sa dosť báli. Už v téme pes postelák som napísala, že neľutujem, pretože Ondrík nebol vôbec chorý, a k pediatričke sme chodili len do poradní. Takže neboj, len kľud, trpezlivosť a dúfam, že na Vianoce ste doma.
@bambulkabambulkova Šťastný Nový Rok prajem celej rodinke a hlavne drobčekovi najmä zdravíčka 😉 😵

@ani3012 dakujem ja uz ani necitam tie mudrosti od mudrych ludi co vedia len sudit nemam ja na toto sil mam dost vsetkeho a este toto musim pocuvat som na nete hej cely den ledva som tu citam clanky a rady co sa tyka maleho a aj mna aby som mala viac mliecka ,,,, okolo 1nej som jedla gyros sestricka povedala ze to co som si odsala mlieko nedaju malemu lebo gyros sa nesmie atd ah ja som nevedela uz neviem co mam jest a co nie uz sa vyparilo s tela to co som jedla:::??lebo si odsavam mliecko aby aj na zajtra mal nemam vela mliecka ahh aj too ma seree ,,,