icon

Narosan čučoriedkový

l24
23. mar 2014

Ahojte maminky 🙂 chcem vas poprosit o radu, nasej dcerke v oktobri minuleho roku zistili tazky stupen anemie, ani neidem pisat, ake mala hodnoty, ale bolo to takmer na infuziu... Nastastie velmi dobre zareagovala na terapiu zelezom, a tak sme sa jej vyhli. Zelezo sme podavali nepretrzite do konca februara. Zaciatkom februara sme mali kontrolu na hematologickej ambulancii, vysledky uz boli v norme, dokonca uz mala aj nejake zelezo v zasobe. Ale medicinsky postup je taky, ze zelezo sa este uziva na stabilizaciu krvneho obrazu aspon tri mesiace, takze nam ho kazali uzivat aj nadalej do konca maja. Koncom februara vsak mala zacala hnackovat, chytili sme nejaku virozu a tak mi pediatricka odporucila Maltofer vysadit, a znovu jej ho nasadit az ked bude mat aspon tyzden stolicu v poriadku. Takze sme ho neuzivali takmer dva tyzdne a mala sa nam velmi pekne rozpapala. Predtym sme do nej nemohli nasukat 50 ml prikrmu, teraz mi zbasti 150 ml polievocky a este 100 ml prikrmu, davam jej 6 x do tyzdna masko, telacie, hovadzie, aj kuracie, varievam pseno, bulgur, a ja by som jej ten Maltofer uz najradsej nedavala. Nechcem byt nezodpovedna, ale papanie bola pre nas vsetkych predtym trauma, nasilu sme ju napchavali, teraz si sama pyta, to je radost varit. Preto som chcela nieco prirodne, aby ked pojdeme v maji na kontrolu tak sme nemali blbe vysledky. A vela som citala o Narosane, myslite ze by som jej ho mohla davat na stabilizaciu? Dakujem vsetkym ochotnym maminkam za cas ;)

danusska
12. nov 2018

@29janka68 500ml fľaša za 46,40 €

micikem
8. dec 2018

@danusska ahoj predávaš just? Mas narosan v zásobe?

danusska
8. dec 2018

@micikem predávam výrobky Just, ale Narosan v zásobe nemám. Len na objednávku. Mohol by byť do týždňa.

micikem
8. dec 2018

@danusska Ok dakujem. Objednam si ho od jednej pani od nas. Pekny večer

susu9262
3. feb 2019

Zháňam Narosan, niekto z Košíc, kto by ho vedel zadovážiť? Ďakujem

mirellka
4. feb 2019

@susu9262 nie som z Košíc ale LC mám skladom viem poslať v utorok ho máte doma..

taesprit
Autor odpoveď zmazal
aamaria9
5. feb 2019

Ahojte. Je tu niekto, komu narosan odporucil aj hematolog? Moje dieta ma 12 mesiacov a maltofer zle toleruje, musim davat len polovicnu davku, tak aj zelezo nam ide dole.. Maso a zeleninu do neho takmer nedostanem, celkovo mu jest nechuti, cize nahrada iba stravou neprichadza do uvahy. Ak je tu niekto taky, co mal narosan u rocneho dietata odobreny hematologom, ake ste davali davky? Za aky cas ste hladinu kontrolovali? Dakujem.

wawrita
28. mar 2019

Aj ja odporucam narosan , viem poslať ak máte niekto zaujem

wrose
18. apr 2019

Môže sa Narosan užívať aj počas brania ATB?

adazdca
19. apr 2019

@wrose pravdaže môže, aj ja dávam synovi...

katkamiki
19. apr 2019

@danusska dobry deň, prosím vás, ten narosan keď je už otvorený pol roka v chladničke, už neúčinkuje? Ďakujem pekne

danusska
19. apr 2019

@katkamiki dobrý deň. Minimálna trvanlivosť Narosanov je 12 mesiacov. Po otvorení ich treba skladovať v chladničke a odporúča sa spotrebovať do 2 mesiacov. Po tejto dobe klesá ich účinnosť. No aj po pol roku sú v nich účinné látky, len v menšom množstve. Aj napriek dlhému skladovaniu ho odporúčam doužívať.
Ak neriešim nejaký problém a užívam ho preventívne, tiež ho nestihnem vypiť do dvoch mesiacov. ☺️

katkamiki
19. apr 2019

@danusska ďakujem krásne, dcérke veľmi pomohol, mala veľmi nízky hemoglobín, teraz sa držíme nás 100, ale keď zabudnem tak trochu klesne, nasadíme na týždeň a zas dobre. Doberieme ho dakujem

wrose
27. apr 2019

Ako sa k nemu v Košiciach dostanem? Nájdem ho aj v nejakej predajni, salóne a pod.?

wawrita
27. apr 2019

@wrose nie , dá sa objednať len cez odborných poradcov , jedným z nich som aj ja , nech sa páči ak máte zaujem poprosím spravu , viem poslať kľudne poštou

azachielka
20. jún 2019

Ja tiez viem objednat Narosan cucoriedkovy, Nitra a okolie.

lubkacibulka
Autor odpoveď zmazal
danusska
20. jún 2019

Pravidelne objednávam just a Nahrin. Niektoré výrobky mám aj ihneď k odoslaniu. Posielam aj poštou.

njurka
22. aug 2019

Ahojte zháňam narosan čučoriedky za fajn cenu diiik

danusska
22. aug 2019

@njurka katalógová cena je 47,80€. V prípade záujmu ho môžem poslať, mám jeden voľný.

njurka
23. aug 2019

@njurka už som zohnala dakujeeem

majkamacurova
6. jan 2020

Dobrý deň. Chcem sa spýtať. Narodilo sa nám predcasniatko. Mala 1730g ale už ma 5 mesiačikov a cez 5 kíl. Berieme veľa vitamínov na anemiu. A aj maltofer jej zvysili. Len malá ma bolesti bruška, nafúknuté a zapeka ju s toho. Čítala som o Narosane cucoriedkovom. Myslíte že pomôže, môžu to takéto malé miminka užívať? S pokojného babetka, je mrzute. Berieme vitamíny a železo od narodenia. A ešte neviem ako dlho budeme. Prosím o radu. Dakujem

azachielka
6. jan 2020

@majkamacurova dobrý deň, ja som poradkyňa pre Just a Nahrin a na skoleni nám hovorili, že môžu aj takéto malé bábätká. Samozrejme malinke množstvo.

mirellka
6. jan 2020

@majkamacurova mám syna po 2 operáciách srdca.. 6 týždňov prežil na prístrojoch, 5 transfuzii krvi a keď sme sa po 2 mesiacoch dostali domov s váhou 3500 g prvé čo som mu dala bol čučoriedkovy narosan.. O mesiac bude mať 2 rocky a narosan berie denne keď sme doma ma v ňom všetky dôležité vitamíny a drží mu hodnoty železa tesne nad hranicou.. Kľudne vášmu dieťatku dajte, pri váhe 5 kg som dávala 2 ml denne striekačkou.. Ak máte otázky kľudne napíšte ip..

stulrajterova
6. jan 2020
stulrajterova
6. jan 2020

@majkamacurova davat radsej viackrat denne mensiu davku

majkamacurova
6. jan 2020

@azachielka a mam vysadiť maltofer uplne

majkamacurova
6. jan 2020

@mirellka a mam úplne vysadiť maltofer? Ona berie aj vitamín C, pyridoxin, vit E, kanavit, kyselinu listovú, má toho dosť. Dosť ju zapeka maltofer. A mam sa poradiť s Dr na hematologii ci radšej nehovoriť nič.

majkamacurova
6. jan 2020

@majkamacurova a aké je dávkovanie u takej maličkej keď ma 5 mesiačikov, a 5 kíl. Narodila sa o 2 mes skor